banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 233 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bez posla sam
PostPoslato: 19 Jun 2013, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hahhaha, Zoka i meni je treci i bio sam na tri razgovora :lol:

@meseceva, recimo da sma ja drug clan Partije... Sta je meni draze? Tvoja knjizica ili 10000 :D ?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
The_new_Statesman je napisao:

Iste smo sreće :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
@the_new_statesman

Meni je drago zbog tebe sto si se snasao,ali ipak ne stoji tvoja tvrdnja da posla ima samo ako hoces raditi...uvijek pocinjem od sebe...tako i u ovome..NEMA POSLA...nema za mene koji jo cotav zivot nesto mulja i preklapa...a iza mene armira ljudi sa fsxa koji tskodjr traze posao..istina,postoji odredjen broj ljudi koji serendaju i izvoljevaju,kao i odredjen broj ljudi kojim se stvarno nekad otvori..pa ulete onako slucajno..ranijr je taj postotak bio veci,medjutim,sad jr slucajnost na nivou ststisticke greske.

danasnji poslovi su manje vise standsrdiovani,tj osmiljeni da ih svaki tukac sa gramom mozga moze obavljati...tako ds tvoja sposobnost,obrazovanje i ostalo,uopste nijr bitno...to dolazi do izrazaja u nekih "jacih" poslova...ali koji su miljama daleko obicnim smrtnicima...poenta,treba krenuti od nule,od najglupljih poslova pa napredovati..medjutim,u tom napredovannu se desavaju razna sranja,tipa partija,sex,10 000 razloga itd ...ali jednom kad ddjes gore i pokazes se..tada tesko i ides dole ...bez obzira na sve...jer uvijek treba pametnih i sposobnih ljudi koji cs vuci i sljakati za ove manje pametne ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja rekoh da sam krenuo sa kosacicom ;)
Kasnije su me po novinama zvali expertom. Davao sam izjave za tv i radio, gostovao u emisijama... A onda, onda sam otisao :P

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 17:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20

@meseceva, recimo da sma ja drug clan Partije... Sta je meni draze? Tvoja knjizica ili 10000 :D ?

Ne znam šta je tebi draže. Poenta je da ja kao osoba sposobna da obavlja posao na koji konkurišem ne treba da razmišljam šta je tebi drago ili draže. Bez uvrede, ova tvoja izjava je meni strašna i dokazuje u kolikoj mjeri smo pomireni sa potpuno poremećenim stanjem u društvu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
mesečeva_kći je napisao:

Ne znam šta je tebi draže. Poenta je da ja kao osoba sposobna da obavlja posao na koji konkurišem ne treba da razmišljam šta je tebi drago ili draže. Bez uvrede, ova tvoja izjava je meni strašna i dokazuje u kolikoj mjeri smo pomireni sa potpuno poremećenim stanjem u društvu.

Potpis :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Vas dvoga ste previše normalni za foruma.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo sam rekao kako stoje stvari. Ni na kraj pameti da mi se to svidja.
Ali to je za sada tako. Mozda sutra nece biti.
Mozda ce sutra umjesto ove prepreke biti neka druga. Ko zna?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
_зока je napisao:
Ja sam onda sretan čovjek. Ovo mi je treći posao, a bio sam samo na tri razgovora...

Čitam komentare ljudi koji su isto trenutno na trećem poslu i skontam da sam i ja :D Doduše bila sam na nešto više razgovora :)
Meni je posao jako bitan segment života, ne mislim samo zbog egzistencije, nego zbog načina života. Ja bih bez posla bila nepotpuna... Koliko god da mi je nekad teško na poslu (kao i većini) volim osjećaj da postignem nešto svojim radom. Od uvijek sam imala tu osobinu. Kad sam imala 16 godina, uvrtila sam sebi u glavu da znam popravljati računare. Pa sam tako pokušala zaraditi što nekome nešto instaliram za male pare. Inače plan mi je bio da do 18-te godine skupim pare i kupim sebi auto :lol: Što se naravno nije desilo... dječija glupost.
Dok sam studirala isto sam radila jedno vrijeme. Poslije faksa je bilo teško naći posao ali sam ipak našla. Evo kako, prijavila sam se na konkurs u Gradišci i našla vrlo fin i dobro plaćen posao. Putovala sam svaki dan preko 100km, ali sam radila. Na tom razgovoru je bilo jedno 4-5 ljudi za moje zanimanje, a u nekoj instituciji u BL je bilo stotine. Neće niko u Gradišku, je li. Poslije tog posla sam zahvaljujući znanju i iskustvu našla opet dobar posao u BL.
Istina je da je teško naći posao, ali je i pitanje šta je ko spreman raditi.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
mesečeva_kći je napisao:
Ljudi jeste li konkurisali za neki posao u posljednje vrijeme?

Iz vaše priče ispada da posla ima, samo ljudi neće da rade. Ispada i da je lako pokrenuti biznis ili u najmanju ruku raditi neki fizički posao dok ne naiđe nešto bolje. Ono što sam skontala iz svog dosadašnjeg iskustva je da se do posla normalnim putem NE MOŽE doći. Dakle, ne pričam o fizikalisanju ni o honorarisanju ni o volontiranju, već o poslu na kom se uplaćuju doprinosi uz platu od koje se može preživjeti.

Na koji god intervju sam otišla sve prođe u najboljem redu, sve je super i ništa, dobijem odbijenicu. Najimpresivniji je bio sa tročlanom komisijom stranaca i domaćim ispitivačem, intervju na engleskom, likovi oduševljeno klimaju glavama i došaptavaju se. Bila sam sigurna da je posao moj, međutim, naravno - odbijenica.

Kad sam napokon dobila posao, a nisam mogla da ga ne dobijem, jer sam bila jedina osoba sa odgovorajućom stručnom spremom koja se prijavila, sve karakteristike koje je TNS naveo kao pozitivne u prvom postu su bile smetnja. Ah, da prvo se vodila teška borba da li da prime mene ili neku djevojku za koju je urgirala Dušanka Majkić. Na kraju su primili obe, dobili 2000 KM na osnovu biroa i nakon 4 mjeseca sam dobila šut kartu. Elokventnost, stručnost, poznavanje rada na računaru,poznavanje jezika, bilo koja osobina koja se inače cijeni je bila debeli minus. Da ne pišem o poniženjima i izrabljivanju... ne bih dovršila post do sutra. I pored svega, ja sam bila srećna što uopšte radim.

Meni bliska osoba je poslije 6 godina rada u struci, na novom poslu, dobila prvi mjesec "platu" od 100 KM, nakon godinu i po dana ta cifra se povećala na 400. Niko ne spominje prijavu. Kad dođe vrijeme da neko bude prijavljen, recimo poslije 4 godine rada, oni otpuste nekog i dobiju još 6 mjeseci, jer se navodno ne smije prijavljivati novi radnik dok ne prođe 6 mjeseci od otpuštanja.

Prijateljica koja je diplomirala prošle godine je toliko očajna da je počela da konkuriše i za poslove u kladionici. U međuvremenu je radila kao kurir i kao dadilja, oba posla za 200 KM.

Nema smisla da dalje navodim primjere, ali mogu reći da se za iole normalan posao, traži ebena partijska knjižica. Otvoreno.

Samo da kažem da ja ne čekam da mi nešto padne s neba, da mi neko pokuca na vrata i ponudi posao, konkurišem i dalje, a u međuvremenu sam počela da "radim" preko interneta.

Znam da ima i pozitivnih primjera, nije sve tako crno, ali je za sada definitivno sivo.

Dzaba ti i partijska knjizica ako nemas iza ledja nekog jakog. Ovo ti govorim iz licnog iskustva.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
mesečeva_kći je napisao:

Све што ја могу да ти кажем је - бјежи. Бјежи са Балкана, бјежи из Европе, само бјежи, што даље... И не окрећи се. Озбиљно.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
dje? kako?
djes ono ti?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нема везе ђе сам ја, ни да ли ћу бити ту ђе сам за 6 мјесеци или ћу бити негдје друго, ради се о томе да свако ко зна неки страни језик толико да може нормално да се споразумјева (енглески, њемачки, руски, кинески...) треба да гули одатле. Ем је све наопако постављено, ем све иде на горе а не на боље већ годинама ем се како ја то видим иза брда ваља глобално економско срање, а тад ће бити најбоње бити у некој нискобуџетној земљи Азије, бившег СССР-а или чак и Африке, само не у Европи. А како? Па како ко зна и умије... Чим чим прије, тим тим боље.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a jesi se narogusio, kao da cu ti traziti alimentaciju.
ko zadnji ode, nek ugasi svjetlo.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
sinip je napisao:
Све што ја могу да ти кажем је - бјежи. Бјежи са Балкана, бјежи из Европе, само бјежи, што даље... И не окрећи се. Озбиљно.

S ovim se slazem.

Ali buraz, mogao si i ti bolje izabrati, cu gruzija.. :D

blackrose je napisao:
dje? kako?
djes ono ti?

Sve zapadno od slovenije.. na tebi je da biras. ;)

richa je napisao:
Dzaba ti i partijska knjizica ako nemas iza ledja nekog jakog. Ovo ti govorim iz licnog iskustva.

+1..

Halo narode, to kao u nekom vicu, odes u SNSD i dobijes posao? :lol: Posao se danas iskljucivo dobija VEZOM, a da se sve upotpuni, moras biti i clan partije, to cisto ono kao slovo na papiru..

Jeste ovo "neljudski".. i bezveze i statijaznam.. ali dok ste u srednjoj, fakultetu, razvijajte malo odnose sa ljudima koji odlucuju.. cisto da bi kasnije dobili neku preporuku, da bi mogli lakse proci. Neko to zove uvlacenje, a neko drugi to zove borba za egzistenciju..

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imala sam ja razne opcije da odem odavde...al me hebe nesto sto je shebalo i mog oca pa odluci da se svi skupa vratimo `91
tek danas ne bih mogla otici odavde...al to sto me sad ovdje veze je sasvim druga tema
moja sestra je otisla u kanadu u januaru ove godine...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BeckaSkola je napisao:
sinip je napisao:

S ovim se slazem.

Ali buraz, mogao si i ti bolje izabrati, cu gruzija.. :D

Све је то привремено, сљедећа дестинација може бити и мало источније и мноооооого западније, а и негдје између. :) А иначе, овде су неке ствари невиђено боље постављене него кући. Почевши од корупције која не почиње од портира на улазу у неку институцију него к'о и у свим "нормалним" земљама постоји само на врху власти. Не купују се ни дипломе, ни возачке нити се докторима носи мито а мурији плаћа да те пусте због саобраћајног прекршаја (некад било, сад се спомињало).

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 23:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
moja sestra je otisla u kanadu u januaru ove godine...

Паметна жена...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 04:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
wizzy_bl je napisao:
Prije godinu ,dve bih se mozda slozio da posla ima...samo sko si voljan raditi...da ce te neko zaposliti...

Medjutim..zsdnje 2 godine od kada ,recimo aktivno trazim posao sa zavrsenim ekonomskim fakultetom(drzavnim) .. da na nekog radim cc8 sati(honorarni posao imam,yako da mi nije frka ni za platu,spreman raditi i za 500-600km) ...i dzaba,nema gdje nisam konkurisao ,malo njih me uospte pozvalo na razgovor...kad bih i otisao na neko testiranje...kasnije bih saznao da je tu neko upao preko ovog onog...bilo to poslovi u banci,komercijali,drzavnim institucijaam...iz mog iskustva...kako sam ja lic o osjetio..nema ljeba da upadnes bilo gdje,a ds te neko ne pogura...

Bas cudno sto niko nece da zaposli nezaposlenog ekonomistu.

Mozda bi bolje prosao kao nijemi pjevac.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 05:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Čudni smo mi ovdje mjesto da se privatnici otimaju za nezaposlene ekonomiste koji su bukvalno bagatela na trzistu radne snage. Ljudi came kod kuce, a ekonomija nam tone.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 233 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]