citat sa dr. jabuka blog
sinoc mi javise da je negdje pod aurorom borealis umro moj banjalucki prijatelj i narkoman, travar i farmakolog, nerealizirani basista i samozvani pjesnik, najko. bio je ian gillan umocen u monty pythona.
pa je li fino tako umirati, a da se s drugarima ne konsultuje. sta ces sad?
kad ga vidis, pozelis biti narkoman, kad ga cujes, da ti je tuberkuloza. vjerujem da gospodja smrt ovih dana tumara napusena, vjerujem da ju je pitao:
-imas cigaru?
-nemam.
-a da nemas cenera?
-nemam.
-pa kakva to neorganizirana dolazis po mene!?
kako ces sad mrtav pisati? a jesi vidio sta sada ima, blog! a?
-gospodine, imate cast jednom pjesniku platiti pice.
u prici raya bradbury, fahrenheit 451 knjige su zabranjene. odmetnici odlaze u sumu gdje svaki ima za zadatak nauciti jednu knjigu napamet i tako postati ziva knjiga.
ja cu biti romantika:
romantika
kraj bistre,
rjecice crkvene,
ljubio sam tvoje smrdljivo tijelo,
i osjecao strahovit zadah iz tvojih usta,
kad se sa grane javi tele i rece:
vau, vau!
jebes mi mater...
ko ce sad ninu ljubiti?ljubi sada glinu. budalo.
jedan je prijatelj povodom njegove smrti napisao:
“e moj naime, dohaka i tebi svedska. legendo! srescemo se svi jednom zajedno na ahiretu, pa ko zatrudni, zatrudni. “
da znas da cu eldaru reci da mu je tata umro od dopa i alkohola, da ne bi i on umro svome sinu.
dova:
Bismillah ir-Rahman ir-Rahim
dragi Boze,
ako ce sta pomoci njegovom sadasnjem statusu, a znam da on nije sjajan, moj ramazanski post upisi njemu.
zao mi je sto nemam tvoju sliku, da ovim ljudima pokazem kako si bio lijep komad budale.
nek ti je peace.
Najko je bio legenda!
Kakvu je legendu Banja Luka izgubila...Najkine bordo sametne hlace iz kojih izlazio nije

i legendarno: 3000 kokosi napalo covjeka.

ili na Borcu, 86-e, lupanje po drugoj ligi, 1500 ljudi na stadionu, neki klinac bacio dimnu bombu, kad ce ti Najko: Bogam' ce Fifa na ovo reagovat hahahahaha...
kakav Borcevac, Banjalucanin...
Alah ti rahmet Legendo banjalucka...
Ostao je legenda.. Alah mu rahmet..