banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 21:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni samo nije jasno šta je tebi izazvalo takvu odbojnost prema vlastitom narodu?To što slušaju Cecu? :lol: Bolje i Ceca nego Lady Gaga...Šta je tebe toliko razočaralo u prosječnog Srbina,Hrvata....?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Da, kad kazem zlato, to je 15 mjesta. Malo li je?
Za Borisa cu provjeriti... Do mene je vjerovatno...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Bolje i Ceca nego Lady Gaga

isto sranje, drugo pakovanje

Citiraj:
Šta je tebe toliko razočaralo u prosječnog Srbina,Hrvata....?

ucmalost, letargija, prihvatanje prosjecnosti kao neceg neizbjeznog, odbijanje da pokusamo da budemo bolji nego sto jesmo, idiotska arogancija tipa "sta NAMA ima neko da prica, mi sve znamo, niko nije bolji od nas" kao posljedica kompleksa nize vrijednosti. opet, govorim samo o prosjecnom srbinu. ono sto je tuzno je sto i oni natprosjecni teze vrijednostima prosjecnih i tako se zaglupljuju ("ja bio juce u kafani i napio se ko letva, vidite me sto sam pametan")...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Da, kad kazem zlato, to je 15 mjesta. Malo li je?

za "svjetske autoritete", izuzetno malo. pogotovo ako se uporedimo sa rumunima, bugarima, poljacima (a o rusima, nijemcima, britancima da i ne pricam)

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:33 
Administrator
Korisnikov avatar

To o čemu ti pričaš nije prosječan Srbin.Svega pet-šest posto ljudi koje ja znam uklapa se u tvoju viziju.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Пошто се ради о тражењу длаке у јајету код Срба да нађем и ја једну код господина (пардон, доктора!) Ђерића. Наиме, за неког ко тврди да је изнадпросјечно образован Србин и да живи у Уједињеном Краљевству Велике Британије и Сјеверне Ирске, зачудило ме је да не зна једну такву ситницу да Велика Британија није "скуп острва", већ једно острво које припада групи Британских острва.
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Britain

А што се тиче примјера са "био у кафани, напио се ко летва"... Јеси ли ти сигуран да живиш у Британији? Практично домовини binge drinking... А и нашао си нас поредити у ароганцији с правом нацијом! Арогантнијег створа од Енглеза небо није видјело!

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 17:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
isto tako, nemoj svoju nistavnost i beznacajnost pokusavati da umanjis time sto ces govoriti "mi, sa foruma" i tako se zaklanjati iza grupe i nadati se da ce doci neko pametniji da te podrzi. znam da je ogrezlim komunistima individualnost poptuno nepoznat pojam (svi ste vi clanovi partije, partizani), ali ta vremena su prosla.

Ja se ne zaklanjam iza nikoga i nema nikakve grupe opet ti kažem....naravno da ću gledati da me pametniji podrži neću valja budalu da gledam? Ja sam rekao ono što jesam i u šta vjerujem , a ti glumiš većeg katolika od pape dragi prijatelju.
Citiraj:
А што се тиче примјера са "био у кафани, напио се ко летва"... Јеси ли ти сигуран да живиш у Британији? Практично домовини binge drinking... А и нашао си нас поредити у ароганцији с правом нацијом! Арогантнијег створа од Енглеза небо није видјело!

Istina, naspram engleskog balzamovanja alkoholom, naše slave dođu kao okupljanje mormona, al nek smo mi najgori....

Poslednji put menjao nepokoreni dana 17 Jun 2011, 17:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 17:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Mene beskrajno zabavljaju ovi pokušaji da se neko uvrijedi nazivajući ga komunistom :lol:
Poštovaocu komunističkog pokreta to neće biti uvreda,kao što ni Silviju ne bi bila uvreda da ga nazovu četnikom.Čudi me kako Milenko,takav pametan kao što veli da jeste,to do sada nije skontao...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 17:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
A on kaže da me gleda sa visoka :roll: ....kad mi on to sve govori, dođe mi ko kompliment :D

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Ето каква је вриједност човјека у данашњем друштву, кад све оне који се некако, и поред свега што нам се десило још увијек могу држати заједно, помагати, поштовати и то не наплаћивати назива комунистима и примитивцима.
Ако ме то што је моја кичма пренијела тоне и тоне бетона и шљунка за темеље кућа мојих пријатеља за ручак и које хладно пиво чини комунистом и примитивцем који не позна појам индивидуализма - онда признајем - јесам комуниста сам и примитивац! Више волим своје примитивне комунистичке пријатеље од властитог индивидуализма! 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 17:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Individualnost je precjenjena...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ljudi, u jednoj stvari je Milanko u pravu, a to je da je to medjusobno potpomaganje i bratstvo i jedinstvo samo paravan, iluzija koja je funkcionisala dok je drzava bila ekonomski jaka. Kada su svi imali za sebe, nije bio problem pomoci prijatelju. Ali prijatelj se u nevolji gleda.
Evo nam danas nevolje, pa zato danas svi gledaju kako ce obezbijediti sopstvenu egzistenciju, a pri tom ce pogaziti svog "prijatelja" a da ga ni ne pogleda.

Ljudi su prije bili "bolji" jer su imali.

Samo cu jedno reci na kraju. Samo se sjetite jos jednom ponasanja Japanaca za vrijeme zadnjeg cunamija i zemljotresa. E ono je civilizacija, ono je primjer visokih ljudskih vrijednosti (i sto je najbitnije, u najkriticnijim trenucima), ono je primjer covjestva i moralnog ideala.
I sada zamislite Srbe u istoj toj poziciji.
Niste tolike budale da ne uvidite neke stvari.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja mislim da su Japanci komunisti.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Individualnost je precjenjena...

Jedino mozda u drzavno-politickoj sferi.
U bilo kojem drugom slucaju - niposto!

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:08 
Administrator
Korisnikov avatar

U sferi društvenog života.Zamisli da smo svi individualisti i da se ponašamo onako kako nam se ćefne i u skladu sa tim kako se osjećamo tog trenutka.Da li bi tada važile društvene norme i na šta bi ličilo to društvo?Meni to liči na jedan vid anarhije.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
U sferi društvenog života.Zamisli da smo svi individualisti i da se ponašamo onako kako nam se ćefne i u skladu sa tim kako se osjećamo tog trenutka.Da li bi tada važile društvene norme i na šta bi ličilo to društvo?Meni to liči na jedan vid anarhije.

Pa to sto si ti rekao jeste anarhija.
To nema veze sa individualizmom.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Kako nema?Šta je individualizam?Odsustvo kolektiva?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ja mislim da su Japanci komunisti.

Ne, stvarno, Japanci su stvarno zanimljiv narod.
Eto, i kod njih imamo taj ultimativni stepen kapitalizma, imamo mnoge faktore koji su zastupljeni kao i u jednoj Americi, pa opet je Japan po tim nekim moralnim vrijednostima mnogo ispred Amerike.
Jedino objasnjenje koje se meni namece je da je to zapravo zbog religije, jer nijedan drugi toliko bitan faktor se ne istice.

Izgleda da stvarno ima nesto u tom budizmu, sintoizmu, taoizmu i ostalim istocno-azijskim filozofsko-religijskim ucenjima.
Po meni su ovakve zivotne filozofije za hiljadu klasa (po pitanju moralnosti, covjestva i ljudskih vrijednosti) ispred zapadnih monoteistckih religisjkih ideja.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Mislim da je to više do životne filozofije i indoktrinacije kroz vijekove,nego do religije...Do kraja drugog sv.rata,u japanskim gradovima su bili postavljeni razglasi,dok se čitao carev proglas (nije čitao car,nego spiker) Japanci su morali da stoje mirno.Dok Ameri nisu napravili agrarnu reformu prosječan Japanac je živio vrlo loše i dugovao je punu pokornost svome feudalnom gospodaru.Oni nemaju istoriju demokratije,izbora i sl.već istoriju pokornosti i slušanja.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Mene kod Japanaca fascinira disciplina. Imao sam priliku da provedem jako malo vremena sa njima. 2 puta po 15 dana. Dobijes oscjecaj da je njima odgovornost urodjena. A ne stecena. To je nesto prirodno kod njih. Tacno ti bude neugodno biti trapav pored njih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]