banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2009, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:
Ja nisam u braku, bila sam u dugoj vezi i mislim da znam šta i kako zna dosaditi, ali nekada je problem i u nama, ne u dosadi...Mislim da se treba boriti protiv samoga sebe kada dođeš u iskušenje, jer čak i ako partner ne sazna ti si u velikoj mjeri narušio svoj odnos prema njemu ukoliko ga varaš, počneš sam uništavati svoje emocije prema njemu...

Problem kod tih dugih veza , i jos ako se zivi zajedno van braka je upravo taj sto znas da mozes uvijek izaci iz te veze, upravo "kad ti dosadi", kad se iznerviras, kad zazelis promjenu... to vecinom svi imaju na umu. Pa i ako su 6-7-8 godina u vezi, to vise ne znaci nista, jer svako gleda da ugodi sebi. Uvijek se ima u pozadini ono "slobodan sam, mogu otici/doci kad hocu". Dok u braku to je vec ograniceno. Naravno da se ne treba ni trpjeti iako si u braku... ali nisu vise sitnice u pitanju, i kad si u braku, onda se covjek trudi i bori da tu i ostane, pokusava naci nacin da se problem rijesi, da se cak i promijeni ako uvidi da grijesi, jednostavno zrtvujes se da odrzis brak.... Pogotovo kad su djeca u pitanju.
Nazalost zivim u zemlji gdje je veoma "popularan" zivot samohranog roditelja, vecinom su to zene, mladje cure koje ostaju same sa djetetom, i to je postala sasvim normalna pojava i sve cesce se covjek susrece sa tim.
Ne znam do cega je da ljudi sve vise i vise gube vjeru u ljubav i u brak...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Mozda bi se trebali zapitati zbog cega ulazimo u jednu vezu, sta ocekujemo od te veze, od te osobe, zasto nekom pricinjava zadovoljstvo skakutanje iz veze u vezu ... da li je to razlog zasto se izbrisala pozitivna slika o braku ? Zamislite sliku covjeka koji proputuje citav svijet, i dodje kuci i uvidi da je njegov dom dosadan ( u odnosu na ostatak svijeta). Pozeli odma da uljepsa svoj dom, da nesto premjesti, da kupi nesto novo, nesto sto je vec tamo negdje vidio pa mu se svidjelo, pa to sad zeli u svom domu... sto god vise trazimo i dodajemo svojim idealima i zeljama, teze cemo naci ono sto nam zapravo treba. A ne treba nam mnogo. Dovoljno je otvoriti srce i "dozvati" ono sto nam treba (ne sto zelimo).

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 20:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2009, 12:55
Sve veca sebicnost ljudi, niko danas nikoga ne želi da trpi ako ne mora, na to nadodas besparicu i ljude koji su stupili u brak ''jer je vrijeme'' a ne zato jer su shvatili da je to osoba koju želis pored sebe i imas takav rezultat.Ljudi ne gube vjeru u ljubav bar ja jos nikog takvog nisam upoznala , gube vjeru u brak iz 1000 razloga.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 21:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Ama poslije godinu-dvije dosadi da je od zlata.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Smiješ li to da priznas ženi?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 21:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

čokolada je napisao:

Toga smo oboje svjesni. Prećutno.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 21:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009, 08:22
čokolada je napisao:

Ako je sličnog mentalnog sklopa onda vjerovatno je i on njoj dosadio...tako da o tome, obostranom inicijativom, ne razgovaraju...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 21:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009, 08:22
Aaron je napisao:
čokolada je napisao:

:D
Ovo gore sam iskomentarisala prije nego što sam njegov komentar uočila...
I bila sam u pravu...određene nivoe ljudi nije teško provaliti...
Nažalost, mnogo je tog načina razmišljanja.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 21:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aporia je napisao:
Ovo gore sam iskomentarisala prije nego što sam njegov komentar uočila...
I bila sam u pravu...određene nivoe ljudi nije teško provaliti...
Nažalost, mnogo je tog načina razmišljanja.

Šta ćeš, bolje to priznati sam sebi nego glumiti neku teleću zaljubljenost. :oops:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 21:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Aaron je napisao:
čokolada je napisao:

Pa zasto si u braku , da li zbog djece, stana, jer ne možeš da nades bolju, bojis se usamljenosti, osude drustva, zapocinjanja ispocetka sve sam , ponovo sam .....?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Citiraj:
....nema na cemu, ovo je forum

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

čokolada je napisao:
Pa zasto si u braku , da li zbog djece, stana, jer ne možeš da nades bolju, bojis se usamljenosti, osude drustva, zapocinjanja ispocetka sve sam , ponovo sam .....?

Navika. Nema tu nekih svađa ili nategnute atmosfere, jednostavno... Ispirile emocije.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 22:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja misli ako je iskrena ljubav u pitanju da emocije ne prestaju nakon dvije godine kako ti kažes, jedino može da bude brak temeljen na pogresnim razlozima koje sam predhodno nabrojala.Možda zato i postoje prevare u braku.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2009, 22:49 
Cak i da emocije prestanu treba se razumno razici, a ne biti chmar i varati zenu...

Ubice me sada ovi...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
HEADHUNTER je napisao:
Talija je napisao:
Kažu da ljubav traje 7 godina (ne znam ko je smislio baš tu cifru) i da nakon toga ili dvoje ostaju zajedno nalazeći neke druge kvalitete u svojoj vezi ili se opredjeljuju na kukavički čin - preljubu.
Kukavički, iz razloga što svaku laž i prikrivanje smatram izrazom kukavičluka.

A sto po deafult-u moraju da budu laz i prikrivanje? Uz iskrenost i razumijevanje to moze izgledati sasvim drugacije:) Procitajte tekst sa linka iz mog prethodnog posta na ovoj temi.

Moguće, mada je po meni nezdrav odnos gdje dvoje supružnika uz saglasnost jedno drugog odlaze i imaju intimne odnose s nekim drugim.
Takva bračna zajednica nije normalna i zdrava sredina za djecu u razvoju jer djeca od roditelja usvajaju model ponašanja (u velikom procentu).

Ne vidim onda šta je to što dvoje supružnika veže zajedno, pod uslovom da "ono nešto" (emocije, seks, razumjevanje) traže na drugoj strani, sa drugim osobama.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
djeca. i pokoja laz.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
skupljaju iskustvo i praksu :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 12:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
HEADHUNTER je napisao:
Talija je napisao:

Ne vidim onda šta je to što dvoje supružnika veže zajedno, pod uslovom da "ono nešto" (emocije, seks, razumjevanje) traže na drugoj strani, sa drugim osobama.

Želja za lažnim predstavljanjem, uspjesan posao, karijera, uspjesna djeca i ne daj bože da bude neuspjesan brak odmah bi bio narušen njihov imidž savršenih ljudi, savršene djece njihovog '' savršenog braka ''. Nije važno kako je stvarno vec je važno kako to drugi vide.I na drugoj strani su oni, koji ne maju puno izbora, pa moraju jedni druge da trpe, i na kraju se opet vracam na pogresno postavljene temelje braka.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2009, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Leona je napisao:
Mozda bi se trebali zapitati zbog cega ulazimo u jednu vezu, sta ocekujemo od te veze, od te osobe, zasto nekom pricinjava zadovoljstvo skakutanje iz veze u vezu ... da li je to razlog zasto se izbrisala pozitivna slika o braku ? Zamislite sliku covjeka koji proputuje citav svijet, i dodje kuci i uvidi da je njegov dom dosadan ( u odnosu na ostatak svijeta). Pozeli odma da uljepsa svoj dom, da nesto premjesti, da kupi nesto novo, nesto sto je vec tamo negdje vidio pa mu se svidjelo, pa to sad zeli u svom domu... sto god vise trazimo i dodajemo svojim idealima i zeljama, teze cemo naci ono sto nam zapravo treba. A ne treba nam mnogo. Dovoljno je otvoriti srce i "dozvati" ono sto nam treba (ne sto zelimo).

E Leona, ti si divna.
Istina je sve ovo što si gore napisala. I ja bih još da dodam da s godinama drugačije gledamo na vezu i ulazimo u istu.
S 18 godina sam ušla u dvoipogodišnju vezu. I nakon 2 godine sam se ohladila.
S 21 sam ušla u troipogodišnju i nisam se bila ohladila, al bilo je faza. I sama sam u dubini duše znala da nećemo čitav život ostati zajedno. Znala sam da sam premlada, a i on je definitivno. Pokazalo se da je tako.
Sad sam ponovo u vezi. Iz prethodne dvije sam dosta naučila, pa se nadam da ću u ovoj manje da griješim. Al u svakom slučaju, onaj ko vara u braku nije se iživio dovoljno. Ne shvata to žrtvovanje za vezu i konta "koji k* da se ja sad žrtvujem za nekog, pa ja sam svoj čovjek". Al ja sam to mislila u prvoj dugoj vezi. Drugačije je ući u dugu vezu s 18, a drugačije s 24. I zato kontam da se ne treba ženiti ni udavati prerano. Jer onda ta neiživljenost izađe na vidjelo. Al opet, to je samo moje subjektivno mišljenje. Ne kažem da je kod svih tako. Samo sam skontala da su meni češće stvari dosađivale kad sam bila mlađa... Sad više cijenim ono što imam - u svakom pogledu, ne govorim samo o vezi.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Nisam ozenje ali kome pic.moze dosadit,nema veze sto je ista non stop,jedino cemi bit zao kad ostarim pa nebudem mogao a ja sam ti nesto poput Sekule :evil3:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]