banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Da li bi ratovali ?
Da, zbog Kosova. 3%  3%  [ 2 ]
Da, zbog RS. 5%  5%  [ 4 ]
Da, zbog Kosova i RS. 15%  15%  [ 11 ]
Ne, ni u kom slucaju. 77%  77%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2008, 18:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Razumem ja tebe u potpunosti, ali opet kazem, kao krajnje sredstvo bi isao u rat. Jednostavno boli da ti drugi odredjuju sudbiinu. Lako je sad reci ne bih u rat zbog kosova, al da zivis dole pitao bi te kako bi reagovo. Ne bi ti bilo svejedno da si juce legao da spavas u Srbiji, a ujutro se probudio u albanskoj drzavi Kosovo. Katastrofa. Ne mogu ni da zamislim kakva ce situacija zadesiti Srbe u takvoj drzavi. I ovako su bili manjina i potlaceni, sta im drugo preostaje kad im oduzimaju zemlju na kojoj zive stotinama godina, a da taj ko ti odredjuje sudbinu jedva i zna gde se nalazi Kosovo-Srbija-Balkan-Evropa. Jadno, zaloso, ocajno... kako treba da se ponasaju ti ljudi koji su izgubili sve. Radije bih umro u ratu boreci se za svoje nego da me maltretiraju, mene, moju decu, unuke i potomke i da me unistava psiholoski rat koji ce trajati narednih nekoliko godina dok se svi Srbi ne istrebe sa Kosova :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ja jos uvek mislim da se to pitanje moze resiti diplomatski...moja je drzava srbija i mozda ja vise osecam to od drugih...ali, ako treba da placamo opet krvlju, a pritom imamo neizvestan ishod...ne znam, pet godina tenka mi je bilo previse...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Citiraj:
...ja jos uvek mislim da se to pitanje moze resiti diplomatski...moja je drzava srbija i mozda ja vise osecam to od drugih...ali, ako treba da placamo opet krvlju, a pritom imamo neizvestan ishod...ne znam, pet godina tenka mi je bilo previse...

Jos reci da znas Vladu Ivanovica i vodim te na rakiju :D

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam brate, ali ja sam toliko ocajan i opet ponavljam da ne znam kako je tim ljudima koji su ostali na kosovu. Dodik je neki dan rekao da je jako tesko da se kosovo povrati i da je to vec resena stvar. Ako postoji mogucnost diplomatskog resenja onda naravno da niko ne zeli rat, ali ovako je ocajno, pa makar da nam daju severni deo, bili bi bar delimicno zadovoljni, ali ovako je uzas

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

..na kosovu ce dugo ostati status quo...srbi na severu vec prave svoje institucije koje su deo pravnog sistema srbije...besmisleno je to i pokusati tamo gde ne zive...a i cemu...mislim da ce svet to vremenom i prihvatiti...sta reci...srbi koji su otisli kazu da su umorni od suzivota sa divljim, necivilizovanim albancima...i ko moze da im sta kaze...i nije rec samo o srbima s kosova...vec dugo je prisutna tzv. beogradizacija srbije tj. srbija se prazni prema beogradu iako nigde nema drugih naroda...sumadija i pomoravlje su prazni...u selu odakle je moj otac pola kuca (vila) je zakljucano, a stanovnici istih su podtanari u bg...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je istina, i to je i dovelo do ovog stanja, jer su albanci naseljavli ruralne sredine na Kosovu, i kotili se. Njima je bilo dobro jer su imali i vise prava nego u Albaniji i sad nam pojedose 15% teritiorije i ciao

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
žaoka je napisao:
..na kosovu ce dugo ostati status quo...srbi na severu vec prave svoje institucije koje su deo pravnog sistema srbije...besmisleno je to i pokusati tamo gde ne zive...a i cemu...mislim da ce svet to vremenom i prihvatiti...sta reci...srbi koji su otisli kazu da su umorni od suzivota sa divljim, necivilizovanim albancima...i ko moze da im sta kaze...i nije rec samo o srbima s kosova...vec dugo je prisutna tzv. beogradizacija srbije tj. srbija se prazni prema beogradu iako nigde nema drugih naroda...sumadija i pomoravlje su prazni...u selu odakle je moj otac pola kuca (vila) je zakljucano, a stanovnici istih su podtanari u bg...

ajmo se vjenčati i živjeti u toj vili od tvoj oca u Pomoravlju. Meni zvuči idilično. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Hertzog je napisao:
Dodik je neki dan rekao da je jako tesko da se kosovo povrati i da je to vec resena stvar

To je riješena stvar već odavno i tu nema šta. Ovo što sada političati galame, organizuju proteste i slično je po meni više iz razloga da se pokažu pred narodom kao neko kome je stalo, ali ne vjerujem da misle da će time nešto postići, to oko Kosova je riješeno davno.

A pominjati rat u kontekstu Kosova je glupost. Zar neko misli da bi se ratom nešto riješilo? Vratilo Kosovo? Ne budite naivni, nije ovo srednji vijek pa da se ratovima može osvajati, sada imaš ono što ti svjetske sile daju, i samo toliko. Ako bi Srbi krenuli u neki glupi rad digao bi se NATO i USA kroz opet neko bombardovanje i slično, rezultat bi opet bila uništena infrastruktura, brojni mrtvi, a Kosobo bi opet imalo isti status kao i sada, onaj koji mu daju svjetske sile. O ratovima ne vrijedi pričati jer će biti kako neko drugi odluči.

Problem je sasvim na drugoj strani koju vidi možda jednocifren broj ljudi, ili jedva dvocifren, ali to nisu stvari o kojima ljudi vole misliti i pričati, i zbog neznanja i zbog nezrelosti i zbog neugodnosti.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Bolje ziv kukavica,nego mrtav heroj.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
žaoka je napisao:

ajmo se vjenčati i živjeti u toj vili od tvoj oca u Pomoravlju. Meni zvuči idilično. :)

...imas li ista od miraza...takvi su pomoravski obicaji...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 20:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2008, 19:55
to je glavni problem...svi hoće u beograd...jebo ih beograd...živojin mišić je lepo rekao: beograd ne smije biti prestonica-pri tome je mislio jer je bilo ratno stanje a beograd na samoj granici sa austrijom.
e sad imamo isti problem: svi odoše u bg...pa taman živjeli u podrumima, samo nek je bg...mrzim taj grad, mrzim ljude koji dolaze sa strane, mrzim tamošnju vlast jer svu moće koncentriše u bg....samo zbog toga srbiju treba svesti na beogradski pašaluk...da se malo pameti dozovu...

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 09:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
žaoka je napisao:

s obzirom da poticem iz Sumadije moracu da demantujem ove navode, iako vecinom ljudi traze zaposlenje po BGD-u, nisu za stalno naseljavanje u doticnom
narod u Sumadiji jos uvijek zivi po pravilu "sto vise zemlje - vise vrijedis"

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...pogledaj sela u okolini paracina, cuprije, jagodine...koliko seoskih skola je prazno...potpuno...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 10:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Feb 2008, 19:27
Прошло је вријеме физичког рата, гдје неки људи без осјећаја за реалност и патњу човјека, пошаљу људе с пушкама у ра, а Држава би то подржала јер сваки рат шири овлаштења Државе. Не односи се ово на сваки рат у историји, било је и одбрамбених ратова, али нажалост, највише је било онаквих ратова. Мислим да се сада бори дипломатијом, економијом, и ако будемо мудри, можемо своје интересе излобирати, а без жртвовања хиљада живота.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ma da, diplomatijom, k'o Putin što rješava Čečensko pitanje diplomatijom, ekonomijom i napalmom ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Ma da, diplomatijom, k'o Putin što rješava Čečensko pitanje diplomatijom, ekonomijom i napalmom ;)

Da da, i USA takodje poteze za civilizovanim nacinom resavanja problema, BiH, Kosovo 1999., Irak, Avganistan, Vietnam... uskoro Iran, Severna koreja i ko zna gde jos imaju planove da sire mir na "diplomatski" i "pravedan" nacin. O cemu vi, pa rata ce uvek biti upravo iz ekonomskih razloga velikih sila

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 13:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Svaka cast Vader za tvoj post.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
rat je veliki biznis,a uslucaju velikog rata od njega necemo moci pobjeci, ali ne znam sta bi me natjeralo da vodim balkanski il iex-yu rat. nema sanse ...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 22:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Feb 2008, 19:27
BlackHand je napisao:

Мој пост се односио на Српску и Србију. Или ти мислиш да смо ми у стању да идемо у конвенционални рат? А поредити нас са Русијом или Америком је бесмислено. Мале државе не могу да ратују попут Америке...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ne znam sta jos drzi neke ljude,pa jos uvijek misle da ima smisla ratovati.Uvijek bude onako kako veliki hoce,i oni su jedini za koje ratovi imaju smisao.Mi mali ljudi im tu dodjemo uvijek kao kolateralna steta,cifre kojim ce se poslije barati,i koristiti u ove ili one svrhe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]