banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 20:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Praznici u BIH
PostPoslato: 09 Apr 2010, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol: Dogovoreno.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 08:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
NFL fanatik je napisao:
Posto je to danas aktuelno pitanje (novi prijedlog zakona o praznicima u BIH) interesuje me da li bilo ko ima ideja o datumima koji bi svima odgovarali??? Pa hocemo li se ikad o bilo cemu dogovoriti? Moj stav je ovakav:
-Idu mi na zivce nasi (Bosnjacki) politicari sa forsiranjem datuma koje druge dvije strane ocigledno ne zele prihvatiti
-Idu mi na zivce srpski politicari zato sto kao da jedva cekaju da obore svaki prijedlog zakona, u cilju "nacionalnog interesa".

Pitam se da li bilo gdje u svijetu postoji presedan da se za praznike NE KORISTE datumi nekih istorijskih dogadjaja??

Ako postoji to je jedina varijanta koja bi kod nas uspjela - da se za Dan drzavnosti, nezavisnosti, i sl. izaberu random datumi koji nemaju veze niti sa jednim istorijskim dogadjajem. Jedino tako bi svi bili ok sa praznicima.

Evo - za Dan drzavnosti predlazem 27 juni :-) dan kada se u BIH (dakle, u oba entiteta) nije desilo apsolutno NISTA vrijedno pomena... :-)

a zasto bi trebali imati zajednicke praznike,BIH je po Dejtonskom ugovoru slozena tvorevina ..unija dve skoro nezavisne drzave-entiteta,i praznici nisu u nadleznosti organa unije BIH takozvanih zajednickih organa i svako donosenje takvih zakona u parlamentarnoj skupstini BIH je protiustavno i antidejtonsko djelovanje...
evo sta kaze dejtonski mirovni ugovor odnosno aneks 4 tog ugovora ustav BIH
Citiraj:
Član III: Nadležnosti i odnosi između ustanova Bosne i Hercegovine i entiteta

Sljedeća pitanja spadaju u nadležnost ustanova Bosne i Hercegovine:

1. Vanjska politika.
2. Vanjskotrgovinska politika.
3. Carinska politika.
4. Monetarna politika kao što je navedeno u članu 7.
5. Finansiranje ustanova te međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine.
6. Politika u vezi s pitanjem useljavanja, izbjeglica i azila.
7. Međunarodna provedba krivičnog prava te provedba krivičnog prava između entiteta, uključujući odnose s Interpolom.
8. Osnivanje i upravljanje zajedničkim kapacitetima/sredstvima.
9. Reguliranje prometa između entiteta.
10. Kontrola zračnog prometa.

# Sve vladine funkcije i ovlasti koje se u ovome Ustavu izričito ne dodjeljuju ustanovama Bosne i Hercegovine, bit će one koje postoje u entitetima.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 08:53 
Majstor
Majstor

znaci svako pozivanje da se donesu zakoni o praznicima BIH je antiustavno djelovanje i napad na ustavni poredak i bezbednost BIH......

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 10:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Fino ti to nabraja.Samo si još jedno zaboravio.

Zakon o praznicima BIH (“Službeni list R BiH”, broj 2/92 i 13/94) još uvijek vrijedi dok se ne donese novi.
A trenutno važeći kaže da se:

-Zakonom o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list R BiH”, broj 9/95), određeno je da je 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine praznik i na taj dan državni organi, poduzeća i druga pravna lica ne rade.

-Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list R BiH”, broj 9/95), određeno je da je 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine i da na taj dan državni organi, poduzeća i druga pravna lica ne rade.

Dan nezavisnosti (1.mart) i Dan državnosti (29.novembar) su stvar oko koje bh patriote nemaju dileme!

Razumljivo mi je da onima kojima smeta činjenica da Bosna i Hercegovina postoji kao nezavisna država, smetaju i datumi kojima se obilježava njena nezavisnost i državnost.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
amidža je napisao:

Zakon o praznicima BIH (“Službeni list R BiH”, broj 2/92 i 13/94) još uvijek vrijedi dok se ne donese novi.

-Zakonom o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list R BiH”, broj 9/95), određeno je da je 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine praznik i na taj dan državni organi, poduzeća i druga pravna lica ne rade.

-Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list R BiH”, broj 9/95), određeno je da je 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine i da na taj dan državni organi, poduzeća i druga pravna lica ne rade.

Dan nezavisnosti (1.mart) i Dan državnosti (29.novembar) su stvar oko koje bh patriote nemaju dileme!

Имаш ли ти некакав Закон донешен од регуларних институција СРБиХ, СФРЈ или БиХ, јер то што називаш РБиХ је ратна творевина неколико енклава под влашћу СДА од 1992. до 1995. године. Ако се већ позивате на то, онда Срби могу на законе донешене од РС а Хрвати од Херцег-Босне.

Ако си већ патриота требао би да знаш да је 25.11. а не 29.11. како написа. То под један.
Под 2, никад ми неће бити јасно како исти људи могу да славе с једне стране празнике стварање Југославије (и у њој федералних јединица исте), и с друге стране датум када су изгласали да више не желе да живе у тој заједници.

Ви сте господо Муслимани и Хрвати 01.03.1992. године гласно и јасно рекли да не поштујете СФРЈ, СРБиХ и самим тим датуме њиховог настанка, између осталог 25.11.
Значи, господо из Патриотске лиге БиХ, апсолутно имате право да се залажете да 01.03. буде државни празник, али 25.11. НИКАДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Одвратна ми је ваша дволичност.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 10:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u državi Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu su obnovljeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike/države unutar tadašnje jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Siny,NIKAD NE RECI NIKAD!
I dr.Daba je govorio da "nema više Bosne i Hercegovine".
Vidiš kako ima.Na tvojoj ličnoj karti lijepo piše BOSNA I HERCEGOVINA a dr.Daba je trenutno u Hagu i sudi mu se za genocid.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 11:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
amidža je napisao:
Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u državi Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu su obnovljeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike/države unutar tadašnje jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Vidiš kako ima.Na tvojoj ličnoj karti lijepo piše BOSNA I HERCEGOVINA a dr.Daba je trenutno u Hagu i sudi mu se za genocid.

Što jest, jest Striče! To je fakat i to nemože niko osporiti jer lijepo piše na ličnoj koja smo država. To je po Dejtonu i to je OK. Problem je u tim praznicima što nisu usvojena od sva tri naroda kao neke stvari koje se nameću RS. Evo mi smo se odrekli grba, himne, ma svaša nešta i ja kao libelaran srbin mogu prihvatiiti svašta ali nemogu prihvatiti 1 mart. To je datum Alije Izetbegovića, koji da je Bogdo živ, igrao bi rauba sa Dabom u Haggu. Nemoj biti isključiv, priznajmo sebi svi i pogledajmo se u oči i vrlo dobro znamo da je mir došao s podpisima u Dejtonu. Po meni to je praznik nad praznicima jer je stavljena tačka na ludilo i lopovluk a otvorena nova era države BiH i novih lopovluka.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 12:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Gdje si Zozone druže stari :)

Ne vjerujem da bi Alija igrao rauba sa dr.Dabom u Hagu jer su njih dvojica neusporedivi!
Prvi je zajedno sa Kirom Gligorovim učinio sve da se sačuva Jugoslavija i mir a drugi je prijetio nestankom muslimasnkog naroda i sve učinio da ispuni obećanje.Epilog GENOCID!

Što se tiče dana državnosti BIH , vidim da ti nije sporan i drago mi je jer tu ne može ni biti kompromisa!
Što se tiče dana nezavisnosti , lično bih prihvatio kompromis zbog budućnosti moje i tvoje djece.Ali alternativa može biti samo neki drugi datum iz bogate historije BIH a ne datum kad je Bosni nametnuta luđačka košulja zvana „dejtonski ustav“ a koji se usput i ne sprovodi u najosjetljivijem segmentu zvanom „ANEX 7“-povratak izbjeglih na svoja ognjišta.
Neko će reći da se svako može vratiti gdje želi ali na terenu je to malo drugačije.Znamo kako žive povratnici Bošnjaci u Trebinju ili Srbi u Bihaću ili Hrvat u Derventi.
Građani drugog reda u vlastitoj državi!

Na kraju krajeva, srpski političari predlažu dan Dejtona za dan nezavisnosti iz prostog razloga što negiraju hiljadugodišnji kontinuitet države BiH i njen teritorijalni integritet te sa tim datumom žele reći kako je BiH država nastala od tada.Malo morgen jer nije Kulin Ban nečija fikcija ili iluzija već stvarna historijska ličnost i vladar Bosne iz srednjeg vijeka.

Živ bio Zozone moj :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 12:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
amidža je napisao:
Ne vjerujem da bi Alija igrao rauba sa dr.Dabom u Hagu jer su njih dvojica neusporedivi!
Prvi je zajedno sa Kirom Gligorovim učinio sve da se sačuva Jugoslavija i mir a drugi je prijetio nestankom muslimasnkog naroda i sve učinio da ispuni obećanje.Epilog GENOCID!

Alija je pred rat rekao da mu smeta zastava SR BiH i da je previše crvena. Na pitanje koje boje bui trebale biti, odgovorio je - Zelena! A nije bio tol'ki ekolog da bi barvao stijeg u zeleno zarad ekologije.
I jel' on rekao da će žrtvovati mir? I još odbio da potpiše nepar rješenja koja bi zaustavila rat...
I jel tužilaštvo 'aško reklo da je optužnica bila gotova, al je Alija umro, pa nije bila podignuta.

amidža je napisao:
Što se tiče dana nezavisnosti , lično bih prihvatio kompromis zbog budućnosti moje i tvoje djece.Ali alternativa može biti samo neki drugi datum iz bogate historije BIH a ne datum kad je Bosni nametnuta luđačka košulja zvana „dejtonski ustav“ a koji se usput i ne sprovodi u najosjetljivijem segmentu zvanom „ANEX 7“-povratak izbjeglih na svoja ognjišta.
Neko će reći da se svako može vratiti gdje želi ali na terenu je to malo drugačije.Znamo kako žive povratnici Bošnjaci u Trebinju ili Srbi u Bihaću ili Hrvat u Derventi.

Vraćena je imovina, svako ko se želi vratiti - može. Dakle, anex 7 omogućen u oba entiteta
A čak Bošnjaci imaju veća prava od Srba u Banjaluci i RS jer imaju prednost pri zapošljavanju u organima uprave.

Dejtonskim sporazumom nije nametnuta luđačka košulja.
Il' bi ti amidža još uvijek ratovao pa ti Dejton smeta?
amidža je napisao:
Na kraju krajeva, srpski političari predlažu dan Dejtona za dan nezavisnosti iz prostog razloga što negiraju hiljadugodišnji kontinuitet države BiH i njen teritorijalni integritet te sa tim datumom žele reći kako je BiH država nastala od tada.Malo morgen jer nije Kulin Ban nečija fikcija ili iluzija već stvarna historijska ličnost i vladar Bosne iz srednjeg vijeka.
Kontinuitet čega?
Naravno da je ova BiH nastala u Dejtonu. Zašto negirati tu činjenicu?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 13:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
amidža je napisao:

Alija je pred rat rekao da mu smeta zastava SR BiH i da je previše crvena. Na pitanje koje boje bui trebale biti, odgovorio je - Zelena! A nije bio tol'ki ekolog da bi barvao stijeg u zeleno zarad ekologije.
I jel' on rekao da će žrtvovati mir? I još odbio da potpiše nepar rješenja koja bi zaustavila rat...
I jel tužilaštvo 'aško reklo da je optužnica bila gotova, al je Alija umro, pa nije bila podignuta.

amidža je napisao:

Vraćena je imovina, svako ko se želi vratiti - može. Dakle, anex 7 omogućen u oba entiteta
A čak Bošnjaci imaju veća prava od Srba u Banjaluci i RS jer imaju prednost pri zapošljavanju u organima uprave.

amidža je napisao:
Kontinuitet čega?
Naravno da je ova BiH nastala u dejtonu. Zašto negirati tu činjenicu?

Jel se ti zoveš muto?

Muto, nisam ti ja došao ovdje takmičiti se u laganju već ti iznosim historijske činjenice.
Ako ti se baš takmiči u laganju onda si nađeš Dobricu Ćosića za sugovornika!

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 13:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vidiš,amidža,ja sam stvarno mislio da si ti za kompromis,dijalog,istinu......al' sam se izgleda prevario....Jednako si slijep kao i ostali...Držiš se samo jedne priče,jedne "istine".....Žao mi je.Sa svakim novim postome me uvjeravaš u to.Plus što ubijaš u meni nadu za pomirenjem i suživotom.....Postajem pesimista.....

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Dobro jutro Zoka, jesi li se naspavao?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
amidža je napisao:
Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u državi Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra.

ЛАЖ!!!!!!!!!!!!!
То је дан Социјалистичке Републике Босне и Херцеговине, дијела Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. Послије 01.03.1992. године та творевина више не постоји и лицемјерно је да они који су је укинули траже да се слави тај дан кад је створена.
Значи укинули сте СРБиХ и немогуће је да убице славе дан рођења своје жртве.

Што се тиче 01.03.1992. године, о том датуму се може разговарати, али по мом личном мишљењу Срби не могу да пристану на тај дан јер нису ни учествовали у референдуму, тј. стварање независне Босне и Херцеговине, или убијање Југославије и заједничког живота на овим просторима.
Много је приличније да се изабере дан потписивања Дејтонског мировног споразума или дан када је дејтонска БиХ и почела да функционише (рецимо паришки договор).

amidža je napisao:

Ово апсолутно не разумијем.
Шта ти значи ово никад не реци никад и кад сам ја тврдио да нема Босне и Херцеговине.
Увијек је постојала, односно не увијек, од марта 92 до децембра 95 била је на статусу кво.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 13:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
amidža je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
amidža je napisao:

amidža je napisao:

amidža je napisao:
Kontinuitet čega?
Naravno da je ova BiH nastala u dejtonu. Zašto negirati tu činjenicu?

Jel se ti zoveš muto?

Muto, nisam ti ja došao ovdje takmičiti se u laganju već ti iznosim historijske činjenice.
Ako ti se baš takmiči u laganju onda si nađeš Dobricu Ćosića za sugovornika!

Ja muto? To je najpametnije što si moga smisliti?
Ono, ko klinac, ostane bez argumenata pa krene vrijeđat', provocirat' :lol:
Au, amidža, mislio sam da si manje infantilan.

Alija jeste rekao da će žrtvovati mir! A to je činjenica. nije laž!

Činjenica je da je Alija Izetbegović POVUKAO potpis sa Kutiljerovog plana. Činjenica je da je Alija odbio još nepar inicijativa. Ako je bio za mir, onda je Kutiljerov plan bio k'o skrojen za njega. Boban ga je potpisao, Karadžić ga je potpisao. Alija ga je potpisao, pa povukao potpis i odbio plan... Istorijska činjenica. Nije laž!

Činjenica je da je vraćena imovina gotovo sto odsto, činjenica je da se izdvajaju sredstva za povratnike, činjenica je da povratnici imaju prednost sve do 2014. u zapošljavanju u organe uprave... Nije laž!

_zoka je napisao:
Vidiš,amidža,ja sam stvarno mislio da si ti za kompromis,dijalog,istinu......al' sam se izgleda prevario....Jednako si slijep kao i ostali...Držiš se samo jedne priče,jedne "istine".....Žao mi je.Sa svakim novim postome me uvjeravaš u to.Plus što ubijaš u meni nadu za pomirenjem i suživotom.....Postajem pesimista.....

Istina je ono što njemu odgovara i tako mora biti. Klasična priča...
Nego, dobro ti reče eugene. Dobro jutro, jesil' se naspav'o?
Otvori oči. Pogledaj đe živiš.

Ja stvarno ne kontam zašto ne bi slavili dan kada je potpisan mirovni sporazum?
Nego, da li to znači da onima koji su protiv tog datuma smeta mir?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 17:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
amidža je napisao:
Gdje si Zozone druže stari :)

Što se tiče dana državnosti BIH , vidim da ti nije sporan i drago mi je jer tu ne može ni biti kompromisa!

Živ bio Zozone moj :wink:

Imam utisak da si počeo se raspravljati i s mojom malenkošću. Kako je riječ kompromis poprimila oblik kurve već odavno i nemogu da te razumijem ovo oko Alije? Kad je Alija u pitanju onda nema kompromisa?
Dokle ta priča o GENOCIDU. Niko ne spori da ste najviše propatili u ratu. Neznam da li je iko osuđen za genocid? Za progon, ubijanje i još niz pravnih zavrzlama, jeste ali genocid....? Priča ti je ista kao kod ovih vaših glupana od političara. Evo ja sam rodom iz Ključa. U Ključu i Velagićima sa okolinom je poginulo dosta muslimana. Užas. Niste ni vi ostali dužni. E sad činjenica. U Ključu je sad 200% muslimana više nego prije rata. Srba nije ni 20% ostalo. Sad pitanje? Što vaši političari neće popis stanovništva? Zato jer priča i demagogija o genocidu pada.
Ipak mislim da ovi nije način kako da se normalno razgovara. Sve ovo je nadvikivanje.
Fali kompromisa moj Striče.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 19:21 
Majstor
Majstor

amidža je napisao:

Razumljivo mi je da onima kojima smeta činjenica da Bosna i Hercegovina postoji kao nezavisna država, smetaju i datumi kojima se obilježava njena nezavisnost i državnost.

Ti si izgleda prespavo zadnjih 20 godina,jarane ta BIH je prestala da postoji 6.aprila1992......a nova nastala 21.novembra 1995

Ustavom BIH nije predvidjeno da zajednica 2 entiteta takozvana BIH ima bilo kakve praznike niti je predvidjeno da ustanove BIH imaju bilo kakvu nadleznost za donosenje zakona o praznicima.THE END

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
_zoka je napisao:

E jadan Zoka, bas ces toga naci po forumima, ako je ovo jedino mjesto za pomirenje i pokusaj suzivota.. :wink:
Da si ti meni ziv i zdrav, ako ti je do toga , potrazi malo oko sebe, ima ih valjda neki procenat i u Bl....

Sto se tice praznika, mislim ipak da od 365 dana mora biti par komada koji nikom nit smrde nit mirisu, ko da smo se nesto ponosili ili pomisljali na delegate iz Jajca, Mrkonjica i ostalih vukojebina kad smo svi skupa lokali i okretali janjce i prasad vaktile?
Po meni skroz nebitno, ali nasi politicari po starom dobrom obicaju,(kao i mnogi ovdje) od svega naprave brvno, gdje ce da pokazuju ko duze moze....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ERROR je napisao:
_zoka je napisao:

E jadan Zoka, bas ces toga naci po forumima, ako je ovo jedino mjesto za pomirenje i pokusaj suzivota.. :wink:
Da si ti meni ziv i zdrav, ako ti je do toga , potrazi malo oko sebe, ima ih valjda neki procenat i u Bl....

i Mostaru! :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Kako vas ovaj Amidza lozi, ne mogu da vjerujem. :oops:
Ignorisite pacenika, pricajte sa normalnim ljudima. :cat:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Block out je napisao:
Kako vas ovaj Amidza lozi, ne mogu da vjerujem. :oops:
Ignorisite pacenika, pricajte sa normalnim ljudima. :cat:

malo je izgleda takvih. sta je ovo majko moja? sve neki veliki vjernici, uhvatili se Biblije i Kurana, a ovamo samo mrznja, pakost, svadja. izgleda da su se ljudi vise voljeli dok su citali Manifest nego ove knjige koje ih uci ljubavi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]