Druže škljoco ti o elementarnim stvarima nemaš pojma, a postavljaš se kao nekakav glavni subjekt u ovj idiotskoj raspravi, koja na neki volšeban način uveliko traje...
Citiraj:
protiv sam i smeta mi svako silom nametanje a pogotovo mi smeta silom nametanje srpskog jezika srbima a POGOTOVO Bosancima pravoslavcima u Bosni i Hercegovini .
Ko je koga tjerao na nešto? Kome je to pištoljem i puškom zaprijećeno da mora da govori ekavicom? Ako neko i govori ekavicom to je zato što je sam tako odabrao, a ne zato što ga je neko na to tjerao...
Citiraj:
Bosanci poznaju i govore skoro pa svim poznatim jezicima u svijetu ali Bosanci govore i bosanskohercegovackim odnosno bosanskim u kojem nikad nije bilo ekavice .
znači druže škljoco da bosanci koji govore ekavski ne govore bosanski već govore srpski jezik. Ako nije problem da bosanci pričaju na svim svjetskim jezicima, onda nije problem ni da pričaju na srpskom, a obilježje srpskog jezika je ekavsko narječje. Odsad kad čuješ ekavicu. ti se pomiri sa činjenicom da taj neko govori srpskim jezikom, a ne bosanskim i kraj priče... Ili možda ti ne razumiješ nekoga ko govori na srpskom?
Citiraj:
bosanski jezik su oduvijek cinila samo dva dijalekta , ikavica i ijekavica
Sklon sam da pomislim škljoco da si se upetljao, narodski rečeno, "ko pile u kučine" jer si se debelo zagubio u kontradiktornostima sopstvenih izjava, i u činjenici da o onome o čemu pričaš ne posjeduješ ni elementrano znanje. Za svo ovo trajanje rasprave u kojoj si ti glavni orator, nisi uspio ni da naučiš ni osnovnu razliku između narječja i dijalekta, pa ih i dalje brkaš, pa me stvarno zanima zašto se i dalja smatraš kompetentnim da držiš predavanja o jeziku i jezičkim obilježjima...
Skromno predlažem da te knjige o jeziku, koje si listao da sebe učiniš kompetentnijim sagovrnikom, u stvari pročitaš od početka do kraja, kad već toliko žudiš za istjerivanjem jezičkih nejednakosti, putem jako konstruktivne rasprave na internet forumu...