banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: lovci
PostPoslato: 10 Nov 2009, 22:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
nesax je napisao:
Ko vam daje za pravo da vredjate,toliko lovce.Ovde sam procitao toliko uvredljivih reci,da sam se upitao,o cemu se radi.Dali vas neko placa gospodo za to,ili stvarno tako mislite.Ako vas nesto interesuje u vezi sa ovom temom,vrlo rado cu vam odgovoriti.Nemojte samo kao papagaji da ponavljate,recenice koje ste negde culi.

:D to kao trebam tražit od nekog dozvolu da kažem nešto o tim ubicama životinja :roll:
ja više volim vidjet živog medu u šumi nego kao nečij tepih 8)
a ti si sigurno pozvan da mi objasniš kako je ispravno ubijati stanovnike šume radi "sporta" i užitka :angry1:
jeli nas ko plaća :lol: :lol: kao i svi što vole da pucaju u živa bića paranoičan :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 22:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2009, 19:05
Ne radi se ovde o sazaljevanju,junacenju....Dali se upitate nekada tako savesni ko je unistio sume,vazduh....Ko je istrebio najveci broj zivotinjskih vrsta.Mislite da su to lovci.Ne ,nego svi mi zajedno.Teznja ka napretkom,industrija,hemisja....Oni su krivci,tj.ljudski rod i halapljivost.Lovci su veoma mali zub u mehanizmu.Malo se obavestite pa cete saznati da su lovci i niko drugi do njih,vratili na stanista koja su nekada bila prazna, mnoge vrste zivotinja.Mozda iz sebicnih,licnih razloga,ali su ih vratili.Koje vrste ste vi vratili na njihova praiskonska stanista.Zasto ne predjete u vegeterijance,jer sve zivotinje koje covek gaji,to radi da bi ih pojeo.Znate ono,klanje,krv.Licemerno.Nisam ja pozvan,ali nisi ni ti,bar budi konstruktivan.Sto se tice sporta,mogu se sloziti da nije adekvatan naziv.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 23:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nesax je napisao:
Ne radi se ovde o sazaljevanju,junacenju....Dali se upitate nekada tako savesni ko je unistio sume,vazduh....Ko je istrebio najveci broj zivotinjskih vrsta.Mislite da su to lovci.Ne ,nego svi mi zajedno.Teznja ka napretkom,industrija,hemisja....Oni su krivci,tj.ljudski rod i halapljivost.Lovci su veoma mali zub u mehanizmu.Malo se obavestite pa cete saznati da su lovci i niko drugi do njih,vratili na stanista koja su nekada bila prazna, mnoge vrste zivotinja.Mozda iz sebicnih,licnih razloga,ali su ih vratili.Koje vrste ste vi vratili na njihova praiskonska stanista.Zasto ne predjete u vegeterijance,jer sve zivotinje koje covek gaji,to radi da bi ih pojeo.Znate ono,klanje,krv.Licemerno.Nisam ja pozvan,ali nisi ni ti,bar budi konstruktivan.Sto se tice sporta,mogu se sloziti da nije adekvatan naziv.

sinko ne radi se o poljoprivredi to si već mogao pročitat radi se o divljim slobodnim životinjama koje preživljavaju planinske zime ništa ne tražeći od čovjeka, a onda guzonja iz dosade komfora koji uživa, odluči da bi malo da ubija. planine koje mene okružuju i koje redovno obilazim nije nagrizao zub civilizacije, a životinja nema jer su pobijene iz zabave. ti mi odgovori koji je to užitak ubit divlju mačku, jazavca....preparirat ih i stavit na zid, od živog mede napravit tepih i stavit ga ispred kamina. za mene lično to su postupci manijaka i ljudi sa ozbiljnim problemima.
zato sam protiv da se takvi u medijma predstavljaju kao heroji i zaštitnici životinja.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 23:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Stvarno se ovde previse napadaju ljudi koji vole lov bez nekog valjanog razloga i dokaza vec se samo ponavlja da su pic.. koje idu na zivotinju sa puskom i psom a ne goloruki i da su zedni krvi. :roll:
Stvarno ljudi pretjeruju u osudivanju drugih

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 23:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Stvarno se ovde previse napadaju ljudi koji vole lov bez nekog valjanog razloga i dokaza vec se samo ponavlja da su pic.. koje idu na zivotinju sa puskom i psom a ne goloruki i da su zedni krvi. :roll:
Stvarno ljudi pretjeruju u osudivanju drugih

:cat: pa kakav ti dokaz i razlog treba za čovjeka koji skenja divlju preljepu šumsku životinju da bi je okačio na zid, ili od nj napravio tepih. poznavo sam čovjeka koji je išao na safari u afriku, da bi ubekio neku životinju koju ovde ne može. niko nikog ne osuđuje svak ima pravo na mišljenje.
neko misli da su lovci kul ja mislim da su pičke i to je to tome i služe forumi da različito mislimo i da to i argumentovano kažemo- 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 16:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Opet se vracamo za i protiv, opet ce krenuti prica da mi nismo krvolocni ako zakoljemo janje koje smo do prije sat hranili iz ruke a onda iznenada dosli gosti pa da ih zgotivimo ili ako isto tako kad dode drustvo dva tri pileta koja su mi jeli kukuruz iz ruke da prostis nabijem na razanj i izgotivim drustvo o prasetu koje dok jedes rebarca se lijepe za prste a o mladoj hrskavoj korici da ne govorim ne to nisu krvolocni ljudi jer to su jednostavno zivotinje koje su tu da bi se nasle na trpezi poguzija a ne da bi i one trebale biti zasticene kao i divokoza koja se bori za sebe ili divlja svinja koja ce i napasti lovca ako su joj mladi u blizini ali prase koje se hrani kuci nema opciju da pobjegne prevari domacina ili da se brani ona je zaklana dok je hranjena i namamljena pod noz.

Ljudi koji nisu nikad bili sa lovcima i ribolovcima jednostavno lov i ribolov ne mogu da razumiju. Ko hrani te divlje zivotinje zimi ko odrzava riblji fond po rijekama i jezerima... Dobrih i finih prizora dok ides u lov ili ribolov je na milion a budala u takvim drustvima ce uvijek biti. Uvijek ce biti ljudi koji ce upecati ribu bez obzira na mrijest ili koji ce odnijeti svu ribu kuci iako je na nekim rijekama dozvoljeno nositi kuci samo 3 ribe ispod 30cm i 3 ribe preko 30cm ali necovjek ce odnijeti kuci tonu ako riba "radi" a covijek i pravi ribar ce sve ribe pustiti samo se uslikati sa ulovom tako isto imas i lovaca koji ce ubiti zivotinju koja se smatra da je za ostrel a koja nije za ostrela samo ce posmatrati i pustiti je da ide svojim putem...
Problem je sto se svi ljudi stavljaju pod istu kapu.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ne vrijedi Vuce, nema argumenta koji ce ljude poput jellyfish i kim deal koji imaju tako cvrsto formiran stav uvjeriti u nesto drugo.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Jutros zena ide na posao,unutar granice grada od pola miliona stanovnika... Vozi lagano,kad ispred nje VUK. Dosla kuci,prica,a ja da crknem od smijeha,kazem joj da je budala,gdje ce to..da se ne bruka itd....kad kasnije citam ,stvarno vuk se setka duboko po naseljima...

http://www.gt.se/1.1774829?articlePopup=true

Poenta: Lovci-da,bas zbog ovakvih stvari,jer ako ovog ubrzo ne uprate i ne odstrijele/uspavaju,moglo bi zaista lose zavrsiti po necije dijete

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 17:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
Pitanje za kim i jellyfish, ako moze iskreno...

Da li imate kozne cipele ili patike ili jaknu .... kais ili torbu ili.... bilo sta od koze?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 17:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kidem je napisao:
Pitanje za kim i jellyfish, ako moze iskreno...

Da li imate kozne cipele ili patike ili jaknu .... kais ili torbu ili.... bilo sta od koze?

Nisi ti njih bas najbolje razumio oni su mesojedi i imaju cizme, kais...oni se bore za zastitu divljih ali nisu protiv ubijanja domacih zivotinja. Ustvari su oni protiv jednog covjeka(koji je negdje u vukojebini garant iz straha ubio divlju macku) pa sad sa njim poistovjecuju sve lovce.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 17:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Ne vrijedi Vuce, nema argumenta koji ce ljude poput jellyfish i kim deal koji imaju tako cvrsto formiran stav uvjeriti u nesto drugo.

nikad me niko neće niti može uvjerit da je užitak ubit divlju životinju, a lovcima je užitak i zabava jedini motiv. neko kaže druženje ovo ono, mogu se družit i bez ubijanja, neka fotografišu pa nek se kurče fotkama i međusobno hvale, čak se na fotkama može i vidjeti gdje je ciljano odnosno pogođeno prilikom okidanja, jer postoje fotoaparati baš za tu namjenu kao što je foto safari.
ali nekome je očito prolivena krv vrhunac tog druženja.
stalno se mješaju kruške i jabuke pa se spominju domaće životinje i uzgoj istih što mene ne zanima i ribolovci koji također nemaju veze s ovim. ja isključivo mislim na ljude koji idu u šumu i ubijaju sve što se miče, u to sam uvjeren, a i uvjerio sam se. kao krenuli u lov na divlju svinju i nisu naletili ni na jednu, ali su naletili na divlju mačku pa su nju skenjali to nisu bili nikakvi krivolovci nego lovci čak su bili toliko ponosni na svoje djelo da su se i medijima pohvalili, ili kad je lisica sa dvoje mladunčadi zalutala u prijedoru u grad, odmah su ti "zaštitnici životinja" reagovali pa su jedno mladunče ubili dok je lisica s drugim nekako uspjela pobjeći i opet naravno su se hvalili medijima.
civilizovani ljudi bi sve učinili da jadnu lisicu i njene mladunce vrate nepovrijeđene u šumu, ali ovi naši "zaštitnici životinja" polude kad nanjuše krv, što je najgore medij su puni njihovih ubilačkih podviga ali je problem kad se nađe neko da to kritikuje.
što se tiče toga da oni zimi hrane životinje, te životinje zimu znaju preživit i bez njih kako su to vjekovima i radile samo nek ih oni ne diraju i nek se ne sekiraju za njihovo preživljavanje.
nisam ja nikakav jebeni vegeterijanac, nikakav aktivista, zaboli me ona stvar za ekologiju i ozonski omotač neka ljudi uzgajaju činčile i ubijaju ih do besvjesti, ali kad mi neko prodaje neku spiku, odnosno muda za bubrege onda popizdim, a lovci su mi stvarno vrhunski ljigeri čak mi liče i na pešovane.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 10:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
@kim
Mucno je i citati tvoje postove, kultura izrazavanja ti je na nivou divljih zivotinja.
Lovacka drustva su maksimalno uredjena, zna se kad se i sta moze loviti i u kom broju. Strogo se pazi na ocuvanje vrste.

Spomenu negdje lov golim rukama... mogao bi i ti prodati kompjuter, iskljuciti struju pa zivi po starim obicajima uz svijecu.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 10:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
@kim
Mucno je i citati tvoje postove, kultura izrazavanja ti je na nivou divljih zivotinja.
Lovacka drustva su maksimalno uredjena, zna se kad se i sta moze loviti i u kom broju. Strogo se pazi na ocuvanje vrste.

Spomenu negdje lov golim rukama... mogao bi i ti prodati kompjuter, iskljuciti struju pa zivi po starim obicajima uz svijecu.

šta je uređeno u ubijanju divlje mačke ili bilo koje životinje, ajde ono što će pojest i nekako ali brate to je uglavnom ubijanje zbog ubijanja, meni je to mučno, a tebi to što ja to kritikujem, jebiga nismo svi isti

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 17:05 
Početnik
Početnik

Slobodno kritikuj i iznesi svoje misljenje,ali bez vredjanja i niskih opaski.To je civilizaciski,kao sto je i lov civilizaciski i oduvek je bio,ili mislis da civilizacije nije bilo,recimo u starom Rimu.Po cemu smo mi sada bolji kao jedinke ili drustvo.Menja se samo ......sve je u osnovi isto.Mozemo se mi sloziti ili ne oko mnogo stvari,a ljudski porivi ce ostati.To je nit koja nas povezuje ako hoces sa prirodom.Priroda uopste nije tako idilicna,kako je prikazuju pesnici ,zeleni itd.Veoma je surova(znas ono,borba za opstanak,lanac ishrane)zasto bi ocekivali da covek, lovac,bezi od sebe.Naravno da lovci,grese u mnogim stvarima,ali ko je savrsen,kao bice,drustvo.Ja cu prvi napasti svaki lovacki ispad(po prirodnim zakonima)ali nemojmo generalizovati.Dodao bih da obozavam prirodu.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nesax je napisao:
Slobodno kritikuj i iznesi svoje misljenje,ali bez vredjanja i niskih opaski.To je civilizaciski,kao sto je i lov civilizaciski i oduvek je bio,ili mislis da civilizacije nije bilo,recimo u starom Rimu.Po cemu smo mi sada bolji kao jedinke ili drustvo.Menja se samo ......sve je u osnovi isto.Mozemo se mi sloziti ili ne oko mnogo stvari,a ljudski porivi ce ostati.To je nit koja nas povezuje ako hoces sa prirodom.Priroda uopste nije tako idilicna,kako je prikazuju pesnici ,zeleni itd.Veoma je surova(znas ono,borba za opstanak,lanac ishrane)zasto bi ocekivali da covek, lovac,bezi od sebe.Naravno da lovci,grese u mnogim stvarima,ali ko je savrsen,kao bice,drustvo.Ja cu prvi napasti svaki lovacki ispad(po prirodnim zakonima)ali nemojmo generalizovati.Dodao bih da obozavam prirodu.

:confused4: čovječe koji jezik razumiješ da ti na njemu pišem?
svaka čast svakome ko skenja životinju da bi je pojeo i da bi se njenim krznom zaštitio od zime, kao što to rade eskimi ili drugi ljudi koji su na tom stupnju bitisanja, ali ovde je riječ o ljudima kojima je to hobi i zabava ili kako oni to vole reći "sport". priroda jeste idilična i čovjek se davno izdigao iznad lovca i nekog ko lovi da bi preživio. i ti sigurno ne loviš kad si gladan nego odeš u supermarket ili gdje god, možda nešto siješ ili uzgajaš neke životinje, ali ako odeš u šumu i skenjaš lisicu učinio si to samo zbog ubijanja i zadovoljstva u istom i kraj priče

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 19:17 
Početnik
Početnik

Covece nerazumemo se jer nisi upucen u ovu temu.Zato sto nesagledavas problem trodimezijalno.Moram izgleda tvojim jezikom da ti objasnim.Pravi lovac skenja lisicu,jer po ispitivanjima strucnjaka je dokazano da je ona glavni prenosilac besnila.Da nebi bili ugrozeni svi,pa i ti donesen je zakon po kome lisice treba tamaniti uvek.Taj posao za tebe obavljaju lovci,pa izvoli pljuj ih.Ovo se radi u svim civilizovanim zemljama,a nisu lovci to izmislili vec zakon o zdravlju.Dali se i dalje nerazumemo.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nesax je napisao:
Covece nerazumemo se jer nisi upucen u ovu temu.Zato sto nesagledavas problem trodimezijalno.Moram izgleda tvojim jezikom da ti objasnim.Pravi lovac skenja lisicu,jer po ispitivanjima strucnjaka je dokazano da je ona glavni prenosilac besnila.Da nebi bili ugrozeni svi,pa i ti donesen je zakon po kome lisice treba tamaniti uvek.Taj posao za tebe obavljaju lovci,pa izvoli pljuj ih.Ovo se radi u svim civilizovanim zemljama,a nisu lovci to izmislili vec zakon o zdravlju.Dali se i dalje nerazumemo.

drugim riječima treba uradit s lisicama ono što je mao ce tung s vrapcima :-?
ti si taj koji stvar sagledava jednodimenzionalno, argumenti su ti jaki u pi materinu, a o ispitivanjima stručnjaka nemaš pojma kao ni neobrazovani polusvjet koji predstavlja većinu lovačke populacije. u svim civilizovanim zemljama je upravo to ono što se ne radi.
što se mene tiče lovci ne treba ni da postoje, ane da za mene obavljaju bilo šta.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
nesax je napisao:

Mozes li nam navesti tacku zakona koja odobrava tamanjenje lisica? "Strucnjaci su dokazali". Ti si neki marketinski ekspert?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 12:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ako još ima neko ko ne razumije o kakvim se ljigerima radi možda mu ovo pomogne da shvati ko su i šta rade lovci
još jedan njihov pothvat i trofej koji rado pokazuju medijima
(naglašavam riječ je o lovcu, ne o "krivolovcu")
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/lovac-ubio-albino-medvjeda-nikad-vidzenog-kod-nas.html

jeste li mu zapazili sretnu i ponosnu facu dok se slika pored svog trofeja, a vrhunac gadosti je izjava kako će medo bit prepariran. ovo ujedno neka bude i šlagvort ove teme :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 19:47 
Početnik
Početnik

Sada ste mi postali interesantni.Timoticu,potrazi malo i nacices da je lisica divljac van lovostaja(ako znas sta to znaci).kim d. zna samo da mrzi,ali dalje od toga ne.U tekstu koji je prikazan,a dat nam je kao neki prilog tezi koju zastupa se kaze Ulovljena nova vrsta medveda.Totalna glupost,to je albino primerak,a ne vrsta.Eto svako po malo izvrne cinjenicu i dobijes kasicu.Dalje u istom tekstu se kaze da je taj odstrel Akcioni plan Ministarstva regionalnog razvoja....Izvolite pa pljujte po njimaDalje tebi je izgleda idol Ingeborg Bata,cije su reci Ne sumnjam u legalnost ali se pitam o eticnosti.....O cemu se ovde radi,dali svi vi tako razmisljate.Ko je ovde polusvet,debeli,masni seljak.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]