cini mi se da je sav moj napor ovde uzaludan....
vi jedno,ja drugo.
ispricacu vam nesto sto necete razumjeti,jer nemozete.
ja imam 31 godinu.
do svoje 27 godine zivio sam u svijetu u kom zivite i vi.
moja se razmisljanja nisu mnogo razlikovala od "miskovog" "gipsynog" ili miliona ljudi u svijetu.
na pitanje "ima li Boga",rekao bih..."neznam,mozda ima, ali najvjerovatnije ne jer to niko nemoze dokazati".
bio sam,kao sto rekoh,jednak po razmisljanju mnogim clanovima na forum, sto mi daje mogucnost da ih sad razmijem.
no,prije 4 godine,desilo mi se nesto,sto se vama ocito nije.
vi cete reci "skrenuo","izludio",...a samo ja znam sta mi se desilo.
vidio sam toliku ljepotu, za ciji opis ni sve rijeci svih jezika svijeta, nebi mogle biti ni prvo slovo.
necu se ni truditi da vam opisem sta sam vidio,jer vec me smatrate ludim.
razmislite o jednom,prije nego pocnete suditi o mojoj bolesti...
jeste li ikad vidjeli svijet mojim ocima?
ja sam vasim gledao 27 godina, a proteklih 4 gledam novim.
i mogu da poredim...onaj vid i ovaj vid.onu sliku i ovu sliku.i znate sta vidim?
vidim da sam 27 godina bio u jednoj sumi,koju nisam mogao sagledati od prvih stabala oko mene.a onda sam izasao na jedan proplanak i vidim cijelu sumu sa jedne visine.u toj sumi vidim mnoge ljude kako tumaraju i udaraju o stabla, a jedan kraj te sume gori i vatra se krece prema ljudima.a ja gledam sa uzasom ljude koje vatra stize i vicem im "ovamo, ovamo!"...a oni cuju moj glas pa kazu..."onaj nije normalan".i nastavljaju dalje da setaju sumom.mirisu cvijece,posmatraju pticice,...
zapitam se..."mario,zasto se trudis,kad ti nevjeruju.pusti ih neka izgore,sta te briga,nastavi ti svojim putem"
a ja onda opet kazem..."ne! mozda ipak neko povjeruje i popne se na ovaj proplanak i stane pored mene"
mili moji...najmiliji.
srce mi preliva tugom
ne zato sto me zovete ludim, vec sto uludo ginete.
znam da nerazmijete.
znam da nevjerjete.
27 godina bio sam sa vama.
neznam sta buducnost nosi i koliko cu moci vikati.izdace me grlo.
no,bicu tu jos neko vrijeme....a onda cu otici svojim putem.
obecavam.necu vam dugo smetati.