banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 17:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Djordje Balasevic
PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Mislila si na društveni pokret koji se zalaže za oslobođenje žena od nasilja, seksizma i tradicionalnih ženskih uloga? Pa nisam ja mislila na društvene pokrete ovdje. Čitaj me MonaLizo ebemu miša :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
osamstotinazena je napisao:
Mislila si na društveni pokret koji se zalaže za oslobođenje žena od nasilja, seksizma i tradicionalnih ženskih uloga? Pa nisam ja mislila na društvene pokrete ovdje. Čitaj me MonaLizo ebemu miša :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lTiZzrcqAHs[/youtube]

Morao sam :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:44 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@800
imala bi i ti problema sa osjecajem odbacenosti da si dijete mjesovitog braka.. :wink: naravno da je to njegov problem, al ne moraju drugi da mu turaju pod nos za koji tim ce covjek navijati..

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
@800
imala bi i ti problema sa osjecajem odbacenosti da si dijete mjesovitog braka.. :wink:

Da, na to sam i mislila. :)

spavac je napisao:
naravno da je to njegov problem, al ne moraju drugi da mu turaju pod nos za koji tim ce covjek navijati..

I to sam rekla u jednoj riječi - projekcija. :)

Elvise:
Išamarati i dati toljagom po guzici :D :thumbright:

:lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1.
Ja smatram ....

2. Ne vidim da sam ikoga vrijeđala, napadala ili omalovažavala.

3. Ja nekulturna? Pročitaj svoj post.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Neki od nas, a da toga nisu ni svjesni, sijeku u startu čim žensko počne da filozofira. "De ba mala šta ti znaš, drž se španskih serija i paz' da ručak ne zagori!" :lol:

Osjećaj odbačenosti zbog u mješovitog braka? Odbačenosti od koga? Po vama je Amerika zemlja ljudi sa teškim problemima odbačenosti! Kako li su tek oni u međurasnim brakovima odbačeni? Ne mogu da vjerujem šta čitam :lol: :lol: :lol:

Jedna za sve odbačene :D :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zOQxLwsWq9k[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Pričamo mu ono što on želi da čuje.

Dj. Balasevic nikad izbjeglicama u srbiji niti bilo kome iz RS nije pricao ono sto su oni zeljeli da cuju.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
zmijuga je napisao:
Nikad on nije pljuvao po Srbima već po pojedincima iz svih naroda (čitaj nacionalistima) koji su krivi za sukobe i patnju običnih ljudi.
.

Procitaj prvi post na ovoj temi. Jasno je pljuvao po kompletnom narodu iz RS, uopste ne spominjavsi pojedince.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Svađate se oko Đorđa Balaševića? Čovjeka koga ne poznajete? Branite nekoga koga ne znate? Optužujete nekoga koga ne znate? Doživljavate ga lično? Why?

Manite se projekcija. To prvo.

Svaki umjetnik ima malo veću dozu narcisoidnosti od ljudi koji nisu umjetnici. Razlika je samo u onima koji žele da prate reakciju publike odmah i sad (na koncertima između pjesama on se ne libi da demonstrira svoj humor, stav, glupost, pamet) i onih koji se reakcijom publike bave naknadno (ti pišu, daju intervjue, pojavljuju se u medijima). Ovi prvi su samouvjereniji. Ovi drugi se plaše feedbacka, nemaju dovoljno demonskog samopouzdanja. Ali i jedni i drugi žele da im se publika divi. Time hrane ego.

Znaju oni da publika voli njihovu umjetnost i sve njene manifeste, ali od nečeg se mora i živjeti. Neko se hrani lovom, a neko komplimentima.

Svidjeti se drugome po svaku cijenu. To nije dovoljno. Potrebno je to i vidjetii čuti od drugih. Sad i odmah. A šta radimo kada želimo da se svidimo drugome po svaku cijenu? Pričamo mu ono što on želi da čuje.

Ja smatram da je on osoba koja pati od osjećaja odbačenosti i da ima užasavajuću potrebu za pripadanjem. Kome pripada, ne zna ni on sam. I da li uopšte nekom pripada osim svojoj supruzi?

Alal vera :)
Nego... šta bi od ovog filma? ja ne čuh za njega... Da li neko zna nešto o tome?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0XX3BT2B05Y[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Žabalebane, da, više je to potreba za pripadanjem. Pa i Ameri. Ljudski je imati tu potrebu. Zašto je odbacivati. Samo se neki od nas ne pronalaze nigdje, a vječito se traže.

Neću ja više ovdje pisati, iz jednog prostog razloga: Napiše se 50 postova i nikom ništa, a onda se javi osamstotinazena i svi opletu po njoj :lol: :lol:

Vjevoricinuse, nije valjda da me jedini ti kontaš :D Hihihihihihi :) :) :) :)

Za kraj, malo Đoletovih citata iz jednog intervjua (Vreme broj 495, 1. jul 2000.):

- U Ljubljani, na prvom koncertu, počeo sam: "Znate šta, Slovenci, svaka čast, vi ste svoju domovinu dobili, al' moju ste sjebali!"

- Jesam se trudio da sve to bude ravnopravno dok je bila velika Jugoslavija, ali su mi svi pojedinačno zamerili posle kad su se raspali: "Ti si govorio protiv nas Bosanaca... Hrvata... Srba... Slovenaca..." I tako dalje. Bar su u tome ostali jedinstveni.

- u zagrebačkim novinama me ima na meti neki Glavan, alanfordovski tip i estradni kritičar. Uglavnom, taj je rekao da "Balašević s ovom pločom treba da ide po radnim akcijama, jer on je svojim pesmama utr'o put srpskim tenkovima"?! Glavan mi, jasno, ne oprašta što sam svojevremeno na koncertu u Ljubljani rekao dobro da Glavana nisu pitali sme li papa da dođe u Hrvatsku, jer ni to ne bi dozvolio!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Vjevoricinuse, nije valjda da me jedini ti kontaš :D Hihihihihihi :) :) :) :)

Taman posla... kontaju i oni...
Spoiler:
zato i galame :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 21:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Kontaju ,prate ,a bogami i zapisuju.DB zatvara krug.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 22:23 
staromodan
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Neki od nas, a da toga nisu ni svjesni, sijeku u startu čim žensko počne da filozofira. "De ba mala šta ti znaš, drž se španskih serija i paz' da ručak ne zagori!" :lol:

Osjećaj odbačenosti zbog u mješovitog braka? Odbačenosti od koga? Po vama je Amerika zemlja ljudi sa teškim problemima odbačenosti! Kako li su tek oni u međurasnim brakovima odbačeni? Ne mogu da vjerujem šta čitam :lol: :lol: :lol:

Amerika je prevazisla taj level...dok na Balkanu nikad..kao dijete iz mjesovitog braka mogu da ti licno kazem da sam se nekad pitao kojem narodu pripadam nakon upada i podjebavanja od debila, a nosili smo istu uniformu VRS...

@800

uh ja sam trazi tu njegovu izjavu vezano za Glavana..super..

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Govnar........Elvis je otprilike rekao sve sto sam ja htio tako da cu da se slozim sa njim.......

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 22:31 
staromodan
Korisnikov avatar

korzo novosadski=korzo Gospodska.....isli smo do kioska pa nazad... :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o7jStpdFr6I[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I-HWT7Cqv3g[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
dzabaleban je napisao:

slatko se nasmijah,zasto bih se ja osjecala odbacenom i isfrustriranom zato sto sam iz dijete mjesovitog braka_no comment...
sto se tice Djoleta,vec negdje ranije napisah,zimus sam bila s bratom u Kerempuhu na njegovom "koncertu" koji je trajao skoro 5 h,e odavno se nisam tako opustila i nasmijala,nije mi zao sto sam vozila nocu,potrosila vrijeme i novac,ne moze mene vise nista ni uvrijediti i povrijediti,narocito ne neko koga sam svojevoljno dosla cuti i vidjeti...nego,sve mi se cini da ce ova tema vrlo brzo ili pod kljuc ili na politiku :-?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Evo ovako, meni je posjeta Balaševićevom koncertu prilično nisko na listi stvari koje namjeravam da uradim u životu. Tu je negdje iza želje da pročitam sabrana djela moldavskog pisca Alecua Russoa i želje da pogledam kompletan opus reditelja Vasila Amashukelia rodom iz Azerbejdžana, a opet ispred namjere da prevedem tekstove Mice Trofrtaljke i Seje Kalača na albanski, pa sa albanskog na staroslovenski.
Nego...
Po nekim ne iskazati ljubav prema ovom nenadjebivom geniju je ravno genocidu. Ko ne voli Balaševića taj je odmah blizak šovinizmu. E pa ja ga ne volim. Kakav sam samo koljač. Možda je do mene pa ne vidim njegovu ljudsku veličinu, a možda me i ne interesuje. Možda je on i genije i beskrajno duhovit i šta god već... Može biti i da ima briljantne tekstove... Pa... Opet ima ono nešto što ga čini antipatičnim, kenjkavim i zamornim. Jesam li već napisao da ga ne volim? :lol: Serator na kvadrat.
Elem, naravno da protiv koncerta nemam ništa, ali sam sto posto siguran da na njega ne bih otišao. Ne zato što ga mrzim već zato što ga ne volim.
Pa i da nije ovog hrvatovanja, koje mi ograničenog uma nismo sposobni da shvatimo, opet bih prije posjetio koncert Hanke Paldum.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
spavac je napisao:
dzabaleban je napisao:

Amerika je prevazisla taj level...dok na Balkanu nikad..kao dijete iz mjesovitog braka mogu da ti licno kazem da sam se nekad pitao kojem narodu pripadam nakon upada i podjebavanja od debila, a nosili smo istu uniformu VRS...

@800

uh ja sam trazi tu njegovu izjavu vezano za Glavana..super..

Kad sunce znanja stoji nisko, tad i patuljci bacaju dugačke sjene....

Ne daj se!

p.s. tačno ću otvoriti temu :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Njegove pjesme su za mene najgore moguce sivilo koje mogu sebi da docaram, ljude koji redovno slusaju njegove pjesme zamisljam kao neke emoe, emotivno labilne.. Prema njemu kao licnosti nemam nikakav stav.

zmijuga je napisao:
i smeta im neko ko promoviše mir, ljubav i suživot.

U stvari nisam imao nikakav stav dok nije rekao na jednom koncertu da su Austrijanci najruznija nacija na svijetu, valjda htio promovisati ljubav, ispasti smijesan sta li. I sta sad, promovise ljubav medju jugo-narodima, ostali su nebitni i marginalci, slobodno ih ismijavajte, sta li? Da je rekao da su Slovenci najruznija nacija na svijetu onda ne bi promovisao ljubav, ali ako to kaze za tamo neke strance, onda je nebitno...?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ma to se on na genijalan i samo njemu svojstven način htio narugati svima koji kažu da su Austrijanci najružnija nacija na svijetu.

U suštini sve je to nebitno, kod nekog to njegovo palamuđenje prolazi, kod nas krkana jok.

I meni je on jedna od najdosadnijih pojava i gotovo da ga ne doživljavam... Al šta ja znam ja sam čoek seljak.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]