_zoka je napisao:
Misliš,prava koja to javno radi?
Griješiš Jope' _zoka. Nešto te ne ide ovijeh dana.

Mi smo do sada imali nacionalne stranke koje su pominjale religiju u programima, ali su to ipak nacionalne stranke.
Ovo je prva, ako se ne varam, partija koja je religijska tj. prva koja religiju stavlja iznad nacije
Ali ovaj dio je čudan:
Citiraj:
Partija pravog puta po svom profilu je multinacionalna i multietnička politička organizacija, slobodnih, ravnopravnih i odgovornih članova, koja djeluje na teritoriji Bosne i Hercegovine
KAo multietniĆni, ali:
Citiraj:
Svoja programska načela, Partija pravog puta temelji na načelima Kur’ana i sunneta. Po svojoj orijentaciji to je proislamska partija, nastala po uzoru na tursku AK partiju Tajiba Erdogana.
Prvo saopĆenje im je ovo
Citiraj:
Partija pravog puta upozorava SNSD-ove predlagače inicijative o zabrani pokrivanja lica na javnim mjestima, da je čin pokrivanja lica za zene u Islamu odraz duboke pokornosti prema Bogu - Allahu dž.š. i da je sastavni dio vjere, te da svoje lice ne mogu pokazivati na javnim mjestima.
Bošnjačka stranka, čak malo više smiješni (vjerska stranka, ali su i multietniĆka stranka

), a prema prvom saopštenju se mogu svrstati u desnicu.
Čak i u Federaciji, u dijelovima sa bošnjačkom većinom, dosta ljudi je protiv toga da žene pokrivaju lice. Ali, pokrivanje lica je druga tema