banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 29 Nov 2010, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Nije u pitanju samo navece, nego u svakodnevnim situacijama, kad se sretnu na ulici, bilo gdje. Kod nas toga nema, samo ovdje to vidjam, sasvim normalno da se ljube u usne. Malo mi je to bezveze, sve fazone kupe od ovih Spearsica, Madonna, Gugua i Gagaa

Spoiler:
Sto nisam 18... :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Kad djevojcica/djevojka pjeva "poljubila sam djevojku i bilo mi je super" , ona nije ni svjesna o cemu pjeva i sta pjeva. Jedino mozda kad se nadje u situaciji koja ce je posjetiti na tu pjesmu, pomislice "pa o tome se vec odavno pjeva, zasto onda to ne bi bilo normalno...uradicu to

dakle, sve cure koje pjevaju taj idiotski pjesmuljak su potencijalne lezbejke?
aha, isto kao sto ce svako ko je pjevao "moj zivot nema smisla" u milion pjesama se u jednom trenutku sjetiti "hej, pa ja sam ovo pjevao, moj zivot nema smisla, sto se ja sad ne bi ubio". i izvrsice samoubistvo. ili, kao sto ce klinac koji je igrao pucacinu preko xboxa sutra uzeti pusku i sjetiti se "hej, pa ja sam vec pucao u igrici, sto ne bi pucao i u stvarnom zivotu", i otici i pobiti par komsija. ili bilo ko je gledao "dextera" ce pomisliti "ah, bas je cool biti serijski ubica, ja sam to vidio u filmu, uradicu to i u zivotu".
dakle, svi smo mi potencijalne samoubice ili serijske ubice.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Milanko Djeric je napisao:

ili, kao sto ce klinac koji je igrao pucacinu preko xboxa sutra uzeti pusku i sjetiti se "hej, pa ja sam vec pucao u igrici, sto ne bi pucao i u stvarnom zivotu", i otici i pobiti par komsija. ili bilo ko je gledao "dextera" ce pomisliti "ah, bas je cool biti serijski ubica, ja sam to vidio u filmu, uradicu to i u zivotu".

Da, a bas je cudno sto su sva ona mlada djeca sto su ubijali po skolama bili veliki fanovi ratnih igara i videoigrica, pucali su do rane zore sa joystickom.... mislis da im to nije bila inspiracija da urade ono sto su uradili, tj da pobiju svoje skolske drugove i ucitelje ili familiju?
Kazem, nije SVAKO podlezan da posrne, zdravost razuma i jacina duha tu je odlucujuca.
Reci ces, serijskih ubica je bilo i prije video igrica i xboxa, jeste, bilo je, ali pricamo o danasnjem vremenu i kakve posledice DANSNJE vrijeme donosi sa svim svojim (na)prednostima.

dakle, svi smo mi potencijalne samoubice ili serijske ubice.

Jesmo. Samo je pitanje ko ce koliko i da li ce dozvoliti da "bestija" uopste izadje na povrsinu. Ljudi su u stanju svasta da naprave kad klonu duhom i kad prestanu da razmisljaju o posledicama.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Reci ces, serijskih ubica je bilo i prije video igrica i xboxa, jeste, bilo je, ali pricamo o danasnjem vremenu i kakve posledice DANSNJE vrijeme donosi sa svim svojim (na)prednostima.

a ja, recimo, imam drugu teoriju. video igre su odlicne jer sluze za to da djeca u njima iskale i kanalisu svoje frustracije. sad, patoloskim slucajevima to nije dovoljno, pa se prebace na stvarni zivot. s druge strane, patoloski slucaj je patoloski slucaj, i da nije igre, nesto drugo bi ga pokrenulo.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Leona je napisao:
[
Da, a bas je cudno sto su sva ona mlada djeca sto su ubijali po skolama bili veliki fanovi ratnih igara i videoigrica, pucali su do rane zore sa joystickom.... mislis da im to nije bila inspiracija da urade ono sto su uradili, tj da pobiju svoje skolske drugove i ucitelje ili familiju?
Kazem, nije SVAKO podlezan da posrne, zdravost razuma i jacina duha tu je odlucujuca.

Postavila si pitanje, i sama i odgovorila, dakle, NE, NISU igrice krive zbog ljudskih idiotluka. Čak tvrdim suprotno, igrice mogu biti sjajna terapija za kanalisanje agresivnosti, a i inih stvari.

Idiotima igrice možda jesu bile inspiracija, kao što im je to i muzika, literatura, filmovi, i tako u nedogled. Sama si napisala poentu, zdrav pojedinac je u stanju da razlikuje i odvoji igricu od stvarnosti. Mi smo se ko klinci igrali kauboja i indijanaca, partizana i švaba, gađali se praćkama, pa nam nije padalo na pamet da uzmemo prave noževe ili pištolje (a toga je tad bilo na svakom koraku, dostupno čak i djeci, mnogo više nego danas) i pokoljemo se.

EDIT: dok sam odgovarao na Leonin, Milanko napisa skoro identičan post, ali nismo prepisivali :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Popokatepetl je napisao:
Mi smo se ko klinci igrali kauboja i indijanaca, partizana i švaba, gađali se praćkama, pa nam nije padalo na pamet da uzmemo prave noževe ili pištolje (a toga je tad bilo na svakom koraku, dostupno čak i djeci, mnogo više nego danas) i pokoljemo se.

Bas ni jednome od vas nije palo na pamet? Zasto nije? Niste imali inspiraciju? Ili su u to vrijeme djeca vise imala zdravije razmisljanje? A zasto su imala zdravija razmisljanja? Cime su se u to vrijeme ( u 'nase' vrijeme ) djeca lijecila frustraciju? (kad nije bilo videoigrica) Samokontrola?
Danas smo ipak ograniceni da imamo samokontrolu, jer upravo zato sto nam drugi kroje planove i sto nam ispiraju mozgove i govore kako cemo i na koji nacin kontrolisati ili nekontrolisati.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Danas smo ipak ograniceni da imamo samokontrolu, jer upravo zato sto nam drugi kroje planove i sto nam ispiraju mozgove i govore kako cemo i na koji nacin kontrolisati ili nekontrolisati.

nije mi jasno sta je pisac ovim htio da kaze. neki primjer?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 02:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:

a ja, recimo, imam drugu teoriju. video igre su odlicne jer sluze za to da djeca u njima iskale i kanalisu svoje frustracije. sad, patoloskim slucajevima to nije dovoljno, pa se prebace na stvarni zivot. s druge strane, patoloski slucaj je patoloski slucaj, i da nije igre, nesto drugo bi ga pokrenulo.

Da li su po toj teoriji 80 miliona Njemaca 1939. bili patoloski slucajevi?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 08:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisu.Oni su bili zaluđenici za video igre...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citaj izmedju redova zoka :cat:

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dosadne su te tvrdnje da su današnja djeca "nenormalnija", da smo mi imali "nevinije" djetinjstvo itd. Današnji klinci su savršeno normalni, kao što smo i mi bili. Naravno, mnogo stvari se promijenilo, na društvenom i tehnološkom planu pogotovo, i te stvari se u velikoj mjeri odražavaju na život. Ali to je ono sa čim se svaka generacija mora izboriti. I dalje smatram da današni klinci, ne samo da nisu gori od "nas", nego u mnogo čemu i bolji.

A o igricama bismo mogli u posebnoj temi, nadugačko i naširoko.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

kakve to veze ima sa prethodnom diskusijom, o tome da je drustvo danas nemoralnije nego prije?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 14:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2010, 12:55
Popokatepetl je napisao:
Dosadne su te tvrdnje da su današnja djeca "nenormalnija", da smo mi imali "nevinije" djetinjstvo itd. Današnji klinci su savršeno normalni, kao što smo i mi bili. Naravno, mnogo stvari se promijenilo, na društvenom i tehnološkom planu pogotovo, i te stvari se u velikoj mjeri odražavaju na život. Ali to je ono sa čim se svaka generacija mora izboriti. I dalje smatram da današni klinci, ne samo da nisu gori od "nas", nego u mnogo čemu i bolji.

A o igricama bismo mogli u posebnoj temi, nadugačko i naširoko.

Ne slažem se sa tobom..današnji klinci su u mnogočemu gori od "naše" generacije, ispravi me ako griješim, ali čini mi se da djevojčice od 14 godina nisu išle na abortuse i nisu spavale sa nekim tamo vršnjakom koji im je obećao makserice...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 02:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa kad se već nudiš da te ispravim, učiniću to - griješiš. Abortusa je bilo i prije, samo su ih izvodile babe-vještice i priučeni veterinari. I nije bilo interneta ko danas, pa glasine nisu mogle da kruže u ovolikoj mjeri kao danas. Tvrdnje poput ove tvoje su smiješne, i svode se na "rekla-kazala".

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 08:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bubašvaba je napisao:
ali čini mi se da djevojčice od 14 godina nisu išle na abortuse i nisu spavale sa nekim tamo vršnjakom koji im je obećao makserice...

U kakvoj si ti zabludi.....Davalo se i za manje.....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:

kakve to veze ima sa prethodnom diskusijom, o tome da je drustvo danas nemoralnije nego prije?

Nije o tome rijec. Ti i Popo pravite razliku izmedju ogromne vecine zdravih i neke patoloske manjine, kojoj je navodno dovoljno bilo sta kao okidac da uradi neku katastrofu. To po meni definitivno nije tacno, Leona je sasvim u pravu. Muzika i igrice, ili sve sto na ovaj ili onaj sadrzi neku poruku u sebi definitivno imaju sugestivnu moc, i to ne samo na kvazi patoloske slucajeve, te mogu covjeka dovesti lako u stanje afekta. Primjer za to koliko sugestija moze da promijeni svijest covjeka je uticaj Hitlera na 80 miliona Njemaca u WWII, a primjer smo i mi sami sa nasim razmisljanjem tokom proteklog rata. Znaci uslovno receno svi smo mi "potencijalno" puno toga. Potreban je samo katalizator koji ce taj potencijal dovesti do izrazaja.
Da ste ti i Popo culi za socio-psiholoske eksperimente sprovodjene zadnjih 30-40 godina, shvatili biste koliko ste u krivu.

Evo jedan link za tebe i Popa: viewtopic.php?f=37&t=49626 Ako vam to nije dovoljno ubjedljivo, recite pa da postavim i ostale linkove.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čitao sam već o "Trećem talasu", i iako zanimljiv eksperiment, upotrebna vrijednost mu je ograničena. Uzorak nije reprezentativan, a eksperiment nije dovoljno dugo trajao da bi se sagledale prave posljedice. Da li bi neki od ovih klinaca ubio svog drugara da mu je profesor tako naložio? Ili bi tu shvatio da se ne radi o igri (a pošto se radi o mladim ljudima, za njih je ovo u velikoj mjeri bilo poput neke igre), i odustao? Zaključivati na osnovu ovog eksperimenta znači poprilično pojednostavljivati stvari.

Stvar je u tome da sve oko nas sadrži potencijalnu poruku i sugestivnu moć. Porodica, komšije, škola, ulica, tv, knjige, filmovi, igrice, stripovi, balet. Ono što ja tvrdim je, da većina može da balansira, i da ne dozvoli da joj se stvari otmu kontroli, bez obzira na sugestije. I zato mislim da je svaljivanje krivice na "nasilne igrice i filmove" takođe pojednostavljivanje i traženje opravdanja.

Što se tiče poređenja sa Njemačkom u II svjetskom ratu, ili nas u prošlom ratu, treba uzeti u obzir da za vrijeme rata okolnosti nisu normalne, pa je teško tek tako povlačiti paralele.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ukratko, taj eksperiment kao i sve i jedan drugi socio-psiholoski eksperiment mozda ima relativnu naucnu vrijednost, ali itekako ima iskaznu vrijednost. Ono sto si ti nazvao pojednostavljivanjem stvari je bila situacija u Njemackoj prije septembra 1939, prije nego sto je ispaljen prvi metak. Tada nisu vladali nenormalni uslovi.
U vezi ovoga:
Citiraj:
Da li bi neki od ovih klinaca ubio svog drugara da mu je profesor tako naložio

Procitaj http://en.wikipedia.org/wiki/Milgram_experiment
Kao sto ti rece, sve ima sugestivnu moc. Sto se vise izlazemo necemu, to ima veci uticaj na nas, ili pozitivan ili negativan, zavisno od medija. Sad samo treba da razmislimo koji su to mediji sa negativnim uticajem i jednacina je rijesena.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tinejdžerice žele ostati trudne zbog 'Teen Mom' reality showa?
Reality show 'Teen Mom' je po svemu sudeći pokrenuo jedan novi trend među tinejdžerima, ali taj trend baš i nije najspretnije rješenje za njihov razvoj, ali ni provođenje slobodnog vremena.

Za sve one koji nisu upućeni, 'Teen Mom' je reality koji se snima u produkciji MTV televizijskog kanala, a u svojim emisijama predstavlja svakodnevicu tinejdžerica koje su neplanirano ostale trudne i umjesto izlazaka i mladenačkih ludorija, spremaju se za jednu veliku ulogu i odgovornost kao što je majčinstvo.

Godine su svakako presudne kako bi postali aktivan član ovog projekta obzirom na sam naziv 'Teen', no sada je došlo vrijeme kada su sve tinejdžerke u showu napunile 20 godina što je nagnalo MTV da objavi nove prijave za casting. U Americi su mnoge mlade djevojke željne slave i medijske eksponiranosti poput njihovih zvijezda, tako odlučne u tomu da ostanu trudne kako bi samo došle na audiciju za ''Teen Mom'. Tako je barem u svom komentaru objavio Bob Shuter za PopEater koji se poziva na razne izvore koji potječu baš iz produkcijskog legla samog reality showa.

Jednaku ambiciju za trudnoćom mladih tinejdžerica pokazuju i mnogi internet forumi obzirom da su zatrpani postovima koji ukazuju kako su zaista spremne na sve za slavu. 'Ovo je samo još jedan primjer očajničke želje za slavom koju priskrbljuju razni reality showovi', izjavio je Matt Titus za Bobov komentar koji je inače poznat kao 'stručnjak za ljubavne veze' na jednoj web stranici. Inače u Americi uz 'Teen Mom' ide još jedan sličan reality pod nazivom '16 and Pregnant' i mnogi psiholozi i drugi stručnjaci koji se bave razvojem tinejdžera su izrazili svoju zabrinutost zbog takvog razvoja događaja: 'Zaista je zastrašujuće da tinejdžerice pokušavaju ostati trudne kako bi dospjele u reality show, tu više nema nikakve kontrole u celebrity sferi', izjavio je jedan od njih.

Zapravo se dolazi do zaključka kako reality showovi više ne prezentiraju probleme stvarnih ljudi. Postali su toliko moćni da ih zapravo kreiraju. Amerika se trenutno bori s prvim mogućim posljedicama koje bi mogle rezultirati masovnošću djece koja imaju djecu. Pitanje je koliko daleko jedan takav reality može ići. U Americi očito dosta.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 01:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ovaj je zeznuo i nas Glamocane :D

Direktor zaposlio 850 članova obitelji i prijatelja!

Nedavno provedena istraga pokazala je da je u rimskoj gradskoj prijevozničkoj kompaniji zaposleno čak 850 članova obitelji i prijatelja bivšeg direktora. Među uposlenicima bila je i atraktivna striptizeta.

Gradonačelnik Rima Gianni Alemanno naredio je istragu nakon što je objavljena informacija da u gradskoj prijevozničkoj kompaniji rade braća, sestre, rođaci i prijatelji bivšeg direktora, Adalberta Bertuccija.

Mjesto tajnice u kompaniji dobila je i atraktivna striptizeta Giulia Pellegrino, koja povremeno radi kao voditeljica na lokalnoj TV stanici.

"Striptizom se bavim povremeno, a položila sam ispit za mjesto sekretarice u kompaniji ATAC. Ne sjećam se kakva su pitanja bila, ali dok su me pozvali i kazali da sam dobila posao, očito je da sam sve znala", kazala je Pellegrino, objasnivši da ona ne vidi problem u tome što radi kao tajnica.

Na pitanje da li ima ikakve kvalifikacije potrebne za posao koji trenutno obavlja uposlena striptizeta je odgovorila: "Nemam, ali imam školsku diplomu. Zar su potrebne neke kvalifikacije da budete tajnica?"

Pellegrino je samo jedna od 854 uposlenika koji su dobili posao u kompaniji ATAC u protekle dvije godine, a da pri tome osim obiteljskih i prijateljskih veza nemaju nikakve kvalifikacije.

U priopćenju gradonačelnika Rima navodi se da je zatražena istraga i uvid u dokumentaciju kompanije ATAC, kako bi se potvrdili navodi da su zaposleni isključivo članovi familije i prijatelji bivšeg direktora. "Očekujemo da će prvi izvještaj na stolu biti za 15 dana", navodi se u priopćenju.

Što ne sve to kaže bivši direktor Bertucci? Pogađate, on tvrdi da ništa od navedenog nije točno.
http://www.posao.hr/vijesti/direktor-zaposlio-850-clanova-obitelji-i-prijatelja/2084

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]