FLASH je napisao:
Ako sam pozorno procitao tekstove, onda se moze vidjeti da ti iz njih govoris da masoni ne predstavljaju neko tajno drustvo koje vlada svijetom (iluminati?), vec religijski kult sa odredjenim shvatanjima, u pokusaju da bolje upoznaju sami sebe? Ti si vise pisala o tome kako se moze uci u masone, kakva 'vrsta' ljudi (obrazovani, uglavnom na visim polozajima, da nisu osudjivani...), ali si se manje osvrtala na njihovo polje djelovanja. Sta oni konkretno "rade"?

Usput, imas li ista zanimljivo o iluminatima da nam predstavis?
I da... Kao sto neko pomenu, mozemo da vidimo milion razlicitih tvrdji o istoj stvari, pa sad, kome konkretno da vjerujemo za ovo? Kako da znamo da
ti govoris istinu? Mozda si i ti samo njihov clan koji zeli da ih prezentuje u dobrom svjetlu.
Inace, po ovom pitanju sam skeptik, pa zato ovakva pitanja. Nista licno.

ILUMINATI....
Nastali u 18 veku u Nemackoj, osnovna ideja im je bila da se njihovi clanovi ,uslovno receno uvuku u masone, i bukvalno vladaju svetom,ali nazalost to je toliko tesko bilo izvodljivo da je ostalo samo na pokusaju.......to su vam janicari, ili oni koji sluze drugu vojsku da bi je na kraju izdali kako da vam objasnim.Kasnije se mit o njima nastavio , i narocito se vezuje za Ameriku.....naravno to je samo mit.Ne postoji ni jedna iluminatska organizacija danas,kao registrovana i tako dalje.Iako postoji to bi bilo kao da se skupi nas 15 i kaze ,,e mi smo Iluminati,,
Pravi vladari iz senke su BILDEBERG KLUB.....potrazite na netu....sastaju se jednom godisnje , najmocniji ljudi na svetu......mozda je neko od njih mason, mozda ne........to nije ni bitno...oni funkcionisu kao klub.....i da li si mason ili ne to je tvoja stvar....hehehe...E ONI SU ZAJEBANI.......jer u tom klubu su mnogi drzavnici,najbogatiji ljudi na svetu i tako dalje...osnovan je 56 u Americi, ja mislim, godina tamo , ovamo.......
Zasto bi ja kao neciji clan zelela bilo koga da prezentujem u dobrom svetlu.........masoni nisu isto sto i nemam pojma subotari, pa da te nagovaraju ili mole da udjes.....ovde ti molis da udjes, uslovno receno, jako se tesko ulazi, moras biti obrazovan,moras biti dobar covek, ugledan, ne u smislu javan ili poznat, i tako dalje....ne moze svako.Prednost imaju ostvareni ljudi, u karijeri , porodicno i ostalo.
Inace , ja nisam njihov clan,Ja sam zena , a zenskaloza jos uvekkod nas ne postoji.......tek se formira....tako da nisam clan...
Ok je biti skeptik.......naravno , ja sam uvek skeptik.Kome da verujes , prosto je.Postoji literatura koja je validna i ona koja nije.ZORAN NENEZIC ,,MASONI U JUGOSLAVIJI,,je validan , i govori ovo o cemu i ja.
Ovde nije pitanje da li nam se svidja neka devojka ili ne......pa da postoji ugao gledanja.......ovde ima istina i ono sto nije.........ljudi se mnogo plase, svega zivoga.....a najvise se plasisi kad ne znas, zato uzmes pa procitas.Masoni koji su postojali nekad, vise ne postoje.......A nekad su oni , da sad ne bunim nikog , imali ulogu, samo u manjoj meri kao Bilderberg klub danas, ali u manjoj meri.......jer je vreme bilo drugacije.......Ma ljudi danas ni Severina ne moze da se pojebe, a da to ceo svet ne zna..........!!!