amila.j. je napisao:
Vaderu, znas li sta su sve pricali za 9-9-1999. Na kraju ne ispade nista, ujeo vuk magarca.
Ja nisam ništa pričao o 9-9-1999
Uvijek ima onih koji fulaju i ima ih mnogo. Ali ima i onih koji kažu kako jeste ali u moru onih koji samo hoće publicitet praznim pričama budu zagušeni i neozbiljno shvaćeni. Ne aludiram ja na sebe kao na onog koji sve tačno zna i govori strogu istinu već govorim za druge. Često su pravi proroci bivali neozbiljno shvaćeni.
Ali ima i nešto smiješno, znalo se dešavati da neko ima spoznaju da će se nešto desiti tada i tada ali ispadne da se to nije desilo tj. on i ostatak svijeta ne vide da se to stvarno desilo a jeste se desilo baš tada. Radi se o tome da dobiju spoznaju (ili viziju ili nešto slično) ali je ne razumiju najbolje i to se i desi ali ne baš onako kako su oni očekivali. Baš sam nedavno čuo jedan za takav slučaj.
Citiraj:
dragi Bog zna sta ce se desiti u buducnosti
Svakako, zato i jeste u svojim svetim knjigama pisao proročanstva.
Citiraj:
Svi koji proricu buducnost, zastarasuju narod ili jedinke
Da, pravi biblijski proroci su uradili uglavnom baš to i to zato što je baš to trebalo biti rađeno. U Svetm Pismu piše da su proroci zapravo bili uputitelji na pravi put a ne samo proroci tipa "biće to i to i gotova priča", proroci su bilo opominjači, uputitelji, trudili su se da vrate narod na pravi put kad ovi skrenu. Zato su ih plašili proročanstvima da će im biti jako loše ako se ne vrate na pravi put i to su bila prava proročanstva i sve što su im prorokli to im se desilo i to se i danas može vidjeti. Imali su i alternativu, druga proročanstva koja su rekla da će im biti dobro ako se vrate na pravi put. I uvjek im je bilo dobro kad su oni bili dobri i loše kad su oni bili loši, tačno po proročanstvima.
Citiraj:
Vader neka ti je dragi Bog u pomoci!
Mnogo hvala.
I ja kažem: neka mi je dragi Bog u pomoći jer mi samo On može pomoći.
Citiraj:
Citala sam samo jednu svetu knjigu, znas vjerovatno i koju
A jesi li samo čitala reda radi ili i poštuješ tu knjigu?
Poštovanje se iskazuje slijeđenjem učenja te knjige.
Vidiš, ja sam čitao Kur'an jer je čitanje Kur'ana u sklopu moje duhovne izgradnje i interesantna stvar, Kur'an na nebrojeno mjesta pominje Sveto Pismo i to da je Sveto Pismo Božija objava data prije Kur'ana i da je treba maksimalno poštovati, Kur'an često pominje mnoge biblijske likove, Mojsija, Abrahama, Adama, Davida, Solomona, Isusa Hrista, Noja i druge i mnogo puta prepričava događaje iz Svetog Pisma.
Kako ti onda možeš poštovati Kur'an a govoriti protiv proročanstava iz Svetog Pisma kad Kur'an priznaje i poštuje Sveto Pismo koje sadrži Božija proročanstva?
Znaš li da su neki islamci koje znam sa drugih foruma a koji baš čitaju Kur'an pronalazili (bar oni tako misle) Muhammeda u prorocima Starog Zavjeta?
A što se tiče ekonomije u USA poznato je da je ona bila dosta dobra za vrijeme Klintona a to nije bila 1980. godina već druga polovina devedesetih a da je danas, samo nekoliko godina poslije, vrlo loša. A čujem i da će biti nekog poskupljenja nafte i gasa, možda je već počelo.