banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2012, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
danijell je napisao:
Evo brda :) Bode oči ona ravnina vrovcima :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: istina.
LemiGO je napisao:
Bice to OK za djecu kad naraste trava. Uvijek sam prije za zelenilo nego za neki paviljon sa kafancugom.

+1

gdje ova ulica sto su u njoj sadnice lomili?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 15:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Само брдо и није толики проблем, колико је то да су 300 садница ставили на њега. Боље да су то раштркали около...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja već vidim kako će neke pijane budale da divljaju po brdima, samo se nadam da će pasti na one ugrađene stijene :)
I nije mi jasno zašto su skršili one stare borove koji su rasli tu... neka se samo radi...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Podzemni prolazi na teritoriji grada su u veoma lošem stanju, a većina ih služi samo za skupljanje pacova i otpada, pa ih građani zaobilaze.

-Smrad u podzemnim hodnicima je nesnosan. Osim toga, nisu ni dobro osvijetljeni, pa je stravično njima prolaziti, pogotovo noću. Zbog toga ih rijetko koristim, iako bih tako lakše prešla na drugu stranu ulice - rekla je za "Glas Srpske" Banjalučanka Svjetlana Popadić.

Njen sugrađanin Aleksandar Šešić smatra da je, s ciljem bezbjednosti, neophodno urediti prolaze ispod saobraćajnica.

- Svi znamo koliko je opasno prelaziti ulice gdje je gust saobraćaj, pogotovo kad su djeca u pitanju - rekao je Šešić.

U Odjeljenju za inspekcijske poslove su istakli da su inspektori evidentirali veliki broj oštećenja i nedostataka u podzemnim prolazima.

- Inspektori su ustanovili da je u većini podzemnih hodnika svjetlosna signalizacija u kvaru, nagomilano je smeće, a voda curi sa plafona i zidova. Osim toga, evidentirali smo da su i pasarele u lošem stanju i da je i njih neophodno sanirati - rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Novak Petraš.

Prema njegovim riječima, inspektori su naložili Odjeljenju za komunalno-stambene poslove i poslove saobraćaja da svi nedostaci budu otklonjeni u što kraćem roku.

- To je neophodno uraditi da bi građani koji ovuda prolaze bili bezbjedni. Osim toga, nagomilano smeće narušava izgled prolaza, pa ljudi radije prelaze ulice umjesto da koriste podzemni hodnik - naglasio je Petraš.

Prema riječima nadležnih u Administrativnoj službi grada, u sklopu redovnog održavanja gradskih saobraćajnica biće sanirana i oštećenja na objektima podzemnih prolaza.

- U sklopu tih poslova biće sanirano i pet pasarela u gradu. Četiri su na zapadnom tranzitu, a jedna na istočnom - rekao je portparol Administrativne službe grada Milenko Šajić i dodao da se poslovi održavanja podzemnih prolaza i pasarela obavljaju u skladu sa usvojenim Programom zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu.

Na teritoriji Banjaluke izgrađena su tri podzemna prolaza. Jedan se nalazi ispod kružnog toka u ulici Ivana Gorana Kovačića, drugi je na zapadnom tranzitu na lokaciji kod benzinske pumpe "Ideal", a treći podzemni prolaz se nalazi kod "Akvane" i kroz njega se ulazi u Kampus - rekao Milenko Šajić.

(BLLIVE)

Prošetao sam preko svih pasarela u gradu, ali podzemne prolaze još nisam koristio. To mi je sljedeće što ću obići.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 20:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
danijell je napisao:
Ima li neko da je uslikao ona dva brda u Centru što su se uzdigla preko noći kod parkića. Ako nastavi onako rasti neće se Tisa ni vidjeti sutra :)

Preuvelicavas ko moja mater :D kako si napisao ovo ja sam ocekivala nesto kao pomjeranje tektonskih ploca, stvaranje brda :P, a ono par biljaka zasadili i to je to :D. Sto se tice trave nesto nisam sigurna da ce narasti s obzirom da golubovi, gladnici, pozobase sjeme :(

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:)
Ja sam već zamislio kako Integral gradi nešto i istresa zemlju tamo, a Tamaris preko noći zasadi zelenilo... i u mojim očima je to već preraslo Banski dvor :D
U strahu su velike oči.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ono je... prilično gadno. Moja Eko sekcija iz osnovne je pravila bolje stvari, matero draga, koje čobane mi plaćamo.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :angry4: :angry4: :angry4: :angry3: :angry4:

http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 33796.html

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 12:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2010, 13:33
http://www.glassrpske.com/banjaluka/gra ... 74157.html Добра ствар, јер ту много људи прелази улицу,а није било ни пјешачког, ни семафора. Ем што те полиција може одерати, ем што те нека будала може ударити аутом, а ту поприлично јурцају.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Citiraj:
Prodajni objekti preko puta Palate predsjednika uklonjeni su na zahtjev Kabineta predsjednika RS, potvrdio je juče Milenko Šajić, portparol Administrativne službe grada.

"Kiosci su iz bezbjednosnih razloga premješteni na druge lokacije u centru grada", naveo je Šajić.

Ja bih još predložio da se na predsjedničku palatu dozida balkon sa koga bi el prezidente pozdravljao narod i s vremena na vrijeme govorio u megafon o aktuelnim problemima našeg društva.

A predlažem promjenu naziva Republika Srpska u Srbska banana und šverc tobaco republika.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 20:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Slikajoj ovih genijalaca, blago nama..
[url]http://www.pressrs.ba/sr/vesti/banja_luka/story/14011/Belgijanci+nada+za+„Grad+žena“.html[/url]
Al pazi sad:
Citiraj:
- Pokazaćemo našu ideju i videti mogućnosti za saradnju i partnerstvo. Kod severne kapije na postoljima od 10 metara stajale bi statue Nade i Zore po uzoru na lepotu, eleganciju i idealne proporcije lepih Banjalučanki. Bile bi visoke 18,5 metara i napravljene od belog kamena, a kompleks bi imao restorane, hotele, kafiće, kazina, salu za grupna venčanja, noćne klubove, suvenirnice, trgove, kongresni centar, tribine za 50.000 ljudi, stazu za auto-moto trke, šoping-mol, bazene i veštačko jezero, podzemne garaže, staze za rekreaciju - nabraja Mikanović

Ma koje, Tadž Mahal će da bude običan vodotoranj za ovo naše :roll:
Citiraj:
Zato treba da napravimo bilo šta da se pomaknemo nabolje, a ne da proklinjemo sudbinu, raspravljamo o prošlosti i puštamo da nam kreditima zadužuju unuke

Bravo genije! A odakle lova za izgradnju svega toga? Banjalučki ekonomisti takav mi jedan u kući.....

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Banjaluka na dlanu
Puštanje u rad interaktivnog info-terminala, koji će turistima u Banjaluci pružati internet pristup karti grada i informacijama o kulturnoj i ugostiteljskoj ponudi, koje je trebalo da bude održano danas, odgođeno je za sutra zbog tehničkih problema.

Info-terminal će biti postavljen na spoju Trga Krajine i Gospodske ulice, a sutrašnji termin puštanja u rad terminala biće naknadno određen.

Radi se uređaju čija tehnologija omogućava pretraživanje informacija dodirom prsta na interaktivnom ekranu velikih dimenzija.

Aplikacija terminala se sastoji iz nekoliko cjelina, koje funkcionišu kao jedna. Osmišljena je tako da posmatraču, odmah po njegovom dolasku pred pult, prikaže mapu Banjaluke u cjelosti. Na drugom dijelu se nalaze meniji, u kojim posmatrač može odabrati kategoriju objekata/destinacije koja ga interesuje u tom trenutku (npr. muzej, pozorište, hoteli, restorani, klubovi, kupovina...). Odabirom kategorije, na mapi grada se prikazuju tačke koje označavaju objekte koji su u toj kategoriji. Klikom na ime objekta u listi ili na marker na mapi grada, mapa se povećava do nivoa na kojem se vidi tačna lokacija objekta, sa nazivima ulica, i drugim podacima. U tom sektoru pojavljuju se zatim informacije o objektu, foto galerija ili video zapis, zavisno od toga šta se želi prikazati o samom objektu. Svo vrijeme je moguće upravljati mapom u smislu pomjeranja u bilo koju stranu, smanjivanje ili uvećavanje prikaza mape. Moguće je i odrediti tačnu lokaciju objekta u odnosu na mjesto na kojem se nalazi info pano / posmatrač. Na vrhu same mape nalazi se meni za brzi pristup svim informacijama o Gradu, Gradskoj upravi, Turističkoj organizaciji grada Banja Luka i za pristup servisnim informacijama. Kompletan sistem je zasnovan na touch-screen tehnologiji, tako da posmatrač može pristupiti isključivo elementima aplikacije koje je odabrao.

Turistička organizacija grada Banjaluka, putem sponzora, obezbijedila je 40.000 KM za postavljanje ovog objekta, dok je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pomoglo u realizaciji sa 10.000 KM.

(BLLIVE)

Veoma fensi, samo da ga Vandali ne unište.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
JA taman da pitam šta drndaju tamo...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Samo da wannabe hakeri ne ispisuju razne gluposti i zajebavaju se sa tim ko u Sarajevu.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.klix.ba/vijesti/bih/banjalucki-taksisti-prvi-u-bih-uveli-hibridna-vozila/120418147#
Ima i normalnih komentara :)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 20:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ne mogu vjerovati da je to onaj isti portal. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 20:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ma to je moderator malo zadrijem'o. Sredice se to. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja mislim da je to zavjera. Nama napadaju forum, a kod njih normalni komentari :)
Idem tamo da napišem Srbi smrde i svi da ste stavili + :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
danijell je napisao:
Ima i normalnih komentara :)

Slika

Nego, evo jednog bisera:

Slika

:lol: :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidi Šveda što je glasao za samostalnost :D
NIje samo do komentara nego i do plusOva. Izgleda da je baš krtično u Sa ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]