banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 12:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
MUAMER je napisao:
Amila danas si Amila a za nekoliko godina ces biti Emili i cista glupa amerikanka sa cistim mozgom opranim u svim vrstama programa za pranje.Vec pocinje taj stadij.Pa ta usrana USA je najveci trovac naroda
i nemojte misliti da ste ameri ne vi ste eurookupatori i dajte mijesta indijancima vratite se odakle ste otisli,a za ono mogla sam izgubiti glavu to je tacno a bio je rat a u toj USA mozes izgubiti glavu za par dolara na ulici.

Pogodi ga ko prstom u ...... , jako, jako pametno receno!!!!

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

MUAMER je napisao:
a u toj USA mozes izgubiti glavu za par dolara na ulici.

dje ti zivis, pa nije ovo Bosna

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
amila.j. je napisao:
dje ti zivis, pa nije ovo Bosna

Nije, to je gore od Bosne :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 14:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Neka, ti tako misli, al ja se ipak ne bih sa tobom mijenjala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2002, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
JA mislim da smo Amila i ja jedine kompetentne u ovom slucaju da pricamo o Americi i americkom zivotu, jedine smo na ovim stranicama koje i zivimo u toj Americi,koja nam je usput receno PRUZILA JAKO MNOGO, MNOGO VISE NEGO STO MOZETE I ZAMISLITI

Zivot je sigurno puno jeftiniji u Bosni ili bilo kojem drugom dijelu Svijeta, mi nismo kako ti to lijepo Vadru kazes Amerikanizovane ja ti mogu samo prestaviti Ameriku u svjetlu u kojem je to nikako ne zelis vidjeti , jer je okrivljujes za sve.
Pa zar ne vidite da su nama Srbima svi krivi. Krivi su nam prvo Hrvati i Muslimani , bili smo" ugrozeni", zati. krivi su nam Amerikanci, Njemci , Englezi, Francuzi, svi redom samo mi nismo krivi ni zasta na ovom svijetu... blago nama, stvarno cemo moci stati pred Boga na sudnji dan bez grijehova

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 07:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

amila.j. je napisao:
Neka, ti tako misli, al ja se ipak ne bih sa tobom mijenjala.

Ni ja sa tobom

Balkan Expres

Citiraj:
svi redom samo mi nismo krivi ni zasta

Slažem se da su Srbi krivi za mnogo toga što se njima dešava. To sam ja uvijek govorio i to dosta oštro pa su me smatrali za protivnika Srba. Ali to nema veze sa onim za šta je USA kriva. Srbi već ispaštaju za svoja (ne)djela i smatram da je USA kad je bombardovala Srbiju bila bič u rukama Božijim jer znam za koju krivicu je Srbija bombardovana (nema veze sa Kosovom).
Ali to ne opravdava USA jer ona radi i gore od onoga na šta je poslana a to i piše u Svetom Pismu. Dakle zanesu se, osile se pa prave mnogo veće gluposti nego što trebaju.

Poslednji put menjao Vader dana 01 Sep 2002, 08:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 07:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo šta je prekjuče nekome napisao jedan lik o kome ne mogu mnogo reći jer ga ne znam ali znam da se valjda bavi magijom i drugim mističnim stvarima, momak živi u USA i izgleda da baš nije skroz dobar sa srpskohrvatskim pa miješa engleski i srpskohrvatski ali vam to neće biti problem:

Citiraj:
Evo ti onda jedna mala stvarcica
koja ce se desiti ovde u Americi sledece godine.Ovo cu ti reci samo zato sto si imao hrabrosti da priznas nesto sto sam ja vec zakljucio.Izuzetno cenim hrabrost.

Eliminacija fuel reserves.Kreiranje takvog
nevremena koji ce da konsumira ostatak fuel.Utilities nece moci da se izboru sa
demand.Regionalne katastrofe toliko velike da lokalni civilni authorities nece moci da
savladaju.Ljudi na ulice u velikim gradovima u Americi.Rioting i chaos.Martial Law deklarisan.Ekonomija i berza ima da potonu zbog uzasa koji ce biti.Struje nece biti i
chaos.Ljudi ne mogu da se opasulju daje ekonomija totalno propala u ovoj zemlji i da
su pare bezvredne.Ovo stanje nece moci da
ostane ovako suvise dugo jel bi stvorilo dodatne probleme,nego je sve rezirano.
Presednik Amerike ce deklarisati Executive Orders i Konstitucija i licna sloboda i prava
gradjana ce nestati preko noci.UN ce biti pozvan da napravi red.Veliki broj Kineskih,
Ruskih,i Nemackih trupa su stacionirane vec
okolo granica Amerike i oni ce preuzeti kontrolu.Zbog toga sto ce Americke trupe do
tada da budu zauzete na sve strane sveta
imaju da kazu da su potrebne strane trupe ovde.Disidenti ili oni koji se protivu,ali bez oruzja imaju da idu pravo za re-education
u velikim kampovima koji su kao logori,koji se vec nalazu u Americi i Kanadi.UN ce
deklarisati da je Amerika suvise velika da
se moze vladati sa njom i da ce biti potrebno da se podeli na dva distrikta,Istok i Zapad.Istocni district ce biti Atlanta.
Zapadni Denver.Zbog ovoga drzavne kancelarije
i internacionalni super aerodrumi su izgradjeni u ova 2 grada.Washington ce postati Ilum kulturni centar i mozda cak i religiozni centar.NY ce biti deklarisan capital city za ovu planetu i imace specialni
status.Zato se i zove Empire State.Ne pozeljni ce biti eliminisani kroz chemtrails,
prasenje za West Nile,flu vakcine,i druge vakcine.Radikali koji se dignu sa oruzje ce biti eliminisani.Zavrsice u gasne komore i spaljivanje kao u vreme Hitlera.Ovo je vec
pripremljeno.Programiranje uma za decu ce biti u Montauk Point,Disneyworld/Orlando
Disneyland/Anaheim,Mount Shasta,Sedona,Santa Fe,Yelm,Huntsville Space Center.Sve vazduhovne baze ce biti staging areas.
Nacionalni parkovi ce biti pod UN jurisdikcijom.Svi ljudi u Americi ce morati da imaju identity cards koji imaju njin DNA.

Sledece godine necu biti vise u State of the Empire ili Empire State

Morski zivi u Americi kao i ja
i nezna nista sta se desava oko njega niti
sta se nalazi u ovu zemlju.

Mene ništa od ovoga ne bi iznenadilo jer očekujem ovako nešto ali ne zbog svoje želje već zbog proročanstava kojima vjerujem i za koja sam se do sada osvjedočio da im mogu vjerovati. Neko ko dokazano veoma dobro poznaje proročanstva i kome vjerujem je mislim rekao da će USA tako stradati da se više nikad neće podići. Kao što vidiš o tome pišu i drugi i ovaj tekst sam sasvim slučajno pronašao a ko zna koliko još ljudi zna šta će otprilike biti.
Da li vam je sad jasno zašto ja kažem da se ne bih mijenjao sa vama koji žive u USA? Ameriku ali i svijet je šokirao 11. septembar od prošle godine jer nisu očekivali da se to može desiti. I to još u USA. I to još u New Yorku. Ali mene to zaista uopšte nije iznenadilo. I još tad sam znao da to još nije to, da je to tek početak. A pogledaj da vam je ekonomija poslije toga samo opadala, megakompanije za koje bi se reklo da su prebogate pucaju, dolar pada...
Ekonomija za vrijeme Klintona vam je bila fenomenalna. Ne znam d ali to znate ali moj brat ovde radi sa Amerima i oni kažu da ljudi Klintona uglavnom pamte po aferi Levinski i tome slično ali zaboravljaju da je tad ekonomija bila odlična, kažu da se budžet toliko punio i prepunio da su morali izmišljati neke fazone da narodu vrate malo poreza što se ne pamti. A poslije toga je sve gore i gore. Nije gore zbog toga što su možda gluplji došli na vlast već zbog toga što je došlo vrijeme da bude gore.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 08:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

13.07.2002
Bush se bori protiv privrednih afera
Američki predsednik George Bush juče je, nakon obećanja da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se prekine "friziranje poslovnih knjiga, prikrivanje istine i kršenje zakona", hitno okupio u Beloj kući članove novoformiranog tela za sprečavanje zloupotreba i prevara u privredi. Posle niza finansijskih afera u krupnim američkim korporacijama, Bush je u utorak objavio osnivanje specijalnog organa pri ministarstvu pravosuđa i naložio zameniku javnog tužioca Lariju Tomsonu da do 19. jula održi prvi sastanak. (Tanjug)

16.07.2002
Ekonomija SAD pati od mamurluka
Američki predsednik George Bush ocenio je danas da se privreda SAD, nakon "ekonomskog lumperaja" iz devedesetih godina, nalazi u stanju "mamurluka", ali i dalje ima jake temelje, bez obzira na najveći pad vrednosti akcija u poslednjih pet godina. Trudeći se da ublaži strahovanja ulagača nakon serije skandala oko megakompanija Enron i WorldCom, Bush je ponudio relativno pozitivnu procenu ekonomske stvarnosti. Bush je, naime, pominjao nisku stopu inflacije i kamatnih stopa, "zdravu" monetarnu politiku i rastuću produktivnost. "Kako bismo imali sigurnost koju svi želimo, moramo se otarasiti sadašnjeg mamurluka, a on je rezultat lumpovanja, ekonomskog lumpovanja u kojem smo donedavno učestvovali", rekao je Bush tokom govora na Univerzitetu Alabama u Birminghamu. (Reuters)

Ovaj lumepraj koji pominje je ona dobra ekonomksa situacija za vrijeme Klintona.
Znate li šta je meni ovde interesantno? Interesantno mi je da on pominje mamurluk koji je stanje nakon opijenosti alkoholom a meni su od ranije poznata proročanstva u kojima piše da su se mnogi narodi "opili Jugoslavijom" tj. da je Jugoslavija bila "čaša za opijanje svim narodima". Možete smatrati za ludost ali sve zemlje koje su na ovaj ili onaj način učestvovali u raspadu SFRJ će loše proći. To mi je bilo poznato prije nego što je krenula ova frka po Evropi i USA sa naglim padom ekonomije, standarda, elementarnim nepogodama kakve se ne pamte, porastom nezadovoljstva u narodu, novim epidemijama što se sve izdešavalo u samo nekoliko godina a nakon građanskog rata u Jugoslaviji sa tendecijom da bude sve gore. I pogledajte da se sve to dešava dobrim dijelom u USA i evropskim zemljama koje su na ovaj ili onaj način učestvovale u raspadu SFRJ, u zemljama u kojima se takve stvari ne bi očekivale. A strani političari su tokom rata u Jugoslaviji bili zaista kao opijeni "ali ne vinom" kako kaže Sveto Pismo, a to se moglo vidjeti jer su jedan dan govorili jedno a drugi dan nešto sasvim drugo, kao ludi, kao pijani. Ljudi koji su sa jedne strane radili duhovnu izgradnju i proučavali proročanstva a sa druge budno pratili dešavanja u svijetu su tih godina ali i danas pronalazili znakove koji su sve to prevezivali (proročansta i sadašnja dešavanja) i nisu bili iznenađeni mnogim stvarima koje su se dešavale i koje su slijedile.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 13:16 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 14:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dolaskom Rolanda Regana na vlast tamo negdje 1980 ekonomija je pocela da opada. Sve ovo sto se sada desava sa ekonomijom desavalo se i tada. Za njegovih 8 godina "vladavine" i Bushovih 4, srednja klasa u Americi je gotovo nestala. Klinton je uspio da je malo povrati, ali eto ponovo dodjose republikanci i valja nam opet iz pocetka. To sa ekonomijom nema veze sa prorocanstvom. To je cista politika, republikanci grabe koliko mogu, bogatase gotovo oslobadjaju poreza, a sirotinji mazu oci.
Citajuci ovaj gore tekst od ovog tipa sto mjesa engleski i nas jezik, sjetih se Y2K. Vaderu, znas li sta su sve pricali za 9-9-1999. Na kraju ne ispade nista, ujeo vuk magarca. Samo i ponavljam samo, dragi Bog zna sta ce se desiti u buducnosti. Svi koji proricu buducnost, zastarasuju narod ili jedinke, oni koji iz toga imaju neku korist, bit ce kaznjeni i na ovom i na onom svijetu. Vader neka ti je dragi Bog u pomoci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 14:44 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

[quote="Micelijus"]

A ako si ti aludirala na Srbe, razmisli ko je jedini bio za Jugoslaviju koju i dan danas pokusava da je odrzi. Zasto bi neko pokusao da srusi ono za sta je platio najvecu cijenu u Drugom svjetskom ratu?

Sjecam se samo pripadnika tadasnje JNA, koji na pitanje novinara da li zna sta se ovo desava odgovori" nemam pojma, oni (Slovenci) ko hoce da se odvoje, a mi im ko nedamo."
Nisam mislila na Srbe, nego na Slovence i na JNA. A to sa CIA-om to je stvarno smijesno, ali ako je istinito, sta to oni onda obecase JNA i tadasnjem predsjedniku, da sa onolikom mrznjom krene na goloruk narod ( prvenstveno mislim na narod iz Bosne) ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 14:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Micelijus je napisao:
amila.j. je napisao:
Svi koji proricu buducnost, zastarasuju narod ili jedinke, oni koji iz toga imaju neku korist, bit ce kaznjeni i na ovom i na onom svijetu. Vader neka ti je dragi Bog u pomoci!

Posto ocigledno nisi citala Sveto Pismo i ostale Svete knjige, nemozes ni da znas da su te knjige pune proroka i prorocanstava koja su dobijali po Duhu Svetom.
Hoce li i oni biti kaznjeni? :)

Citala sam samo jednu svetu knjigu, znas vjerovatno i koju, i u njoj stoji ovo sto sam napisala. Ali posto je ti vjerovatno ne priznajes, necu se dalje raspravljati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 14:58 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 01 Sep 2002, 15:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 15:01 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 15:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

[quote="Micelijus"

Ajde da se vise ne svadjamo oko ovog pitanja, postaje dosadno. :-?[/quote]

hahaha, hajde da se i mi oko necega slozimo. Vazi, nemam nista protiv.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

amila.j. je napisao:
Vaderu, znas li sta su sve pricali za 9-9-1999. Na kraju ne ispade nista, ujeo vuk magarca.

Ja nisam ništa pričao o 9-9-1999
Uvijek ima onih koji fulaju i ima ih mnogo. Ali ima i onih koji kažu kako jeste ali u moru onih koji samo hoće publicitet praznim pričama budu zagušeni i neozbiljno shvaćeni. Ne aludiram ja na sebe kao na onog koji sve tačno zna i govori strogu istinu već govorim za druge. Često su pravi proroci bivali neozbiljno shvaćeni.

Ali ima i nešto smiješno, znalo se dešavati da neko ima spoznaju da će se nešto desiti tada i tada ali ispadne da se to nije desilo tj. on i ostatak svijeta ne vide da se to stvarno desilo a jeste se desilo baš tada. Radi se o tome da dobiju spoznaju (ili viziju ili nešto slično) ali je ne razumiju najbolje i to se i desi ali ne baš onako kako su oni očekivali. Baš sam nedavno čuo jedan za takav slučaj.

Citiraj:
dragi Bog zna sta ce se desiti u buducnosti

Svakako, zato i jeste u svojim svetim knjigama pisao proročanstva.

Citiraj:
Svi koji proricu buducnost, zastarasuju narod ili jedinke

Da, pravi biblijski proroci su uradili uglavnom baš to i to zato što je baš to trebalo biti rađeno. U Svetm Pismu piše da su proroci zapravo bili uputitelji na pravi put a ne samo proroci tipa "biće to i to i gotova priča", proroci su bilo opominjači, uputitelji, trudili su se da vrate narod na pravi put kad ovi skrenu. Zato su ih plašili proročanstvima da će im biti jako loše ako se ne vrate na pravi put i to su bila prava proročanstva i sve što su im prorokli to im se desilo i to se i danas može vidjeti. Imali su i alternativu, druga proročanstva koja su rekla da će im biti dobro ako se vrate na pravi put. I uvjek im je bilo dobro kad su oni bili dobri i loše kad su oni bili loši, tačno po proročanstvima.

Citiraj:
Vader neka ti je dragi Bog u pomoci!

Mnogo hvala.
I ja kažem: neka mi je dragi Bog u pomoći jer mi samo On može pomoći.

Citiraj:
Citala sam samo jednu svetu knjigu, znas vjerovatno i koju

A jesi li samo čitala reda radi ili i poštuješ tu knjigu?
Poštovanje se iskazuje slijeđenjem učenja te knjige.
Vidiš, ja sam čitao Kur'an jer je čitanje Kur'ana u sklopu moje duhovne izgradnje i interesantna stvar, Kur'an na nebrojeno mjesta pominje Sveto Pismo i to da je Sveto Pismo Božija objava data prije Kur'ana i da je treba maksimalno poštovati, Kur'an često pominje mnoge biblijske likove, Mojsija, Abrahama, Adama, Davida, Solomona, Isusa Hrista, Noja i druge i mnogo puta prepričava događaje iz Svetog Pisma.
Kako ti onda možeš poštovati Kur'an a govoriti protiv proročanstava iz Svetog Pisma kad Kur'an priznaje i poštuje Sveto Pismo koje sadrži Božija proročanstva?
Znaš li da su neki islamci koje znam sa drugih foruma a koji baš čitaju Kur'an pronalazili (bar oni tako misle) Muhammeda u prorocima Starog Zavjeta?

A što se tiče ekonomije u USA poznato je da je ona bila dosta dobra za vrijeme Klintona a to nije bila 1980. godina već druga polovina devedesetih a da je danas, samo nekoliko godina poslije, vrlo loša. A čujem i da će biti nekog poskupljenja nafte i gasa, možda je već počelo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 20:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
Kur' an uci sve isto kao i ostale svete knjige ,jedino sto je odbacio
mogucnost rodjenje bez zaceca i naravno da je boziji poslanik covijek
koji nikada nemoze biti ravan Bogu.
Sve ima svoj rok i niko ga ne moze mijenjati ili odgadjati osim Boga koji je taj rok svemu i odredio.sto bi narod pojednostavnio'' Bozija volja''

i zato svi bi trebali svoj rok trajanja upotrijebiti samo u pozitivne stvari
jer istek roka niko tacno nezna a svima nama je tako blizu.......

uzivajte u svakom trenutku do isteka jer popravnog
nema........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 21:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vader: Ja nisam ništa pričao o 9-9-1999
Nisam ni rekla da si ti pricao, odkuda ti to?

Vader: A jesi li samo čitala reda radi ili i poštuješ tu knjigu?
Citala sam je iz znatizelje, naravno da je postujem i vjerujem u ono sto je opisano. Sto me zbunjuje kod tebe je to da ti prevodis Sveto Pismo cini mi se kako je tebi i tebi slicnima volja. Zasto si toliko siguran da si bas TI u pravu?

Vader: A što se tiče ekonomije u USA poznato je da je ona bila dosta dobra za vrijeme Klintona a to nije bila 1980. godina već druga polovina devedesetih a da je danas, samo nekoliko godina poslije, vrlo loša. A čujem i da će biti nekog poskupljenja nafte i gasa, možda je već počelo.

Klinton je bio predsjednik od 1992 do 2000, a ja sam pricala o losoj ekonomiji za vrijeme Regana i Busha Sr.
Cijene gasa i nafte su iste kakve su i bile. Evo kod mene je galon ( otprilike 3.5 litre ) $1.17. Mislim da je cijena sasvim solidna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2002, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

autohton slažem se, samo ja bih rekao "popravljajte se do isteka jer popravnog
nema" ;)

I jedna vijest

31.08.2002
Svetska trgovinska organizacija odobrila sankcije protiv SAD
Sjedinjene Države su izrazile razočaranje odlukom Svetske trgovinske organizacije da Evropskoj uniji dozvoli uvođenje sankcija protiv Amerike u vrednosti od četiri milijarde dolara. Ova odluka otvara vrata Uniji da odgovori na gubitke izazvane ogromnim subvencijama američkim izvoznicima. Ovo je inače do sada najveća kazna koju je donela Svetska trgovinska organizacija i četiri puta je veća od onoga što su Amerikanci smatrali fer kaznom. (BBC)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]