Talija je napisao:
SÄFFLE je napisao:
Imam.Zasto?
P.s Nisam BIO ,tu sam jos.
Kad kažem sopstveno vlasništvo, znači neopterećeno kreditom ili hipotekom.
Ako je tako, onda je to odlično, ti si zaista uspio, jer veoma je mali broj onih koji to postignu u (relativno) mlađim godinama.
Imam komšije (miješani brak) i oni su vani (u Danskoj). Sve imaju, stan, dobro auto, ali... samo jedno kašnjenje plate i sve ode kao balon od sapunice! Puf!
Imam prijateljicu koja je u Austriji. Ona ne radi, osim na crno (nekad očisti stan) i kaže ako se razboli može slobodno da umre.
Njen muž radi u nekoj građevinskoj firmi (to mu je struka) ali kao zidar i to preko 12 h dnevno.
Kada dođe ljeti, kaže - ovo je sve što imam, ovo par sedmica u godini i kraj.
Ne,nije skroz isplacen,ali de ti meni reci ko u Bosni s 30 godina ima Svoju kucu,stan bez kredita? Ovim mislim na: Kredit banci ili starom,djedu i sl,na ovaj ili onaj nacin.Auto od 40000 je isplacen. Na odmore za svoje pare.
Ti tvoji Danci su levati ako su se toliko opteretili da nemaju zalihe u slucaju da......
Stvar na zapadu je to sto mnogim nasim zine pakash da imaju sve odjednom,jer komsija ili rodjak ima,zaduze se do guse,pa skapavaju od posla.
Sto se tice razbolijevanja,licno sam imao slucaj,6 mjeseci bez posla,a nit sam sta morao prodavati,niti skapavati.
Inace ,smatram da ti ljudi koji dodju dole ,pa kukaju vama kako im je lose nisu za ziviti.