Naslovu: zapad...da ili ne!?Japanese_rose je napisao:
Floskula do floskule, predrasuda do predrasude. Kuca je tamo gdje ti je dobro, gdje si postovan i imas uslove za individualni napredak i rast. Branim Zapadnjake jer su zaista takvi. Imaju 90% manje predrasuda od prosjecnog Bosanca/Srbina/Hrvata. I to ne kazem ja, to ce ti reci vecina nasih ljudi koji zive vani, zato sto je to njihovo iskustvo. A ti nam mozes suditi onda kada barem 5 godina provedes na Zapadu. Dotad je sve sto si napisala samo tvoja percepcija necega sto nisi iskusila. Mi smo bili gdje si ti, a ti nisi gdje smo mi, ok ? To uopste ne znaci da ne volimo BiH, licno je volim izuzetno. Samo ovo je tema o Zapadu, na nekoj drugoj mozemo raspravljati o ljubavi prema rodnoj grudi.
Ovo boldovano nije ok, jer ti se obraćaš meni lično, uzimajući sebi za pravo mnogo toga, pa čak mi se obraćaš i kao vrsni poznavalac moje biografije, ebemuuu miša maloga
Naravno da sam pisala iskustveno, i podvukla sam da sam pričala o
PERIODIMA koji se javljaju kod
LJUDI KOJE LIČNO ZNAM. I to ne kod svih! Grrrrrrrr
osamstotinazena je napisao:
Govoreći o ovome, (da se vratim na početak posta) govorim o isključivo ljudima koje poznajem
osamstotinazena je napisao:
moje promisli nikada nisu isključivo bijele ili isključivo crne, odstupaju od velikih krajnosti i apsolutnosti. Tako da sam i ovdje rekla: naiđu neki periodi...
Ja sam nijansijer koji ostavlja prostora za mogućnosti...
Takođe, nigdje nisam bila isključiva. Stvarno nisam.
Ako nešto samo hvalimo, upadamo u veliku zamku obmanjivanja samoga sebe. Isto je i kod prevelikog kuđenja. Ja sam na to mislila. Ti ljudi o kojima sam pisala prosto imaju PERIODE bezrezervne Odbrane.. i kad to naiđe, to se ne da slušati... Vidi se da im je teško. To su moji prijatelji, ja ih ne blatim. I ono što bi zdravom logikom trebalo staviti pod ključ kritike, oni pravdaju.. Pa majka mu stara, ne može baš sve biti SJAJNO na Zapadu. Drugo, Zapad je širok pojam, i zaista sve zavisi od slučaja do slučaja gdje se ko i kako snašao. Pa i neko ko živi u Njamparaunu u Norveškoj, kaže, dobro je u Namparaunu, ali je bolje u Sarampaunu
Drago mi je da ti je lijepo tamo gdje jesi, drago mi je da si se lijepo snašla, drago mi je da mjesto u kojem se nalaziš doživljavaš Kućom, i drago mi je kad dolaziš kod nas, ne kažeš: "Idem kući!" Našla si sreću tu gdje jesi, i to je ok.
"To uopste ne znaci da ne volimo BiH, licno je volim izuzetno."
Ajde ti lijepo ponovo pročitaj onaj moj prvi post, riječ po riječ, i ako treba nekoga zovni da ti pomogne

(Šala, nasmij se malo Japanska, nemoj da si tako kruta i gorka

)