banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 11:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 410 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2009, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
azdajica-ny je napisao:
vidi ti belaja,a da mi ovaj forum polijemo beMzinom :lol:

izgleda da ce biti tako na kraju......uzmi kantu beMzina i sibicu...... :cat:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
nemoguce je izbeci chat na bilo kojoj temi. NEMOGUCE! ne zato sto su ljudi "nedisciplinovani" (kao sto je na ovom forumu to obavezno), vec razmena postova je konverzacija izmedju ljudi, i naravno da se u nekom trenutku skrene sa teme, pogotovo kad je tema vec "izgustirana". naravno nisam za vredjanja, ali najzanimljiviji deo neke teme je zapravo chat, bilo da se chat-uje o temi ili necemu drugom.

mislim da je idealno resenje da se otvori chat zona! to uglavnom i postoji na drugim forumima.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
veverushka je napisao:
najzanimljiviji deo neke teme je zapravo chat

Primjećeno je da određen broj vas ovako razmišlja, jer se upravo tako i ponašate. :(

Ali to se ne bi trebalo nastaviti, na forumu. Opet kažem: imate MSN i slične servsie. Zašto vam je problem da određen broj vas koji voli chatati preko privatnih poruka razmjenite MSN kontakte, otvorite konferencijski chat, i chatate do mile volje? Možete chatati o temama na forumu, o vremenu, o ovome i onome. Čim vam dođe poriv za chatanje na nekoj temi fino dođete na MSN i kažete: "a u vezi one teme......."

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 15:04 
A da se napravi neki kanal na ircu ili neshto slicno?? :D :D

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Freak_on_a_leasH je napisao:
Talija je napisao:
Ili ovo sve ima neku drugu pozadinu?

Ovde mi uopste nije jasno na sta mislis... :-?

Druga pozadina priče, ili "otkud vjetar duva" a zbog čega se digla "kuka i motika" je strah da ne postanem admin! :D
Sve je poteklo od nevine šale između V@nje i mene, na forumu na jednoj od tema. :lol: :lol:
Dragi moji, ne bojte se, to je bila šala! :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozz!

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ne kontam zasto bi se neko bojao da ti postanes admin....???? Koji je uopste podforum u pitanju....???? Sad me bas zbuni.... :?:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
za mene su Talijini komentari sasvim ok. _zoka je opet prica za sebe, spominjao sam par puta.
ma ne znam, kad me iritira neka tema, ja se maknem.
ne odgovaram na sve postove, neki me zanimaju, neki apsolutno ne.
mislim da ovdje, ipak, svako ponesto moze naci za sebe.
ne znam sta galamite?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
2Fast2Furious je napisao:
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=37&t=42553

Sta radi moderator Psihologija pdf-a? :roll:

Od psihoanalize do ateista, wtf :confused4:

Čeka popravku neta i traži zamjenu, pa ako ima zainteresovanih, samo izvolite :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Prijedlog: da se prestanu pojedinci okrivljivati i da se prestanu izvlačiti tema po tema i raspave o tome ko je najviše doprinio spamu na toj temi.. Ja smatram npr. da Talija nije u Top5 spamera na forumu.. Zašto? Razlog je jednostavan.. manitu, pa četiri mjesta prazna.. A za pozicije 6-10 ćemo se dogovoriti kasnije..

Ono na šta bi se trebali fokusirati je OSNIVAJE CHATA. Vidio sam na dosta podforuma da u okviru forum portala ima i chat u jednom uglu ili na jednom dijelu strane. Ovi koji se razumiju u te stvari bolje od mene bi trebali ispitati kako i koliko brzo bi se to moglo uvesti kod nas, prvo u nekoj test fazi, a za kasnije ćemo vidjeti.

Dosta je bilo međusobnih optužbi jer tako tema ide u nedogled, a ništa se konkretno je riješava. Nije poenta doći i reći ovo ne valja, ovaj ovo ovako, onaj onako.. pa se ovaj pravda, ovaj ga dalje optužuje i sl. Svjesni smo svi šta ne valja, hajde da nađemo najbolji načim da se to prevaziđe.

Da ne otvaramo druge teme, a mislim da je upravo ovo što je u naslovu teme za razlog još jednog velikog problema sa kojim se ovaj forum već neko vrijeme suočava, a to je odumiranje. Stari korisnici odlaze dosta bržim tempom nego što se novi kvalitetni diskutanti pojavljuju. Svi smo za to krivi, a to je po meni najveći problem kojime se treba pozabaviti. Moj prijedlog bi bio (s obzirom da smo svi mi aktivni i na drugim forumima) da kad god naletimo na neku interesantnu temu, da je otvorimo i ovdje, čisto da se razmjene mišljenja i korisnika sa ovih prostora.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Prijedlog: da se prestanu pojedinci okrivljivati i da se prestanu izvlačiti tema po tema i raspave o tome ko je najviše doprinio spamu na toj temi.. Ja smatram npr. da Talija nije u Top5 spamera na forumu.. Zašto? Razlog je jednostavan.. manitu, pa četiri mjesta prazna.. A za pozicije 6-10 ćemo se dogovoriti kasnije..

Ono na šta bi se trebali fokusirati je [size=150]OSNIVAJE CHATA[/size]. Vidio sam na dosta podforuma da u okviru forum portala ima i chat u jednom uglu ili na jednom dijelu strane. Ovi koji se razumiju u te stvari bolje od mene bi trebali ispitati kako i koliko brzo bi se to moglo uvesti kod nas, prvo u nekoj test fazi, a za kasnije ćemo vidjeti.

Dosta je bilo međusobnih optužbi jer tako tema ide u nedogled, a ništa se konkretno je riješava. Nije poenta doći i reći ovo ne valja, ovaj ovo ovako, onaj onako.. pa se ovaj pravda, ovaj ga dalje optužuje i sl. Svjesni smo svi šta ne valja, hajde da nađemo najbolji načim da se to prevaziđe.

Da ne otvaramo druge teme, a mislim da je upravo ovo što je u naslovu teme za razlog još jednog velikog problema sa kojim se ovaj forum već neko vrijeme suočava, a to je odumiranje. Stari korisnici odlaze dosta bržim tempom nego što se novi kvalitetni diskutanti pojavljuju. Svi smo za to krivi, a to je po meni najveći problem kojime se treba pozabaviti. Moj prijedlog bi bio (s obzirom da smo svi mi aktivni i na drugim forumima) da kad god naletimo na neku interesantnu temu, da je otvorimo i ovdje, čisto da se razmjene mišljenja i korisnika sa ovih prostora.

mislim da sam upravo to ja rekla u svom postu! bez obzira, slazem se!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 02:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Brate, što je rekla Frieda, prije nekog vremena je bilo još gore... Nije se moglo disati od spama... Prva 3 posta su bila on topic, poslije toga komšija, komšinica, strina, ujna.... :confused2: Mada i sad ima podosta spama, a narodu je dosadno, šta se može... Neke teme su čak i ok - već se na početku vidi hoće li to otići na spam ili će biti neka poštena ili ozbiljna diskusija... Teme na ljse su sve otišle u p*zdiće... A bogme ni lifestyle se niej odaljio... Otvorim prvu stranu, pa kliknem da odg, a na trećoj strani već nešto deseto, pa onda više nemam volje ni odgovarat kad veze s vezom... No, dobro... Brišite spam, al nemojte pls biti kao Micelijus... Njemu je sve bio spam :lol:
Što neko reče, ljudima je dosadno na poslu, pa žele chat... Bilo bi ok da se uvede chat (kao onaj na fb, i sama bih ponekad chatovala... A mirc nemam, koristim linux, probajte smislit nešto drugo :D A možete se svi prijavit na onu fb grupu na forumu, pa se međusobno brate izdodajemo na fb i mirna Bosna... Et...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 02:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
:cat:

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 01 Jun 2009, 20:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 07:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Diskutovanje je nešto što se uči, traži vremena i truda. Kada primijetim neku od tehnika 'verbalnog terorizma' prosto prestajem da odgovaram. Nisu rijetkost ljudi koji nauče nekoliko metoda logičko neispravnog diskutovanja i proglase sebe za 'majstore diskusije' kojima 'niko ne može da doskoči' i koji su uvijek u pravu od svog prvog do poslednjeg posta. Mnogo dosadna pojava. Ostaviću link sa opisom 'verbalnog terorizma' mada znam da će neki u tome naći inspiraciju da maltretiraju ljude po forumima upravo primjenjujući ono što je tamo opisano kao loše.

http://www.pionirovglasnik.com/index.php?content=279

Inače, engleski termin bi bio logical fallacies, ako to potražite na internetu dobićete nešto opširnije opise metoda koji nisu dopušteni u diskusiji.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 10:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
manitu uci da svira je napisao:
idi, zali se vanji i mirku da me banuju, kada uspijes, ja se necu moci ulogovati i ti ces biti sretan 8) a mozes me lijepo zamoliti "manitu, molim te ko boga, ne pisi vise nista" i ja cu ti ispuniti zelju
PS. sa rijec manitu rimuje se jedna rijec...e to mi mozes uraditi

Povlacim sve sto sam rekao o MOM DRUGU manitu-u :D

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
BlackHand je napisao:
Ono na šta bi se trebali fokusirati je OSNIVAJE CHATA.

svakako biste trebali pokusati sa tim, mada ce to pomoci samo MOZDA, s obzirom da imam utisak da je jedan dio ljudi navucen bas na chatovanje po forumima; tu, kako neko vec rece, imaju vise slobode u smislu da sebi mogu dati vise vremena za odgovor, a i ostavljaju trajan trag i nabijaju broj postova (tesko mi je povjerovati da je to nekome bitno, ali...), naravno ako pretpostavimo da je moderator odsutan
u svakom slucaju, moderatori ce imati dodatni argument da brisu iz postova sve sto je chat, a i vjerovatno ce imati manje posla

EiLeen je napisao:
Što neko reče, ljudima je dosadno na poslu, pa žele chat...

prestrasno

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
manitu uci da svira je napisao:
BlackHand je napisao:

potkrijepi statistikom da ne bude da sam neopravdano na prvom mjestu. to sto tvoj ego nema snage svariti svoju nemoc nema veze sa manituom. od nove godine na ovamo ima makar 50 korisnika koji su napravili duplo vise spama i postova od mene ali je tvoj problem sasvim druge prirode. idi, zali se vanji i mirku da me banuju, kada uspijes, ja se necu moci ulogovati i ti ces biti sretan 8) a mozes me lijepo zamoliti "manitu, molim te ko boga, ne pisi vise nista" i ja cu ti ispuniti zelju
PS. sa rijec manitu rimuje se jedna rijec...e to mi mozes uraditi

Da sam te htio banovanog, bio bi banovan. Meni lično ne smetaš, ne dotičaš me uopšte, totalno si sporedan lik, samo ističem činjenicu da gušiš forum i da ne poznaješ osnovnu kulturu dijaloga na forumu, to je sve. Ono što smatram za spam s tvoje strane na mojim podforumima obrišem kad stignem, a ostalo me zaista ne interesuje.

Dakle.. Plan akcije je slijedeći:

1. Obezbjediti chat (po mogućnosti preko istog ovog portala)
2. Povećati broj novootvorenih tema (Freak je pisao na istoj ovoj temi o toj temi o rafting prvenstvu. Ja zaista mislim da ne bi bilo loše na različitim podforumima diskutovati o različitim aspektima tog prvenstva (ekonomskom, sportskom, kulturološkom, itd.))
3. Angažovanje dodatnih moderatora iz reda korisnika (Dakle ne preraspodjela novih zaduženja među trenutnim moderatorima. Neko je dobro definisao moderatora, to je onaj koji čini podforum aktivnim, a ne dežurni policajac. Upravo iz tog razloga na svim forumima svaki podforum ima više moderatora, neki su tu čisto iz korektivnih razloga, dok drugi upravo daju dušu tom podforumu i čine ga aktivnim, kao što je venti radila sa LJSE. Ovo je stvarno nešto o čemu bi trebali prodiskutovati dodatno, jer u tome vidim izlaz iz ove tzv. krize u kome se forum našao.)

Valjalo bi predložiti aktivne korisnike sa različitih podforuma kako bi se dogovorili koji će od njih biti promovisani u moderatore, kao što je bio slučaj sa Tommy Vercetijem i SIJUKS-om.

Dakle, opet ponavljam, nema potrebe dalje nabrajati šta ne valja i šta ne može. Hajde da iznesemo konkretne prijedloge kako riješiti situaciju.

Moji prijedlozi za imenovanje u moderatore su: EiLeen, Frieda, MonaLisa, Talija, azdajica-ny, medi, Vuk Samotnjak.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:33 
glasam za azdajicu, vuka i eileen.. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

talija! :D

i prestani da mi brises postove, crni! :angry1:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
:cat:

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 01 Jun 2009, 20:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 14:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
MaHnitavU, ti si selektivan čovjek... Ajde kada si tako pošten i brižan, prvo prebroj i pobroji sve "tvoje mahalaše" (jagnjeću brigadu) pa onda da nastavimo diskusiju... :fadein:

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 410 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]