banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Micelijus je napisao:
Slažem se sa svime što je Flavoure-Flave napisao u svom posljednjem postu a naročito sa ovim:
Flavoure-Flave je napisao:
E moj hanuma...ako su potocani ili raja iz sehera (cast izuzecima naravno)za tebe gradska raja onda cu ja biti seljak.Prihvatam oberucke.
jer ako je igdje bilo destruktivnog ponašanja u prijeratnoj Banjaluci i ako je igdje bilo divljaštva, prljavštine i svega onoga što se može podvesti pod "urbano seljaštvo", onda je to u ovim djelovima Banjaluke, a svi znamo kakva je bila nacionalna struktura ovih naselja.

Da ne zaboravimo legendarne mejdanske šanere, muslimane, naravno ...
A Šeher i Potok, no comment. Gore je to brdo i ta ekipa nego Glamoč ...

Micelijus je napisao:
Konkretno o ovoj temi mogu reći jedino to da mislim da bi trebalo žestoko sankcionisati sve takve ispade, najprije novčano, a uveo bih i prisilni rad za počinitelje ovakvih zločina i to u smislu da pod policijskom pratnjom, nakon što plate kaznu i uništenu imovinu, moraju lično napraviti ono što su uništili i to u po dana tako da ih svi gledaju. Tako bih svakom klincu koji bi urezao svoje ime u klupu, pored žestoke novčane kazne, lijepo dao šmirgl papir u ruku, koji bi naravno on sam platio, tj. njegovi roditelji, i kada bi prešmirglao cijelu klupu koju je oštetio da je prefarba farbom koju bi takođe platili njegovi roditelji. U slučaju da nema novca za tako nešto, odredio bi da mora ošmirglati i prefarbati sve klupe u djelu grada gdje se nalazi klupa koja je oštećena, npr. ako je oštetio klupu u parkiću, sve klupe u parkiću da ošmirgla i prefarba.

gradonacelnik@banjaluka.rs.ba pa se obrati sa prijedlogom. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Necu u opste komentarisati ove zadnje postove koje je uzrokovala hanuma, niti cu komentarisati podelu ljudske vrste! na seljake i gradjanje.
mrvica je fino primetila da je svaka generacija imala svojih problema, ali ona je navela dva primera.Ja kad bih pocheo da nabrajam ne bih se zaustavio ni na cifri od 100 njih.
Ono shto je zhalostno je to da oni u opshte nisu smatrani za probleme, nego cesh danas na ulici chuti od svakog klinca kako kazhi "Joj jest' idol", "Skontaj legende," "Koji car!" itd, itd..
Jednostavno, ne mozhe se prebacivati krivica ni na roditelje, ni na rat..samo smo tvorci svoje sudbine i ovo je jedna kolektivna odgovornost.Razumem ja da bi bilo najliberalnije i najprofinjenije posesti sve njih na stolice i razgovarati sa jednim po jednim i tako jedno stotinjak puta dok te bar jednom ne saslusha, ali ti bi bio jako skup i dugotrajan proces, a neshta se mora uraditi odmah.
Jednom sam pitao jednog druga koji studira Evropsku ekonomiju u Varshavi, inache je iz Bihaca, da li ce se ikada ishta promeniti, ne samo po pitanju politike, nego i drushva inache i svih problema izazvanih ratom i ponashanjem ljudi.On mi je odgovorio:"Naravno da hoce, menjacemo sve i to menjacemo ljudi kao shto smo ti i ja."
Vaderovi postovi su mi poznati sa raznih podforuma, i poshtujem ga kao osobu koja je upucena u veliki broj dogadjaja, koga zanimaju mnoge stvari i za koga mogu reci da je erudita modernog doba.Nekima je mozhda poznato, nekima ne, ja sam ateista, ali opet poshtujem njegovo versko opredeljenje i odnose prema veri.Sve jedno, nejasno mi je kako chovek shirokih pogleda kao on mozhe da prihvati neke priche o "sudnjem danu," o nekoj transformaciji na gore, a kladim se kad bi se jedno dvadesetak nas sa foruma nashlo negde na kafi ili neshta kad bi svako izneo listu problema za koje smatra da su primarni, da bismo mogli naci pravo reshenje za bar trecinu njih.
Evo raspravljamo o tom razbijenom satu vec trecu sedmicu, a mogli smo se nakon 7 dana dogovoriti da se nadjemo, da svako dadne po 3-4km i da se zameni yebeno staklo.Ali mi smo takvo drushtvo da nam je lakshe sve prebacivati na vladu, na rat, na upravu, itd,itd..a nigde u svemu tome ne vidimo sopstvene greshke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
BlackHand je napisao:
nejasno mi je kako chovek shirokih pogleda kao on mozhe da prihvati neke priche o "sudnjem danu," o nekoj transformaciji na gore

Nisam govorio o transformaciji na gore (lošije) nego na bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 19:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Maj 2005, 19:06
hanuma je napisao:
Uvedite radnu obavezu. Kad ste mogli `93-ce , mozete i sad. :lol:

:wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 20:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
hanuma:
Citiraj:
Uvedite radnu obavezu. Kad ste mogli `93-ce , mozete i sad

Ponekad mi zao sto sam fini,inace bih gospodji(ci) odgovorio,sve bi joj bilo jasno u sekundi :lol:

No to nije tema danasnje emisije,do kad ce se tolerisati off-topic ispadi provokatora?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2005, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Evo raspravljamo o tom razbijenom satu vec trecu sedmicu, a mogli smo se nakon 7 dana dogovoriti da se nadjemo, da svako dadne po 3-4km i da se zameni yebeno staklo.Ali mi smo takvo drushtvo da nam je lakshe sve prebacivati na vladu, na rat, na upravu, itd,itd..a nigde u svemu tome ne vidimo sopstvene greshke.

Pa to i jeste posao Vlade, a ne moj i tvoj, izvini.

To ti je isto ko kad Telekom otvori 3-4 broja za lafo humanitarne akcije za pomoch nekome ili nechemu. Mislim, svaka chast gradjanima na humanosti, al shta vlasti rade? Zar ja treba da gradim psihijatriju?

Ne pada mi na pamet, isto tako ni sat da popravljam. Zashto onda oni dobijaju plate? Da pokrechu humanitarne akcije??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 01:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
gluecifer je napisao:
BlackHand je napisao:

Pa to i jeste posao Vlade, a ne moj i tvoj, izvini.

To ti je isto ko kad Telekom otvori 3-4 broja za lafo humanitarne akcije za pomoch nekome ili nechemu. Mislim, svaka chast gradjanima na humanosti, al shta vlasti rade? Zar ja treba da gradim psihijatriju?

Ne pada mi na pamet, isto tako ni sat da popravljam. Zashto onda oni dobijaju plate? Da pokrechu humanitarne akcije??

Ali pazi, ako ti nisi spreman da pomognesh, da neshta uchinish, shta onda ima da kritikujesh ?
Gledaj svoja posla, pusti njih da rade svoja i reshen problem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Ali pazi, ako ti nisi spreman da pomognesh, da neshta uchinish, shta onda ima da kritikujesh ?
Gledaj svoja posla, pusti njih da rade svoja i reshen problem.

Ma ja mogu da pomognem, al` ne na takav nachin. Zna se, brate, shta su civilne tj. gradjanske inicijative. U normalnom svijetu je to jasno, al` kod nas vlast pokushava da se izvadi na tu foru, kao, eto, imali ste shansu da pomognete, putem telefona i kad vech niste, ko vas j... !!! :roll:

Zna se, opet kazhem, shta je posao vlasti. Kad oni ne ispunjavaju obaveze, da ne govorimo o predizbornim platformama i obechanjima, ja imam puno pravo da kritikujem, jer ONI PRVO RADE ZA MENE, a onda za sebe!

A da li chu da pomognem, to je moja dobra volja ... I bez toga, imam svako pravo da ih kritikujem! Ili da se kandidujem u narednoj kampanji za neke od izbora, pa da probam sam da rijeshim probleme. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
BlackHand je napisao:

Uz duzno postovanje... Sumnjam da bi ovaj tvoj prijedlog bio djelotvoran. Evo hipoteze... Skupi nas nekolicina odredjenu svotu, sat ili nesto drugo unisteno u vandalskom ispadu se popravi, a nakon nekg vremena dodje druga ili ista grupa delinkvenata i ponovo ga unisti. Sta onda imamo... Neophodno je pronaci osnovne uzroke, kao sto rekoh naci korjen problema jer tim, da kazem, povrsnim rjesavanjem problema, samo ravnamo podlogu za nove slicne ispade...
Nase je pravo da iskazemo misljenje i zapazanje, ali duznosti su nekih drugih institucija da rjesavaju ove probleme. Dodatni problem je, nazalost, sto te i takve institucije ne rjesavaju te probleme... Dakle ako ne pronadjes osnovni uzrok teze ti je da se suocis sa posljedicama, a pravo rjesenje nikad neces naci...
Ja licno nikad nisam bio pobornik batinanja djece, mada nekad pomislim da jednostavno nema drugog nacina, pa danasnja djeca nosaju oruzje zaboga, ali... Primjena bilo kakvog vida nekih represivnih mjera opet bi izazvala revolt kod mladje populacije. Usijana glava u adolescentskom razdoblju jednostavno svaki, cak i dobronamjeran, savjet shvata kao neko "kljucanje u glavu", a kako tek onda shvataju ogranicenja i zabrane...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
selam je napisao:
Jeli ti to Vader o smaku svijeta?

bravo majstore :)

ja koliko sma cuo VADER je u nekoj sekti....znachi stvarno sam chuo (prica se po charshiji)

a druga stvar, ja ne znam o cemu vi toliko raspravljate o toj nekulturi i vandalizmu kad je toga uvijek bilo i uvijek ce i biti... sad da li ste to vidjali ili slushali o tome, mozda vas nije ni interesovalo u nekom stadijumu to je drugi par opanaka. Samom xpanzijom banjaluke i povecanjem broja stanovnika srazmjerno progresivno se povecava i postotak vandalizma i ostalih antisocijalnih bahanalija na koje vi ovde pizdite i gadite se and @ the same time u can do shit nothing about it.
Mozda mislite da ce taj vandal doci i procitati ovo i promjeniti svoj zivot.?
Mozda samo d apokazete nekom da vi znate kako treba?
Ajde da sam bar prochitao neke dobre ideje kako protiv toga nego samo ja vidio ovo ja vidio ono, seljaci vako nako sve smrdi...i tako u krug...smjeshno stvarno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

P-I-M-P je napisao:
a druga stvar, ja ne znam o cemu vi toliko raspravljate o toj nekulturi i vandalizmu kad je toga uvijek bilo i uvijek ce i biti... sad da li ste to vidjali ili slushali o tome, mozda vas nije ni interesovalo u nekom stadijumu to je drugi par opanaka. Samom xpanzijom banjaluke i povecanjem broja stanovnika srazmjerno progresivno se povecava i postotak vandalizma i ostalih antisocijalnih bahanalija na koje vi ovde pizdite i gadite se and @ the same time u can do shit nothing about it.
Mozda mislite da ce taj vandal doci i procitati ovo i promjeniti svoj zivot.?
Mozda samo d apokazete nekom da vi znate kako treba?
Ajde da sam bar prochitao neke dobre ideje kako protiv toga nego samo ja vidio ovo ja vidio ono, seljaci vako nako sve smrdi...i tako u krug...smjeshno stvarno

Pa ovo je forum brate, ovde se diskutuje. Niko nije rekao da treba da se iznose rjeshenja. A ti, ako ti se ne dopada, zachepi nosich i okreni glavicu.

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma jasta....bolje i to .. nego ochepi nosic i glavicu u prazno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 12:14 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
P-I-M-P je napisao:
selam je napisao:
Jeli ti to Vader o smaku svijeta?

bravo majstore :)

ja koliko sma cuo VADER je u nekoj sekti....znachi stvarno sam chuo (prica se po charshiji)

Jeste jeste, èuo sam i ja, prièaju ¾ene po brijaènicama...

i ri se tu negdje spominjes...ali necemo sad OT

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
P-I-M-P je napisao:

Sram ga bilo, i ja sam cuo slicne price! Piju pilecu krvi i padaju u trans! I ovaj Micelijus - i on je sektas, kazu da zivi go u nekoj pecini i da uopste ne kontaktira s ljudima, osim na Blicovom forumu! Volio bih da ga sretnem negdje pa da ga pitam:"Jel zdrava pileca krv?" :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 13:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Stalno se jedni te isti likovi kače na provokacije Merhabe & Co.(njegovih nick-ova), prije svega mislim na Flavoure-Flave, jer da on nije odreagovao na nekakve gluposti ne bi ni bilo ovoliko OT postova napisanih, eto da ne bi njega da nam svima objasni kako su to što "hanuma" ili "Merhaba".. ne znam već koliko nickova koristi, gluposti i provokacije mi bi jadni mislili kako on nekada i napiše nešto pametno,...aloo pa preskoči ga čovječe, :) jednostavno, ignoriši, ovako mu pridaješ važnost koju on ni u ljeljama nema, bar što se mene tiče, a vjerujem i za većinu forumaša, jer jedino se ti propisno ložiš na ono što on piše,..a to na žalost znači da ga i čitaš,..svašta. Ja sam mislila da njegove postove čitaju samo oni koji moraju.
Vader je tolerantan, na svoj način doduše, ali tolerantan, pa tako vjerujem da i ovaj post neće pojesti mrak.
probaću da se vratim temi..
Odgovornost,..??
Vlada - Gradska uprava, prebacivanje odgovornosti na drugog je praksa već godinama, bar što se bolnica tiče koje je neko spomenuo gore, hirurgija se raspada, psihijatriju ne treba ni spominjati posebno, a dva sprata nove zgrade u KC-u na Paprikovcu zjape prazna, da vidim do koga je, neka mi kažu ovi koji misle da nije do vlasti već do nas samih. Zar vi mislite zaista da je nekome ugodno da radi maltene u ćumezu, a posebno da se liječi? Gospodo da je do naroda ili radnika, to bi davno bilo riješeno. Eto, Telekom zgrće milione, drži monopol, a znamo pod čijom je "šapom" pod istom su i bolnice, neka odvoje jedan dio sredstava da se uradi nešto."Riba smrdi od glave".
Neka budu donatori, ako je gospodin Davidović "našao donatore" za renoviranje parka P.Kočić.i to ni manje ni više već 2 miliona maraka, :lol: zaboga, uozbiljite se. Za sitne popravke nakon prolaska maloljetnih delikvenata, njemu nije problem skrpiti novac.

Poznatu priču kako su samo oni koji su po Švedskoj i Danskoj..eventualno Njemačkoj ili Americi "gradska raja" je suvišno komentarisati, posebno kad je prosipa "raja" iz Potoka, Česme, Šehera itd., dajte molim vas, jedan od primjera koje sam navela u prethodnom postu je hanumin sunarodnjak, doduše nije odrastao u pomenutim naseljima već u gradu, što je još žalosnije nije jedini primjer iz Borika, sjećam se podosta sličnih, najgori su upravo ti koji su na asvaltu rasli, ovi danas provjereno u djonovima vuku zemlju iz Glamoča itd. , dok "gospoda" iz dijaspore tvrdi i ističe i gdje ih se pita i ne pita kako su im i dido i nana i babo sa asvalta,..jad, i još jedan od dokaza da te samo mjesto rodjenja ili adresa prebivališta ne čini gradjaninom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
mrvica je napisao:
Stalno se jedni te isti likovi kače na provokacije Merhabe & Co.(njegovih nick-ova), prije svega mislim na Flavoure-Flave, jer da on nije odreagovao na nekakve gluposti ne bi ni bilo ovoliko OT postova napisanih, eto da ne bi njega da nam svima objasni kako su to što "hanuma" ili "Merhaba".. ne znam već koliko nickova koristi, gluposti i provokacije mi bi jadni mislili kako on nekada i napiše nešto pametno,...aloo pa preskoči ga čovječe, :) jednostavno, ignoriši, ovako mu pridaješ važnost koju on ni u ljeljama nema, bar što se mene tiče, a vjerujem i za većinu forumaša, jer jedino se ti propisno ložiš na ono što on piše,..a to na žalost znači da ga i čitaš,..svašta. Ja sam mislila da njegove postove čitaju samo oni koji moraju.
.

Razumijem... :robot: ...
Samo sam odreagovao posto vidim da njegov post nije izbrisan i da se smatra za on topic.Meni licno bode oci kad vidim ove komentare.Na Vaderu ili nekom drugom moderatoru je to da vidi da li je to (i koliko) provokativno.Isto tako Vader se i slozio sa nekim stvarima koje je merhaba naveo (puno seljaka u gradu i sl.).S tim stvarima sam se i ja slozio.Ali problem nastaje kad...ma procitaj postove pa ces vidjeti.
Btw. nsam bas toliko napaljen da se kacim sa svakimcyber kretenom ovdje na forumu ali...nekad jednostavno moram odgovoriti kad vidim da niko nece.
Pozdrav :wave:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mrvica je napisao:
Poznatu priču kako su samo oni koji su po Švedskoj i Danskoj..eventualno Njemačkoj ili Americi "gradska raja" je suvišno komentarisati, posebno kad je prosipa "raja" iz Potoka, Česme, Šehera itd., dajte molim vas, jedan od primjera koje sam navela u prethodnom postu je hanumin sunarodnjak, doduše nije odrastao u pomenutim naseljima već u gradu, što je još žalosnije nije jedini primjer iz Borika, sjećam se podosta sličnih, najgori su upravo ti koji su na asvaltu rasli, ovi danas provjereno u djonovima vuku zemlju iz Glamoča itd. , dok "gospoda" iz dijaspore tvrdi i ističe i gdje ih se pita i ne pita kako su im i dido i nana i babo sa asvalta,..jad, i još jedan od dokaza da te samo mjesto rodjenja ili adresa prebivališta ne čini gradjaninom.

A amidža i dajdža? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 17:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
«Нису сви људи једнаки, као што нису ни све воћке једнаке. Неможе енглески народ да живи по закону српском, нити је пак немачки закон разумљив за српски народ. Други је закон за трешње, други је код шљиве, други је код јабуке. Тако су другојачији и закони живота код разних народа.»
+Димитрије В. Љотић

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
P-I-M-P je napisao:

Sram ga bilo, i ja sam cuo slicne price! Piju pilecu krvi i padaju u trans! I ovaj Micelijus - i on je sektas, kazu da zivi go u nekoj pecini i da uopste ne kontaktira s ljudima, osim na Blicovom forumu! Volio bih da ga sretnem negdje pa da ga pitam:"Jel zdrava pileca krv?" :D

da da i to sam cuo...samo nije mi se dalo pisati :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]