banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2009, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Banjalucki_Behar je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
A sta cemo sa Kastelom? :lol:

Nista,,,, jos malo i srusice se sam, toliko je stalo Micu iz Bakinaca za njega. Grad Banjaluka se zna gdje je nastao, i kako se sirio, to bi trebalo da bude uvodno stivo za ove nove interent huligane :D

Ma Banjaluka je nastala tako sto su Turci dosli i objerucke prihavatili domorodacku vjeroispovijet i iz zahvalnosti razvili jedan megapolis kojeg znamo pod imenom Banja Luka :D

Bit ce da gradjevine iz turskog vakta na podrucju Banjaluke ipak nisu ni najstarije, a jos manje najbrojnije.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Европа у 2025. години - минарети, минарети, минарети....

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Za Hristova,

Nisi reagirao na šovinističku izjavu radikala_sa_Vrbasa???

Lično smatram da je ovo u Švicarskoj rezultat jedne kontinuirane islamofobične kampanje!
Po svoj prilici je priča o tzv. „islamskom fundamentalizmu i ekstremizmu“ koja se permanentno plasirala sa globalnih medija pod patronatom židovskog kapitala urodila plodom.
S druge strane smatram da „bezbožnim“ društvima a takvih najviše ima na zapadu najviše smetaju oni koji aktivno prakticiraju religiju i pokoravaju se božijim zakonima.
Ekstremni hedonista ne voli vjernike!
Mislim da ćete se složiti da su muslimani u odnosu na ostale ipak privrženiji božijim zakonima koje propisuje religija.
Navešću primjer:
Musliman koji preskoči džummu petkom 3 puta zaredom bez opravdana razloga se ne smatra više muslimanom.Pod hitno se mora iskreno pokajati i nastojati da mu se takav propust više ne desi.Biti musliman znači biti predan Bogu i to živiti u svakodnevnom životu.
Takav način života je u bezbožnom društvu vjerovatno iritantan!
I treće,vjerovatno ste primjetili da svako malo vremena neka institucija ili medij izađe sa nekom procjenom o broju muslimana u budućnosti.Tako se planski fabricirao strah a strah je opasna kategorija koja vodi na iracionalno ponašanje!

p.s.Uvijek bih više volio da mi u komšiluku živi 1000 hrišćana privrženih Hristovom nauku nego 1000 bezbožnika koji robuju strastima pa makar bili i moji sunarodnjaci!

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41

Eto npr, najstariji objeskti u ovome mome gradu u kojega si doselio su oparavo te dzamije, koje su ovdje stoljecima. Tako bi ti svajetovao kao i muslimanima u Svicarskoj da se adaptirate na na sredinu u koju ste sljegli.......

Pozzzzzzzzzzz

I ako si imao neku poentu, ovim si se potpuno diskreditovao.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
O razvijenim civilizacijama 4.000 prije hrista postoje more arheoloskim dokaza. Ali ti si taj koji treba da postavi kontrargument jer tvrdis da ne postoji.

off topic. 4000 pr. n.e.+2000 po. n.e.= 6000g. :lol: ovo i ja tvrdim s tim da ti tvrdiš da postoje dokazi o postojanju čovjeka starij od 6000 godina, ja pitam koji? jednostavno.

Pa ko je zivio u Sumeru i Akadu???? Majmunoliki? :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 11:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
u sarajevu ima 3 pravoslavne crkve koje nisu srušene zbog toga jer su bile na oku međ. zajednice, pa kao ovi dobri nisu ih srušili, ali su zato sve koje nisu bile u sarajevu,a na teritorij muslimana i hrvata srušene skroz ili djelomično, što govori kakvi su licemjeri..
na trebeviću ima nekoliko srpskih sela i nijedna crkva, dok gdje god imaju bar 2 muslimanske kuće napravljena je i džamija.
u sarajevu uz entitetsku liniju u dobrinji gdje su na džamij instalirani zvučnici iznimne snage okrenuti ka RS-u samo da bi provocirali, jer s te strane gotovo da i nema vjernika koje bi s takvim brojem decibela pozivali.
što se tiče broja džamija u sarajevu i broja crkava u B. luci vjerovatno si za sarajevo uzeo podatak uže gradske jezgre, a za B.luku pola RS.
što se tiče džamija u sarajevu niko ne zna točan broj manipuliše se cifrom od 99 do 185 džamija pa ti vidi, ako neko ima neki zvaničan podatak nek ga prezentira.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Frisky_Dingo je napisao:
kim deal je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
O razvijenim civilizacijama 4.000 prije hrista postoje more arheoloskim dokaza. Ali ti si taj koji treba da postavi kontrargument jer tvrdis da ne postoji.

off topic. 4000 pr. n.e.+2000 po. n.e.= 6000g. :lol: ovo i ja tvrdim s tim da ti tvrdiš da postoje dokazi o postojanju čovjeka starij od 6000 godina, ja pitam koji? jednostavno.

Pa ko je zivio u Sumeru i Akadu???? Majmunoliki? :D

živjeli su ljudi ali ne prije 8000 godina, nemaš nikakav argument, a razbacuješ se off topicima, ako misliš da ima bilo koji dokaz o bitisanju čovjeka starij od6000godina prezentiraj ga i završena priča.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
A sta cemo sa Kastelom? :lol:

Nista,,,, jos malo i srusice se sam, toliko je stalo Micu iz Bakinaca za njega. Grad Banjaluka se zna gdje je nastao, i kako se sirio, to bi trebalo da bude uvodno stivo za ove nove interent huligane :D

Ma Banjaluka je nastala tako sto su Turci dosli i objerucke prihavatili domorodacku vjeroispovijet i iz zahvalnosti razvili jedan megapolis kojeg znamo pod imenom Banja Luka :D

Bit ce da gradjevine iz turskog vakta na podrucju Banjaluke ipak nisu ni najstarije, a jos manje najbrojnije.

Kao sto sam rekao znamo kako je Banjaluka nastala. Naravno da dzamije nisu najtariji objekti u BL. Kastel i katolicki franjevci su prvi gradili na ovim podrucju. Medutim dolaskom turaka se danasnja Banjaluka razliva, pa se od Gornjega Sehara spustila prema danasnjem centru gdje je sagradena Arnaudija, i Ferhadija, sahat kula itd.........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 12:00 
Pripravnik
Pripravnik

Ovdje nije tema historija grada Banjaluke niti koje su to najstarije građevine u gradu.
Ali ako baš i to nekog zanima onda to može pronaći na stranici banjalučke biskupije gdje lijepo stoji šta je najstarije a šta najmlađe,ko je obitavao ovdje ranije a ko je došao zadnji!

http://www.biskupija-banjaluka.org/osnovnipodaci.htm

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
kim deal je napisao:

u sarajevu ima 3 pravoslavne crkve koje nisu srušene zbog toga jer su bile na oku međ. zajednice, pa kao ovi dobri nisu ih srušili, ali su zato sve koje nisu bile u sarajevu,a na teritorij muslimana i hrvata srušene skroz ili djelomično, što govori kakvi su licemjeri.

Jeli to mislis da centar Sarajeva ili :o

Bas me interesuje u kojem svijetu lazi zivis, ili pak vjerujes u svoje lazi. Tuzla, Zenica, Travnik, Bihac, Maglaj, Tesanj itd, nijedna crkva nije srusena, a na podrucju gdje bila RS sve su dzamije porusene, nije nijedna ostala, i ti sada o licemjerstvu :o :o :o :o

Pa nema Sarajevo 30milona stanovnika da se to nemoze prebrojati, tacan podatak je da ima tacno 99dzamija, a u Banjaluci 25crkava......

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kada su price o islamu nezaobilazni su behar i Novi grad :D :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
živjeli su ljudi ali ne prije 8000 godina, nemaš nikakav argument, a razbacuješ se off topicima, ako misliš da ima bilo koji dokaz o bitisanju čovjeka starij od6000godina prezentiraj ga i završena priča.

Ajde polako. Jel prije 8.000 ili 6.000, nemoj na kraju da odes na 60.000.

Cak i najtvrdokorniji tumaci biblije danas zaobilaze ovu temu a ti si nasao da je branis.Kako da je dokazujem nesto sto je opsta stvar. Uzmi bilo koju knjigu iz arheologije ili istorije starog vijeka.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik

skeva je napisao:

Kad je priča o BOSANSKOM NOVOM,Islam je nazaobilazan! :)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BOSANSKI_NOVI je napisao:
skeva je napisao:

hehe...nije vam losa ona dzamija u Novom....samo vise mi se svidja dragstor iza :D .....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 12:58 
Pripravnik
Pripravnik

skeva je napisao:
skeva je napisao:

hehe...nije vam losa ona dzamija u Novom....samo vise mi se svidja dragstor iza :D .....

Nije belaj jarane!

Bitno je da i jedno i drugo služi svojoj svrsi.Mirna Bosna :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:10 
Pripravnik
Pripravnik

Reakcije ostalih evropljana:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /091130016

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kusner misli da ako su se u njegovoj avliji zajebali, da se svi trebaju zajebati :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
tako civilizovan svijet radi, referendum narod kaže svoje... sad će vjerovatno prijetiti terorizmom švajcarskoj zbog minareta...

ponekad se pitam da amerika i britanija nisu (za svoj interes) napale islamske zemlje avganistan, irak, 70% sam ubijedjen da bi oni napali hršćane...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
kim deal je napisao:

u sarajevu ima 3 pravoslavne crkve koje nisu srušene zbog toga jer su bile na oku međ. zajednice, pa kao ovi dobri nisu ih srušili, ali su zato sve koje nisu bile u sarajevu,a na teritorij muslimana i hrvata srušene skroz ili djelomično, što govori kakvi su licemjeri.

Jeli to mislis da centar Sarajeva ili :o

Bas me interesuje u kojem svijetu lazi zivis, ili pak vjerujes u svoje lazi. Tuzla, Zenica, Travnik, Bihac, Maglaj, Tesanj itd, nijedna crkva nije srusena, a na podrucju gdje bila RS sve su dzamije porusene, nije nijedna ostala, i ti sada o licemjerstvu :o :o :o :o

Pa nema Sarajevo 30milona stanovnika da se to nemoze prebrojati, tacan podatak je da ima tacno 99dzamija, a u Banjaluci 25crkava......

Znaci odnos 4:1..I tako Sarajevo je cetiri puta vece od Banjaluke...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nema nafte u hriscanskim zemljama...osim u rusiji, a na nju ne smiju....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]