banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2009, 13:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Sassy je napisao:
Slika

Ijaoo, jaoooj.Kakva tema.

Ok, da li iko može da navede iole smislen razlog protiv ulaska u EU?

Zaista, strašno,strašno :lol: bar za mene..ne znam kuda ću prije da otputujem kad dobijem normalan pasoš.

Kao prvo bombardovali su nas, kao drugo vode konstantnu medijsku kampanju protiv našeg naroda, ma kako se mi ponašali. Nisu dosledni, jer primili su Bugarsku i Rumuniju, a ne zna se koja je gora po korupciji i bijedi, a još i nisu ratovale zadnjih 50 godina. Šta ako se EU raspadne, kakve su naše perspektive u takvoj situaciji. Imali smo mi Jugoslaviju pa smo se poklali, zato mislim da nam nije potrebno još jedno bratstvo i jedinstvo, pogotovo sa krvnicima kakvi su na zapadu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Ijao, zbog ovog kvazi patriotizma smo crna rupa na Balkanu.

Da nije bilo promašenih lidera, ne bi nikad ni bili u situaciji ih bombarduju.

Uostalom pričam za BiH,ali eto kad si se već uhvatio za Srbiju,jel ti stvarno misliš da mladi ljudi ovde, dijele tvoje mišljenje.? :lol:

Za 4 god. koliko zivim u Bgu , mogu na prste da nabrojim ljude koje sam upoznala a da ne žele u EU . :P

Zato , mani se priča o nebeskom narodu i prekini da kaskaš za svijetom :)

http://www.youtube.com/watch?v=3BU1VG_2D20

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Zivim na zapadu,radim neki "srednji" posao,i tim ispunjavam sve normalne potrebe za zivot,a i vecina ljudi koju poznajem zivi slicno. Poznanici koji studiraju se ne zlopate s ekonomijom,a oni koji su bolesni su obezbijedjeni na sve moguce nacine....

Mislim da je pametnom dosta da skonta zasto DA zapadu,a zasto ne Rusiji,zaostalom Balkanu i zaostalosti...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Slazem se sa sassy i saffle-om zato sto sam i sam vidio razliku. Drugo, nas su upropastili nasi lopovi ( a i sad nas upropascuju svakodnevno to vidimo) koji su poceli rat a ne zapad koji nam je pomagao i hranio nas u ratu. Ne kazem da nije mozda bilo neke zavjere, ali da mi balkanski narodi nismo bili budale i da se nismo htjeli tuci nebi oni mogli nista. Znaci krivi su nasi politicari (lopovi) i za rat a za sadasnju bijednu situaciju jer samo gledaju svoje dupe, a ne narodno sto im je posao i za sto su placeni i narod koji ih placa a kojemu je najgore.
Jer u policijskoj drzavi je policija koja je instrument u rukama vlasti sredstvo za rjesavanje svih stvari, a to nigdje nije donijelo dobro. To pogotovo sad vidimo otkako Dodik uvodi nove poreze i namete na i onako napaceni narod, a ne da mu nista, za razliku od zapada gdje narod dobija sve od drzave. I onda nam takvi koji izrabljuju svoj narod govore kako je zapad los, a zapad svom narodu daje sve.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 16:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Sassy je napisao:
Ijao, zbog ovog kvazi patriotizma smo crna rupa na Balkanu.

Da nije bilo promašenih lidera, ne bi nikad ni bili u situaciji ih bombarduju.

Uostalom pričam za BiH,ali eto kad si se već uhvatio za Srbiju,jel ti stvarno misliš da mladi ljudi ovde, dijele tvoje mišljenje.? :lol:

Za 4 god. koliko zivim u Bgu , mogu na prste da nabrojim ljude koje sam upoznala a da ne žele u EU . :P

Zato , mani se priča o nebeskom narodu i prekini da kaskaš za svijetom :)

http://www.youtube.com/watch?v=3BU1VG_2D20

Izvini molim te, kakav kvazi patriotizam, sta nije tacno od ovoga sto sam naveo.
Ja sam nabrojao neke stvari koje mi stvaraju odbojnost ka zapadu, ima toga jos koliko hoces.
Navedi ti sta je to pozitivno na zapadu, a da ima veze sa nasim kontekstom i nasom drzavom, nemoj mi pricati kako je zivot na zapadu dobar, znam ja to i sam. Samo objasni razloge zbog kojih treba da udjemo u EU, a ne neke prozivke o kvazi patriotizmu i nebeskom narodu.

http://www.youtube.com/watch?v=nt9cMJAAwPA

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Ви не разумете да Запад ће користити Вас као Источне Европе - као колонија за њихове велике корпорације ...

LemiGO, ти си управу - Равноправано и достојно партнерство!

Vim
Citiraj:
koji su poceli rat a ne zapad koji nam je pomagao i hranio nas u ratu. Ne kazem da nije mozda bilo neke zavjere, ali da mi balkanski narodi nismo bili budale i da se nismo htjeli tuci nebi oni mogli nista.

Штааааааааааааааааа?

Може верујеш у бајке о геноциду у Сребреници? Није било га!
Одсуство отпора од стране муслиманима организовали су Американци ...
http://www.srebrenica-report.com/conclusions.htm

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
SÄFFLE je napisao:
Zivim na zapadu,radim neki "srednji" posao,i tim ispunjavam sve normalne potrebe za zivot,a i vecina ljudi koju poznajem zivi slicno. Poznanici koji studiraju se ne zlopate s ekonomijom,a oni koji su bolesni su obezbijedjeni na sve moguce nacine....

Mislim da je pametnom dosta da skonta zasto DA zapadu,a zasto ne Rusiji,zaostalom Balkanu i zaostalosti...

Ja se sjećam vremena kad je bilo besplatno školovanje, besplatno liječenje, kada je radnička klasa pravila kuće i išla na ljetovanje, kada su kafane bile pune, a nije se preguljivalo od posla.
Tada nismo bili ni na Zapadu ni na Istoku, bili smo nesvrstani. :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
LemiGO je napisao:
[
Navedi ti sta je to pozitivno na zapadu, a da ima veze sa nasim kontekstom i nasom drzavom, Samo objasni razloge zbog kojih treba da udjemo u EU, a ne neke prozivke o kvazi patriotizmu i nebeskom narodu.

Manja je korupcija, politicari ne mogu da rade sta hoce jer ih EU zakoni ogranicavaju, dok kod nas nema ogranicenja za zloupotrebe polozaja.
Jedan od razloga zasto treba da udjemo u EU je da nas ne maltretiraju po granicama kad vide plavi pasos da te odmah smatraju kao da si iz afganistana. Jos jedan od razloga je da ukinu carine i namete da mozemo uvoziti novija auta a ne krseve od 20 godina, kao i da mozemo izvoziti bez ogranicenja. Treci razlog su ljudska prava koja se kod nas krse daleko vise nego u EU. Ima jos stotine razloga.
Evo zivjeli smo u kvazi patriotizmu 20 godina pa sta smo dobili, taj glupi patriotizam nam je donio da budemo medju najgorim u Evropi, a nismo bili prije "patriotizma".

Рус je napisao:
Ви не разумете да Запад ће користити Вас као Источне Европе - као колонија за њихове велике корпорације ...

U Istocnoj evropi daleko bolje zive sada pod EU nego sto su zivjeli kada su bili pod Rusima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vime, ja se bojim, u slučaju kada bismo ušli u EU da bismo morali uzimati tuđe proizvode lošijeg kvaliteta, a na štetu domaće (a bolje) proizvodnje.
Ja kao privrednik se bojim kraha domaće privrede. Ne bih željela da kao na Zapadu budemo potrošačka nacija, koja živi i diše na kredit.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija, ти си у праву, лепотица! :wink:

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@vim
Citiraj:
Manja je korupcija, politicari ne mogu da rade sta hoce jer ih EU zakoni ogranicavaju, dok kod nas nema ogranicenja za zloupotrebe polozaja.

:lol: :lol: :lol:

Један од највише смешних скандала - Руски олигарх Олег Дерипаска + Ротшильд + Озборн http://www.guardian.co.uk/politics/2008 ... ordonbrown

Политичара у Западној Европи је врло лако купити, само треба имати утицај.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Talija je napisao:
SÄFFLE je napisao:

Ja se sjećam vremena kad je bilo besplatno školovanje, besplatno liječenje, kada je radnička klasa pravila kuće i išla na ljetovanje, kada su kafane bile pune, a nije se preguljivalo od posla.
Tada nismo bili ni na Zapadu ni na Istoku, bili smo nesvrstani. :wink:

Ne sporim,bilo nekad,sad se spominjalo :cry: ,ali je opet bilo blize sistemu zapada,nego gladnog istoka.

Poenta onog sto pisem je to da ove stvari koje sam naveo su ono sto mali covjek vidi,i sto mu je zelja....

Nego Rus.... Reci brate,5 stvari koje su bolje u Rusiji za malog covjeka,nego kod nas,za zapad te ne bih pitao,vidim da si informisan....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Vime, ja se bojim, u slučaju kada bismo ušli u EU da bismo morali uzimati tuđe proizvode lošijeg kvaliteta, a na štetu domaće (a bolje) proizvodnje.
Ja kao privrednik se bojim kraha domaće privrede. Ne bih željela da kao na Zapadu budemo potrošačka nacija, koja živi i diše na kredit.

Svašta.

Ok, hajde,jel možeš da nabrojiš i uporediš... domaće proizvode i inostrane,koje svakodnevno kupuješ.

Privreda je sigurnija od kraha u stabilnijoj državi.Mnogo veći napredak će da doživi koristeći sredstva EU.
Tranzicija privrede u ex komunističkim zemljama je bolan proces.ALi neophodan.

Evo, laik sam što se tiče privrede..ali moja buduća profesija je usko povezana sa istom, tačnije poljoprivredom. U veterinarskoj ekonomici, uče nas da je neophodno izgradjivanje institucija, za uspješno funkcionisanje novog sistema, a promjene koje je EU sprovela ogledale su se u brzom i NEOHODNOM prolagodjavanju ZAPa novonastalim promjenama u dijelu zemalja istočne evrope.
Svi noviji zakoni se donose naa nivou EU.

I zahvaljujući tom ulaganju ,nešto je ipak krenulo na bolje...
Proizvodnja mlijeka,mesa,index telenja,broj podmlatka,proizvodnja jaja...

Koliko treba da budeš (ne)inteligentan, da skapiraš da ulaskom u stabilnu zajednicu..može da rezultuje samo pozitivnim ishodom :roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sassy je napisao:
Koliko treba da budeš (ne)inteligentan, da skapiraš da ulaskom u stabilnu zajednicu..može da rezultuje samo pozitivnim ishodom :roll:

Da, sve nas čeka - besplatno! :) Evropa je nekome nešto dala, a da nije uzela? :lol:

Kad već kažeš domaći i ino proizvodi.
Meni lično ne treba meso od sumnjivih krava ili kengurovo meso, nego naše domaće.
Takođe i mliječni proizvodi.. povrće koje raste u vodi na hemikalijama. Neka, hvala!

Šta se npr. desilo sa našim fabrikama piva? Zatrpani smo uvoznom robom, naše proizvodne firme propadaju zbog nerealne konkurencije.
Kako bismo izvozili? Kako bismo bili konkurentni na svjetskom tržištu pored jačih zemalja koje opslužuju tržište?
Čitaj malo kako su Poljaci i Mađari zadovoljni ulaskom u EU pa će ti se samo kasti.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zapad ne.Zašto?Zato!Zašto ne istok?Ljudi su ginuli da ne budemo Njemčka,a sada treba dobrovoljno da im se poklonimo......

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da, sve nas čeka - besplatno! :) Evropa je nekome nešto dala, a da nije uzela? :lol:

NAravno, nije EU dobra vila,..

Citiraj:
Kad već kažeš domaći i ino proizvodi.
Meni lično ne treba meso od sumnjivih krava ili kengurovo meso, nego naše domaće.
Takođe i mliječni proizvodi.. povrće koje raste u vodi na hemikalijama. Neka, hvala!

Ok, jesi li pročitala moj post,..Naša privreda jača sa većim ulaganjima u istu.

Citiraj:
Šta se npr. desilo sa našim fabrikama piva? Zatrpani smo uvoznom robom, naše proizvodne firme propadaju zbog nerealne konkurencije.

Zašto propadaju..?
jer smo najsiromašnija zemlja...
i naravno...centar svijeta kog svi mrze i žele neku korist od nas :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Zapad ne.Zašto?Zato!Zašto ne istok?Ljudi su ginuli da ne budemo Njemčka,a sada treba dobrovoljno da im se poklonimo......

Reci mi da se zezaš...molim te :confused2:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Naša privreda jača sa većim ulaganjima u istu

:lol: :lol: :lol: :lol: Ma da.
Ti meni pričaš o privredi? :lol: :lol: :lol:
Šta ćeš biti kad završiš tu tvoju školu? Neko desno smetalo na budžetu?

Sassy imaš vremena da shvatiš, mlad si.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@SÄFFLE
У Русији политика детерминиса економије, а ми имамо просрпску политику.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sassy je napisao:
_zoka je napisao:

Reci mi da se zezaš...molim te :confused2:

Zašto?Šta me to čeka u EU?Pidžama i radno odijelo..........Kada je tako dobro ovim istočnima što su ušli u EU,što odoše svi na zapad raditi.Pa,EU ni9je nišpta nego veće tržište za NJemačke,Francuske,Engleske proizvode kojima se omogućava povoljan ulazak na naše tržište da još više zatru ovo malo proizvodnje što imamo,E,onda Evropa dolazi kao spasilac..........da kupi firme za jedan euro.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]