banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 21:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srpski marš 2008
PostPoslato: 14 Okt 2008, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja mislim da je tebi strašniji i preči svaki drugi zločin ostalih diktatora nad sopstvenim narodom, nego što je Titin nad Srbima i ostalim nekomunisitima. Barem takav utisak stičem.

Vidi gdje je Španija došla sa svojim uređenjem stigla , a gdje smo mi!

Vi izgleda svi zaboravljate da smo mi prije ww2 bili jedna od najzaostalijih zemalja u Evropi. Svi pricaju o nekakvim kreditima i koliko smo se samo zaduzivali, a niko nece da prizna i da je jednu Njemacku SAD potpuno podigla na noge u zamjenu za vojne baze i ko zna jos sta. Najlakse bi bilo da smo se jednostavno prikljucili NATO-u , pa bi bilo sve ok, pravis ispracaj u vojsku- u Irak, a to nam i sada dolazi.
Kako ti banalizujes stvari-s koje je pozicije Spanija posla, a s koje smo mi posli?
Gdje je Spanija bila 70 i neke, a gdje smo mi bili?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 19:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hoćeš da kažeš da Španija za vrijeme španskog građanskog rata nije bila oštećena. Pa kasnije početak WWII koji je donio totalno zatajenje privrede u svim zemljama Evrope.

Treba samo pogledati šta je nama građanski rat 92-95 učinio.

A to što je komunistička vlast SFRJ između Marašalovog plana i skupih kredita izabrala ovo drugo i zadužila nas za pokoljenja tu grešku smo platili mi kroz više načina.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hoćeš da kažeš da Španija za vrijeme španskog građanskog rata nije bila oštećena. Pa kasnije početak WWII koji je donio totalno zatajenje privrede u svim zemljama Evrope.

Treba samo pogledati šta je nama građanski rat 92-95 učinio.

A to što je komunistička vlast SFRJ između Marašalovog plana i skupih kredita izabrala ovo drugo i zadužila nas za pokoljenja tu grešku smo platili mi kroz više načina.

Ja ne govorim o periodu nakon ovog rata, mada je i to prica za sbe, kako su se neka preduzeca iscupala iz rata, a onda su ih nakon rata unistili,da bi ih pokupovali za male pare.

Pogledaj malo koliko je sad svaka od ovih novonastalih drzavica zaduzena i sta je od tih para napravljeno,pa uporedi to sa "mracnim periodom komunizma".

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zadnji aktuelan podatak je da je HR zadužena sa 11 000 evra po glavi stanovnika, a Srpska 500 evra po glavi stanovnika. A Srbija prednjači po broju stranih investicija u regionu!

Izreka kaže: Zdrav je onaj koji nije bolestan, a bogat je onaj koji dužan.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zadnji aktuelan podatak je da je HR zadužena sa 11 000 evra po glavi stanovnika, a Srpska 500 evra po glavi stanovnika. A Srbija prednjači po broju stranih investicija u regionu!

Izreka kaže: Zdrav je onaj koji nije bolestan, a bogat je onaj koji dužan.

Mislim da su ti podaci malo ako ne i puno potcijenjeni.
Hrvatska je bila dostigla brojku od 18 milijardi zaduzenosti, a mislim i da smo mi duzni mnogo vise od 700 miliona evra.
Istina je da se i SFRJ zaduzivala, samo veliki dio tog duga je otpisan, ovo sve je novonastali dug.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onda nisi adekvatno informisan. Trenutno se vode pregovori, da Srpska otkupi dug BiH od Londonskog kluba povjerioca. Ukupan dug BiH je 350 000 000 evra. Čak se i Federalno ministarstvo složilo sa tim. Kažu da je dug stavljen na slobodnu prodaju. Kada bi ga mi kupili uštedili bi dodatnih 150 000 000 KM.

E ako ti znaš nešto što zvanična vlast krije to je druga stvar, ali ne vjerujem da bi se iko zezao sa povjeriocima.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja ne znam ko ovdje o cemu prica,dakle
Citiraj:
INOZEMNI DUG REPUBLIKE HRVATSKE

Krajem svibnja je bruto inozemni dug dosegao iznos od 35 milijardi eura što je 14,3% više nego godinu dana ranije. U prvih pet mjeseca inozemni je dug povećan za 1,7 milijardi eura ili za 5,2%. Pritom je povećan dug ostalih domaćih sektora (za 1,4 milijarde eura) kao i dug temeljem izravnih ulaganja u vlasnički povezana poduzeća (za 465,7 milijuna eura), dok su istodobno smanjeni inozemni dug države za 144,2 milijuna eura i dug banaka za 7,7 milijuna eura.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za HR ako uzmeš digitron u ruke i pomnožiš 11 000 evra sa 4 000 000 stanovnika dobićeš ti famoznih 40 000 000 000 evra.

A za BiH sam bio poprilično jasan!

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2008, 11:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Dobro filozofe,ako je to tako onda u clubu bivsih republika ex yu uopste nema nezavisnih!
A ako nema nezavisnih zasto se onda ratovalo?A ako smo i dalje tako zavisni od ostalih velikih igraca zasto imamo zelju da ponovo ratujemo?Jesmo li mi uopste normalan svet na ovom hebenom balkanu?
Pogledajte samo trenutnu situaciju sa Crnom Gorom i Makedonijom oko priznanja Kosova.
A ludnice covece!Idem prosetati malo kroz vocnjak,izludjujete me!

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
MILO je napisao:
Dobro filozofe,ako je to tako onda u clubu bivsih republika ex yu uopste nema nezavisnih!
A ako nema nezavisnih zasto se onda ratovalo?A ako smo i dalje tako zavisni od ostalih velikih igraca zasto imamo zelju da ponovo ratujemo?Jesmo li mi uopste normalan svet na ovom hebenom balkanu?
Pogledajte samo trenutnu situaciju sa Crnom Gorom i Makedonijom oko priznanja Kosova.
A ludnice covece!Idem prosetati malo kroz vocnjak,izludjujete me!

Прошетај мало дуже, можда ће и да користи нешто.

Не може да се упоређује период после другог светског рата са садашњим периодом.
Ради се о две врсте животних и друштвених стандарда, о два услова за извршавање истих и о две вртсе људи.

Обичном човек је пре ( и после ) другог светског рата био задовољан ако има мало хлеба и суво место да преспава (спавало се и у штали, зар не?).

Данас се очекују кола, стан /кућа, скупа одећа, мобилни, паре за летовања/зимовања, паре за изласке, паре за клаџу итд.

И како онда можете да поредите стандарде после другог светског рата и ове данас?

Иначе СФРЈ јесте живела на кредитима ММФ и западних земаља. То је чињеница као што је чињеница да већина фабрика у СФРЈ никада није успела да развије своју производњу до те мере да се пробије и на страно тржиште (озбиљније).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]