Bio je muškarac, pa žena, pa opet muškarac. I sad se ženi...Charles Kane (50) priznaje da je bio u zabludi i da je napravio veliku pogrešku promijenivši spol. Prije pet godina opet je odlučio postati muškarac
Londonski poduzetnik Charles Kane (50), razvedeni otac dvoje djece, rođen je kao Sam Hashimi. No, 1987. odlučio je promijeniti spol i postati Samantha Kane, glamurozna dizajnerica interijera. Potrošio je 840.000 kuna na operacije i kozmetičke zahvate kako bi postao 'ultimativna muška fantazija'. Navodno je bio toliko uvjerljiv kao žena da nije imao problema sa zavođenjem muškaraca te je kratko i bio zaručen za bogataša. No, sedam godina nakon potpune transformacije Samu je dosadilo živjeti kao žena. Zaključio je da je napravio ogromnu pogrešku. Žalio je zbog raspada 12-godišnjeg braka i udaljenosti od djece. Odlučio je opet postati muškarac imenom Charles. Smetali su mu, kaže, ženski hormoni zbog kojih je stalno bio razdražljiv i emocionalan, a seks nije bio kakvom se nadao.
Unatoč luksuznom životu u Monaku prije pet godina dao je još 210.000 kuna za tri operacije kako bi opet postao muškarac. Izvadili su mu silikone iz grudi i rekonstruirali genitalije, no kaže, nije više bio muškarac od prije. Pokušaji da nađe djevojku većinom su završavali odbijanjem i ponižavanjem. Prošlog ljeta upoznao je samohranu majku Victoriju (28) i zaprosio ju već nakon mjesec dana veze, a ona je pristala. Ona je uvjerena da je Charles puno bolji partner od ostalih muškaraca upravo zato što je nekada bio žena i što razumije ženske potrebe.
- Oduvijek sam voljela umjetnike, pametne i starije muškarce. Charles me je privukao čim sam ga vidjela. Nisam znala ništa o njegovoj prošlosti. Kosa mu je bila pomalo ženstvena, no mislila sam da je samo jedan od onih ljepuškastih muškaraca - priča Victorija. Charles joj je na prvom spoju rekao za promjene spola, no nju to nije smetalo.
- Pomislila sam kako je riječ o nekome tko je iskusan, osjećajan i mudar. Charles je dominantan u našoj vezi, pravi je muškarac, ali jako dobro sluša i daje mi odlične savjete - kaže Victorija. Neki od tih savjeta su u vezi odjeće i šminke, a Charles priznaje da je u njemu još uvijek dio Samanthe koji mu nedostaje.
- Kada sam joj rekao za promjene spola, nije smislila neku ispriku i pobjegla. Mislila je da mi je to plus. Ne želim nikada više biti žena, no Samanthu držim u malom odjeljku mozga koji posjetim kada želim razumijeti Victoriju. Dok sam bio Sam Hashimi kad bi mi žene pričale o osjećajima bilo bi kao da pričaju sa Marsovcem. Muškarci su s Marsa, žene s Venere, a ja sam u jedinstvenoj situaciji da sam prešao put do Venere, pa natrag na Mars - kaže Charles. Victorijina obitelj nema ništa protiv Charlesa jer im je stariji sin gay, a ona je bila na rubu smrti zbog anoreksije. Victorija ih opisuje kao širokoumne ljude, a svoju borbu sa vlastitim tijelom smatra poveznicom sa Charlesom koji je bio u sličnoj situaciji. Unatoč Charlesovim operacijama, Victorija kaže da nije primjetila ništa neobično na njegovim genitalijama.
- Kad smo prvi put vodili ljubav, zahtjevao je da ugasimo svjetla. No, iskreno, ja nisam primjetila ništa neobično. Još uvijek ne primjećujem. Ako nekoga volite privlačan vam je unatoč svemu. Svaki muškarac je drugačiji - zaključila je. Krajem godine par se planira vjenčati u crkvi te će se Victorija i njen sin Albert (2,5) useliti u Charlesovu vilu vrijednu 22 milijuna kuna u zapadnom Londonu. Iako bi pomoću umjetne oplodnje mogli dobiti dijete, Charles kaže kako to ne planiraju. Victorija je Alberta rađala 30 sati te ne želi opet prolaziti kroz takvu traumu. Charles se pak raduje što će biti otac Albertu i što se nakon 15 godina pomirio sa svojim 24-godišnjim sinom te želi više vremena provoditi s njime.
- Jedan dio mene je kontroverzan, krši pravila, no drugi je vrlo tradicionalan. Ja sam u biti obiteljski čovjek i ta strana jača što ja više starim - kaže Charles koji je napisao roman o svom djetinjstvu u Iraku te planira snimiti dokumentarac pod nazivom 'Zablude o promjeni spola'.
- Po vlastitom iskustvu, mislim da promjene spola ne bi trebale biti dozvoljene, posebno ne na račun države. Ljudi koji misle da su žene zarobljene u tijelu muškarca su, po mom mišljenju, u potpunoj su zabludi. Ja sam svakako bio. Trebao sam savjetovanje, a ne promjenu spola - zaključio je Charles.