banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2010, 17:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
jellyfish je napisao:
u vrijeme SDS-a nije bilo PDV-a, tako da je ova vlast dobila izvor prihoda koji je ogroman jer se uzima 17 posto od svega svakome, za sve, sto dovodi do visestrukog uzimanja. Primjer: Kupis kartu u autobusu, ode 17 posto Dodiku, vozac autobusa od tih para dobije platu i potrosi i da 17 posto Dodiku, Od tih para vlasnik autobusne kupi gorivo za autobus ode 17 posto Dodiku i od toga, pa dijelove, pa registracija autobusa, pa kupi novi autobus pa ode 17 posto Dodiku, i od svega ode 17 posto Dodiku. Znaci, kad kupis kartu u autobusu od 1,5 marku oko marku ode Dodiku kroz visestruki pdv koji sam naveo i ostale poreze. A tako od svega sto kupis. Znaci skoro 2/3 svih prihoda ide Vladi. Pa oni nisu nista uradili koliko para dobijaju. Prema tome mjereci koliko je ko imao prihoda SDS je vise uradio u skladu sa prihodima. Jedina stvar sto mi se kod SDS ne svidja je nacionalizam, a to vodi u propast svake vrste sto se i pokazalo.

:roll: :roll: :roll:
Jesil ti legendo čuo za pojmove kao što su: "veleprodaja" i "povrat PDV-a"?

Znaš, kada vlasnik autobusa kupi dijelove, on ne plati pdv ili mu se isti vrati ako ga je platio. Isto kada kupuje beMzin. Nabavlja ga po vleprodajnoj cijeni (bRez PDV-a) itd.
Dakle od karte za Bus ne ide 2/3 Dodiku, a ni Čauševiću (direktor UIO koja prikuplja PDV), već 17%.

PDV ne postoji samo u BiH. Ajde malo pogledaj šta je to PDV, potraži na net-u. NeĐe mu je skraćenica VAT :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ma to sam samo naveo primjer sa autobusom. Slican sistem se moze primijeniti i na bilo koji drugi proizvod. Dobro, malo sam pretjerao, ali cinjenica da se daje vise puta od istog iznosa po 17 posto. Eto jedan primjer 17 posto platis kartu i opet od istih tih para sto vozac autobusa dobije platu i potrosi i on da 17 posto a to su iste pare. I vlasnik firme ce potrositi svoje pare i opet dati 17 posto od istih tih para od kojih si ti dao 17 posto kupujuci kartu. Znaci vise puta se od istih para odbija 17 posto.
Dalje, mozda nema pdv za gorivo, ali ne znam koliko si upoznat cijenu goriva preko 50 posto cine razni porezi a manje od 50 posto cijena goriva. Znaci mozda ne placaju pdv na gorivo, ali plate kao i svi mi ostale poreze na energente koji su daleko veci od 17 posto. A sve to ide u drzavnu kasu. Ovo sam simbolicki naveo primjer Dodika, isto bi bilo da je bilo ko na vlasti. Samo sam ovim htio reci da SNSD nije ucinio puno vise od SDS-a u poredjenju koliko je vise prihoda imao. Iako ukupno gledajuci jesu vise ucinili, ali to je prvenstveno zahvaljujuci prihodima od PDV-a, prodaje telekoma, rafinerije i drugih prodaja i kredita. Sad kad nemaju sta prodavati vise pojavljuje se kriza, a indikator su sve cesci protesti pred vladom. Naravno, ni u federaciji nije bolje, cak je i gore, ali to je zato sto su oni dali previse svom stanovnistvu borcima i sl., pa sada uzimaju i ljudi se bune. SNSD je pametno postupio, nije obicnim borcima nista ni davao pa sad ne oduzima, i borci se i ne bune jer nisu ionako nista dobijali.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 22 Apr 2010, 18:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
jellyfish je napisao:
Dalje, mozda nema pdv za gorivo, ali ne znam koliko si upoznat cijenu goriva preko 50 posto cine razni porezi a manje od 50 posto cijena goriva. Znaci mozda ne placaju pdv na gorivo, ali plate kao i svi mi ostale poreze na energente koji su daleko veci od 17 posto. A sve to ide u drzavnu kasu. Ovo sam simbolicki naveo primjer Dodika, isto bi bilo da je bilo ko na vlasti. Samo sam ovim htio reci da SNSD nije ucinio puno vise od SDS-a u poredjenju koliko je vise prihoda imao.

Od kojeg novca onda da se grade i odrzavaju putevi? Od participacije koju placa svaki pacijent?!
Pa normalno je da postoji porez na gorivo! Jer ti vozaci i koriste puteve. Oni se vode kao javno dobro. Pa se i njihovo finansiranje svodi na dodatno oporezivanje goriva. Ili da stave naplatnu rampu na svaku raskrsnicu :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 18:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Ma to sam samo naveo primjer sa autobusom. Slican sistem se moze primijeniti i na bilo koji drugi proizvod. Dobro, malo sam pretjerao, ali cinjenica da se daje vise puta od istog iznosa po 17 posto. Eto jedan primjer 17 posto platis kartu i opet od istih tih para sto vozac autobusa dobije platu i potrosi i on da 17 posto a to su iste pare. I vlasnik firme ce potrositi svoje pare i opet dati 17 posto od istih tih para od kojih si ti dao 17 posto kupujuci kartu. Znaci vise puta se od istih para odbija 17 posto.
Dalje, mozda nema pdv za gorivo, ali ne znam koliko si upoznat cijenu goriva preko 50 posto cine razni porezi a manje od 50 posto cijena goriva. Znaci mozda ne placaju pdv na gorivo, ali plate kao i svi mi ostale poreze na energente koji su daleko veci od 17 posto. A sve to ide u drzavnu kasu.
jer nisu ionako nista dobijali.

:lol: :lol: :lol:
Brkaš stvari, ponovo.

Ajde malo pročitaj negdje o porezima, pa ti možda bude jasnije :wink:

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 22 Apr 2010, 18:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
TashkoBL je napisao:
Od kojeg novca onda da se grade i odrzavaju putevi? Od participacije koju placa svaki pacijent?!
Pa normalno je da postoji porez na gorivo! Jer ti vozaci i koriste puteve. Oni se vode kao javno dobro. Pa se i njihovo finansiranje svodi na dodatno oporezivanje goriva. Ili da stave naplatnu rampu na svaku raskrsnicu :roll:

Ako je tako onda bi autoput trebao biti besplatan kao u vecini evropskih drzava. A kazu da ce do Gradiske kostati 5km, skoro isto koliko ti treba goriva toliko jos trebas dati i za put. Dalje, dio puta se placa kroz registraciju auta. Ne kazem da se jedan dio ne treba placati i kroz gorivo ali 50 posto je puno. Ako vec hoce toliko onda neka bude besplatan autoput na koristenje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
TashkoBL je napisao:

Ako je tako onda bi autoput trebao biti besplatan kao u vecini evropskih drzava. A kazu da ce do Gradiske kostati 5km, skoro isto koliko ti treba goriva toliko jos trebas dati i za put. Dalje, dio puta se placa kroz registraciju auta. Ne kazem da se jedan dio ne treba placati i kroz gorivo ali 50 posto je puno. Ako vec hoce toliko onda neka bude besplatan autoput na koristenje.

Gdje je to besplatno koriscenje autoputa?! :-?
Ne kazem da nije, nego ja ne znam za to. Ali drzava to onda naplacuje kroz drugu vrstu poreza (uvjeren sam).

Problem je sto se sve dobro i lose kod nas veze za Dodika. Pa nisu njemu pale na pamet sve dobre i lose ideje koje su sprovedene u ovoj drzavi.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 20:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
TashkoBL je napisao:

Moracu malo biti bezobrazan mada se slazem sa tobom u vecini slucajeva (pogotovo sport)

Mi koliko dajeo za puteve kad registrujemo motorno vozilo, koliko dajemo kad kupujemo beMzin mi bi trebali imati grijace ispod puta a ne rupu do rupe.

Isto sto je jedno vrijeme na vecini racuna isao porez za zeljeznicu RS koliko je tu para ukradeno a da nije Japanci bi se hvatali za glavu.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
TashkoBL je napisao:

Moracu malo biti bezobrazan mada se slazem sa tobom u vecini slucajeva (pogotovo sport)
Mi koliko dajeo za puteve kad registrujemo motorno vozilo, koliko dajemo kad kupujemo beMzin mi bi trebali imati grijace ispod puta a ne rupu do rupe.
Isto sto je jedno vrijeme na vecini racuna isao porez za zeljeznicu RS koliko je tu para ukradeno a da nije Japanci bi se hvatali za glavu.

Pokusao sam reci da je opravdan porez na gorivo.
Naravno da ne opravdavam teske malverzacije koje se desavaju u toj oblasti, pogotovo na republickom nivou. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Богатији смо за још једну партију 8) : http://www.partijapp.com.ba/

Citiraj:
Svoja programska načela, Partija pravog puta temelji na načelima Kur’ana i sunneta. Po svojoj orijentaciji to je proislamska partija, nastala po uzoru na tursku AK partiju Tajiba Erdogana.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Partija pravog puta? PPP? Zvuči mi kao Šojićeva "Stranka zdravog razuma" :)

Ovo je prva partija‚ na ovim terenima, koja za osnov postavlja vjerska načela?!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 10:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Misliš,prava koja to javno radi?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
shoole je napisao:
Богатији смо за још једну партију 8) : http://www.partijapp.com.ba/

Citiraj:
Svoja programska načela, Partija pravog puta temelji na načelima Kur’ana i sunneta. Po svojoj orijentaciji to je proislamska partija, nastala po uzoru na tursku AK partiju Tajiba Erdogana.

Multinacionalna i multietnička! Vjerovatno će se mijenjati međusobno na pozicijama Bošnjaci i Muslimani. Ovo je garant neko iz dijaspore!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
A smijurije, glavno da je multi kulti a natpisi na arapskom.....ovo treba zabranit zakonom...

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 17:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

Griješiš Jope' _zoka. Nešto te ne ide ovijeh dana. :P Mi smo do sada imali nacionalne stranke koje su pominjale religiju u programima, ali su to ipak nacionalne stranke.
Ovo je prva, ako se ne varam, partija koja je religijska tj. prva koja religiju stavlja iznad nacije :wink:

Ali ovaj dio je čudan:
Citiraj:
Partija pravog puta po svom profilu je multinacionalna i multietnička politička organizacija, slobodnih, ravnopravnih i odgovornih članova, koja djeluje na teritoriji Bosne i Hercegovine

KAo multietniĆni, ali:
Citiraj:
:confused2:

Prvo saopĆenje im je ovo
Citiraj:
Partija pravog puta upozorava SNSD-ove predlagače inicijative o zabrani pokrivanja lica na javnim mjestima, da je čin pokrivanja lica za zene u Islamu odraz duboke pokornosti prema Bogu - Allahu dž.š. i da je sastavni dio vjere, te da svoje lice ne mogu pokazivati na javnim mjestima.

:confused2:

Bošnjačka stranka, čak malo više smiješni (vjerska stranka, ali su i multietniĆka stranka :lol: ), a prema prvom saopštenju se mogu svrstati u desnicu.

Čak i u Federaciji, u dijelovima sa bošnjačkom većinom, dosta ljudi je protiv toga da žene pokrivaju lice. Ali, pokrivanje lica je druga tema :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 18:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
_zoka je napisao:

Griješiš Jope' _zoka. Nešto te ne ide ovijeh dana. :P Mi smo do sada imali nacionalne stranke koje su pominjale religiju u programima, ali su to ipak nacionalne stranke.

Ja rekoh prva koja to javno radi.Prva kojoj je to u programu.Šta je SDA nego stranka koja se vodi religijom?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 18:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
_zoka je napisao:

Ja rekoh prva koja to javno radi.Prva kojoj je to u programu.Šta je SDA nego stranka koja se vodi religijom?

SDA je sada nacionalna (bošnjačka), a ne religijska stranka. Njima nekad religijski interesi nisu u prvom planu (a nekada jesu).
Mislim da je ta PPP prva stranka u BiH koja religiju stavlja u prvi plan.
(jes da pišu da su miltietniĆni, al' jasno je iz prvih par redova sajta kakva su stranka)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Molio bih da se na listu uvrsti i nova Kaliniceva stranka, Stranka za demokratsku Srpsku (SZDS).

Mislim da ovakva alternativa ne smije biti izostavljena! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa dobro, to sto su vjerska stranka, odnosno stranka sa naglasenom vjerskom potkom (u ovom slucaju muslimanskom), ne znaci da ne mogu biti i multietnicka, mozda zele da okupe muslimane svih nacija.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 20:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Pa dobro, to sto su vjerska stranka, odnosno stranka sa naglasenom vjerskom potkom (u ovom slucaju muslimanskom), ne znaci da ne mogu biti i multietnicka, mozda zele da okupe muslimane svih nacija.

U BiH?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Popokatepetl je napisao:

U BiH?

hehe, mozda.
Cuj ovo, lik koji je osnivac je autor knjige "Muhammedova a.s. predskazanja – Sukob civilizacija XXI -stoljeća i trijumf Islama". Bolje da se cuva da mu neko ne bi poslao policiju na vrata zbog pretrpljene dusevne boli, zbog straha sto mu raznorazni likovi prijete islamizacijom svijeta u XXI vijeku. Kao sto je svojevremeno Boris Dezulovic reagujuci na izjavu sadasnjeg pape (rekao nesto o ateistima kao otpadnicima ovim onim) da ce tuziti Jozefa Razingera, trenutno zaposlenog kao rimski papa zbog pretrpljene dusevne boli :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]