banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 18:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
zah je napisao:
Laughing , da bostech2000 sto fino ne pitas ove ljude (kefalo, gibojner, onog Radovana i slicne). Oni znaju. Oni mashu argumentima Laughing , tipa Bosnjak - regionalna pripadnost, Bosnjaci nastali od Srba ...., ili cuj molim te muslimanski Srbin. UPISH ZIVI.
Mozda treba naglasiti da nas ne interesuju njihovi argumenti kao ni njih nasi. Svi argumenti suprotne strane su unaprijed "shkartirani".
To je tako jednostavno.
Aaaaa da, mozda je u tome jedini problem Laughing

hoces mi molim te odgovoriti gdje sam ja rekao da su bosnjaci zapravo ljudi koji su iz bosne. cijelo vrijeme tvrdim, mrzim kad se moram ponavljati, da su bosanci ljudi koji poticu iz bosne, hercegovci ljudi koji poticu iz hercegovine. ja sam protiv toga da se musliman moze izjasnjavati kao bosnjak.... zasto? pa zato sto je to ime koje pripada svima nama, bosancima! i u tom slucaju ispada da ste vi pravi bosanci a da, mi ostali, hrvati i srbi nisu! i imam jedno pitanje, na koje molim iskren odgovor. po tvom licnom stavu, jel mislis da je to ime za muslimane iz bosne uzeto radi provociranja, nametanja zapadu da ste vi pravi bosanci a mi nismo? mozda ne primarno, ali se o tome mislilo, ja tako vjerujem!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 11:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Mene si citirao, ne zaha.
Bosanci - to je valjda jasno, to smo svi mi i Bosnjaci i Srbi i Hrvati - rodjeni u BiH.
Bosnjaci - to je ime naroda.
Sta imas ti tu da budes protiv?
To je staro ime i nema tu sta da bude provociranje. Mi ne uzimamo nicije niti negiramo Srbe i Hrvate kao narode koji zive u Bosni i Hercegovini, ni jezike kojim govore, ni njihove obicaje niti kulturu.
Sta bi ti kao Bosanac rekao za tvrdnju da je srpska zemlja gdje je srpska noga krocila.
Ako si bosanac onda nema ni govora o "srpskoj" zemlji.

Nismo mi krivi sto gro Srba i Hrvata NECE da se izjasne kao Bosanci.
Bosna NIJE nikakva jucerasnja tvorevina .... ali nismo svi u stanju da to skontamo jednako brzo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
kako mislis sta ja tu imam protiv? pa vec sam proslom postu rekao sta imam protiv!
ako je to staro ime, hoces mi objasniti na koga se tad u to vrijeme odnosilo?
Citiraj:
Sta bi ti kao Bosanac rekao za tvrdnju da je srpska zemlja gdje je srpska noga krocila.

cista nebuloza! zna se koje su sprske zemlje bile i koje ce biti!
Citiraj:

bit ce da ti ne razumijes znacenje rijeci bosanac...
primjer se moze navesti za sumadinac... covjek koji zivi u regiji koja se zove sumadija, sto ne znaci da on nije srbin!

Citiraj:
Bosna NIJE nikakva jucerasnja tvorevina .... ali nismo svi u stanju da to skontamo jednako brzo.

pa meni je sasvim jasno da je bosna davna tvorevina... ali ako je davna ne znaci da je i vjecna!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
EZAN je napisao:
Mene si citirao, ne zaha.
Bosanci - to je valjda jasno, to smo svi mi i Bosnjaci i Srbi i Hrvati - rodjeni u BiH.

Ko su Bosnjaci?

Citiraj:
Bosnjaci - to je ime naroda.
Sta imas ti tu da budes protiv?

Kog naroda?

Citiraj:
To je staro ime i nema tu sta da bude provociranje. Mi ne uzimamo nicije niti negiramo Srbe i Hrvate kao narode koji zive u Bosni i Hercegovini, ni jezike kojim govore, ni njihove obicaje niti kulturu.

Pa da si ucio istoriju onda bi znao da su Hum i Raska dvije SRPSKE zemlje, ni hrvatske, ni francuske, ni americke, ni "bosnjacke" nego SRPSKE.To je cinjenica a ti i dalje pricaj pricice.
A sto se tice jezika, i to ste ukrali od srpskog.Bosanski nije nikada bio jezik, vec naglasak.Opet se vezemo na istoriju.

Citiraj:
Nismo mi krivi sto gro Srba i Hrvata NECE da se izjasne kao Bosanci.

A zasto nece da se izjasne kao Bosanci? Jesi li se to zapitao? Prvo nadji uzrok pa onda trazi rijesenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 14:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ja te Bsdpowa postujem kao umjernog srpskog nacionalistu i obarazoanog covjeka, koji nikad ne upucujes uvrede na licnoj osnovi, ali se ponekada cudim nekim tvrdnjama kao ovoj o bosanskom jeziku. Prije nego sto si izrekao ovakvu tvrdnju, trebao si pogledati, kad je ukinut bosanski jezik u Bosni i uveden srspkohrvatski ili hrvatsko srpski.Samo cu ti kazati da je to bilo 1907.godine.

Kako tema nije o jeziku nego o naciopnalizmu, ja necu tu tvoju tvrdnju komentarisati.

Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 15:40 
Veteran
Veteran

Ti mozes Gibojne-Bole tvrditi sta god hoces. Inace, tvoje tvrdnje su mahom proizvoljnje nacionalisticko-sovinisticki obojene, jer si pun mrznje prema svemu onome sto ne lici na tebe i nesto tvoje.

Evo ti odgovora na jedno tvoje pitanje meni upuceno.

Francuski kralj Luj IX koji je bio zarobljen u Mansuri u Egiptu (ne znam sta je tamo radio?) napisao je poslije svoga oslobodjenja upute( cuvaju se u Narodnoj bibliotecu u Parizu), kako pobijediti muslimane, ne taktikom rata nego na sledeci nacin:

1. Raspirivati razdor medju muslimanskim liderima i povecanja protivujecnosti medju njima, tako da to bude faktor slabljenja muslimana. U tom cilju Zapad je jednu malu sacicu vehabista iz S. Arabije sa ovom izdajnickom muslimanskom zemljom, pomagao materijalno, informativno i to toliko da su se sada vec izmakli i njegovboj kontroli, pa cine ono sto cine. Kako su Vehabije dolazile u Bosnu, jos i danas je velika tajna. Zasto je medju Vehabijama bilo puno krscana iz Francuske i Engleske koji su presli na Islam. Preci tolike zemlje, tolike kontrole od Avganistana do Bosne nije bas lako. Neko je to organizovao?

2.Onemoguci formiranje i uspostavljanje pravednih vlada u islamskim i arapskim zemljama:S. Arabija, Jordan, Maroko, Kuvajt. Gdje jos postoje kraljevi koji vode drzave. Nigdje brale nego u islamskim i arapskim zemljama, prijateljima Zapada, a da ne govorimo o rezimima poput onog u Egiptu, Pakistanu, pa i Indoneziji, sto cini razjednjenost muslimana.

3.Kvarenjem vladajucih sistema u islamskim zemljama mitom i zenama, da dodje do cijepanja muslimana iz vrha. Ko su zene jordanskog kralja, ko su zene arapskih vlastodrzaca. Pa i Arafatu su bili nasli jednu koja je trebala da odradi posao, ali nije uspjela, zato je i otisao kako je otisao, a da se ne zna pravi uzrok smrti.

4.Onemoguci stvaranje jake vojske koja ce biti ubijedjena da je vjerska duznost i obaveza braniti svoju drzavu i zrtvovati se za njen opstanak. Gdje je danas Gibojner najveca dzamija na svijetu. U Londonu Gibojner-Bole, ali dzamija koju vode Ahmedisti, cija je filozofija, da ne treba braniti dvoj dom, svoju zemlju ako je neprijatelj pozeli.

5. Onemoguciti jedinstvo arapskih zemalja. Dzaba su bili svi Naserovi pokusaji za ujedinjenjem Egipta sa nekim arapskim zemljama. Po pritiscima Zapada raskinuto je ujedinjenje Egipta sa Sirijom, Libijom,kao pocetkom ujedinjenja, kako se ne bi stvorila jedna jaka drzava
u ekonomskom i vojnom smislu.

6. Stvoriti jednu zapadnu drzavu u srcu arapskog svijeta, koja bi se protezala od Gaze do Antakije, a zatim njeno sirenja na Istok i Zapad.
Ko je Gibojner-Bole da prijedlog za drzavu Izrael u srcu arapskog svijeta. Englezi Gibojne-Bole, pa je tako 20% Jevreja dobilo 60% teritorije, a 80% Palestinaca 40% teritorije, sa izrazitim nastojanjima Izraela da uzme sto vise moze. KO je pomagao tu drzavu u svim dosadasnjim ratovima, da se Palestincima oduzme Istocni Jerosalim i dvije enklave na sjeveru u blizini Tel Aviva i na jugu danasnjeg Izraela, ko pomaze tu drzavu vojno, ekonomski i politicki vec 50 i vise godina, ko blokira sve oduke, rezolucije UN o Palestini.

Ma muslimani Gibojner- Bole, oni su ti koji sve blokiraju, oni su ti koji sve zakuhavaju, oni su ti kje treba tuci, ubijati, jer oni su "teroristi" oni otimaju "nasu zemlju", a mi svakako imamo pravo da otimamo njihovu, jer nase je nase, njihovo je i nase.

Ako pogledamo kako danas stvari stoje, nije tesko primijetiti da su svi zacrtani ciljieve kralja Luja IX vec davno u osnovi ostvareni, sada ostaje samo finiranje. Tu je jos samo Irak, Iran i Sirija. U Iraku smo se malo zeznuli, pa moramo usporiti zacrtani cilj ili traziti neki drugi nacin.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 16:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2005, 20:02
U mome gradu ima puno cigana. Zamišljam dan kada će postati apsolutna illi relativna većina i proglasiti sebe Beogradnjacima. Ne Beograđanima, već Beogradnjacima, sa beogradskim jezikom i slično, i trubiti o genocidu nad njima, te se čuditi našim ispranim mozgovima kako se mi ne izjašnjavamo kao Beogradnjaci te braniti Beograd od nas, koji smo ga i stvorili. Zvuči mi tako poznato, al vrag da me ubije ne znam odakle...

Poslednji put menjao gibojner dana 08 Sep 2005, 19:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Pa i Srbi su sebe proglasili narodom jednom davnom.

Nadji prije 7 vijeka da se IGDJE spominju Srbi?
Vidis kakve gluposti pricas.

A sto mene bas Vader da brises???
Sto ne brises i ove ostale,jel moji postovi toliko bodu oci?

Izgleda da sam klao i ubijao jos bi mi sliku nosalili okolo i slavili me....al 'vako...usudjujem se da govorim i razmisljam...bas sam nevjernik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:24 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa kaze da ce brisati postove ako spomenem zlocine pocinjene..kao to je politika????? :oops: :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:33 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 19:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Bostech2000 je napisao:
Pa i Srbi su sebe proglasili narodom jednom davnom.

Nadji prije 7 vijeka da se IGDJE spominju Srbi?
Vidis kakve gluposti pricas.

A sto mene bas Vader da brises???
Sto ne brises i ove ostale,jel moji postovi toliko bodu oci?

Izgleda da sam klao i ubijao jos bi mi sliku nosalili okolo i slavili me....al 'vako...usudjujem se da govorim i razmisljam...bas sam nevjernik.

Neverovatno s kakvim se glupostima gađaš. Ko da te je zah pravio ili ti je bio učitelj. Elem, Srbi i Hrvati se od 7 veka pominju na balkanu a mnogo pre toga u staroj slovenskoj postojbini (negde između Odre i Visle). Elem, pojam Srbin nekad je u pojedinim izvorima označavao sve Slovene. Imena se ne izmišljaju, imena se daju. Niko ovde nema ime jer ga je sam izmislio nego jer su mu ga roditelji dali. Drugo je pitanje zašto se vera, regionalna pripadnost i slično pokušavaju pretvoriti u paravan za IZDAJU!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 20:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
MNOGO ste otisli offtopic! Ajde ljudi ako hocete da raspravljate o jeziku ili naciji onda otvorite novu temu.Ovdje se prica o Srbima muslimanske vjeroispovijesti.Zelim da cujem komentare na taj jos nezvanicni pokret.Molim vas da se drzite teme rasprav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jesi li ti to sam izmislio taj pokret?

A ti drugi reci mi kako su se zvali Srbi prije 7 vijeka?

Ako ime nije bitno haj zvacemo tebe Afganistanac,jel valja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 23:19 
Veteran
Veteran

Problem Srbi i Muslimani ili Bosnjaci ne bi bio ni drustveni ni politicki problem na prostoru bivese Yu a danas u Bosni, da nije ekstremnog srspkog nacionalizma, koji zeli sve posrbiti, kako bi sve bilo srpsko, pocev od imena gradovam naroda, regija itd.

Dakle, problem nije ni u Srbina, ni u Bosnjacima, muslimanima, nego je problem u ekstremnom nacionalizmu, koji ne poznaje i ne priznaje nista drugo izuzev svoje.

Zar nisu Bosnjaci u Sarajevu tuceni svim i svacim za vrijeme citavog rata, zar nisu ubijani samo zato sto su Bosnjaci ili Musliman kako negi radije vole kazati. Sjetite se Mladicevih naredbi"..jos jednu da im razvucemo pamet". Ma koliko silom nekome razvlacio pamet, nikad je ne mozes toliko razvuci, da ljudi zaborave ko su i sta su. Pedeset i vise godina da kazem Muslimanima su razvlacili pamet nekim idejama neopredijeljenih, ponudama da budu opredijeljeni: Slovenci, Hrvati, Srbi, Crnogorci ili Makedonci. Mislilo se, hajde de, vrijeme ce uciniti svoje. Ali eto nije bilo tako. Granatlralo se svim i svacim da se pokaze kako treba preci pod kapu jacega, postati Srbin pravoslavac ili bar Srbin islamsje vjera, ali ni od tog ne bi nista.

Rusile su se dzamije da se zatre svaki trag o njihovom postojanju, ravnala su se mezarlja gdje su pokopani naugledniji Bosnjaci grada ( primjer Ferhadije i mezarlja oko nje), ali ljudi danas podizu porusene dzamije, grade nove, cak tamo gdje ih ranije nije ni bilo. Djeca idu u mekteb ili mejtef, a znamo da prije nisu isla. Dakle, ljudi se vracaju svojoj vjeri, pa je jako smijesno i razmilsjati o tome da ce Bosnjaci postati Srbi, pravoslavci ili bar Srbi muslimanske vjere.

Jednom prilikom sam citao sjecanja gospodina Kljuica na njegove razgovore sa Tudjmanom. Tudjman otprilike kaze ovako, govoreci o tome kako poklopiti Bosnu.".. Pa znaz Kljujicu Muslimani su i onako Hrvati, i oni ce ovo nase lako prihvatiti, to jest da postanu Hrvati, katolici ili bar Hrvati islamske vjere. Da kaze gospodin Kljujic, "..to vi tako mislite gospodine predjednice, ali oni u Sarejevu i Bosni , oni ne misle tako, oni nemaju takav osjecaj".

Ova tema je pokrenuta sa tekstom koji je isuvise jadan, pa bi bilo tesko shvatiti, da bi jedan tekst kakav je ovaj mogao izazvati neka interesovanja onih kojima je namijenjen. Kao prvo tekst je nedovoljno ubjedljiv, lose napisan, pa imam dojam, da ga je pisao neko osnovnoskolac. Drugo, ne vidi se ko stoji iza toga teksta, koji su to autoriteti kojima Bosnjaci, muslimani vjeruju.

Po svoj prilici to je zelja nekih ekstremnih srpskih nacionalista, koji bi sve ugonili u srpstvo i pravoslavlje slilom, a vidjeli smo da to ne ide, onda daj da pokusamo milom, ne shvatajuci da ni jedno ni drugo ne ide.

Takvih koji bi to mogli pirhvatiti to sto im se nudi, moglo bi biti dovoljno za jedan manji kombi. Kad to kazem, onda mislim na Bosnjake koji imaju ciste bosnjacke brakove. O onima iz mjesovitih brakova necu da govorim, jer kao sto smo vidjeli ima nekoliko primjera pocev od Mese, Kuste do onoga Dervencanina.

Eto , to bi bio odgovor na tvoje postavljeno pitanje. Pozdrav Zah.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ma da ......

uvjek su srbi krivi ..... nemam vise nista za reci .... vodite me na pogubljenje jer sam bolesni srpski nacionalista ............

zah .. ajd molim te prestani vise sa ovim ..... molim te

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 00:15 
Veteran
Veteran

Ja nisam kazao da su Srbi krivi, ja sam kazao da je kriv srpski ekstremni nacionalizam. Medju Srbima uma politicara, a bilo ih je i ranije, koji bi Srbiju voidli u rosperitet, ali oni su likvidirani ili na neki drugi nacin odstranjeni iz politickog zivota. To ne moze tako ostati dovijeka. Pozd. Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 00:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
XentoniX je napisao:
ma da ......

uvjek su srbi krivi ..... nemam vise nista za reci .... vodite me na pogubljenje jer sam bolesni srpski nacionalista ............

zah .. ajd molim te prestani vise sa ovim ..... molim te

Nisu uvijek ali jesu nekad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 08:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Znači, kolko ja vidim, Srbi su krivi za sva zla ovoga sveta, ili ne baš svi (poneki mrtvi i retki pojedinci nisu), samo neka pokušaju nešto, nema više merhameta, traktor brigade, genocidni narod, potreba katarze, izmišljaju naciju, isprani mozgovi, krv na rukama, kazniće ih Bog, propadaju, ali i potreba suživota, multietničnost, čudo da neće sa nama Bošnjacima u istu državu, izazivaju strah i mržnju prema Bošnjacima itd.
Iza svih ovih floskula stoje mali, sitni i čisto politički ciljevi!

Vrh

Tema posta: Re: Srbi muslimani
PostPoslato: 09 Sep 2005, 09:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
bsdpowa je napisao:
Pokret muslimanskih Srba
srbomusliman (pisac) - 28. август 2005. у 18.20 (регистровани члан)

Veoma sam srećan da objavim na ovom forumu da je u toku formiranje pokreta pod nazivom POKRET MUSLIMANSKIH SRBA.
Ovaj pokret želi da se mi, Srbi muslimanske vjere, vratimo na kurs našeg velikog pisca Mese Selimovica i da krenemo primjerom velikana danasnjice Emira Kusturice.

Cilj ovog pokreta je da se mi, Srbi, koji smo se igrom istorijskih okolnosti nasli u muslimanskoj vjeri - priblizimo našim korjenima i nasoj braci pravoslavnim Srbima, jer smo nekada bili braca i imamo iste pretke. Na nama je ogromna uloga da ispravimo istorijsku nepravdju koja je našim podjelama i razmimoilazenjima dovela i do krvoprolica među bracom. Na to nas obavezuju grobovi naših zajednickih pradjedova.

Mi iz POKRETA MUSLIMANSKIH SRBA smo svjesni da nema mira ni Srbima pravoslavcima ni Srbima muslimanima sve dok se međusobno ne priblizimo i jedni drugima oprostimo. Kada to učinimo i bratski se ponovo ujedinimo, tek tada će poteci mir na Balkanu - jer mi zajedno živimo na jednoj zemlji, za koju vjerujemo da će uskoro opeti biti jedna država.

Neka je mir među Srbima, ma koje vjere bili!

------------------------------------------
Pročitajte sve postove autora ovog teksta pa kažite šta mislite.http://www2.serbiancafe.com/cir/diskusije/mesg/15/006465242.html?175

U ovo slučaju nema povratka otpisanih i uopšte nije tema za raspravljanje .
Mislim da to treba proslijediti na forum gdje se javljaju Paravac i Tihić pa neka oni malo lome mozak. :wink:

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]