banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Juče idem na posao,pješke preko banjalučkog polja...Onom stranom kolovoza do Autoprevoza čovjek trči,trenira,ono helanke i sl,al' trči cestom.Nailazi mu auto u susret,a on naskače na onaj snijeg pored ceste,ne na trotoaru,nego na zelenoj površini između trotoara i ceste.Da se okliznuo i pao pod auto svi bi skočili na vozača....
ajkula je napisao:
Lijepo je sto citaju nas forum :)

Ja sam neki dan komentarisao na Frontalu taj tekst,a onda mi je odgovorio neko sa BLINa,koji je išao slikati i provjeriti imaju li biciklističke.... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nema to veze sa biciklizmom. Bravo ajkula i zoka.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2011, 11:15
Necu ulaziti u to u sta se Banjaluka pretvara, svako ima svoje vodjenje i drago mi je da se tebi svidja i da ne treba nista da se mijenja.

"Uostalom,na primjeru nošenja biciklističkih kaciga se vidi kako biciklisti "žude" za stvarima koje ih mogu zaštiti."

Sto se ovoga tice, o ovome bih mogao da pricam satima i danima i sve sa cinjenicama. Posto mislim da nemas(amo) dovoljno informacija o kacigama i kako ustvari one funkcionisu, te da li se tu samo radi o postivanju zakona zbog zakona, dok okrecemo glavu od pravog uzroka problema. Preporucujem svima koga interesuje tema kacige da malo procita poslednja istrazivanja na

http://www.cyclehelmets.org/
i
http://www.ecf.com/3500_1

"Ali,i dok sam vozio bicikl,vozio sam ga ili biciklističkom stazom ili trotoarom.Po kolovozu samo ako baš nemam ni jednu drugu opciju."

Sto se ovoga tice, rado bih vozio biciklistickim stazama stalno u gradu, da ih ima dovoljno (svega 7.5km), a sto se tice voznje po trotoaru, pored sto je krsenje zakona (ko postuje sve zakone) je i opasno za pjesake na vec uskim trotoarima u nekim djelovima grada, a nije fer da njima oduzimamo prostorm zar ne?. Voznjom po trotoaru se gubi efikasnot koristenja bicikla kao prevoznog sredstva. Ne vidim nista lose u tome sto se pokusava skrenuti paznja da su biciklisticke staze sve potrebnije i da treba raditi na kulturi vozaca automobila i biciklista i pjesaka. Da li postoji nesto u citavom textu oko cega se svi mozete sloziti ili ce na kraju ispasti da je negdje pogrijesen zarez ili rijec?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2011, 08:54
Megan je napisao:
Nije to nacin na koji treba da se izborimo za bolje uslove za bicikliste!

A koji je pravi način?

Svi nešto pametuju o tome kako bi neko dugi trebao nešto da radi. De vi nešto počnite, pa pokažite primjerom kako teba!

Svi vi koji ste ipak pročitali tekst od početka do kraja shvatili ste da se u tekstu ne radi samo o biciklizmu, već o masi problema koji nas okružuju i načinu rješavanja tj. nerješavanja istih!
Sada je pomenut saobraćaj, ali za bilo koju oblast je ista priča. Niko nije ni kriv ni odgovoran i svima se živo jebe!

Uostalom, nemam ja ni vremena, ni živaca za ova naklapanja. Ima puno toga da se uradi.
Sa BL!N-a nisam, niti tamo radim.

Sretan vam ostanak u vituelnom svijetu!
Ja idem da živim!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta sam rekao?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
kaciga je napisao:
Ne vidim nista lose u tome sto se pokusava skrenuti paznja da su biciklisticke staze sve potrebnije i da treba raditi na kulturi vozaca automobila i biciklista i pjesaka. Da li postoji nesto u citavom textu oko cega se svi mozete sloziti ili ce na kraju ispasti da je negdje pogrijesen zarez ili rijec?

Ne vidim ni ja.Samo je uzet loš primjer,a ton teksta je stvorio više antipatije za problem nedostatka staza,nego simpatije.Eto,toliko.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
ajme je napisao:

Uostalom, nemam ja ni vremena, ni živaca za ova naklapanja. Ima puno toga da se uradi.

Ja idem da živim!

Ajde, idi!! Idi i stani pred bolnicu, ili jos bolje udji u nju. Idi pokusaj upisati dijete u vrtic i isti taj platiti. Idi se izbori za grijanje koje placas 12 mjeseci a koristis ga kako ti drugi dozvoli, nekih pola godine. Idi i izbori se za vece penzije ljudi koji su citav zivot radili i zaradili taj beton po kome se ti vozis.
Pljujes po nama ali si ipak nasao toliko vremena da se registrujes i da bi nama solio pamet. Bravo ti.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2004, 13:13
Može li ovaj tekst steći simpatije?
http://www.buniqa.info/portal/lang/en-us/archives/1184
(kako se tema razvukla, tako sam čačkala i naišla na ovo).

Opet ću ponoviti ono što sam već rekla "vjerovatno je čovjeku puna kapa svega, i išao je na to da je ikakva reakcija bolja od nikakve, i da se samo provokacijom može dobiti reakcija - ikakva".

Ne pravdam, još jednom da naglasim. Ima dijelova u tekstu koje ne podržavam i koji zaista ne bi trebali biti tu.
Ali:
ajme je napisao:
Svi vi koji ste ipak pročitali tekst od početka do kraja shvatili ste da se u tekstu ne radi samo o biciklizmu, već o masi problema koji nas okružuju i načinu rješavanja tj. nerješavanja istih!
Sada je pomenut saobraćaj, ali za bilo koju oblast je ista priča. Niko nije ni kriv ni odgovoran i svima se živo jebe!

ajkula je napisao:
Ajde, idi!! Idi i stani pred bolnicu, ili jos bolje udji u nju. Idi pokusaj upisati dijete u vrtic i isti taj platiti. Idi se izbori za grijanje koje placas 12 mjeseci a koristis ga kako ti drugi dozvoli, nekih pola godine. Idi i izbori se za vece penzije ljudi koji su citav zivot radili i zaradili taj beton po kome se ti vozis.
Pljujes po nama ali si ipak nasao toliko vremena da se registrujes i da bi nama solio pamet. Bravo ti.

A i ti možeš napisati tekst i postaviti ga na taj isti BL!N ili bilo koji portal na netu, jer su oni žedni pisane kritike. Piši o svemu ovome što navodiš kao problem. Bistar um imaš, argumet ti je jača strana - ISKORISTI TO!!!! Ne gledaj na ovo kao na atak. Neko je izrevoltiran stao (registrovao se) SAMO zbog toga i rekao
Svi nešto pametuju o tome kako bi neko dugi trebao nešto da radi. De vi nešto počnite, pa pokažite primjerom kako teba!
Šta nam rade!? Najaaaaaavili su poskupljenje vode prije par dana, a juče mi stigao račun ZA JANUAR sa NOVOM OBRAČUNSKOM TARIFOM! Već nam uizmaju hljeb iz usta i prije nego što ogladnimo.
Pusti i ti svoj glas, napiši i ti koju pametno, možeš pod pseudoniom, prihvatiće ga i takvog, vjeruj mi!!!!

Poslednji put menjao Versive dana 04 Feb 2011, 12:02, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zakon je trebao insistirati na tehnickoj ispavnosti, obaveznoj potpunoj svjetlosnoj signalizaciji i kacigama za djecu. Za odrasle je dovoljna preporuka.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Versive, dizala sam ja glas sto na Dnevnicima, sto preko Novina. Davala izjave, ganjala krivce.. uzalud vam trud sviraci. Ja kao pojedinac ne mogu nista postici ali nisam u toj svojoj muci pljuvala po stanovnistvu koji se bori za koru hljeba, kao sto je mladi Dakic to uradio. Odakle njemu pravo da bilo kome kaze - idite i ne vracajte se vise?! Ja prva ne zivim u BL skoro 12 godina ali to je MOJ grad i takav ce ostati dok sam ziva.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
ajme je napisao:
Megan je napisao:
Nije to nacin na koji treba da se izborimo za bolje uslove za bicikliste!

A koji je pravi način?

Ja idem da živim!

Već u prvom postu se vidi da mnogo fraziraš, olako se razbacuješ konstatacijama, a udrugom si samo nastavio lijepi niz. Ti, koji sa mog stanovišta nisi ništa uradio, dolaziš i optužuješ mene da nisam ništa uradio. Brate, tu nešto ne štima. Ne znaš apsolutno ništa o ljudima koji "imaju previše slobodnog vremena pa vise ovdje", ali sa druge strane znaš da ništa ne rade za dobrobit svoga društva. Da li bi sad trebalo da ti se uzvrati pitanjem, šta ti radiš, ili si uradio da promijeniš stvari? Pa da se onda prepucavamo ko kreteni? Mislim da nije potrebno.

No dobro, to i nije toliko bitno. Meni tekst Tihomira Dakića nije zasmetao, ima tu pretjerivanja, ali mogu da razumijem sa kakvim ciljem je to uradio, ako jeste. Ono što nedostaje moru tužbalica i kritika, prozivki je ideja, plan za konkretnu akciju. Pitanje je, koliko smo spremni daleko da idemo, da bismo se izborili za stvari koje su nam bitne? To je vjerovatno pitanje kojim svako pojedinačno treba da se pozabavi.

Meni je pala na um konkretna stvar: skupiti što više biciklista, desetine, stotinu ako je moguće (ne vozim često bicikl, ali bih se rado odazvao), i u doba kad je najveća gužva u gradu, svi zajedno da voze kroz centar, i potpuno zaguše saobraćaj. Nije ideja ni posebno pametna, niti je garantovano da će odmah donijeti rezultate. Ako je potrebno, ponavljati. Neko će biti priveden, ali to je nekad neophodno da bi se ostvarili ciljevi. Jeste, ispaštaće i nedužni ljudi koji samo žele da se vrate kući sa posla, ali pošto su i oni dio problema, nisu toliko ni nedužni. Iskustvo nas je do sada naučilo da u nekim situacijama jedino bezobrazluk pomaže (protiv bezobrazluka).

Eto, gospodo biciklisti, ako vam je ovo prevelik zalogaj i rizik, onda jebiga...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2004, 13:13
E, svaka ti se pozlatila Popokatepetl!
To je propeler u dupetu (oprosti na neumjesnoj metafori). :)

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo tako, samo masa moze nesto promjeniti. Pojedinac moze samo nastradati ili svoj protest platiti zivotom, kao sto ga je platio Milan Vukelic.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mogu da se sjetim da li sam upoznao bar jednog 'biciklistu'. A trebalo je... Bar dok sam radio sa djecom. Mislite da se neko od tih 'aktivnih biciklista' javio da pomogne, da da savjet, ma bilo sta... Sto bi Vanja rekao, licumuri.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 21:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2011, 08:54
Nećete me navući na forum! :)

Pošto niko ne koristi ovdje pravo ime i prezime, neću ni ja.
U realnom svijetu me vjerovatno većina vas poznaje i znate šta sam uradila i radim. Kako si i sam rekao - nije potrebno.

Samo da pojasnim...
Nisam imala namjeru da isprozivam sve ljude na forumu, jer na kraju krajeva, osoba koja je postavila ovaj tekst na forum i ljudi koji su ga razumjeli su u njemu vidjeli pozitivne stvari i poziv upomoć od strane Tihe!

Da ne bih citirala svakog ponaosob, napisala sam generalan komentar koji je u fazonu ovog koji kaže:
The_new_Statesman je napisao:
Ne vidim nista lose u tome sto se pokusava skrenuti paznja da su biciklisticke staze sve potrebnije i da treba raditi na kulturi vozaca automobila i biciklista i pjesaka. Da li postoji nesto u citavom textu oko cega se svi mozete sloziti ili ce na kraju ispasti da je negdje pogrijesen zarez ili rijec?

A zaista mi se čini da je moto većine ovdje "popljuj što više možeš".
Tiho je momak koji ne priča neosnovano i koji ima iza sebe veliko znanje i iskustva drugih zemalja u kojima su ovakvi saobraćajni problemi prošlost.
Stoga, ajde da malo smirimo svoj ego i da možda eto saslušamo nekoga ko možda nekim čudom o nekoj temi zna više od nas.
Ili su svi forumaši sveznajući? Ja prva znam da nisam i ne znam čemu napadi na sve i svašta.

I evo nešto što Tiho (sa ostalim biciklistima) svake godine bar jednom organizuje:
http://www.youtube.com/watch?v=pzNhZLct-iY
http://www.youtube.com/watch?v=V6F3_DPE-lI

...i mnoge druge stvari kao što su pregovori sa Gradskom upravom, informisanje građana putem medija, javne rasprave, uticanje na izmjene zakona + rad u Evropskoj biciklističkoj federaciji, sastanci sa ljudima koji se bave transportom u drugim gradovima (aktivisti, državni službenici, gradonačelnici i sl.). Tekst je samo jedan od načina.

Njemu sve pohvale na trudu, entuzijazmu i borbi!

Vama ostalima, pozdrav i živjeli!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo gore citirano nisam rekao (a i ne poznajemo se).

Ali sam u dva posta napisao dve, tri konkretne stvari ali to nikoga od ne zanima.
Naravno, nase pionire zanima samo visoka politika, a ne bezbijednost saobracaja.

Evo jos jedna sitnica, ima nas na ovom Forumu koji smo svijesni cinjenice da ta ulica do samo prije par godina nije ni licila na ulicu, a kamoli imala rasvjetu i fizicki od kolovoza odvojene staze za pjesake i bicikliste.

Samo zelim da vam pomognem da shvatite da u BL ima vise biciklistickih staza nego pre 5, 10, 15 ili 20 godina i taj trend se dalje nastavlja. Ispravite me ako se varam...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 23:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ovaj clanak sa slikama snega na biciklistickoj stazi mi je jos smesniji. Pa pobogu duplo sira pesacka staza odmah pored. Uostalom, nesto sumnjam da je posle ponoci bilo toliko ljudi bi im smetalo...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2011, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Biciklisti su velika opasnost na cesti, često gotovo nikad ne nose zakonski obavezne reflektirajuće prsluke, nemaju svijetla, kad voze po cesti previše se odmiču od desne ivice kolovoza, ili im kretanje nije pravolinijsko već ono cik cak ševrljaju, a o pjanim lolama da ne govorim.
U svakom slučaju ja ih ne podnosim, treba im zabraniti vožnju po cesti tj. van prostora određenog za bicikliste.

Ovako treba, svaka čast drotu na revnosti, sa ovakvim huliganima nikad se ne zna :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2011, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima svega tog i kod vozaca.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 13:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Feb 2011, 13:26
Kasnim s komentarom, jer nije u "špicu" sezone,
ali ćete ga pročitati - znam!

“Versus VS versus!” (kratak komentar za umornu i napaćenu omladinu)

Tihomir Dakić, momak rođen 1980. u Banjaluci. Profesor fizičkog vaspitanja.
Već 7 godina se, uz pomoć svojih kolega saradnika, bori da dobije odgovore na mnoga pitanja i koji se trudi da stvori bolju budućnost meni, vama i samom sebi.”

‘Ajde da sumiramo samo najosnovnije što je to taj neki Tihomir, i ostali Tihomiri, uradio:

- on je bio jedan od onih koji su ‘tek onako’ sakupljali potpise za peticiju o obustavi izgradnje brane za hidroelektranu na Vrbasu. (momak je ipak bio nezaposlen)
http://www.youtube.com/watch?v=YW_9v05NMGY
- medijska kampanja “Otpad nije smeće.” (k’o da nas tu treba prosvijetliti)
http://www.youtube.com/watch?v=c2fi2xOk0HY
http://www.youtube.com/watch?v=POHTaymFsjQ)
- organizovao sve dosadašnje ‘Sedmice mobilnosti’.
(Bicikl? Ko je još pokupio ribu vozeć’ bicikl? Ali ‘ajde.)
http://www.youtube.com/watch?v=n-MMhN2o4fw

A vi -studenti, forumaši, kafanske ‘tice, Mensina intelektualna omladina :
- masturbacija za tastaturom
- šiljenje urca po forumima (kafanama)
- učešće u kampanji ‘’Stara daj za ka’u!’’
- čekanje da neko nešto riješi, a kad riješi pljunete ga, vjerovatno od zavisti što je nešto postigao, a vi niste ni pokušali, opravdani svojim strahom i neznanjem.

P.S.Nema potrebe za poštovanjem forme za pisanje članaka, niti za posebnim stilskim figurama. Forumi i onako netrpe pravopis.

Uzdravlje!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]