ajme je napisao:
Megan je napisao:
Nije to nacin na koji treba da se izborimo za bolje uslove za bicikliste!
A koji je pravi način?
Svi nešto pametuju o tome kako bi neko dugi trebao nešto da radi. De vi nešto počnite, pa pokažite primjerom kako teba!
Svi vi koji ste ipak pročitali tekst od početka do kraja shvatili ste da se u tekstu ne radi samo o biciklizmu, već o masi problema koji nas okružuju i načinu rješavanja tj. nerješavanja istih!Sada je pomenut saobraćaj, ali za bilo koju oblast je ista priča. Niko nije ni kriv ni odgovoran i svima se živo jebe!
Uostalom, nemam ja ni vremena, ni živaca za ova naklapanja. Ima puno toga da se uradi.
Sa BL!N-a nisam, niti tamo radim.
Sretan vam ostanak u vituelnom svijetu!
Ja idem da živim!
Već u prvom postu se vidi da mnogo fraziraš, olako se razbacuješ konstatacijama, a udrugom si samo nastavio lijepi niz. Ti, koji sa mog stanovišta nisi ništa uradio, dolaziš i optužuješ mene da nisam ništa uradio. Brate, tu nešto ne štima. Ne znaš apsolutno ništa o ljudima koji "imaju previše slobodnog vremena pa vise ovdje", ali sa druge strane znaš da ništa ne rade za dobrobit svoga društva. Da li bi sad trebalo da ti se uzvrati pitanjem, šta ti radiš, ili si uradio da promijeniš stvari? Pa da se onda prepucavamo ko kreteni? Mislim da nije potrebno.
No dobro, to i nije toliko bitno. Meni tekst Tihomira Dakića nije zasmetao, ima tu pretjerivanja, ali mogu da razumijem sa kakvim ciljem je to uradio, ako jeste. Ono što nedostaje moru tužbalica i kritika, prozivki je ideja, plan za konkretnu akciju. Pitanje je, koliko smo spremni daleko da idemo, da bismo se izborili za stvari koje su nam bitne? To je vjerovatno pitanje kojim svako pojedinačno treba da se pozabavi.
Meni je pala na um konkretna stvar: skupiti što više biciklista, desetine, stotinu ako je moguće (ne vozim često bicikl, ali bih se rado odazvao), i u doba kad je najveća gužva u gradu, svi zajedno da voze kroz centar, i potpuno zaguše saobraćaj. Nije ideja ni posebno pametna, niti je garantovano da će odmah donijeti rezultate. Ako je potrebno, ponavljati. Neko će biti priveden, ali to je nekad neophodno da bi se ostvarili ciljevi. Jeste, ispaštaće i nedužni ljudi koji samo žele da se vrate kući sa posla, ali pošto su i oni dio problema, nisu toliko ni nedužni. Iskustvo nas je do sada naučilo da u nekim situacijama jedino bezobrazluk pomaže (protiv bezobrazluka).
Eto, gospodo biciklisti, ako vam je ovo prevelik zalogaj i rizik, onda jebiga...