banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jan 2009, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Jesi li se rodio glup ili je to od neke nesrece? (Posto samo glup covjek moze tek tako iz cista mira vrijedjati)
Je li mama zakazala u vaspitanu sincica pa ga razmazila, ili je tata kriv pa je stvorio nekulturnog covjeka?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
vim je napisao:
Вриједи поновити овај линк након годину дана пошто има много чланова форума који га нису видјели:

http://www.meat.org

, као и јутјуб приказ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LpKb-aG_evA[/youtube]

Njam!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MjVP_XF5gXg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 15:05 
Rakun_Slavko je napisao:
Jesi li se rodio glup ili je to od neke nesrece? (Posto samo glup covjek moze tek tako iz cista mira vrijedjati)
Je li mama zakazala u vaspitanu sincica pa ga razmazila, ili je tata kriv pa je stvorio nekulturnog covjeka?

Ispravio, zadovoljan sada????

Btw vegeterijanci koji vole jesti samo meso su mi OK i protiv njih nemam nista, ali IDIOTI (da, smatram ih time) koji idu po ulicama i nose parole i ne zele svoju djecu hraniti mesom niti bilo cime sto zivotinja proizvodi (djeca ce se razviti i narasti od povrca samo jelde) i seru meni sto jedem meso su idioti, upravo to...

Da se razumije ja ono nisam uputio nikome sa foruma, izvinjavam se ako je tako izgledalo...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Izvinjavam se i ja, stvarno me isprovociralo kada neko nazove bolidom, idiotom i kretenom, bez povoda, mislim da nije bas kulturno i da moze izvuci zivac :)

Taj ekstremizam svakako ne podrzavam, sta se ima ko mjesati u tudji zivot, dosadjivati na ulici, svako bira kako ce zivjeti, ako to ne ugrozava direktno druge, onda ga trebas pustiti da tako i zivi.
Djecu svakako hraniti medom, mlijecnim proizvodima, ici u toliku krajnjost (veganizam) ne treba sa djecom, tesko da ce djeca izvuci dovoljno proteina za svoje potrebe ako ne jedu ni meso ni mlijecne proizvode.

Ako se gleda na ekoloski momenat, dijeljenje flajera mi je ok, jer se stvarno daleko vise prirodnih resursa potrosi za stvaranje mesa nego mlijecnih proizvoda i biljnih proizvoda.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Timotic je napisao:
vim je napisao:
Вриједи поновити овај линк након годину дана пошто има много чланова форума који га нису видјели:

http://www.meat.org

, као и јутјуб приказ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LpKb-aG_evA[/youtube]

Njam!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MjVP_XF5gXg[/youtube]

Ово је смијешно? :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Ово је смијешно? :-?

Ne. To je simpaticno.
Vegetarijanci su smijesni.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Jebo te sad i lav ispade papak sto jede meso :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2009, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lavov probavni sistem je kratak, a to je prirodno namijenjen sistem za probavu mesa. Slicno je sa probavnim sistemom macke, psa itd., jer oni su namijenjeni (stvoreni) da jedu meso. Dok covjek ima probavni sistem duzine i strukture kao biljojedi sto znaci da je stvoren kao biljojed. Samo sto je covjek biljojed koji jede meso. Jer po svojoj bioloskoj gradji i gradji organa je biljojed.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 00:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.westonaprice.org/mythstruths ... anism.html

http://www.vanguardonline.f9.co.uk/00509.htm

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ови сајтови што си навео Тимотићу немају везе са науком. Слажем се да није добро бити ни веган као ни месождер, али бити вегетаријанац који једе обрано млијеко, јаја и евентуално рибу није лоше.

Да ли заиста вјерујеш да је мит да срчане болести не настају од животињских масти. Па то је научно доказано и сваки озбиљнији доктор ће ти рећи да је тако. А на овом сајту каже да је то мит. Како може бити мит кад је научно доказано. Исто тако повечан број канцера је гдје се људи више хране месом и то је доказано и није мит. Што се наводи да кокосово уље које је такође засићено не узрокује холестерол је тачно, али није тачно да засићено животињско уље не узрокује холестерол јер чињенице говоре тако. Такође у свакој књизи биологије гдје се говори о томе наћи ћеш да се може добити довољна количина витамина д од сунца и за то су доказ нека афричка вегетаријанска племена. За б12 би се сложио дјелимично и зато сматрам да човјек треба трошити мало млијека или јаја. Ово све остало што је наведено на овоме сајту нису никакви митови него научно доказане чињенице и то можеш провјерити у свакој научној књизи. Овај сајт што си навео је вјероватно креиран од месне индустрије како би се повећао профит.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 10:42 
Citiraj:
Izvinjavam se i ja, stvarno me isprovociralo kada neko nazove bolidom, idiotom i kretenom, bez povoda, mislim da nije bas kulturno i da moze izvuci zivac :)

Da, to si u pravu. nazalost brzo sam reagovao i pisao instiktivno pa i sam shvatio da sam pogresio u pisanju iako to nisam mislio.
Nadam se da smo okey sada. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 11:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
vim je napisao:
Како може бити мит кад је научно доказано.

sta ti to znaci naucno dokazano? to nisu nekakve apsolutne istine .. to su samo misljenja koja su se menjala i menjace se ..stoga batali se doktora njihovih knjiga i "dokaza"
tensSa je napisao:
Citiraj:

Da, to si u pravu. nazalost brzo sam reagovao i pisao instiktivno pa i sam shvatio da sam pogresio u pisanju iako to nisam mislio.

kako si uspeo napisati nesto sto nisi mislio? ja uglavnom moram da smislim nesto pre nego napisem
ako si vec rekao nesto ostani dosledan sebi

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 12:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Ne mogu smisliti dan bez mesa, posebno rucak.. Sta god da se pravi, mora da ima barem malo mesa ili mesnog proizvoda- i sve je izzy!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2009, 12:21 
Citiraj:
kako si uspeo napisati nesto sto nisi mislio? ja uglavnom moram da smislim nesto pre nego napisem
ako si vec rekao nesto ostani dosledan sebi

Ne shvatash, ispalo je kao da sam vredjao rakuna, a nisam.

Ja sam dosledan (bar sto se tiche ovog), i dalje sam protiv ljudi koji smaraju protiv mesa na nacine gore opisane.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2009, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
vim je napisao:
Ови сајтови што си навео Тимотићу немају везе са науком. Слажем се да није добро бити ни веган као ни месождер, али бити вегетаријанац који једе обрано млијеко, јаја и евентуално рибу није лоше.

Да ли заиста вјерујеш да је мит да срчане болести не настају од животињских масти. Па то је научно доказано и сваки озбиљнији доктор ће ти рећи да је тако. А на овом сајту каже да је то мит. Како може бити мит кад је научно доказано. Исто тако повечан број канцера је гдје се људи више хране месом и то је доказано и није мит. Што се наводи да кокосово уље које је такође засићено не узрокује холестерол је тачно, али није тачно да засићено животињско уље не узрокује холестерол јер чињенице говоре тако. Такође у свакој књизи биологије гдје се говори о томе наћи ћеш да се може добити довољна количина витамина д од сунца и за то су доказ нека афричка вегетаријанска племена. За б12 би се сложио дјелимично и зато сматрам да човјек треба трошити мало млијека или јаја. Ово све остало што је наведено на овоме сајту нису никакви митови него научно доказане чињенице и то можеш провјерити у свакој научној књизи. Овај сајт што си навео је вјероватно креиран од месне индустрије како би се повећао профит.

I nauka se mijenja, tako da nema bas apsolutne istine.
Sta bi rekao na to da su najnovija istrazivanja pokazala da konzumiranja svinjskog mesa snizava nivo holesterola u krvi?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 01:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ma daj, pa to je sve preseravanje i to ono najgore. Bilo koji oblik ekstremizma u ishrani je
očajan. Što se mene tiče, svega umjereno. Ko da je vegaboysima žao životinje... Ovi
mesožderi ih bar potamane bez mučenja - vegetarijanci im "hljeb iz usta" uzimaju.
Jebi ga, jesti tuđu hranu?! - ko je to vidio?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Sta bi rekao na to da su najnovija istrazivanja pokazala da konzumiranja svinjskog mesa snizava nivo holesterola u krvi?

Gdje si to nasao? I koji su dokazi? Ja sto sam pisao gore je statisticki dokazano. U sredinama gdje se jede vise crvenog mesa je dokazano da ljudi vise umiru od srcanih bolesti i da imaju probleme sa holesterolom i visokim pritiskom. Dok u ljudi koji se hrane biljno statisticki gotovo nemaju ovih bolesti.
Jedan od primjera su 2 plemena u africi. Dok pleme Masai koje se hrani iskljucivo mesom i mlijekom ima ove bolesti, drugo biljno pleme nema tih bolesti. A da ne spominjemo ostale narode.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ajd dobro je sad i vi više sa tim mesom i travom!
Bog je stvorio čovjeka i stvorio je životinje. I zna se gdje je kome mjesto i ko je jači. Zna se da medvjed jede ribu i čovjek jede medvjeda, ili koju već životinju hoće!
Ja lično sam više za zeleno, nisam neki ljubitelj mesa i žao mi je vidjeti sve ove snimke što se ovde postavljaju. Ali pretjerivanje u bilo kom pogledu je pretjerivanje. Ljudi jedu samo meso i mlijeko pa obole? Pa normalno da će oboljeti ako jedu samo to ili ako jedu previše!
A ljudi moji! Neka jede ko šta hoće!

U svoj tanjir gledaj!

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
vim je napisao:
laoce je napisao:

Gdje si to nasao? I koji su dokazi? Ja sto sam pisao gore je statisticki dokazano. U sredinama gdje se jede vise crvenog mesa je dokazano da ljudi vise umiru od srcanih bolesti i da imaju probleme sa holesterolom i visokim pritiskom. Dok u ljudi koji se hrane biljno statisticki gotovo nemaju ovih bolesti.
Jedan od primjera su 2 plemena u africi. Dok pleme Masai koje se hrani iskljucivo mesom i mlijekom ima ove bolesti, drugo biljno pleme nema tih bolesti. A da ne spominjemo ostale narode.

To su najnovija istrazivanja,ni sam nisam vjerovao, mislio sam da sam krivo cuo(na radiju,pa reko, mozda i ne poznam ovaj jezik dovoljno), ali to se ponavljalo i ponavljalo, a i drugi su mi pricali o tome.
Statisticki je i dokazano za spinat i zeljezo, tj. dokazana je greska(neko je krivo stavio zarez na vrijednost istog u spinatu, pa je ispalo da ga ima 10 puta vise).

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
vim je napisao:
laoce je napisao:

To su najnovija istrazivanja,ni sam nisam vjerovao, mislio sam da sam krivo cuo(na radiju,pa reko, mozda i ne poznam ovaj jezik dovoljno), ali to se ponavljalo i ponavljalo, a i drugi su mi pricali o tome.
Statisticki je i dokazano za spinat i zeljezo, tj. dokazana je greska(neko je krivo stavio zarez na vrijednost istog u spinatu, pa je ispalo da ga ima 10 puta vise).

Ovo je eksperimentalno dokazano na uzorku vise milijardi ljudi i kroz vise vijekova kroz istoriju. A to za spinat je bila greska jednog covjeka koji je pogresno stavio zarez, odnosno tacku (u engleskom jeziku). To je slicno kao kad bi sad neko rekao da je zemlja ravna, da nije okrugla. Vjerovao ili ne ima u svijetu i takvih koji misle da je zemlja ravna i kad su im pokazali sliku iz zemlje iz svemira oni ne vjeruju nego i dalje tvrde da je ravna i kao dokaz navode da vide kad hodaju da je ravna.
Evo ti i sajt pa vidi:
http://www.fixedearth.com/
E tako je i to sa mesom.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]