Evil_Dead je napisao:
MuskoBre je napisao:
Ako ja nekome nisam dao posao, iz bilo kog razloga, sve moje zakonske obaveze prema njemu prestaju prostim objasnjenje, izjavom, cime god zelis, "ne zadovoljava kriterijume", "nije to sto ja trazim", "dali smo posao onome za koga smatramo da je bolji", itd, itd....Btw, to nema cak ni u jednoj jedinoj drzavi, slicne varijante postoje kada se dobija otkaz, pa to mora da bude argumentovano, dokazano, ispostovana ostala zakonska procedura, bla bla bla..
Наравно да ти не даје образложење због чега те није запослио, већ је ствар у томе да тај који сматра да је било дискриминације (по било ком основу) може да се жали на такву одлуку, па и да тужи. А онда се на суду то доказује. Тако да суд може да одлучи да дискриминације јесте или није било. А што је фирма твоја и приватна нема никакве везе, кад те неко прозове за дискриминацију ти на то мораш да одговариш, а кад се то деси више пута... лоша реклама, па мало ставиш прст на чело и смањиш гас са изјавама типа "ко то мени може у мојој фирми одређивати..."
Sve je to lijepo, ali vi samo citate sto se vama cita, to sto pise, ne bendate 2%.
Ja ako ne dobijem posao, mogu za to smisliti 101 teoriju zasto nisam dobio posao, i po kojoj sam to osnovi diskriminisan. Ako desetinama godina, trudnice dobijaju otkaz jer su trudne (de facto, ne de jure), kako to da se nikada ne organizuju protesti te populacije? Kako nijedna gospodja od 59 godina ne dobija posao u butiku sportske opreme, dakle diskriminacija zbog godina, fizickog izgleda, sto je mozda jos gore, i nikako da vidimo proteste te populacije?
Kada gospoda neprirodne sexualne orijentacije budu diskriminisana crno na bijelo (dakle ne insinuacije, ne u fazonu "pa ocito je, nisi valjda lud da ti nije jasno"), nego kad bude pisalo "zato sto je peder", ja cu im se prvi pridruziti u njihovim protestima i zahtjevima. Ako mogu trudnice da zive sa tim, snaci ce se i oni.