banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 08:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
ajkula je napisao:
HugoLina je napisao:
Jbg, oni koji lete na kracim letovima, nisu nikada, ali NIKADA, videli NIKAKVO meso. :lol:
Dobiju krekere i tako neke prckalice, salatice. :D

Izvini, a ti znas na koje destinacije sam ja letila? Jbt, na forumu imamo i vidovite Vange :oops:

Slika
Chick pillow fight... 8)
Nego ajkulo poenta je da US Airways za veceru nudi praset'nu. To sto je ti i Dust niste nasle ne znaci da nema 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
Тотално дебилан потез. Више провокација, него промишљени маркетиншки потез.

У вријеме када авиопревозници пропадају, један мали превозник уради тако нешто и одбије и оно мало потенцијалних клијената.

Из моје перспективе боље је путовати из Загреба или Београда, него из Сарајева. Low cost компанија је више, Загреб је близу, у Београд је лакше путовати него према Сарајеву. Још ако би мало странци "попустили" и укинули визе грађанима БиХ, можда би и овај наш аеродром живнуо и можда би нека "low cost" компанија стигла у БЛ.

HugoLina je napisao:
Jbg, oni koji lete na kracim letovima, nisu nikada, ali NIKADA, videli NIKAKVO meso. :lol:

[/quote]
А сендвичи? :wink: Ако је ујутро може бити и "доручкић" итд.
Не бих да филозофирам, али све зависи гдје летиш и у које вријеме (и с ким).

А имаш и опцију да купиш храну у авиону. Вјероватно на тај "menu" мисле (нисам летио Бе-Ха Ерлајнзом)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Naravno da je provokacija. I to bespotrebna. Isto k'o kad bi JAT za vrijeme vaskrsnjeg posta ukinuo sve sto nije posno. Takodje se slazem s ovim sto je sunchica pisala o krsnim slavama institucija RS i drugim popovskim manifestacijama. Religiji je mjesto u crkvi/dzamiji/sinagogi/... Treba to razgraniciti. 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
ajkula je napisao:
HugoLina je napisao:

Izvini, a ti znas na koje destinacije sam ja letila? Jbt, na forumu imamo i vidovite Vange :oops:

ajkulo, komentar nije bio upucen tebi. Mora da ti je beer level nizak, to pod hitno treba popraviti. :D
Nije nikakva provokacija, vise ko neki vic. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Hristov je napisao:
Ne moze STRATOKASTEL, posto je kod nas Bosandjerosa to vec postala postapalica :D

Popokatapetl, jos samo treba da trazimo da i predsjednik ne bude ni ateista ni vjernik, ne bi li zadovoljili svaciji ukus :D

Nisam pogodjen, samo mi je cudna pogodjenost nekih ateista zbog tih crkvenih ceremonija, ne sjecam se da je mene to pogadjalo dok sam bio ateista.

E, sad već stičem utisak da me zezaš. Nisam ni pričao o tome šta treba da bude predsjednik, tj. koje vjeroispovijesti, niti to bilo koga treba da bude briga. To i jeste bila moja poenta, šta je on (ili ona) je njihova privatna stvar. Zato smatram da je dovoljna svjetovna zakletva na Ustav, jer je Ustav jednak prema svima (bar nominalno), a vjerske institucije nisu. Tako da, nisam ja pogođen zbog crkvenih ceremonija, ali zamisli situaciju da sutra postanem predsjednik (''gluho bilo'')? Naslov u novinama: ''Predsjednik odbio liturgiju i crkvenu zakletvu, jer je ateista i smatra da to nije potrebno''. Prokletnik jedan! Mislim da treba a priori da se izbjegne takva situacija.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pa i nije bila bas zezancija iako je zvucalo ironicno, u svakom slucaju izvini.
Predsjednik je ipak zastupnik svakog gradjanina jedne drzave, i ako sam ateista ili vjernik, zelim da u hipoteticnom, idealnom svijetu, zastupa i moje interese kao ateiste ili vjernika, zar ne? Zato svako od nas na neki nacin ocekuje od predsjednika da njegove akcije budu kontrolisane motivima koji su slicni nasim.
Protiv mog ubijedjenja kao vjernika je polagati zakletvu u vojsci, davati Hipokratovu zakletvu, davati zakletvu kad magistriram ili doktoriram, ali sve to radim iako ne bih zelio, i pri tome ne mislim da neko tamo krsi moja prava, niti se osjecam ugrozen. Iz tog razloga mi je nerazumljiva prica onih koji se osjecaju pogodjeni, uvredjeni, kad buduci predsjednik ide u crkvu iako je ateista. Mozemo govoriti o jednom idealnom svijetu gdje su svacija prava zadovoljena, ali mislim da je bolje pricati o svijetu gdje se koliko-toliko tolerisu neke stvari. Ajde zaboravimo na tren taj idealni svijet i pogledajmo sadasnje okolnosti: sta je to sustinski lose u crkvenoj ceremoniji, zbog cega danas predsjednik ni po koju cijenu, bez obzira bio vjernik ili ateista, ne bi trebao biti inaugurisan u crkvi? Zar simbolika crkve nije po definiciji da predstavlja nesto pravedno i sveto, i da sam cini inauguracije predstavlja poziv blagoslova?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 09:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Predsjednik RS nije predsjednik pravoslavaca,niti su institucije RS institucije pravoslavaca....on je predsjednik svih građana RS,od kojih je znatan dio pripadnik neke druge religijske grupe....

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 09:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
A i poserem im se na zakletvu, ako sav mandat lazu, kradu i petljaju. I ne treba zakletva. Inace slabo vjerujem ljudima koji se kunu i kletu u bilo sta... Preferiram istinu i odrzavanje obecanog, sto neko rece: Stoka se drzi za rogove , a covjek za rijec.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 10:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
ERROR je napisao:
A i poserem im se na zakletvu, ako sav mandat lazu, kradu i petljaju. I ne treba zakletva. Inace slabo vjerujem ljudima koji se kunu i kletu u bilo sta... Preferiram istinu i odrzavanje obecanog, sto neko rece: Stoka se drzi za rogove , a covjek za rijec.

ERROR zapamti, vrana vrani oči ne vadi. Razuman čovjek vidi da je licemjerstvo u modi. Onima koji pašu stihovi nek ih i slušaju dok analiza istih nije svojstveno svakome, jednostavno nije im Bog dao. Da se tako izrazim.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Predsjednik RS nije predsjednik pravoslavaca,niti su institucije RS institucije pravoslavaca....on je predsjednik svih građana RS,od kojih je znatan dio pripadnik neke druge religijske grupe....

Pa nije taj cin uprkos njima, nece se vjerovatno predsjednik Bosnjak inaugurisati u pravoslavnoj crkvi. Je li inauguracija u prav. crkvi predstavlja neku losu poruku svim nepravoslavcima? Je li drzanje ruke Baracka Obame na Bibliji svjestan cin diskriminacije i provokacije svih nehriscana u USA? Ili da ponovim pitanje iz prethodnog posta? Ako ljudi koji se bore za neku drzavu baziraju svoja uvjerenja na hriscanskim principima, i u deklaraciji nezavisnosti napisu hriscanske rijeci da su svi ljudi jednaki pred Bogom, itd... zasto bi nekome to smetalo? Na neki nacin prihvatis cinjenicu da u toj zemlji zive vecinski hriscani i zivis sa time.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 10:54 
Administrator
Korisnikov avatar

[quote="Hristov"]Je li drzanje ruke Baracka Obame na Bibliji svjestan cin diskriminacije i provokacije svih nehriscana u USA?/quote]
Obama je musliman koliko ja znam.....
Nije u pitanju da li taj čin provocira ne-hrišćane.....Pitanje je u tome da li će onda ti ne-hrišćani osjećati RS kao svoju otadžbinu.....Hajde da zanemarimo taj sam čin zakletve,polaganja ruke na Bibliju.... Da li Republika treba da ima krsnu slavu?Da li povodom državnih praznika treba održavati religijske obrede u sklopu zvaničnog obolježavanja tih praznika?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa zasto da ne ako je sva nasa tradicija i istorija, maltene nas identitet, u tijesnoj vezi sa hriscanskim vrijednostima. Ako se ja izjasnim kao hriscanin ne znaci da su svi nehriscani nedobrodosli u moju kucu. Drzavu posmatraj kao pravno lice ciji se identitet formira voljom vecine naroda u toj drzavi,istorijom i tradicijom te drzave.

Obama je pola-pola, mislim da je kasnije prihvatio hriscanstvo ako se ne varam.

Poslednji put menjao Hristov dana 05 Maj 2010, 11:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Hristov je napisao:
_zoka je napisao:

Pa nije taj cin uprkos njima, nece se vjerovatno predsjednik Bosnjak inaugurisati u pravoslavnoj crkvi. Je li inauguracija u prav. crkvi predstavlja neku losu poruku svim nepravoslavcima? Je li drzanje ruke Baracka Obame na Bibliji svjestan cin diskriminacije i provokacije svih nehriscana u USA? Ili da ponovim pitanje iz prethodnog posta? Ako ljudi koji se bore za neku drzavu baziraju svoja uvjerenja na hriscanskim principima, i u deklaraciji nezavisnosti napisu hriscanske rijeci da su svi ljudi jednaki pred Bogom, itd... zasto bi nekome to smetalo? Na neki nacin prihvatis cinjenicu da u toj zemlji zive vecinski hriscani i zivis sa time.

Ako se neko druge vjere ima pravo neinaugurisati u crkvi kojoj pripada vecina naroda, zasto pripadnik tog vecinskog naroda mora automatski da bude pripadnik te vjere i ne moze izbjeci crkvenu zakletvu?
Kad bi se ja morao zakuniti na Bibliju, mogao bi komotno sve slagati, jer ne vjerujem u ono sto stoji unutra.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Hristov je napisao:
_zoka je napisao:

Ako se neko druge vjere ima pravo neinaugurisati u crkvi kojoj pripada vecina naroda, zasto pripadnik tog vecinskog naroda mora automatski da bude pripadnik te vjere i ne moze izbjeci crkvenu zakletvu?
Kad bi se ja morao zakuniti na Bibliju, mogao bi komotno sve slagati, jer ne vjerujem u ono sto stoji unutra.

Ako se zakunes u Manifest, da li to znaci da si dobrica i da ces sve raditi kako se zakunes?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Ako ne vjeruješ u Boga,odmah si komunjara....c,c,c....nisam to očekivao od tebe. :S
Pitanje...Ti si u Austriji?Kako tamo funkcioniše inauguracija predsjednika?Kako izgleda proslava Dana Republike?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam rekao za nikoga da je komunjara.

U Austriji ne znam tacno kako se odvija proslava Dana Republike, medjutim pri polaganju zakletve je, isto kao u USA, dodatak: "Tako mi Bog pomogao", opcionalan.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Hristov je napisao:
Nisam rekao za nikoga da je komunjara.

U Austriji ne znam tacno kako se odvija proslava Dana Republike, medjutim pri polaganju zakletve je, isto kao u USA, dodatak: "Tako mi Bog pomogao", opcionalan.

Komunjara?A sta fali i ako je neko komunista :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Postoji li i religijski obred,služba,u zvaničnom dijelu inauguracije?

@laoce.....
Ništa :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam tacno, nisam pratio nikad a na netu ne mogu naci da se spominje neka religiozna ceremonija.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Od restrikcija u BH airlines-u vi dodjoste da se povatate za vratove oko slava u institucijama RS? :?
Klasican primer kako su Srbi slozni! :lol:
Nije dzaba stavljeno ono "samo sloga" u onaj poklik, jer ocito je da sloge Srbima oduvek fali! :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]