Ovaj post je nešto duži ali bih volio da ga pročitate kad nađete vremena.
misk0 je napisao:
Ajd navedi sta ti kao jedan mali smrtnik mozes da poduzmes ?
Ajd napishi kako bi ti promjenila ? Napravi kompletan plan i reci nakon
koliko godina ce to tvoje da zazivi.
Iako je ovo upućeno za Rosy ja ću da iznesem jedan plan.
Plan je u skladu sa dve stvari
1) sa onim
"narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje"
2) i u skladu sa time da se mora mijenjati svijest svih pojedinaca na bolje
(2 proizlazi iz 1)
Plan je u skladu sa vrlo pogrešnim stavom skidanjem krivice sa sebe, sa nas, sa svakog od nas, sa svakog pojedinca kako mnogi rade i bacanje krivice samo na vlast. Samo se kukumavči "kriva je vlast", "krivi su političari" itd. Oni jesu krivi ali smo svi mi isto tako krivi. Mi ne bismo imali za vratom strance i korumpirane političare da to nismo zaslužili. Pored toga ti stranci i korumpirani političari i naša muka pod njima služi da nas nečemu nauči.
Treba mijenjati svijest ljudi na bolje kroz promjenu razmišljanja ali ne u smilu da neko prihvata nečija vjerovanja već samo u smislu da se pozitivno misli o svemu o čemu se misli, da se pozitivno govori, da se pozitivno radi, da imamo samo pozitivne emocije. Dakle ovo su samo unutrašnje stvari i unutražnji odnos prema svijetu.
Implementacija ovog Plana je besplatna i može da stupi na snagu odmah.
Ljudske misli, riječi, djela, emocije su energija i imaju svoj odijek u svjetskim dešavanjima. Duhovnost hiljadama godina uči da su
dešavanja na materijanom planu samo manifestacije dešavanja na duhovnom planu. Jako mnogo ima zavisti, pakosti, mržnje, licemjerstva, spletki i sličnog među običnim ljudima (među svima nama) a ne samo među političarima i sve to utiče na opšte stanje naroda.
Sveto Pismo kaže jasno i bez simbolike da je vlast postavljenja od Boga. Pored toga neko duhovniji od mene i ko ima više uvida je jednom rekao da Otac Nebeski sad radi na tome da Srbima što više zagorča život. Vjerujem da je ovo tačno.
Da li je to zasluženo? O da, svakako.
Da li to u suštini služi dobru i samo dobru? O da, svakako, inače tako ne bi ni bilo.
Sve što mislimo, govorimo, radimo, osjećamo, sve što jesmo, svi mi, utičemo na opšte stanje naroda, na opšte blagostanje. Ne samo političari!!! I oni i stranci su dobrim dijelom samo marionete u rukama Oca Nebeskog.
Dakle ovaj plan kaže ono što su mistici hiljadama godina govorili:
promijenimo sebe da se svijet promijeni.
Neovo: čekajmo da se svijet promijeni pa ćemo se mi promijeniti, čekajmo da političari budu bolji pa ih onda nećemo više psovati.
Nije nama dobro ako je dobro u državi već će biti dobro u državi kad u nama bude dobro.
Ovo je vjerovatno sasvim suprotno od onoga što su vas učili, što vas je društvo učilo i što sami mislite pa zbog toga što o tome niste ni razmišljali vjerovatno će vam izgledati ludo i glupo.
A zašto ne probati? Kao što već gore rekoh ovo ne košta ništa, samo trebamo sebe mijenjati.
Kaže se da treba nešto mijenjati. Slažem se ali promjena političara je samo mala promjena, to je mizerna promjena koja (kao što je dokazano ovih godina) ne donosi trajna i bolja poboljšanja. Naprotiv, stanje je još gore! Zašto ne uvidjeti da ova vrsta promjene ne daje plodove? Zašto onda ne učiniti veću promjenu, drastičniju promjenu?
Isprazno vikanje "krivi su političari i lopovi u zemlji" je samo skidanje krivice sa sebe i bacanje na drugog. Biblija uči da je to jedan od najstarijih ljudskih grijeha. Ovo bacanje krivice na druge je zavaravanje sebe a proističe prvenstveno iz neznanja,
iz duhovnog neznanja (jel' ono Buda rekao da je neznanje izvor ljudske patnje?), iz neznanja da
svi mi, svi pojedinci energijom koju odašilju utiču na opšte stanje jer se sve vraća po savršenom Zakonu Uzroka i Posljedice.
Sva energija (energija misli, riječi, djela, emocija, želja) se vraća kako pojedincima na pojedinačnom nivou tako i narodu na globalnijem nivou.
Do sada ste mislili da su krivi političari ali sad iz ovoga (samo ako prihvatite da je to tačno) vidite da smo svi krivi.
Dostojevski je rekao:
"svaki čovjek je pred svima i za sve kriv"
Ovaj plan ne može dovesti korjenite promjene ako ga izvršuje samo jedan čovjek ali može dovesti do promjena kad bi ga izvršavao veliki broj ljudi. Stav "to je divno i krasno ali ja to neću raditi jer to malo ko radi pa ne bi imalo odjeka" je
neopravdan jer uvijek ima odijeka plus što ima odjeka bar samo za tu osobu jer rekoh da se sve vraća i na pojedinačnom planu.
Ja naravno ne očekujem da će ovo što sam pisao promijeniti opšte stanje jer će ovo pročitati mali broj ljudi i pitanje je kako će to svariti. Svjestan sam da bi, kao što sam ranije rekao, trebao da se desi veliki *BUM* pa da dođe do radikalnijih promjena u svijesti ljudi.