banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Nov 2009, 16:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Nov 2009, 19:22
catmandoo je napisao:
prof.Baltazar je napisao:
@catmandoo, (tvoje naglašavanje sličnosti - ideološke i vanjske - sa četničkim ravnogorskim pokretom može ti izgledati kao "duhovito") postoje mišljenja da su wehabije u Bosnu doveli sa ciljem onemogućavanja zajedničkog života državljana BiH (različitih vjerskih opredjelenja). Najveću i trajnu štetu od djelovanja "wehabija" će imati muslimani u BiH (a ni drugima neće biti lako izaći na kraj sa njihovim "fanatizmom").

Pokušavaš da sakriješ istinu i nastaviš u stilu prepravljača istorije ovih prostora, a imamo činjenice koje nam govore: "Pored Fehima Musakadića, Mustafe Pašića i dr. Ismeta Popovca, kao veliki srbofili i četnici bili su još Mustafa Mulalić iz Livna, Mustaj-beg Hadžihuseinović, poručnik Husnija Čengić, Smajo Ćemalović iz Mostara, Mustafa Berberović iz Blagaja, Abid Prguda, Omer Kalajdžić, braća Muhamed i Abid Mehmedbašić iz Stoca, Džemal Kršlaković - imam iz Konjica, prof.dr. Mehmed Begović, profesor Univerziteta u Beogradu, Muhamed Mulalić, Alija Konjhodžić, Esad Vehabović iz Bosanske Gradiške, Omer-beg Čengić, kapetan Husein Rovčanin, komandant poznatog Komoranskog odreda koji je operirao na području Brodareva, Bijelog Polja i Prijepolja, a koji su partizanima cijele 1943. i 1944. godine zadavali goleme glavobolje, jer im nisu nikako omogućavali da prijeđu rijeku Lim
Ne mogu a ne spomenuti Muhaneda Preljubovića, člana četničkog Centralnog nacionalnog komiteta, kojeg je u decembru 1944. godine sam Draža Mihailović imenovao za komandanta svih Četničkih muslimanskih jedinica u okviru Srpske, Hrvatske i Slovenačke armije. (Arhiv Vojno-istorijskog institute - Ča - br.reg.26/1, k.6 - Naredba načelnika štaba Vrhovne komande za 20. januar 1945).
Lista je još mnogo duža, no ovo su bili najznačajniji muslimanski četnici.!

i nije neki broj.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 19:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
8) ove uvozne vehabije su mila majka za ove domaće,kod njih ti je bar sve jasno i nisu nafurani na srbe ko ovi naši domaći talibani.
isto ko nekad u osmanska vremena raja je imala manje problema sa orginal turcima nego s domaćim turcima

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 19:30 
Početnik
Početnik

kim deal je napisao:
8) ove uvozne vehabije su mila majka za ove domaće,kod njih ti je bar sve jasno i nisu nafurani na srbe ko ovi naši domaći talibani.
isto ko nekad u osmanska vremena raja je imala manje problema sa orginal turcima nego s domaćim turcima

dobro te sjećanje služi.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 21:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@tns
:D jebiga stara kuko, uletio je ovde sa sa-x-a i s nickom i avatarom hrvatskih specijalnih jedinica, šta drugo i da očekuje
možeš mislit kako bi se ja "tamo" proveo sa nickom i avatarom belih orlova :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 06:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jan 2009, 10:14
kim deal je napisao:
8) ove uvozne vehabije su mila majka za ove domaće
Nisi u toku, nije baš tako!
("Svoj stav o samoubilačkim napadima iznio je na portalu "putvjernika", odgovarajući na pitanje jednog posjetitelja je li je grijeh opasati se dinamitom i raznijeti među grupom kjafira (nevjernika). Nusret Imamović od ranije je poznat policiji u Brčkom i Tuzli.

- Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo kako ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama, napisao je Imamović, govoreći o samoubilačkim terorističkim napadima.")

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 07:35 
Početnik
Početnik

kim deal je napisao:
@tns
:D jebiga stara kuko, uletio je ovde sa sa-x-a i s nickom i avatarom hrvatskih specijalnih jedinica, šta drugo i da očekuje
možeš mislit kako bi se ja "tamo" proveo sa nickom i avatarom belih orlova :lol:

neusporedivo, i danas ove snage postoje i dapače kad god si u hrvatskoj garantiraju ti sigurnost, kad si u prolazu kroz sisak i trebaš pomoć, slobodno se obrati.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 08:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

osa je napisao:
kim deal je napisao:
@tns

neusporedivo, i danas ove snage postoje i dapače kad god si u hrvatskoj garantiraju ti sigurnost, kad si u prolazu kroz sisak i trebaš pomoć, slobodno se obrati.

:-? pa normalno da postoje, mora neko hapsit i maltretirat srbe, a o sigurnosti najbolje svjedoče stalna hapšenja srba i optužbe za "ratne zločine", a sve s ciljem da se ovi nikad ne vrate u hr.
btv ono moje je u kontekstu onog obrisanog, pa možda nisi u toku :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 11:00 
Početnik
Početnik

kim deal je napisao:
osa je napisao:
kim deal je napisao:
@tns

:-? pa normalno da postoje, mora neko hapsit i maltretirat srbe, a o sigurnosti najbolje svjedoče stalna hapšenja srba i optužbe za "ratne zločine", a sve s ciljem da se ovi nikad ne vrate u hr.
btv ono moje je u kontekstu onog obrisanog, pa možda nisi u toku :D

slabo si informiran, u mom ulazu od 17 stanova tri su srpska, mislim u njima žive ljudi srpske nacionalnosti, vidiš nitko ih ne hapsi, a tu su mislim od 1985. , od kad je zgrada izgrađena.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 15:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2007, 14:16
Moram se prikljuciti, ova prica o vehabijama uopste nije bezopasna, pogotovo u manjim muslimanskim sredinama, iz pouzdanog izvora sam slusala da u zivinicama, ljudi odnosno starosjedioci nacisto su zgrozeni pojavom vehabija, jer desava se sljedece, pored toga sto ulaze u zamije i kritikuju hodze da pravilno ne drze molitve, vec je problem otisao tako daleko da je momak koji im se prikljucio i nakon toga iskljucio, je zavrsio mrtav i ubili su mu zenu, njega su tako mucki ubili, da su ga vukli po cesti zavezanog za auto. Momak je htjeo da ih napusti nakon sto je odbio da ubije nekoga koga su oni odredili. Pokret se siri tako sto svako ko im se prikljuci dobija mislim muskarci 300, a zene za nosenje zara 200, maraka, vjerovatno je da velike islamske zemlje finaciraju takve projekte i pokrete u BiH, pa zatio kada se desi neki ekstreman slucaj to ne izlazi u medijima...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Ima jedna lijepa pjesmica na you tube o vehabijama i njima slicnim. "Dvadesetorica" je pjevaju.Zove se Ibrahim,Milutin i Valentin.
Vrijedi poslusati i malo se nasmijati. :)
podvrnute tole,
podvrnute tole,
podvrnute tole. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 21:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
«Njemački islamisti vrbuju djecu iz BiH»

DEJAN ŠAJINOVIĆ - 01.10.2011 10:03
BANJALUKA - Ultraislamistička organizacija iz Njemačke "Poziv u raj", preko svoje kćerke organizacije u BiH, vrbuje muslimansku djecu za islamistički kamp u dječjem odmaralištu u blizini Fulde, u Njemačkoj, objavio je u četvrtak ugledni njemački dnevni list "Stuttgarter Nachrichten", iz Štutgarta.
Ističe se da je u toku "vrbovanje muslimanske djece" u bh. džamijama za ovaj seminar, koji košta 60 evra, a koji bi trebalo da bude održan od 14. do 16. oktobra.
Prema ovim informacijama, nakon što je otkrivena povezanost te organizacije sa ekstremnim islamističkim krugovima u Njemačkoj, u ovaj slučaj su se uključili njemački istražni organi, a Štefan Rize, iz "Deutsche Jugendherbergswerk DJH", njemačkog ugostiteljskog preduzeća u čijim prostorijama bi kamp trebalo da bude održan, tvrdi da se razmatra mogućnost otkazivanje ugovora. Kako ističe list, Rize je izjavio da im nije bilo poznato, kada je potpisivan ugovor sa "Pozivom u raj", da se radi o ekstremnoj islamističkoj grupi.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Nj ... 08424.html

Danas su javili da su njemačke vlasti zabranile taj skup.

http://www.putvjernika.com/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]