banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 23 Sep 2012, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ma ja i onda smo imali podršku iz vazduha i presudna je bila u PM, uostalom sve što leti u BiH i sada je u našem korpusu, uključujući i voždov avion i helikopter :lol:
Sve što mi nemamo sada, nemaju ni muslimani, sa tim da smo opet bolje naoružani od njih i to puno bolje.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Помињах на једној другој теми али да поновим и овде. Ако ико мисли да би Србија само мирно сједила и чекала да јој дође још пола милиона а и више избјеглица, е па нема шансе. Јер Србија једноставно не зна куд би са тих људи, тако да је много лакше и ефикасније послати овамо шта треба, да не дође до онога што не треба. И понављам, не зато што Србија сад нас нешто брани, исти народ, qрац палац, него једноставно зато што је то јефтинија опција по Србију.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma kakva Srbija, mi se ovde trebamo ponašati ko da Srbija ne postoji, jer kad se ničem ne nadaš, ništa te i ne može zajebati, ko što su nas prošli put zajebali.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 17:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
To za podršku iz vazduha imaš na vojnom dijelu da ne ponavljamo....nit imaš ljudi nit imaš tehniku a pogotovo kadra za takvu avanturu zvanu Otadžbinski rat vol. 2
BTW iz luke Ploče bi se oni vrlo lako snabdijeli svim što im treba, morski koridor koji mi nemamo kad nam presijeku kopneni.
sinip je napisao:
Ако ико мисли да би Србија само мирно сједила и чекала да јој дође још пола милиона а и више избјеглица, е па нема шансе

Vidim pobiše Ćifše po Kosmetu što protjeruju i kasape sunarodnike....oni ne znaju gdje im je dupe gdje glava, popili bi blokadu bratski ko 94te što je najrealnija opcija do EU ne napravi reda.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako nam je mala granica sa Srbijom za snadbjevanje, onda nas popišaj, a i Hrvati sigurno ne bi bili na strani muslimana, jer se sada sa njima isprepliću i od njih su ugroženi, tako da im dil sa Srbima više odgovara, + što im, a i nikom u europi ne odgovara eventualno uplitanje Srbije u taj sukob, a pogotovo ne i nekakvo mješanje Rusije, a o tome da niko u ovom djelu ne želi čistu muslimansku državu da ne govorim.
Nači muslimani se nikad neće usuditi sami napasti, bez neke velike sile, a ako se ipak zajebu i pokušaju, onda su donji, jer ako 92' nisu mogli, sada pogotovo ne mogu.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Ама људи схватите да смо 1992. године имали пуне магацине хране, муниције и свега што је ЈНА скупљала 40 и кусур година. Имали смо привреду неуништену и покрадену. Имали смо људе који су имали штедњу и успјевали да преживе неимаштину.

Шта сада имамо?????
Једно велико НИШТА!!!!
Чак ако Бошњаци не успију да претјерају све тенкове себи до тог евентуалног сукоба немам појма како би их покренули и чиме би они пуцали.
Добро је што ни други немају ништа, и ту се поставља само једно питање - ко би имао више савезника спремних да помогну на све могуће начине?
Мислим да је одговор јасан - Бошњаци!
И главно питање - како би се велике силе односиле према свему томе? Јер џаба им сва исламска браћа ако Амери кажу НЕ!

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve to što smo mi imali 92' imali su i muslimani, pa čak i bolje početne pozicije.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 18:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja to pokušavam objasniti bravo Sinny =D>

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Sve to što smo mi imali 92' imali su i muslimani, pa čak i bolje početne pozicije.

Шта су то имали муслимани 1992. године????

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56

:lol:

kakve bolje pozicije ?

Srbi su imali puno bolju poziciju glede naoruzanja npr vise oklopa avijaciju jbt sto je bila misaona recenica Bosnjacima i sto je isto bitno imali su rukovodeci kadar kako bog zapovjeda...

da izbije rat ne znam ko bi pobjedio al znam da bi bilo mnogo krvavo + istina ne obazirati se na Srbiju na njih se oslanjati previse i nije pametno pa nemogu da zastite ni Srbe na Kosovu a kamo li Srbe u drugoj drzavi mslm :roll:

Savez sa Hrvatima je kljuc pobjede u nekom novom ratu pitanje je kako ce se oni ponasati...

Da dodje neko iz OS BiH na forum pa da opise stanje jedinica tehnike i gdje je sta rasporedjeno ovako samo mozemo naglabati :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Па говорио сам да Бошњаци користе све могуће начине да извуку све на своју територију. Први покушај је био кад је командант ОСБиХ отишао на годишњи одмор, па је морала чак и цивилна полиција да блокира колону тенкова која је из БЛ пичила за Травник (ко фол на ремонт). И такве приче се стално понављају. Проблем је што постоје Срби у заједничкој команди који стављају потпис на такве одлуке или из незнања или из неког другог разлога (корист, мито..........).

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:

Шта су то имали муслимани 1992. године????

Šta smo to imali mi 92', a da muslimani nisu imali???

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 19:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Avijaciju pod broj jedan...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I kakvu smo korist imali od te avijacije, koliko je dugo bila u letu i koje su to značajne akcije uradili, par preleta sa ranjenicima, vozanje generala u helikopteru i to je to, učinak avijacije u ovom ratu, sa naše strane je bio potpuno zanemariv, ali baš potpuno, veći posao je uradila muslimanska avijacija po pitanju logistike, helikopter na Goraždu i Bihaću nego naša igdje, tako da smo komotno mogli i bez te avijacije, niš se ne bi promjenilo..

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Авијација на страну.
Имали смо магацине ЈНА напуњене до плафона, јер се иста спремала за 50-годишњи рат (по њиховој причи). Друге је прича како смо то ми спичкали за 2 године. Ја сам само видио неке од њих. Кад видиш колико хране, одјеће, обуће, све потребне и непотребне логистике.
Наравно било је мјеста гдје су се и Бошњаци тога докопали, али веома мало. Углавном је то све извучено, бар оно главно (оружје и муниција). Кад се само сјетим љета 1992. године у добојској касарни и руских шпагина и њемачких шмајсера из 2. свјетског рата. КО НОВИ!!!!!!!!!
Сјећам се кад је један момак пребјегао са стране Грачанице у Добој. Једноставно није могао да поднесе више психички оно наше распамећивање непријатеља (тако су они мислили), односно најобичније шенлучење бараба на линији којима то неспособни официрски кадар није могао забранити. Момак је био задовољан оним ЈНА двопеком који смо ми шутали по поду. Говорио је да на линији ријетко ко има нешто више од М48. Наравно ником није падало тада на памет да се линија миче даље од града. А кад су се сјетили већ су и они били добро наоружани и укопани.
Па 1992. године Добој је гранатиран само једним минобацачом из Матузића (садашња општина Добој југ) а 1995. године чиме није. Од тенка, хаубице, ВБР, минобацача с разних праваца. Тад су они почели да шенлуче.
Ма довољно је погледати њихове тв прилоге и спотове и видјети ратнике 1992. године у патикама и ону силу која је 1995. године узела Возућу и Озрен или рецимо 5.корпус који је дошао до БЛ.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
или рецимо 5.корпус који је дошао до БЛ.

Da nije bilo NATO-a i naravno političkog dogovora taj 5 korpus kao i svi njihovi korpusi ne bi makao iz centra Bihaća, a evo Sarajevo, tu su bili najjači, imali su i najjači korpus, pa ni pišane Nedžariće nisu mogli uzeti, iako su tu većinom bili penzosi sa papovkama, kakvi oni i njihovi korpusi, de boga ti ne nerviraj me beze, kad su to ovi muslimani ikad bili sila ili vrijedni pomena :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 20:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Naspram 1992, 1995 ti isti su bili super sila po naoružanju i opremi s kojom su i došli dotle....i to im i jest pomoć bratske Es-a-de.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nisu oni nigdje došli zbog opreme i naoružanja, kaem ti ovde u Sarajevu su bili još bolje naoružani, pa šta, mogli smo još 300 godina sa njima, ne bi nam jednog prozora uzeli, a ne ulicu ili bilo šta drugo :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 20:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pusti sad Sarajevo, ovi su bili elita za teritorijalce tu kod tebe....prednost im je bila gradska urbana sredina pa im neka silna artiljerija i naoružanje nije trebalo. Snajper je bio najefikasniji.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kakva urbana sredina, to je bilo na manjem djelu linije na Grbavici, Dobrinji i Nedžarićima, sarajevsko ratište je bilo toliko da su ova mjesta činila neznatan dio linije, sa tim što uslovi u urbanoj sredini zahtjevaju daleko više ljudi za odbranu (pozicija u kojoj smo mi bili) i daleko manje ljudi za napad (pozicija u kojoj su muslimani bili), za razliku od otvorenih prostora gdje jedan čovjek kad razapne PKT može praktično sam da brani ogroman prostor, a da ne pominjem brojčanu nadmoć koju su imali i neskrivenu podršku tzv. mirovnjaka, pa opet, mogli su samo da nam ga duvaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]