banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 10:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jan 2012, 12:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
lako je laprdati kad jos nisi uopste roditelj niti znas sta znaci imati dijete. Ja da nisam majka mozda bi isto napisala razumijem ovakav cin bla bla
s obzirom da imam dvije smizle ,ne mogu da shvatim..da imam i petero opet su moja djeca moje srce i moj zivot
Ni prema djetetu nije fer, nije to njihovo vlasnistvo da ga poklanjaju kome hoce

zelja za djetetom treba imati neke granice, shvatam ove ljude da zele imati dijete ali presli su tu granicu ,jednostavno se nekada treba pomiriti sa sudbinom i da im nije sudjeno da budu roditelji iz kojih vec razloga

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
breskvica je napisao:
jednostavno se nekada treba pomiriti sa sudbinom i da im nije sudjeno da budu roditelji iz kojih vec razloga

Ako se ne mogu pomiriti, sta onda?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 12:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
hristov znaci da se neko ne moze pomiriti do te granice da kidnapuje neciju bebu iz kolica i to je onda ok ili sta? Pa valjda smo razumni ljudi da moramo nauciti zivjeti sa nekim cinjenicama ,takav je zivot.. napisala sam da postoje jednostavno neke granice, te da nasa djeca nisu nase vlasnistvo da mozemo raditi sa njima sta hocemo
kao sto vidimo uvijek ce biti onih koji napustaju svoju djecu ili prepustaju drugima. Ja govorim kao majka i da ne mogu shvatiti da neko moze dati svoje dijete. Meni bi srce puklo
:( I jednostavno je neprirodno. to dijete moze patiti zbog toga, ne znamo kakve posljedice ostavlja

S druge strane je humano pruziti dom djetetu koje je ostalo siroce, ili je bilo zapusteno / zlostavljano i slicno

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
mrkvica je napisao:
Zorane, ja za razliku od tebe ću jednog dana da rodim.

Jesi li sigurna?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Upravo sam i ja o tome pisala, ne govorimo o djeci kojoj je učinjena milost (usvojena djeca, djeca o kojoj država brine) nego nemilost.

Prvo dijete, peto, deseto, koja je razlika? Koji to mozak pravi razliku među djecom? Koji prst na ruci ti je najmanje potreban?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Citiraj:
Poznavajući osećaje radosti i ljubavi koje svakodnevno dele sa svoje četvoro dece, Jasna Goretić je odlučila da rodi dete i pokloni ga Jusufu i Ramizi.
- Suprug i ja smo, nakon višemesečnog razmišljanja, odlučili tako da uradimo - kaže Jasna.
Kada su prvi put čuli za Jasnin i Bekirov predlog, Jusuf i Ramiza su prvo zaplakali od sreće, a onda se, kako kažu, javio strah.
- Mislila sam da će me prevariti kada beba dođe na svet. Tada bi mi bilo još teže - priča Ramiza.

Прва реченица говори да то нису урадили из неких себичних разлога, имали дијете вишка и слично, и да је чин можда луд, али несебичан. Друга реченица говори да то нису одлучили из пуког хира, "дошло им", већ након дугог промишљања. Даље видимо да, и друга породица, није била несвјесна могућих реперкусија, и поред среће. Дакле, ово очигледно није било набрзака. А да ли је погрешно или не, не може знати нико (осим ових људи, једног дана) био он хиљаду пута мајка или ниједном. Доношење закључака о свијету искључиво на основу властитог искуства нас једнако може одвести странпутицом, колико и на прави пут.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:11 
_зока je napisao:
Ja ovo mogu shvatiti...Vjerovatno jeste teško odvojiti se od tek rođene bebe ali je isto tako teško gledati brata ili sestru kako pate zbog nemogućnosti da imaju sopstveno dijete.

meni to niti je normalno, niti mi je u redu...
pa postoji toliko nacina, mogu i da usvoje dijete.. a da dam svoje dijete, nikad nikom..

uz to, dijete ce porasti, a samim tim ce se suocavati sa raznim zivotnim situacijama, zbog kojih ce roditelji, i jedni i drugi medjusobno a i s djetetom dolaziti u skukob, u vezi odgoja, pubertetskih hirova i slicno..

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
hristov znaci da se neko ne moze pomiriti do te granice da kidnapuje neciju bebu iz kolica i to je onda ok ili sta? Pa valjda smo razumni ljudi da moramo nauciti zivjeti sa nekim cinjenicama ,takav je zivot.. napisala sam da postoje jednostavno neke granice, te da nasa djeca nisu nase vlasnistvo da mozemo raditi sa njima sta hocemo
kao sto vidimo uvijek ce biti onih koji napustaju svoju djecu ili prepustaju drugima. Ja govorim kao majka i da ne mogu shvatiti da neko moze dati svoje dijete. Meni bi srce puklo
:( I jednostavno je neprirodno. to dijete moze patiti zbog toga, ne znamo kakve posljedice ostavlja

S druge strane je humano pruziti dom djetetu koje je ostalo siroce, ili je bilo zapusteno / zlostavljano i slicno

Slazem se sa tobom, samo moj stav je da ne treba pausalno osudjivati te ljude. Ja te ljude cijenim upravo zbog zrtve koju su podnijeli da bi usrecili nekoga, zato kazem da imaju veliko srce. Ne mora znaciti da su oba donora poremeceni zato jer su se odrekli djeteta. Mozda mi treba da ugledamo na velicinu njihove nesebicnosti i saosjecanja. Zbog toga moje postovanje ide tim ljudima.

Talija je napisao:
Prvo dijete, peto, deseto, koja je razlika? Koji to mozak pravi razliku među djecom? Koji prst na ruci ti je najmanje potreban?

Koji prst bi dala covjeku bez prstiju? Nijedan?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
mrkvica je napisao:
Ajkula, ti bi svoje dijete poklonila????????????

Kada budes u stanju diskutovati i iznositi stavove bez histerije onda cemo nastaviti.

Vezano za ovu diskusiju, kao Hriscani ne bi smjeli osudjivati nikoga i ni za sta. Ima Bog na nebu koji o svemu odlucuje a nase je da se brinemo o sopstvenom zivotu.

edit: Procitajte 1. knjigu Samuilovu, 1. poglavlje.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Eto pozovite se na Boga, to je najpametnije, nek' neko drugi razmislja za vas.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
Ajkula, ti bi svoje dijete poklonila????????????

Ti ga ne bi poklonila jer bi te to vjerovatno emotivno unistilo. Ali ko kaze da ti ljudi ne pate za svojim djetetom? Ti ljudi su zrtvovali svoju srecu zbog srece drugih ljudi. Ja tim ljudima zavidim na saosjecanju zbog kojeg su se odrekli svog djeteta.

ajkula je napisao:
edit: Procitajte 1. knjigu Samuilovu, 1. poglavlje.

Da. I Bog je dao svog sina zbog zlocinaca, sto ne znaci da je manje volio svog sina.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Talija je napisao:

Koji prst bi dala covjeku bez prstiju? Nijedan?

U kom smislu? Figurativno ne bi dala prst, dala bi ruku, a bukvalno ne bi iz razloga jer se prsti ne doniraju niti presađuju. Mogu darovati nekome organ jer samo ja odlučujem o svom tijelu, dijete koje ima svoje "ja" moram tretirati kao osobu koja ima pravo na vlastiti izbor.

A bio je dobar film, tema surogat majka, na početku sve ok, a onda počinju da se bude emocije... nastaju problemi, raspada se brak supružnika koji su tražili usluge surogat majke i na kraju ispadne sve onako kako niko nije očekivao.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Bekir, Jasmina, Jusuf i Ramiza. Sve kontam i nikako da mi dođe u glavu kako ste došli do Hrišćanstva? :?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pa pozivaju se na vjeru kad im nestane razumnih argumenata.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:36 
zipo je napisao:
Bekir, Jasmina, Jusuf i Ramiza. Sve kontam i nikako da mi dođe u glavu kako ste došli do Hrišćanstva? :?

i ja to htjedoh napisati...

ma meni je sve to ludo i blentavo.. ne bih nikom dala svoje rodjeno dijete.. ali nikom na svijetu.. a roditelje i brata volim vise od icega, ali dijete je dijete..

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i nema baš neke paralele sa citatima iz SP, jer Bog se ovaploti u čovjeku i bi kako bi - nema paralele sa ovim slučajem.
Isak umalo žrtvova sina, ali ne bratu nego Bogu - opet nema paralele.

Kao što rekoh nismo svi isti, neko bi dao drugome čedo svoga srca a neko bi poginuo za njega.
Kraj priče.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
A šta ako se nakon nekoliko godina posvađaju te dvije porodice,hoće li biti ono ;vratite nam naše djete. :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Užas. Ne mogu shvatiti kako možeš roditi dijete i jednostavno ga dati :( Čak sam i kod surogat majčinstva, gdje je sve unaprijed dogovoreno, podijeljenog mišljenja. Jednostavno kad dođe do tog trenutka da trebaš 'dati' dijete čini mi se nemoguće.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ja spomenuh primjer majke koja je prije nego je rodila dijete obecala da ce ga dati u Hram na sluzbu. Da li je i ona bila luda majka? Odakle joj pravo da poklanja dijete, pa nije to stvar???

U zivotu nije sve samo crno ili bijelo. Ako ce to dijete rasti u ljubavi a ja cvrsto vjerujem da hoce, onda je apsolutno nebitno da li odrasta kod biloske majke ili kod strine u komsiluku. Ako su se te dvije porodice dogovorile oko jedne tako teske odluke onda ce biti u stanju i da odgoje to dijete kako treba. Uostalom, ovakvi primjeri nisu nimalo strani i desavaju se vrlo cesto po svijetu. Onaj koji to ne moze da shvati ne mora ni da shvati ali ne mora ni da omalovazava neciju zrtvu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koji ste vi :lol: De se malo opustite, niko se ne ubija ovdje niti koristi naucne argumente da bi potvrdio svoj stav, spomenuo sam Pismo onako, ima i vjernika koji citaju temu, ne prkosim nikome, evo obecavam necu vise ako ste se uvrijedili :D

Talija, ima paralele.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]