banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SFRJ
PostPoslato: 12 Okt 2011, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
old fashion men je napisao:
Joj tebe, pa i devedesete su nekom bile dijetinstvo, i tada su to nekom bile lijepe godine i neko je devedesetih doživljavao neka lijepa iskustva, ne možeš biti subjektivan i gledati kroz samo svoju prizmu.

ne slazem se.
dijete od 4 godine, ratne 93 ili 94 godine: nema pojma da se banana guli, ne zna kako izgleda kuhano jaje, ne zna sta su slicice i da se lijepe u album, da ti ne pricam da nema nijedne prodavnica otvorene i da nema pojma kako izgleda cokolada...
ne moze napolje da se igra sa drugarima jer napolju padaju granate. i tako danima.
oces da ti jos nabrajam?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Cicak ne lupaj, svako ima svoje uspomene pa i neko ko je bio tinejdžer devedesetih, evo ja sam devedesetih bio ovde i doživio svašta ružno, a i lijepo, uostalom kao i danas, kao sutra, kao osamdesetih ili neko sedamdesetih, a to što stare prdonje fantaziraju i što misle da se samo u njihovo vrijeme lijepo živjelo ili samo u njihovo vrijeme se slušala dobra muzika, samo u njihovo vrijeme su bile dobre furke i sl., to nema veze sa životom to je samo njihova dijagnoza.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 11:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Joj tebe, pa i devedesete su nekom bile dijetinstvo, i tada su to nekom bile lijepe godine i neko je devedesetih doživljavao neka lijepa iskustva, ne možeš biti subjektivan i gledati kroz samo svoju prizmu.

Govorim u ime većine koji su živjeli na prostoru RS i SRJ u tom vremenu nije subjektivno mišljenje.....na te densi fensi dizel zurke koje su bile i u BL lože se klinci godište 90-92 koji znaju za njih iz Čitulja i Rana :-? Mi stariji ih ne pamtimo po muzici to bi ti kao sarajlija trebao najbolje razumjeti. A i ne mislim samo na muziku to je najmanje na šta me sjete te usrane devedesete... :angry3:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cicak ne lupaj, svako ima svoje uspomene pa i neko ko je bio tinejdžer devedesetih, evo ja sam devedesetih bio ovde i doživio svašta ružno, a i lijepo, uostalom kao i danas, kao sutra, kao osamdesetih ili neko sedamdesetih, a to što stare prdonje fantaziraju i što misle da se samo u njihovo vrijeme lijepo živjelo ili samo u njihovo vrijeme se slušala dobra muzika, samo u njihovo vrijeme su bile dobre furke i sl., to nema veze sa životom to je samo njihova dijagnoza.

ma jasta.
najbolje da tebe pitam da mi ispricas moj zivot, jbg, ti to bolje znas.
ne lupam, govorim kako JESTE bilo, ako je tebi to dobro, onda, haj brate u Iran pa da i ti dalje bude savrseno.
slusaj tu svoju muziku, mene se zvuk maljutki ama bas nimalo ne svidja!

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 11:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Koji Iran? Tamo ne zavija takva muzika ko što je kod nas bila.....fuj :confused3:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 11:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Paj sad ovo :)
Citiraj:
Moja majka je samo jednom putovala u neku stranu državu. I to je bila Jugoslavija. Tokom detinjstva sam slušao o divoti te zemlje, u kojoj su ljudi živeli u savršenoj harmoniji. Majka je bila komunista, ali je znala da je Istočni blok problematičan. Ipak, Jugoslavija je bila nešto drugo. Odveli su je tamo u zvaničnu posetu i ona je mislila da upravo tako treba da izgleda idealno društvo na našoj planeti. A sada je moja majka mrtva, a ta zemlja je potpuno dezintegrisana. Često mislim o svemu tome. /Lars fon Trir, reditelj/

E kad ti skandinavac to veli :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
ma jasta.
najbolje da tebe pitam da mi ispricas moj zivot,

Cicak, pravo da ti kažem, živo mi se jebe za tvoj život i bilo čiji drugi.
Ja sam samo napisao da ne treba biti subjektivan i samo kroz svoju prizmu gledati stvari, tj. to što tebi nije nekad bilo lijepo ne znači da to važi za drugoga i obrnuto.
Znači čitaj postove na koje reaguješ.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
E kad ti skandinavac to veli

Lik je retardiran, lako mu je srati kad ne živi ovde i ne osjeća poslijedice te "idilične" zemlje zbog koje ćemo mi (naročito Srbi) osjećati poslijedice slijedeći milenijum.
Edit
@cicak
Te devedesete su iznjedrile najbolje rock bendove, a to što ti nisi upućen tvoj je problem,
znam neke zaostale likove koji uopšte neće da slušaju bilo šta što je snimljeno od 90' pa na ovamo jer su unaprijed uvjereni da to ne valja :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 12:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
E kad ti skandinavac to veli

Lik je retardiran, lako mu je srati kad ne živi ovde i ne osjeća poslijedice te "idilične" zemlje zbog koje ćemo mi (naročito Srbi) osjećati poslijedice slijedeći milenijum.

Jah...sad će ovi Srbi da nas unaprijede za sledeće vijekove u MP3 ne zna se gdje je ljepše i prosperitetnije ovdje ili preko Drine....a tek će da bude kad se ispostavi faktura za tu idilu samo sačekaj :evil3:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opet ponavljam, sve je uzročno poslijedično, ovo što imamo danas poslijedica je te tvoje SFRJ i nećemo se od te destrukcije oporaviti slijedećih 100 godina pa da nam Tesla bude na vlasti (naročito su Srbi i Srbija devastirani djelovanjem SFRJ, za ostale se može reći da su i hajrovali), da Srbi nisu poletili u Jožine kandže danas bi imali normalnu, prosperitetnu zemlju kakve su većina evropskih zemalja.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 12:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Opet ponavljam, sve je uzročno poslijedično, ovo što imamo danas poslijedica je te tvoje SFRJ i nećemo se od te destrukcije oporaviti slijedećih 100 godina pa da nam Tesla bude na vlasti (naročito su Srbi i Srbija devastirani djelovanjem SFRJ, za ostale se može reći da su i hajrovali), da Srbi nisu poletili u Jožine kandže danas bi imali normalnu, prosperitetnu zemlju kakve su većina evropskih zemalja.

Da....i u Strazburu bi pričali srpski jezik i vozali Jugu, pardon Srbu :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne Yugo ne bi nikad ni bio proizveden, to auto nas je više osramotilo nego trabant istočne nijemce.
Kako ne vidiš da su svi današnji problemi Srba proizišli zbog poklanjanja državnosti i države komunistima, znači komunisti su nam crtali granice, preseljavali industriju, pravili SAP-ove, ubijali i zatvarali napredne ljude, onemogućavali napredak, uništili selo i seljake, onemogućili konkurentnu privredu i razvoj, stvorili su robotizirani narod koji je nesposoban,koji zna samo da viri iz golubarnika koje su im komunisti napravili i da kukaju kako su nekad imali nekakav posao.
Da juga se raspala kad je Titina misija uništavanja Srba i Srbije završena, tada su lešinari razgrabili plijen, a Srbi i Srbija su ostali na pustometini, opustošeni, opljačkani, obezglavljeni, zbunjeni i sami, opet ponavljam za to sve opet su najzaslužnij Srbi i samo Srbi, znači sve su ovo zaslužili pa čak i gore od ovoga.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 13:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To smo već odavno raspravili....a men' se ne da ponavljati jedno te isto. To što ti ne vidiš dalje od svog svijeta tvoj problem.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Jao kako je 1993 bila divna godina u odnosu na 1986,kad se samo sjetim, rat ,nema struje , prazni rafovi ,enormna inflacija ,izbjeglice ,krv ,ljudi depresivni,ratni profiteri koji nam pune glavu nacionalnom mitologijom, a svoje dupe markama,dok je 1986 bila tako losa godina, ja na moru jedem sladoled ,ladim muda u slanoj vodi ,oko mene picici, odem na utakmicu ,koncert, pa opet ladim muda i tako ukrug....

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jugoslavene prihvatite kao rješenje, a ne kao problem

Slika

Jugoslaveni – rješenje, a ne problem!, zajednička je ocjena sudionika okruglog stola na temu 'Jugoslavenstvo – priznavanje prava na nacionalnost' održanog u nedjelju, 30.10.2011. godine u Sarajevu. Tom prilikom izneseno je više aspekata vezanih za opće stanje nacije danas i za njeno pojmovno određenje uz poseban osvrt na odnose među narodima i državama na prostorima nekadašnje SFRJ uopće, kao i posebno prema Jugoslavenima.

Prisutnima su prezentirani pojmovi političke kulture, kulture dijaloga, tolerancije, političke religije i dominacije militantnog teizma, ksenofobije, nacionalizma, kao i u političkim i društvenim krugovima općeprisutnog antiintelektualizma.

"Problem današnjeg vremena je upravo težnja svih protivnika priznavanja prava na nacionalnost Jugoslavenima da dokažu naše nepostojanje, da nas žive sahrane ispod njihovih tmurnih naslaga prošlosti, pogotovo bliske prošlosti u posljednjih tridesetak godina. Proces razbijanja zajedničke države 90-ih godina prošlog stoljeća nije izvršen sa uspjehom do kraja, ako još uvijek postoje Jugoslaveni, kao živi svjedoci tih događaja".

"Ideja o postojanju Jugoslavenske nacije mnogo je starija od Jugoslavije kao državne zajednice. Treba, također, istaći da Jugoslaveni nikada nisu imali svoju državu niti su tome težili. Sve zajedničke države naših naroda na ovim prostorima bile su tvorevine u koje su ti narodi unosili dijelove svog suvereniteta, stvarajući i oblikujući ih na taj način. Jugoslaveni su se prilagođavali svakoj novoj situaciji dajući svakom društvu, čiji su bili sastavni dio, najbolje i najviše iz svojih redova. Nakon razbijanja SFRJ njima (Jugoslavenima) je naprasno oduzeto pravo na nacionalnost, čime im je oduzeta sloboda izjašnjavanja i ukinuto pravo na slobodan izbor nacionalnoj pripadnosti".

"Ako se zaista želi raditi na provođenju demokratskih promjena i primjenjivanju demokratskih principa, odnosno osigurati uvođenje demokratije u sve segmente društvenog života neophodno je prihvatiti postojanje jugoslavenske nacionalnosti kao nezaobilazne povijesne činjenice i Jugoslavena kao sastavnog dijela stanovništva i jednog od najznačajnijih kohezionih faktora u regiji. Stoga sa ovog današnjeg skupa šaljemo jednostavnu ali jasnu poruku – Jugoslavene shvatite i prihvatite kao rješenje, a ne kao problem"!

Sve naprijed rečeno moglo se čuti na ovom skupu, a za riječ su se javljali: Dr. Pavle Vukčević i Miodrag Cvjetičanin iz Splita, Slobodan Stajić, Jezdimir Milošević i Samir Arnautović iz Sarajeva, Frederik Goda iz Ulma (Njemačka), Zlatko Stojković iz Pule i Dalibor Tomić iz Kiseljaka.

Ovo je bio već drugi po redu okrugli stol organiziran na inicijativu i pod pokroviteljstvom Udruženja 'Naša Jugoslavija' i Saveza Jugoslavena, kao njegovog sastavnog dijela. O mjestu i datumu održavanja sljedećeg skupa ovakve vrste javnost će biti pravovremeno obavještena, priopćeno je iz ovog udruženja.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
a za riječ su se javljali: Dr. Pavle Vukčević i Miodrag Cvjetičanin iz Splita
cicak je napisao:
Zlatko Stojković iz Pule

U hrvatskoj su izgleda jedino Srbi jugosloveni, jer im nije komotno da budu Srbi, pa se furaju na jugoslovene, isti je slučaj i sa sarajevskim srbima, a nađe se tu i tamo i poneki sa muslimanskim imenom ali ne baš muslimanskim prezimenom :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
a za riječ su se javljali: Dr. Pavle Vukčević i Miodrag Cvjetičanin iz Splita
cicak je napisao:
Zlatko Stojković iz Pule

U hrvatskoj su izgleda jedino Srbi jugosloveni, jer im nije komotno da budu Srbi, pa se furaju na jugoslovene, isti je slučaj i sa sarajevskim srbima, a nađe se tu i tamo i poneki sa muslimanskim imenom ali ne baš muslimanskim prezimenom :roll:

ili mozda jedino onii posmatraju situaciju nepristrano.
bez nacionalnih tenzija.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 10:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2011, 12:09
Jedino je Tito bio u stanju svu bagru držati okupljenu i tad samo nešto značili u svijetu!
A sad.....?

Vid' ovo:

http://www.e-novine.com/region/region-k ... pasoe.html

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 12:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
cicak je napisao:
ma jasta.
najbolje da tebe pitam da mi ispricas moj zivot,

Cicak, pravo da ti kažem, živo mi se jebe za tvoj život i bilo čiji drugi.
Ja sam samo napisao da ne treba biti subjektivan i samo kroz svoju prizmu gledati stvari, tj. to što tebi nije nekad bilo lijepo ne znači da to važi za drugoga i obrnuto.
Znači čitaj postove na koje reaguješ.

Logika ti i je dobra, stvarno, ali ja (a ne znam za tebe, evo reci ako jesi) jos nisam upoznao covjeka sa ovih prostora u nekim 40-tim pa navise, koji se pozalio na bivsu Jugu.

Ustvari jesam, ali to su 'igrom slucaja' ljudi sumnjive ratne proslosti i sumnjivog porijekla novca kojeg sad imaju u izobilju (citaj, profiteri).

Ne znam - meni to nesto govori, valjda.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Ne Yugo ne bi nikad ni bio proizveden, to auto nas je više osramotilo nego trabant istočne nijemce.
Kako ne vidiš da su svi današnji problemi Srba proizišli zbog poklanjanja državnosti i države komunistima, znači komunisti su nam crtali granice, preseljavali industriju, pravili SAP-ove, ubijali i zatvarali napredne ljude, onemogućavali napredak, uništili selo i seljake, onemogućili konkurentnu privredu i razvoj, stvorili su robotizirani narod koji je nesposoban,koji zna samo da viri iz golubarnika koje su im komunisti napravili i da kukaju kako su nekad imali nekakav posao.
Da juga se raspala kad je Titina misija uništavanja Srba i Srbije završena, tada su lešinari razgrabili plijen, a Srbi i Srbija su ostali na pustometini, opustošeni, opljačkani, obezglavljeni, zbunjeni i sami, opet ponavljam za to sve opet su najzaslužnij Srbi i samo Srbi, znači sve su ovo zaslužili pa čak i gore od ovoga.

slozio bih se sa dijelom tvog razmisljanja o Jugoslaviji.
Medjutim, Jugoslavija nije bila jedina komunisticka zemlja, a kao sto vidimo ima post-komunistickih zemalja koje su se poprilicno lako izvukle iz te situacije.
Nama je kljucni problem medjunacionalna netrepeljivost i rat u koji smo usli. Cesi, Slovaci, pa slobodno mozemo reci i kompletan SSSR nisu imali ni priblizno slican raspad kao sto je to bio u Jugoslaviji. Znaci nije kljucna stvar u ekonomskom aspektu komunizma, nego geo-nacionalnoj situaciji kod nas.
Ali opet ponavljam, djelimicno se slazem - komunizam takav kakav jeste je doprinjeo svemu. Moj licni stav je u stvari da je komunizam previse napredna ideologija za trenutni evolucioni stepen ljudskog roda, pa kao takav nije mogao biti u potpunosti prihvacen ni shvacen... Da ne govorim o tome da se citavi jedni narodi nisu mogli u tako kratkim vremenskim rokovima prebacivati na kako koje ideologije, (ne)nacionalne ili raznovrsne drzavne postavke...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]