_zoka je napisao:
drinin vuk je napisao:
Као што сам већ писао бајни вођа је био све само не рационалан..
Skroz pogrešno.Tito je bio itekako racionalan,realan i svjestan situacije i na osnovu toga vukao poteze.Da nije bio racionalan šipak bi bio to što je bio,
Што се мене тиче био је неко ко је преко туђих леђа стигао докле је стигао,китећи се туђим перјем,успостављајући најтежи облик комунизма и бавећи се у своје вријеме пропагандом и ширењем лажне толеранције.
Што се мене тиче рационалност је сасвим јасан појама и бар ја на њу гледам као на нешто о чему се не може говорити с резервом типа "врло рационалан", рационалност или постоји или ће многи користити тај појам када говоре о важним одлукама које доносе,а и сами нису сигурни у њихов исход,па у случају успјеха се хватају како је било рационално.
Да се разумијемо (као неко ко ма како то схватао поносим се националном страном,али то не значи да ме неко може караткерисати шовинистом) нико ме не може убједити да је рационално било то што је Југославија ушла у рат и жртвовала 2 000 000 живота ето онако. Односно хоћу рећи по мом неком схватању једини рационалан потез би био да је Југа имала улогу као Шпанија у 2СР. Наравно неко ће рећи лако је сада причати шта би било кад би било,али говоримо о тој рационалности.
О осталим законским одредбама,гдје је управо рађено нерационално,а гдје се лажна толеранција жељела исказат, могли би до сутра.
А искрено гади ми се кад неко каже како је бајни вођа повео народ до слободе. Реалности никад на одмет,част свим погинулим рањеним,али за 12 дана ми смо поражени били,кад кажем ми мислим на Југославију,ал кад кажем жртве мислим на Србе. Сви знамо за даљи ток и крај окупације,дакле ниједним чином се не може рећи да је бајни био рационалан или побједник.