jellyfish je napisao:
Ivanic je juce o tome pricao. Kaze da je njegova vlada naslijedila nekoliko neisplacenih penzija, da nisu imali prihode od pdv-a, i da nisu obecavali kao Dodik koji je obecao nekoliko autoputeva, smanjenu nezaposlenost koja se jos povecala, par aerodroma, pokrenutu privredu, a nista nije ispunio osim sto je u Laktasima i okolini pomogao. Osim toga kaze da je Dodik imao pare od telekoma, rafinerije i sve spiskao na gluposti umjesto da je pokrenuo proizvodnju mi imamo trgovacke centre koji se zatvaraju, administrativnih radnika viska u raznim institucijama koji nisu potrebni a koji sisu budzet.
Једноставно, Иванић је био премијер. Ако је видио да не иде то што је планирао, зашто није поднио оставку на мјесто премијера Републике Српске?
Био је и Микеревић из ПДП-а премијер... ПДП је подржао и СДС-ову владу, па је гласао и за СНСД. Тако да је ПДП био и у влади када је кренуо ПДВ. ПДП је био у влади и када су кренули први конкурси за приправнике и када се број административних радника почео повећавати
Заправо, ПДП има десетак година стажа у владама Републике Српске(!)
"Најпожељнија удавача" је титула која је дуго красила ПДП.
Уосталом, зашто он као економиста није покренуо неке ствари које сада помиње?
jellyfish je napisao:
Ne svidja mi se ni Ivanic zbog nacionalisticke retorike kojom pokusava privuci birace, ali mi se svidja sto je ekonomista i sto zagovara pokretanje proizvodnje, za razliku od Dodika koji samo ulaze u neproizvodne djelatnosti kao trgovina, zabava, kladionice, kancelarije itd.
Свако се може залагати за поркретање производње или нешто друго, али треба нешто конкретно урадити
А да има економиста у политици, има их...Шпирић (СНСД), Чавић (ДП) Микеревић (екс ПДП), Миљевић (био независни кандидат за градоначелника БЛ), Ценићка (ДЕПОС)... има још, нека неко настави низ. Није Иванић једини.
Уосталом, лако је теоретисати. Важно је шта неко уради у пракси!!!
А што се националне реторике тиче, ПДП-у опада број посланика. Ако нешто не промијене питање је да ли ће имати довољан број посланика за "титулу најпожељније удаваче". Да ли је национална реторика рјешење за ПДП или не, видјећемо након избора. За сада није