banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 01:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 20:32 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Najgora je napisao:
drigi je napisao:
Ako neko vozi dobro auto , odmah je seljak... po kojoj bozjoj logici dolazite do tog zakljucka ?

Baš me zanima Lisin odgovor na ovo pitanje ;)

Pa, i ja sad ganjam da kupim novi auto, ja obozavam auta za vashu informaciju. :wink: Ako neko hoce sa mnom da se provoza, morace malo prichekati, ali isplatice mu se... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
Eto, pa da vidimo kako ćete se osjećati "vi", "fancy chicks", u mom društvu u nekom fenserskom lokalu, da vidiš o čemu ljudi govore i zašto niko ne voli fensere i cice (osim, naravno, njih samih), i šta znači suditi o nekome isključivo po izgledu, odijelu i po onome što (ne)vozi...

Ček, ček, šta tu ima da se "osjećamo" u tvom društvu? Šta kao svi će buljiti u tebe i komentarisati u stilu: 'Otkud ovaj lik ovakav/onakav ovdje...'? To se dešava kad u Pab dođe neko "utegnut" pa pabovci dođu na forum i opisuju sve do u detalje. Ima li negdje da je neko napisao da je vidio u Haniotiju 'nenafensanog' lika ili ovakvu/onakvu ribu? Koga briga ...

Ne kontam poentu takvog "dokaznog" izlaska ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Micelijus je napisao:
I_am je napisao:
uopste, otkud pravilo da je seljak, glup, neobrazovan lik koji ima bmw i da je glupa djevojka koja ima lijepe npr. grudi i uz to ih i pokazuje??? jel to neko mjerilo pameti ili sta???
veze s vezom
Hm, a jel mjerilo kada vam dođe jedna takva djevojka i kada je gledate u oči dok pričate s njom, a ne u njene razgolićene i isturene grudi, a njoj bude glupo i sve bježi očima, sve više isturajući grudi. Kakav drugi čovjek da donese zaključak nego da je navikla da je ljudi gledaju u sise a ne u oči dok sa njom pričaju. I čemu uopšte to isturanje i pokazivanje svojih "atributa", šta se želi postići s tim?

e, malo si to pretjerano napisao. prvo, zasto pricas s takvim djevojkama???
drugo, muskarac si i znam SIGURNO da ti lijepe grudi ne smetaju. te price da ih ne volis mozes da pricas nekome drugom.
trece, jednog lijepog dana. kada odlucis da se skrasis, da li bi volio djevojku koja lijepo izgleda i koja se ne stidi da pokaze to lijepo, ili neku sa 10 kg viska, koja smrdi na sarmu i pohovanu sniclu????

muskarci kojima se takve djevojke ne svidjaju??? hm...... mislim, da ih potajno prizeljkuju.............
i micelijuse, sve mi se cini da do misljenja o nekoj djevojci dolazis na osnovu njenog fizickog izgleda, to je bezvezno.........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Hm, a jel mjerilo kada vam dođe jedna takva djevojka i kada je gledate u oči dok pričate s njom, a ne u njene razgolićene i isturene grudi, a njoj bude glupo i sve bježi očima, sve više isturajući grudi. Kakav drugi čovjek da donese zaključak nego da je navikla da je ljudi gledaju u sise a ne u oči dok sa njom pričaju. I čemu uopšte to isturanje i pokazivanje svojih "atributa", šta se želi postići s tim?

evo ti dva-tri ponudjena rjesenja
1. pa ti ne gledaj u sise nego u oci
2. trazi striktno cure koje su zakopcane do grla (znaci po ovdasnjem vasem opisu neku ne-cicu) pa prichaj
3. vodi konverzaciju samo sa muskarcima pa neces biti prinudjen da gledas sise i ostale atribute koje doticna pokazuje....

e vala vecih nebuloza ne procitah....kakvo generalizovanje u PieM (da prostite)....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 23:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2004, 16:31
Nemam pojma kako vi ali ja slusam i narodnu i metal.... Bice vam van pameti kad procitate ali tako je. Inace se druzim i sa alternativicima i ne-alternativcima i mislim da alternativci vise komentarisu o fenseraju. Ne-alternativci inace vise komentarisu o ribama i nekim drugim stvarima nego o alternativcima. Ne kontam u cemu je fazon sjediti na klupi po relativnoj hladnoci i nalivati se rumom za kolace itd. Alternativci za fensere komentarisu da su naduvani debili, a za svoju raju kazu da su dobri ljudi i obrnuto fenseri tako komentarisu za alternativce. U obe kategorije ima dobrih ljudi samo zavisi u kojoj si ti kategoriji. Ja mogu da kazem da sam izmedju... jer druzim se i sa jednim i sa drugim i izlazim u millenium,live,focus... i u castru,pub,deda luku... Ima me i tamo i vamo...vazan mi je provod a ne jesam li medju urbanim ili fensi likovima.

Poslednji put menjao A dana 05 Apr 2005, 23:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 23:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
Ista situacija, samo sam ceko da neko napise jer mi je smor pisati tolko! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
U al ste zapjenili svaka vam cast. . . Prosto covjek ne moze da cuti citajuci vase postove. . .

Ajde da provalimo sustinu problema, tj. da pokusamo da to uradimo. izgleda mi da je ovdje osnovni problem generalizovanje i blago receno povrsan pogled na ljude. . . CIm neko posmatra ljude na osnovu njegovog oblacenja ili mjesta na koje izlazi i kroz te "parametre" nadje za shodno da da nekakav sud o toj osobi i da je svrsta u neku od iskonstruisanih (alternativno - nealternativno) grupacija u nasem jadnom drustvu, onda takav covjek nije nista drugo nego povrsan, da ne upotrebim neku tezu rijec pa jos i uvrijedim nekog neistomisljenika. . .
Udjimo malo dublje u to . . . Daj definisite te priglupe izraze "fenser", koji je koliko - toliko i ustaljen u nasem vokabularu, ali ovaj drugi nezgrapni "cica" mi zvuci skroz rogobatno. Daj da cujemo definicije osoba koje se podvode pod te atribute, pa da onda dajemo neki sud. . . Zadatak za onoga ko je i pokrenuo temu. . .
Iz onog sto sam procitao sve se svodi na to da onaj ko je obucen po poskljednjoj modi i ko je u tendu, izlazi na popularne lokale u gradu i recimo vozi neki dobar auto, onda je taj u ocima onih, koji sebe smatraju urbanom i alternativnom rajom, seljak, rurlalac, sponzor, fenser. . .
Djevojka za koju vaze gore navedeni paramteri je "cica" ili sponzorusa ili fenserka, mozda seljanka u najboljem slucaju malogradjanka ili nesto tako. . .

Ja licno se trudim da budem obucen po posljendnjoj modi, trudim se da budem u trendu, ali ne prelazeci granice dobrog ukusa. Da li sam ja fenser ili seljak zbog toga. Izlazim na sva mjesta u ovom gradu. I u Millenium i u Capo, Focus i Sokolski, ali isto tako izlazim i u Pub i u Castru. U koju kategoriju ja to spadam. Slusam aposlutno svaku muziku koja je vrijedna slusanja, dakle bez kategorisanja. Eto jos jednog pitanja. Spadam li ja to u grupu koju nazivamo fenserima? ? ?

Ko jos u normalnom svijetu sudi o ljudima na osnovu njihovog oblacenja i mjesta na koja izlazi ili na osnovu muzike koju slusa. . .
Dajte vi sto sebe smatrate alternativnim i urbanim likovima promislite da li ste vi bas toliko iznad pomenutog. . . Koliko puta sam cuo samo "od onih napucanih fensera ne moze da se zivi", "sve sami seljaci obuceni ovako ili onako", "vidi one napucane trebice kako izgledaju" i tome slicno. . .

Ko je tu seljak, a ko gradajnin prvog reda? Ko koga tu kategorizuje i etiketira i posmatra kroz prizmu njegovog oblacenja ili mjesta na koje izlazi? Ko je generalizovao cijelu stvar i podijelio omladinu na alternativne i nealternativne, tj. na seljake i one koji to nisu. Dajte molim vas dozovite se pameti. Nismo svi isti i u skladu sa tim ne mozemo isto da se ponasamo isto da razmisljamo ili isto da se obalcimo i istu muziku da slusamo.
Sta da radimo? Da katanisemo svakog ko ne misli kao mi? ? ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 23:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Hm, cini mi se da diskusija polako postaje vise za podforum "Covjek i drustvo".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 02:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
U stvari je glup taj izraz fenser... Em ne pripada nashem jeziku, em se sa njim uopshte ne moze opisati o kakvoj osobi se govori... Ima li izraz u srpskom jeziku koji kategorizuje "fensera"? Ali, dobro, poshto mene ovdje na forumu smatraju "alternativnom", ja cu reci da je, po meni, velika razlika izmedju fensera i seljaka - ako sam dobro procijenila shta je fenser.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 07:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Nitro je napisao:
U al ste zapjenili svaka vam cast. . . Prosto covjek ne moze da cuti citajuci vase postove. . .

Ajde da provalimo sustinu problema, tj. da pokusamo da to uradimo. izgleda mi da je ovdje osnovni problem generalizovanje i blago receno povrsan pogled na ljude. . . CIm neko posmatra ljude na osnovu njegovog oblacenja ili mjesta na koje izlazi i kroz te "parametre" nadje za shodno da da nekakav sud o toj osobi i da je svrsta u neku od iskonstruisanih (alternativno - nealternativno) grupacija u nasem jadnom drustvu, onda takav covjek nije nista drugo nego povrsan, da ne upotrebim neku tezu rijec pa jos i uvrijedim nekog neistomisljenika. . .
Udjimo malo dublje u to . . . Daj definisite te priglupe izraze "fenser", koji je koliko - toliko i ustaljen u nasem vokabularu, ali ovaj drugi nezgrapni "cica" mi zvuci skroz rogobatno. Daj da cujemo definicije osoba koje se podvode pod te atribute, pa da onda dajemo neki sud. . . Zadatak za onoga ko je i pokrenuo temu. . .
Iz onog sto sam procitao sve se svodi na to da onaj ko je obucen po poskljednjoj modi i ko je u tendu, izlazi na popularne lokale u gradu i recimo vozi neki dobar auto, onda je taj u ocima onih, koji sebe smatraju urbanom i alternativnom rajom, seljak, rurlalac, sponzor, fenser. . .
Djevojka za koju vaze gore navedeni paramteri je "cica" ili sponzorusa ili fenserka, mozda seljanka u najboljem slucaju malogradjanka ili nesto tako. . .

Ja licno se trudim da budem obucen po posljendnjoj modi, trudim se da budem u trendu, ali ne prelazeci granice dobrog ukusa. Da li sam ja fenser ili seljak zbog toga. Izlazim na sva mjesta u ovom gradu. I u Millenium i u Capo, Focus i Sokolski, ali isto tako izlazim i u Pub i u Castru. U koju kategoriju ja to spadam. Slusam aposlutno svaku muziku koja je vrijedna slusanja, dakle bez kategorisanja. Eto jos jednog pitanja. Spadam li ja to u grupu koju nazivamo fenserima? ? ?

Ko jos u normalnom svijetu sudi o ljudima na osnovu njihovog oblacenja i mjesta na koja izlazi ili na osnovu muzike koju slusa. . .
Dajte vi sto sebe smatrate alternativnim i urbanim likovima promislite da li ste vi bas toliko iznad pomenutog. . . Koliko puta sam cuo samo "od onih napucanih fensera ne moze da se zivi", "sve sami seljaci obuceni ovako ili onako", "vidi one napucane trebice kako izgledaju" i tome slicno. . .

Ko je tu seljak, a ko gradajnin prvog reda? Ko koga tu kategorizuje i etiketira i posmatra kroz prizmu njegovog oblacenja ili mjesta na koje izlazi? Ko je generalizovao cijelu stvar i podijelio omladinu na alternativne i nealternativne, tj. na seljake i one koji to nisu. Dajte molim vas dozovite se pameti. Nismo svi isti i u skladu sa tim ne mozemo isto da se ponasamo isto da razmisljamo ili isto da se obalcimo i istu muziku da slusamo.
Sta da radimo? Da katanisemo svakog ko ne misli kao mi? ? ?

:notworthy: e, nek si im reko :D

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
I_am je napisao:
i micelijuse, sve mi se cini da do misljenja o nekoj djevojci dolazis na osnovu njenog fizickog izgleda, to je bezvezno.........

Jest, vala, to ti je bas bezveze...
Micelijuse, imam osjecaj da bi ti za jednu djevojku koja je pametna, svira klavir (dakle - studira), radi (znaci - i pored toga sto studira zaposlena je) samo zbog njenog fizickog izgleda rekao da je "ovakva i onakva", a sve zbog toga sto joj farmerka malo pucaju po savovima... :D To je sastavni dio neke osobe, isto kao sto se neko svakodnevno voli uvlaciti u trenerke ili odijela...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Micelijus je napisao:
Što je reko Rambo, legenda: "Prije su seljaci vozili mercedese i BMW. Sada im je to seljački, sada voze, A8, A8, A8,

Jel to sad znaci ko vozi A8, da nije "seljak"?! Drago mi je da nisam "seljak".... :)

A znate vi uopste sta je i ko je "Seljak"?! Seljak je za mene onaj covjek koji zivi na selu, obradjuje zemlju, drzi stoku... I to ne u pogrdnom smislu.
"Seljak" dolazi od "Sela" tj. "selo"... A ne od auta koji vozi, od odjece koju nosi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 10:17 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Nacin oblacenja po meni je stvar ukusa. Licno kad je -10 oblacim se u skladu sa tih -10 ali isto tako kad je +40 oblacim sto manje na sebe...(shvati kako hoces). Kad sa nekim pricam ne gledam sta i kako je obukao ili obukla na sebe, koliko ima sminke ili kljuceva na privjesku...ma ja jednostavno ne dijelim narod na cice & fensere, alternativce, metalce, narodnjake i sta ti ja znam....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nitro, cestitam

Citiraj:
vodi konverzaciju samo sa muskarcima pa neces biti prinudjen da gledas sise i ostale atribute koje doticna pokazuje....

A sta ako i muskarci imaju sise ? :))

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Micelijus je napisao:
daljac,
Ne bih rekao da je to sastavni dio neke osobe, to je više način da se drugima predstavimo u nekom drugačijem, boljem i ljepšem svjetlu, što je i razumljivo i protiv toga nemam ništa protiv dokle god taj neko ne gleda na druge sa gordošću samo zato što nisu odabrali istu masku kao i on i dokle god ne pravi od sebe ruglo, potičući druge na bludne misli, svjesno pristajući da bude objekat potpirivanja strasti...

A otkud ti to znas? Ako neko oblaci suknju od svoje trece godina, onda je to dio te osobe, a ne njegovo nastojanje da se predstavi drugacije... Dalje - sta ako neko mora da se tako oblaci tako zarad posla??? Ne mozes ocekivati da neko ko radi u nekom preduzecu nosi trenerku, jer to poslovna etika ne dozvoljava... A kada neko svaki dan provede osam sati u odijelu ili suknjama to je onda, opet, dio njegove licnosti, zar ne?
Sa tvojom tvrdnjom u vezi ovih koji samo zele da budu objekat potpiravanja strasti se potpuno slazem, to je za svako izrugavanje... Ali, ne mozes na osnovu jednog modela osudjivati sve ostale...

Micelijus je napisao:
Možete li da mi kažete koja je po vama svrha odjeće? Ja ću odmah reći da je po meni, svrha odjeće, pogotovo one koju svakodnevno nosimo, da nam bude toplo, da pokriva stidne djelove tijela, a trebalo bi da se u njoj osjećamo udobno. Odjeća koju nose ove "fensi" djevojke ne zadovoljava ni jedan od ovih kriterija. Minić na -10 bi teško mogao da zadovolji prvu kategoriju, a teško da bi se mogao pohvaliti i sa uspješnim rješavanjem druge, a o sve širim dekolteima i grudnjacima koji utežu i izbacuju grudi napolje, neću posebno ni da govorim. Ovi posljednji, opet, ne bi mogli da zadovolje ni posljednji kriterij, a da ne govorimo o visokim štiklama, uskim farmerkama, još užim majičicama...
Gledajući na ovo sve, može li neko od prisutnih diskutanata da mi objasni koja je svrha ovakvog načina oblačenja, jer, po mom mišljenju, evidentno je da ne ispunjava nikakvu praktičnu funkciju?

Svrha odjece je upravo takva kakvom si je opisao... Minici su, najcesce, u negativnoj ulozi, mada, moras priznati postoje djeovjke kojima i minici savrseno stoje...
Ali opet naglasavam - neka pristojnost se mora znati... Zamisli da vidis nekoga na televiziji sa trenerkom koja na sebi ima 50 rupa, prljava je, izblijedila??? Tesko da bi mogao shvatiti to, osim ako taj neko ko se u toj trenerci pojavio nije bio, posljedicom siromastva, primoran na to...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 13:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
Citiraj:
Odjeća koju nose ove "fensi" djevojke ne zadovoljava ni jedan od ovih kriterija. Minić na -10 bi teško mogao da zadovolji prvu kategoriju, a teško da bi se mogao pohvaliti i sa uspješnim rješavanjem druge, a o sve širim dekolteima i grudnjacima koji utežu i izbacuju grudi napolje, neću posebno ni da govorim. Ovi posljednji, opet, ne bi mogli da zadovolje ni posljednji kriterij, a da ne govorimo o visokim štiklama, uskim farmerkama, još užim majičicama...

Decko jes ti GEJ??!! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 13:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
Dakle evo jedan rezime svega napisanog do sada.

Prvo alternativci

Za sebe misle da se jadini oni zabavljaju kad izadju u grad, znaju da se u fensi lokalima raja slabo zabavlja mada tamo, vecinom, nikad u zivotu nisu nogom krocili. Razlog zato jer tamo su ceste tuce i mogu dobiti batina, samo kad ih pitas kad je to bila kakva frka u Haniotiju ili u slicnom lokalu i ko je to nastradao nemaju pojma, mada su culi da je bilo jednom, nekada, prosle godine...Misle da kad bi tamo usli da bi svi gledali kako su obuceni i koliko imaju para ??? i da su bas svi u tim lokalima bogati i da su dosli sa Mercedesom u njega ...vjrovatno zbog toga jer bi se isticali odjecom bi i dobili batina.

Inace za te iste kafice kazu da postoji dress code i da niti se ne moze uci u njih ako nemas sve na sebi ( cak i gace ) firmirane...

A tek cure, ili zargonski CICE, koje izlaze tamo... sacuvaj boze !!! Obukle minjake subotom navece, izbacile sise... same sponzoruse, jadnice , zele se udati. Dobro im je mama govorila da su takve cure zlo i da ih se treba izbjegavati. Ma koje djevojke uopste, bolje im je sa rajom stati ispred dragstora i lokati pivo ( u alkoholu je istina )...

Po njihovim komentarima cura nemoze biti istovremeno biti lijepa, zgodna i pametna to je nespojivo :) Ko je jos vidio lijepu curu da studira, jedino ako se steka sa dekanom :)
Mozete mislite te jadnice sto furaju modu, gdje to jos ima, zasto se ne ugledaju na debele Amerikanke koje hodaju u trenerkama, ili bi trbali biti sretni da imamo fine djevojke i bar po tome smo slicni italiji...

A tu su i neke licne frustracije tipa ako je ja ne mogu imati ( a nije ni pokusao ) onda da zadovolji svo ego je naziva kurvom ( pitanje je tu ko je onda seljak onaj koji voda curu u BMWju ili taj drugi koji to gleda i ne poznavajuci je naziva je kurvom ili sponzorusom )

A tek tipovi koji izlaze tamo... sve sami seljaci, neciji sinovi...zive za to da bi alternativcima pokazali njihov auto i curu...i bas zato nece da izlaze tamo da im pokazu kako oni znaju bolje ...

Tip u tim lokalim ako ima koznu jaknu je po njima mafija a ako je dosao u BMWju je vjrovatno vec i nekog ubio...

...........................................................................................................................................

Zbogom pameti

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Micelijus je napisao:
Možete li da mi kažete koja je po vama svrha odjeće? Ja ću odmah reći da je po meni, svrha odjeće, pogotovo one koju svakodnevno nosimo, da nam bude toplo, da pokriva stidne djelove tijela, a trebalo bi da se u njoj osjećamo udobno. Odjeća koju nose ove "fensi" djevojke ne zadovoljava ni jedan od ovih kriterija. Minić na -10 bi teško mogao da zadovolji prvu kategoriju, a teško da bi se mogao pohvaliti i sa uspješnim rješavanjem druge, a o sve širim dekolteima i grudnjacima koji utežu i izbacuju grudi napolje, neću posebno ni da govorim. Ovi posljednji, opet, ne bi mogli da zadovolje ni posljednji kriterij, a da ne govorimo o visokim štiklama, uskim farmerkama, još užim majičicama...
Gledajući na ovo sve, može li neko od prisutnih diskutanata da mi objasni koja je svrha ovakvog načina oblačenja, jer, po mom mišljenju, evidentno je da ne ispunjava nikakvu praktičnu funkciju?

Micelijuse iskreno, dosad si imao i donekle suvisle komentare, ali ovo. . . U kojem vijeku ti zivis zaboga. . .
"Svrha odjece je da pokrije stidne dijelove tijela, a da se u njoj osjecamo udobno i da nam bude toplo."
Onda ljeti hodaj u kupacim gacama po gradu jer ti u njima nije previse vruce, a pokrivaju ti stidne dijelove tijela, a zimi navuci futrovane gumene cizme jer su udobne i tople i neki krzneni gunj jer je u njemu najtoplije a i udoban je koliko sam cuo, pogotovo onaj od ovcije koze. :lol: :lol: :lol:

I posto najcesce upotrebljavas izraz "fenser" u negativnom kontekstu, onda se bar potrudi da odgovoris na moje postavljeno pitanje, koje sad upucujem licno tebi. Koje se to osobe po tebi podvode pod kategoriju "fensera"? ? ?

Leona je napisao:
A znate vi uopste sta je i ko je "Seljak"?! Seljak je za mene onaj covjek koji zivi na selu, obradjuje zemlju, drzi stoku... I to ne u pogrdnom smislu.
"Seljak" dolazi od "Sela" tj. "selo"... A ne od auta koji vozi, od odjece koju nosi....

Nazalost ovo sam cesto govorio, ali kod nas se neke navike tesko iskorjenjuju. Postalo je normalno da osobu ciji je nivo ponasanja i kulture ispod nivoa koji je postavljen kao neki standard za urbanu sredinu, nazivamo seljakom. To jeste pogresno, i predstavlja uvredu za postenog ratara koji zivi na selu, ali nazalost. . .

Evo jos jedne opaske za "alternativce" i "urbane" likove. . . Po cemu je to seljacki biti lijepo obucen i u trendu, izlaziti na "fensi " mjesta, a sjediti na trotoaru pred nekom prodavnicom (dragstorom) piti pivo ili slicno, je ne seljacki i skroz urbano. Kakvi su to drustveni kodeksi molicu lijepo? ? ?
Ko je uopste odredio taj sistem vrijednosti u kojem se stvari vrednuju na takav nacin? ? ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]