MILO je napisao:
filozofe,
Kad bi se ti vratio u svoje Sarajevo,ono bi bilo manje „teheranasto“!
Kad bi se iz Sarajeva fočaci,višegrađani,zvorničani i drugi vratili svojim kućama,Sarajevo bi još manje bilo „teheranasto“.
Rešenje je:NEKA SE SVAKO VRATI SVOJOJ KUĆI!
Popis ne odgovara nikom ko se još nije vratio svojoj kući-IZBEGLICAMA!
Mozda cu ispasti "van tora" ,ali povodom ovoga imam neka razmisljanja....
Nasi vrli politicari zatezu i puna su im usta izbjeglih i raseljenih,kad treba zatezati ,sporiti se i sticati poene za sledece izbore,dok u praksi nista ne rade. Srbi su po tom pitanju vecinom posteniji,jasno i glasno kazu da im nije stalo do povratka Srba u Federaciju,pa niti rade ,niti potenciraju to isto,jedino se malo sad supaju brojem Srba ,jer im treba za potkusurivanje,ali stav je nepromijenjen.
"Nasi",s druge strane puno pricaju,a nista ne rade,cast izuzecima poput Murselovica u Prijedoru,koji je svojim primjerom i ucinio da se veliki broj ljudi vrati u isti.
S tim sto poznajem veliki broj ljudi,raseljenih,izbjeglih iz gradova RS,a jos vise onih koji su se vratili,mogu realno da potvrdim ono sto vecinom Srbi ponavljaju,a nazalost je istina; Ko se mislio vratiti,vratio se. Mnogi,koji se po nekim statistikama "zele" vratiti,negdje u sebi to uslovljavaju ukidanjem entiteta,poboljsanjem standarda i uslova zivota u RS,koje je na "dugom stapu".
Ono sto se licno mene tice je da li cu ja ,koji "privremeno" zivim u Svedskoj,imam dvojno drzavljanstvo,te prijavljeno prebivaliste u RS,i dalje da se "vodim" dole i ostvarujem svoja prava. To je sustina oko koje se treba narod informisati,a politicari raspravljati,a maglovite predstave i zla prorocanstva o tome sta ce se silno desiti provodjenjem popisa su sad za sad bombanja i predstava za glupi narod.