zitanjac je napisao:
@ harvester
pa tom logikom
1 prirodno ti je da se zelis razmnozavati
2 poslusas instinkt pa se i razmnozavas (tri puta dnevno ako ti je oko 20 godina)
3 iz toga proizadje bar 15 djece
4 ti ih ne mozes prehraniti
5 pustas ih na ulicu da ili prose ili se snalaze kako znaju
6 time ih neminovno ubijas
alternativa
1 nakon praskanja 3 puta dnevno a imas 20 ostajes trudna pa abortiras
2 tokom praskanja 3 puta dnevno koristis redvno kondom pa ne ostanes trudna
niko nije sporio da je pametnije upotrjebiti kondom nego abortus da ne bi rodila 15 djece do 30 godine
ali raspava je vise okrenula u pravcu kako je abortus grijeh jer unistava/sprecava zivot
e tom logikom je i kondom grjeh
ako si pro life onda si contra kondom
a ako ste htjeli reci kako kod mladih treba siriti svjest o vaznosti upotrebe kondoma onda vam je retorika malo skrenula, jedina poruka koju ja ovde citam jeste da su cure koje odu na abortus grjesnice koje valjda treba spaliti na lomaci
nije lijepo a ni posebno pametno
Tvoje razumijevanje SVEGA što sam rekao je potpuno pogrešno.
1) Rasprava nije "okrenula" u pravcu kako je abortus grijeh, to je POČETNA teza topika u šta bi se lako uvjerila da si se potrudila da pročitaš naslov istog.
2) "uništava / sprječava" - ovo drugo niko nije rekao, to je plod tvoje mašte. Papa tvrdi da je abortus težak grijeh jer se njime UBIJA LJUDSKO BIĆE, što svesrdno potpisujem.
3) "a ako ste htjeli reci kako kod mladih treba siriti svjest o vaznosti upotrebe kondoma onda vam je retorika malo skrenula, jedina poruka koju ja ovde citam jeste da su cure koje odu na abortus grjesnice koje valjda treba spaliti na lomaci" - ne, niko ovde nije skriveni Durex agent koji djeluje po forumima i pokušava da poveća prodaju dotičnih proizvoda. Stvar je u jednostavnoj implikaciji - "AKO ne želiš dijete, ONDA je bolje da se koristi kontracepcija nego da se to dijete ubije nakon što se začne". Što se ovog drugog dijela tiče, ne, ja DEFINITIVNO nikog nisam etiketirao kao "grešnika" jer to nije moj posao. Jeste, smatram da je abortus užasno djelo, ali ne mislim da djevojke koje odu da im se to izvrši užasne osobe. Smatram jednostavno da su previše zavedene idiotskom feminističkom propagandom kako je to "njihovo tijelo" i kako "imaju pravo da sa njim rade šta hoće", što je potpuno pogrešno jer kad se dijete začne, to prestaje da bude majčino tijelo i postaje posebno tijelo koje raste u njoj.
4) "e tom logikom je i kondom grjeh
ako si pro life onda si contra kondom"
Na osnovu čega to? I dalje čekam objašnjenje? Podsjećam te da:
Citiraj:
По свим могућим дефиницијама данашње науке, религије, биологије... човјек настаје у тренутку када се споји јајна ћелија и сперматозоид,
дакле човјека не представља "пола" - само јајна ћелија или спрематозоид, они су "материјал" за стварање човјека.
5) "1 nakon praskanja 3 puta dnevno a imas 20 ostajes trudna pa abortiras"
Opet abortus (dakle UBISTVO djeteta) spomenuto potpuno nonšalantno, kao da se radi o odlasku kod očnog ljekara na pregled. A ko kaže da moraš da se praskaš triput dnevno?
6) "pa tom logikom
1 prirodno ti je da se zelis razmnozavati
2 poslusas instinkt pa se i razmnozavas (tri puta dnevno ako ti je oko 20 godina)"
Opet neki tvoj proizvoljan i neosnovan zaključak. Na stranu što ovde niko nije govorio ni o kakvim instinktima (valjda je jedna od stvari koje nas čine različitim od životinja upravo to što NE MORAMO da se vodimo za svojim instinktima), već i ovaj broj 1 ti škripi. Različiti ljudi imaju različite želje vezano za razmnožavanje. Neko želi 5-6 djece. Neko ne želi nijedno. U skladu sa slobodnom voljom koja nam je data imamo pravo da biramo koliko ćemo djece imati, ali NEMAMO pravo da UNIŠTAVAMO jednom stvoren život. Kontracepcija nije uništavanje života, ne vidim šta je tu nejasno. (Inače bi svaki vlažni san koji imamo bio genocid.)