Micelijus je napisao:
Причам ја. Прочитај ти мој пост, гдје сам ово са кафићима навео као примјер дискриминације нас непушача од стране пушача, тако да у ствари нису пушачи дискриминисани, већ управо ми непушачи, и то у свакодневном животу, а они су, ето, "јадни", ускраћени за запослење у институцији која се бави борбом против пушења и скупље плаћају животно осигурање.
OK, vase komunisticko preosvestenstvo,
WHO godisnje trosi MILIJARDE u borbi protiv AIDS-a - vjerovatno ni stoti dio budzeta posvecenog AIDS-u nije potrosena na borbu protiv pusenja. Jel' to znaci da bi trebali diskriminisati HIV-pozitivne ili oboljele od AIDS-a - glede zaposlenja u WHO?..
Licno mislim da je odluka blago recena DEBILNA. Upucen sam u politiku WHO unazad nekoliko godina - radio sam za UN duzi niz godina, ukljucujuci i programe UN WHO. Do donosenja ove odluke, aplikantima je jasno davano do znanja da WHO, kao zdravstvena organizacija,
"promovise nepusacku sredinu" - sto je , po meni, bilo dovoljno. Ne shvatam kako cinjenica da ja pusim (ili spricam heroin... ili me zena zaveze bodljikavom zicom, i nabija elektrode u guzicu za razonodu...

)
van kancelarije, u svoje
slobodno vrijeme, moze ugrozavati bilo koga, ili blatiti ugled firme za koju radim?!..
Skolski primjer dvolicnosti i licemjerstva. Zivim u zemlji u kojoj svaki drugi stanovnik pati od gojaznosti - holesterol je ubica broj jedan u Sjevernoj Americi. Naravno, pitace neki, kako to na mene utice to sto neko jede kokice sa slaninom, dok lezi pred TV-om gledajuci "Sex & the City"? Na isti nacin na koji ja uticem na tebe, Micelijus, sjedeci u ovom momentu pred svojim kompjuterom, puseci.

Pusenje je svakako zabranjeno u zatvorenim prostorijama, na svim javnim mjestima - znaci pusiti mogu samo u vlastitoj kuci, kolima, i napolju.

Vjerovatno sam veci rizik za zivotno/zdravstveno osiguranje - ali nista veci od vas, slaninasa, alkoholicara, narkomana, ili - oboljelih od neizljecivih bolesti (vidi gore...). Tom logikom, ja bi naplacivao skuplje premije svima koji se aktivno ne bave bar jednim sportom. Vjerovatno je mali broj onih koji bi placali baznu cijenu...
Sa druge strane - ako je pusenje ovisnost - a jeste, bar tako se tvrdi

- znaci da su pusaci - bolesnici. Kao i narkomani, alkoholicari, ... oboljeli od AIDS-a. Svaki vid diskriminiranja pusaca - je stoga - krsenje osnovnih ljudskih prava.
Toliko.