pamella_morrison je napisao:
@skitnica - aha divno objasnjenje. sorry sto pobrkah tebe i @sassy u vezi ove bio. teorije
drago mi je sto ti moje objasnjenje izgleda divno
nije problem sto si me pobrkala s nekim drugim, moze se desiti
sto se tice tih psih poremecaja mislim da def treba biti jasno da neki oblik nekog od njih ima SVAKO prema tome svako je latentni narkoman

dobro to znaci da je svako od nas latentni BILO STA.. - i nije svako narkoman!!!
tako da ti "psih poremecaji" po meni nemaju nikakvo pocasno mjesto pa kako god!
dobro, vec je jasno iz prethodnih postova da je tvoj stav takav
to sto ja, naprotiv, tvrdim da je u pozadina narkomanije psiholoske prirode ne znaci da na taj nacin opravdavam postupke narkomana, ja ih nastojim objasniti
mene zanima sustina
i pored toga sto naravno da postoje individualne razlike i medju samim narkomanima, neke stvari su im zajednicke:
-emocionalno hladno, psihoticno stanje u porodici (okolini obicno sve izgleda ok)
-nejak psiholoski odbrambeni mehanizam, te sklonost psihickom oboljevanju
-strahovit manjak samopostovanja
ne bih rekla da je svako od nas psihicki poremecen, nego da svako od nas ima problema
drugo - cijela ta zavrzlama oko slobodnog izbora apsolutno je nepotrebna jer SLOBODAN IZBOR - SLOBODAN - proistice iz licnosti, njene odluke, njene volje! nikakvi uticaji tu nisu relevantni... tako da kont o egoizmu i samo egoizmu kao najbitnijem recimo i jedinom faktoru je meni jedino prihvatljiv..
odluke koje donosimo, izbori koje pravimo nisu nesto izolovano od naseg porodicnog i drustvenog miljea, od uticaja koje neprimjetno primamo u toku cijelog zivota, od nase psiholoske i temperamentom uslovljene predisponiranosti
ljudi koji, zahvaljujuci jakoh psihickoj konstituciji i povoljnim socioloskim okolnostima, postignu viskok stepen licne samosvijesti, duhovne zrelosti i psihickog zdravlja uspijevaju da u svoje odluke i izbore ugrade autenticni pecat licne volje, narkomani ne
oni jesu egoisti, ali njihov egoizam je samo povrsna manifestacija nedostatka samopostovanja, duhovne nezrelosti i psihicke oboljelosti
drzim ga se i naravno da imam pravo na takav stav ne trebas mi ti da mi kazes to

izvini, zaista nije bilo potrebno