banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Feb 2010, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
majlili je napisao:
i ja htjedoh reci isto... svako ima svoje prioritete u zivotu, ako je meni gust da sposkam platu na garderobu, pa da mjesec dana jedem pastetu, to je samo moja stvar..

Dabome. Sta koga briga sta ja jedem a sta nosim?!
Sve se nema para, a pasteta se jede!

Citiraj:
zar ne vidite da ne ucestvujem vise na temi, sta ste zadnje jeli, a sve vise na temama ko je sta sebi kupio... :lol:

:lol:

Sto rece V@nja, ne moras zimovati na ski stazi. Iznajmis vikendicu ili bungalov na bilo kakvoj planincugi/visoravni i eto zimskih radosti. :D

Poslednji put menjao HugoLina dana 23 Feb 2010, 12:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Jao teme... :lol: gledam friška tema a 4 lista napisana.

Ne znam uopšte o čemu polemišete.
Logično je da ako je neko nešto kupio ili hoće da kupi da ga to interesuje pa i piše, ili ako je neko negdje otputovao ima o čemu da piše, a takođe logično je da ne piše o onome što nema ili gdje nije putovao.
Danas skoro svaka kuća i kancelarija ima i kompjuter i pristup internetu. Neko se javlja i sa mobilnog telefona i ne vidim toliki napredak ako je nekome dostupan internet! Pa majku mu, nismo toliko zaostali!

Ko je zaposlen može da priušti ono što želi, svakoga interesuje nešto drugo; neko će potrošiti na putovanje, neko na garderobu i ne vidim u tome nikakav luksuz!

Moje cigarete su me mjesečno koštale min. 120 KM, što iznosi godišnje 1.440 KM. Te iste pare sam mogla da utrošim u nešto drugo, što takođe ne bi bilo luksuz.

E sad bih trebalo da trošim na neke nebitne stvari i pitam se kako neko može da priušti sebi ljetovanje, zimovanje, neku hargašinu od auta i pitam se kako je taj neko "dobrostojeći"?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I dobro da li je forum iznad ili ispod :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 16:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Sa strane ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sta ti je moc komunizma.. neki i poslije 20 god prestanka istog pate od utvrdjivanja porijekla imovine :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Niko ne zagleda u imovinski karton forumasa, niti me briga kako je ko dosao do para , niti koliko ih ima, vec sam samo iz postova na ovom forumu dosao do tog zakljucka - zna se kolika je prosjecna plata, zna se i kako se doslo do tog prosjeka ,zna se koliko je ljudi nezaposleno i uzimajuci sve to u obzir prosjecan gradjanin(ili seljak) u RS nije u mogucnosti da si obezbijedi sve to (zapravo vecinu toga i pojedinacno, a ne skupa ) .

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ne možeš na forumu da praviš statistiku koja bi bila neki vjerodostojan pokazatelj.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 12:54 
ja bogme imam svega pa ti vidi... :wink: :lol:
jbt sta je tebi za tim ko a cim raspolaze... :confused3:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
ja bogme imam svega pa ti vidi... :wink: :lol:
jbt sta je tebi za tim ko a cim raspolaze... :confused3:

Samo se ti reklamiraj :lol: evo ni ja ne smijem da napišem da sam kupila stan jer bi bilo useljivih kandidata. :lol:

Sada ispada da sam dobrostojeća, ali imam kredit i to dugoročni, jel možda i moj kredit nekoga interesuje? :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 14:37 
Cijena placa u Trebinju sa izlivenim temeljom 8x7 18000 KM...mog'o sam preseliti :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
V@nja je napisao:
Racunar, ma koliko jeftin bio + broadband internet (koji koristi 95% forumasa) = sasvim dovoljno da nas stavi iznad socijalnih slucajeva. Sve ostalo su manje-vise nijanse. Nisam primjetio nikoga na forumu da posebno odudara od nekog prosjeka sto na forumu, sto uopste u zivotu (barem sto se tice ljudi koje ja licno poznajem).

To da smo pametniji od ostatka ljudske populacije .. se podrazumijeva :lol:

Slažem se s ovim, a pogotovo s boldovanim... :iconbiggrin:
Citiraj:
svi obavezno idu na ljetovanje, a mnogi i na zimovanje, kupuje se skupa odjeca, stalno se izlazi, jede se po restoranima, a ako malo pogledamo i ostale teme - svi imaju dobre mobilne , fotoaparate, vozaju se solidna auta(ne radi se samo o dijaspori).

pa neko ima neke prioritete,... ja npr volim ići na ljetovanje i zimovanje, al me nije briga za mobilni, auto itd. Odjeća, kako kad... Nemam puno stvari, al su većinom sve dobre...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A da napravite anketu da se vidi koliko ko otima od naroda :-?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 15:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
tensSa je napisao:
Cijena placa u Trebinju sa izlivenim temeljom 8x7 18000 KM...mog'o sam preseliti :D :D :D

A još i Dubrovnik blizu 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja samo ne znam gdje vi zivite ( sad ce neko reci da ja pogotovo nemam pravo o tome da pricam , posto nisam u BL) i imate li komsije ili zivite u privatnim kucama, pa ih nemate, a i ne vidite druge ljude.
U prosjek ulaze i penzioneri i oni sa 130 KM penzijom,ako takve ne poznajete, nije ni cudo sto mislite da je sve pobrojano normalno da se ima i da je nesto sto se podrazumijeva, a ne moram da pretjerujem sa onima koji imaju tako malu penziju, vec uzmimo neku prosjecnu od 300tinjak maraka, a mnogi od njih su i bolesni, pa kupuju i lijekove...
U prosjek ulaze i oni bez fakulteta, a takva je vecina gradjana RS , barem 90% , a oni, izuzimajuci one sto rade u opstini, Elektro,Telekomu i sl. zaradjuju manje od 500 KM mjesecno.
U prosjek ulaze i oni sto ne rade nista,ne zaradjuju ni jednu marku, a zna se koji je procenat nezaposlenosti.
U prosjek ulaze i oni koji nemaju svoj stan, pa placaju podstanarstvo.
Vec sam rekao da cilj ovoga nije da utvrdim koliko ko ima i kako je dosao do svega toga, razni su razlozi, neki su vrijedni, neki imaju bogate roditelji, neki su extra inteligentni, pa im mozda treba manje truda da uspiju, neko je mozda i do svega dosao nepostenim putem ( ako nije, onda smo debelo ISPOD prosjeka :D ).
I ne razumijem zasto se neko osjeca prozvanim,kad nisam nikoga posebno citirao ni imenovao, niti naveo primjer, vec govorim samo uopsteno.
I da , samim tim sto imate zavrsen fakultet/ studirate ( a takva je velika vecina na forumu) ste/smo iznad prosjeka .

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
A sta je prosjek? :oops:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
ajkula je napisao:
A sta je prosjek? :oops:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=llEjM3_ltNg[/youtube]

:lol: :lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
laoce je napisao:
fakultet/ studirate ( a takva je velika vecina na forumu) ste/smo iznad prosjeka .

A zasto je studirati iznad prosjeka. Mozda su oni iznad prosjeka koji studiraju na privatnom fakultetu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 01:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
laoce je napisao:
fakultet/ studirate ( a takva je velika vecina na forumu) ste/smo iznad prosjeka .

A zasto je studirati iznad prosjeka. Mozda su oni iznad prosjeka koji studiraju na privatnom fakultetu.

Te nase privatne fakultete i ne racunam. Ne mora znaciti da neko ko ide na taj fakultet automatski ima puno para, znam za par slucajeva kad su roditelji posudili pare da im dijete upise privatni fakultet.
A neko sa fakultetom je iznad prosjeka jer , kao sto je poznato, vrlo mali broj ljudi ima zavrsen fakultet , a sa zavrsenim fakultetom se moze konkurisati za placenije radno mjesto od onoga sa srednjom ili osnovnom skolom.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 01:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
laoce je napisao:
Ne mora znaciti da neko ko ide na taj fakultet automatski ima puno para, znam za par slucajeva kad su roditelji posudili pare da im dijete upise privatni fakultet.

S' ovim se slažem. Čak i ja znam par takvih slučajeva, al' znam i osobe koje imaju love pa studiraju na državnim fakultetima. Tako da taj odnos državni vs. privatni ne znači niš'!

laoce je napisao:
A neko sa fakultetom je iznad prosjeka jer , kao sto je poznato, vrlo mali broj ljudi ima zavrsen fakultet ,

Taj procenat raste brzo s obzirom na "inflaciju diplomaca". Stvarno dosta ljudi studira i sve više ljudi diplomira... tako da će bit' puna nam država menadžera, psihologa, pravnika, soc. radnika, novinara i sl... da li će bit' iznad prosjeka il' će "ulazit' u prosjek"?

laoce je napisao:
a sa zavrsenim fakultetom se moze konkurisati za placenije radno mjesto od onoga sa srednjom ili osnovnom skolom.

:confused2: Nije tačno. Ima poslova gdje se može konkurisati sa srednjom školom koji su više plaćeni od onih gdje je uslov fakultet!!!
I još će ih biti puno više :wink: , jer za neka zvanja (pogotovo zanate) vlada manje zanimanje, upisuje se sve manje učenika.
S druge strane, broj fakultetski obrazovanih ljudi raste rapidno...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 08:07 
ne mislim da onaj ko studira je iznad prosjeka.. sa mnom na faxu je bilo dosta studenata, dobrih studenata koji su bili na budzetu jer su imali dobre ocjene a bili su bas lose stojeci.. tako da nije fakultet mjerilo, kao sto znam i ljudi koji imaju fax i ne rade, i nemaju bas para...
moje misljenje je da ljudi na forumu i ako nemaju nece reci, zasto i bi? kukali nepoznatim ljudima kako danas nemaju para i slicno.
opstepoznata cinjenica je i da se ljudi kod nas dovijaju kako znaju, i da ma sta ko pricao u vecini slucajeva u BL bitnije ti je da kupis neku materijalnu stvar nego sta ces sutra jesti..
ne znam, ja vise volim od plate kupiti jednu/dvije stvari skuplje ali dobre, nego hrpu nekih bezveznih krpica ili ostalih gluposti..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]