manitu uci da svira je napisao:
BlackHand je napisao:
Prijedlog: da se prestanu pojedinci okrivljivati i da se prestanu izvlačiti tema po tema i raspave o tome ko je najviše doprinio spamu na toj temi.. Ja smatram npr. da Talija nije u Top5 spamera na forumu.. Zašto? Razlog je jednostavan.. manitu, pa četiri mjesta prazna.. A za pozicije 6-10 ćemo se dogovoriti kasnije..
potkrijepi statistikom da ne bude da sam neopravdano na prvom mjestu. to sto tvoj ego nema snage svariti svoju nemoc nema veze sa manituom. od nove godine na ovamo ima makar 50 korisnika koji su napravili duplo vise spama i postova od mene ali je tvoj problem sasvim druge prirode. idi, zali se vanji i mirku da me banuju, kada uspijes, ja se necu moci ulogovati i ti ces biti sretan 8) a mozes me lijepo zamoliti "manitu, molim te ko boga, ne pisi vise nista" i ja cu ti ispuniti zelju
PS. sa rijec manitu rimuje se jedna rijec...e to mi mozes uraditi
Da sam te htio banovanog, bio bi banovan. Meni lično ne smetaš, ne dotičaš me uopšte, totalno si sporedan lik, samo ističem činjenicu da gušiš forum i da ne poznaješ osnovnu kulturu dijaloga na forumu, to je sve. Ono što smatram za spam s tvoje strane na mojim podforumima obrišem kad stignem, a ostalo me zaista ne interesuje.
Dakle.. Plan akcije je slijedeći:
1. Obezbjediti chat (po mogućnosti preko istog ovog portala)
2. Povećati broj novootvorenih tema (Freak je pisao na istoj ovoj temi o toj temi o rafting prvenstvu. Ja zaista mislim da ne bi bilo loše na različitim podforumima diskutovati o različitim aspektima tog prvenstva (ekonomskom, sportskom, kulturološkom, itd.))
3. Angažovanje dodatnih moderatora iz reda korisnika (Dakle ne preraspodjela novih zaduženja među trenutnim moderatorima. Neko je dobro definisao moderatora, to je onaj koji čini podforum aktivnim, a ne dežurni policajac. Upravo iz tog razloga na svim forumima svaki podforum ima više moderatora, neki su tu čisto iz korektivnih razloga, dok drugi upravo daju dušu tom podforumu i čine ga aktivnim, kao što je venti radila sa LJSE. Ovo je stvarno nešto o čemu bi trebali prodiskutovati dodatno, jer u tome vidim izlaz iz ove tzv. krize u kome se forum našao.)
Valjalo bi predložiti aktivne korisnike sa različitih podforuma kako bi se dogovorili koji će od njih biti promovisani u moderatore, kao što je bio slučaj sa Tommy Vercetijem i SIJUKS-om.
Dakle, opet ponavljam, nema potrebe dalje nabrajati šta ne valja i šta ne može. Hajde da iznesemo konkretne prijedloge kako riješiti situaciju.
Moji prijedlozi za imenovanje u moderatore su: EiLeen, Frieda, MonaLisa, Talija, azdajica-ny, medi, Vuk Samotnjak.