amidža je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
amidža je napisao:
Ne vjerujem da bi Alija igrao rauba sa dr.Dabom u Hagu jer su njih dvojica neusporedivi!
Prvi je zajedno sa Kirom Gligorovim učinio sve da se sačuva Jugoslavija i mir a drugi je prijetio nestankom muslimasnkog naroda i sve učinio da ispuni obećanje.Epilog GENOCID!
Alija je pred rat rekao da mu smeta zastava SR BiH i da je previše crvena. Na pitanje koje boje bui trebale biti, odgovorio je - Zelena! A nije bio tol'ki ekolog da bi barvao stijeg u zeleno zarad ekologije.
I jel' on rekao da će žrtvovati mir? I još odbio da potpiše nepar rješenja koja bi zaustavila rat...
I jel tužilaštvo 'aško reklo da je optužnica bila gotova, al je Alija umro, pa nije bila podignuta.
amidža je napisao:
Što se tiče dana nezavisnosti , lično bih prihvatio kompromis zbog budućnosti moje i tvoje djece.Ali alternativa može biti samo neki drugi datum iz bogate historije BIH a ne datum kad je Bosni nametnuta luđačka košulja zvana „dejtonski ustav“ a koji se usput i ne sprovodi u najosjetljivijem segmentu zvanom „ANEX 7“-povratak izbjeglih na svoja ognjišta.
Neko će reći da se svako može vratiti gdje želi ali na terenu je to malo drugačije.Znamo kako žive povratnici Bošnjaci u Trebinju ili Srbi u Bihaću ili Hrvat u Derventi.
Građani drugog reda u vlastitoj državi!
Vraćena je imovina, svako ko se želi vratiti - može. Dakle, anex 7 omogućen u oba entiteta
A čak Bošnjaci imaju veća prava od Srba u Banjaluci i RS jer imaju prednost pri zapošljavanju u organima uprave.
Dejtonskim sporazumom nije nametnuta luđačka košulja.
Il' bi ti amidža još uvijek ratovao pa ti Dejton smeta?
amidža je napisao:
Na kraju krajeva, srpski političari predlažu dan Dejtona za dan nezavisnosti iz prostog razloga što negiraju hiljadugodišnji kontinuitet države BiH i njen teritorijalni integritet te sa tim datumom žele reći kako je BiH država nastala od tada.Malo morgen jer nije Kulin Ban nečija fikcija ili iluzija već stvarna historijska ličnost i vladar Bosne iz srednjeg vijeka.
Kontinuitet čega?
Naravno da je ova BiH nastala u dejtonu. Zašto negirati tu činjenicu?
Jel se ti zoveš muto?
Muto, nisam ti ja došao ovdje takmičiti se u laganju već ti iznosim historijske činjenice.
Ako ti se baš takmiči u laganju onda si nađeš Dobricu Ćosića za sugovornika!
Ja muto? To je najpametnije što si moga smisliti?
Ono, ko klinac, ostane bez argumenata pa krene vrijeđat', provocirat'
Au, amidža, mislio sam da si manje infantilan.
Alija jeste rekao da će žrtvovati mir! A to je činjenica. nije laž!
Činjenica je da je Alija Izetbegović POVUKAO potpis sa Kutiljerovog plana. Činjenica je da je Alija odbio još nepar inicijativa. Ako je bio za mir, onda je Kutiljerov plan bio k'o skrojen za njega. Boban ga je potpisao, Karadžić ga je potpisao. Alija ga je potpisao, pa povukao potpis i odbio plan... Istorijska činjenica. Nije laž!
Činjenica je da je vraćena imovina gotovo sto odsto, činjenica je da se izdvajaju sredstva za povratnike, činjenica je da povratnici imaju prednost sve do 2014. u zapošljavanju u organe uprave... Nije laž!
_zoka je napisao:
Vidiš,amidža,ja sam stvarno mislio da si ti za kompromis,dijalog,istinu......al' sam se izgleda prevario....Jednako si slijep kao i ostali...Držiš se samo jedne priče,jedne "istine".....Žao mi je.Sa svakim novim postome me uvjeravaš u to.Plus što ubijaš u meni nadu za pomirenjem i suživotom.....Postajem pesimista.....
Istina je ono što njemu odgovara i tako mora biti. Klasična priča...
Nego, dobro ti reče eugene. Dobro jutro, jesil' se naspav'o?
Otvori oči. Pogledaj đe živiš.
Ja stvarno ne kontam zašto ne bi slavili dan kada je potpisan mirovni sporazum?
Nego, da li to znači da onima koji su protiv tog datuma smeta mir?