banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 02:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2003, 10:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
Anaconda je napisao:

Kazu da je promiskuitet znak nedovoljne osjecajne zrelosti pojedinca.U doba adolescencije je izvjestan stupanj promiskuiteta fizioloska pojava , da je normalno da mladi ljudi lutaju i traze sebe ali ako covjek u zreloj dobi (kada je to ? ) ostane sklon promiskuitetu onda je to znak
da je njegova licnost ostecena u psihoseksualnom razvitku. Da li je to bolest? I kako pomoci tim "bolesnicima"? Prvenstveno me zanima kako bi im ti pomogao!? .

promiskuitet je prije svega nemoralna pojava, a da li je bolest, neka nam pomogne sljedeca definicija...
"bolest je svako odsustvo normalne funkcije organa ili organizma u cjelosti"
posto je u ovoj definiciji kljucna rijec "normalno" trebamo znati sta je to normalno.
ako prihvatimo da je normalno isto sto i vecinsko, dakle nesto sto radi vecina, nikad necemo otkriti sta je bolest.jer u jednoj populaciji moze vecina biti bolesna.
dakle normalno je nesto izvan broja.izvan vecine ili manjine.
da bi otkrili sta je normalno, moramo znati pravi poredak stvari.onaj poredak koji je iskonski i koji nam je dat da takav bude.
to mozemo otkriti u...moralu.
Citiraj:
Ljudi su razliciti , nekome su npr. 4 sex.partnera u godini nesto "nenormalno" nekome nesto sasvim "normalno" . Gdje je granica?Gdje pocinje promiskuitet? .

kljucno pitanje.a za njegovo razumijevanje potrebno je imati uvid u nas moral.u onaj iskonski, duboko potisnut, sadrzaj naseg srca.

kao sto napisah, moral nije plod necijeg licnog osjecanja vec je univerzalan zakon dat ljudima, ali ne od ljudi, koji svi ljudi osjecaju u manjoj ili vecoj mjeri.
moral je univerzalan i jedinstven, samo je pitanje koliko smo mi u moralu a koliko izvan njega.

Citiraj:
Sto se homosexualizma tice i tu me zanima kako bi rjesio taj problem!?
.

da budem iskren....neznam!
ali nezelim da moje neznanje po tom pitanju bude razlog da se mirim sa njim kao sto veci dio drustva cini. ni najveci umovi danasnjice nenznaju zasto covjek postaje homoseksualan pa neznam ni ja.
ni najveci umovi danasnjice nenznaju kako da iz covjeka uklone homoseksualnost pa neznam ni ja.
ali...najveca vecina, najvecih umova danasnjice, nezeli priznati svoje neznanje i pravi kompromis, pa kazu..."homoseksualnost je izbor, a mi postujemo ljudska prava i slobode".
uzas! :o
niko, nikad u istoriji covjecanstva nije izabrao svoju seksualnost. to je nesto izvan moci nase volje.evo, ja nikad nisam izabrao da mi se svidjaju zene..."tako mi je pao grah" :)

a sto prije prekinemo sa ovim kukavickim kompromisom, prije cemo angazovati sve nase potencijale da pronadjemo odgovore na pitanja vezana za homosekusalnost.a samim tim rijesicemo i neke od problema.
Citiraj:
Priomiskuitet i homoseksualitet su "maciji kasalj" prema kreaturama koje lutaju ovim svijetom i nanose veliko zlo drugima npr. pedofili, siledzije i ubice. Trebali bi se prvo pobrinuti za njihov smjestaj i "lijecenje", mislim da to ipak ima prioritet ..

slazem se.
ali srecom, nase drustvo jos uvijek negovori kako je pedofilija "seksualni izbor", ili siledzijstvo ili ubistvo...
toliko moralne odgovrnosti jos imamo, ali po nekim pitanjima smo ju izgubili i postali MOCNI ZAGOVRNICI NEMORALA!
a, to je strasno :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2003, 03:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Ja mislim da bi na ovu planetu trebalo grunti jedan asteroid!
Al jedan oveći! Toliko o našem moralu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2003, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
trebao bi samo da grune na ovu temu...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2003, 11:16 
Majstor
Majstor

Sleepy je napisao:
Ja mislim da bi na ovu planetu trebalo grunti jedan asteroid!
Al jedan oveći! Toliko o našem moralu...

postoji mnogo prorocanstava koja govoreo o tome da ce svem zlu doci kraj u jednoj sveopstoj kataklizmi. no bice to vrijeme najveceg stradanja i najvece patnje, pa se ste strane nesto neradujem "asteroidima".

sve u svoje vrijeme.
na nama je da se pobrinemo da cista srca docekamo taj dan...i spasemo se!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2003, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
a sto njih da cekate???? mozete vi i sami da se "sredite" pa da idete gore... kad vam je vec toliko stalo do toga

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2003, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
kefalo je napisao:
a sto njih da cekate???? mozete vi i sami da se "sredite" pa da idete gore... kad vam je vec toliko stalo do toga

Zbog čega ovakva reakcija?
Ako se ne varam nemaš baš lijepo mišljenje o onima koji stvari posmatraju kroz duhovnost ali nisam primjetio da iznosiš svoje konkretno mišljenje. Pozivam te da izneseš svoje mišljenje (i ne samo na ovoj temi) pa da vidim(o) šta ti to toliko smeta kod duhovnog pristupa. Nema razloga da se bojiš iznijeti svoje mišljenje. Niko te neće pojesti.

Primjetio sam da ima osoba kojima tu i tamo "izleti" negodovanje prema duhovnom pristupu životu i onima koji na ovom forumu pišu o duhovnosti ali se ne usuđuju da konkretno i otvoreno pišu o tome. Volio bih da i takvi pišu da vidim(o) šta vam toliko smeta. Možda bi bilo manje negodovanja kad bismo neke stvari bolje objasnili i raščistili.

Ovo shvati(te) kao dobronamjernu sugestiju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2003, 09:06 
Majstor
Majstor

Vader je napisao:
Volio bih da i takvi pišu da vidim(o) šta vam toliko smeta. Možda bi bilo manje negodovanja kad bismo neke stvari bolje objasnili i raščistili.

tesko vader da ces ovde procitati to sto zelis.
jednostavno, neki ljudi sebe nenalaze u svijetu u kom si ti, vec taj svijet dozivljavaju kao svoju suprotnost a to ih onda tjera u strah, pa se protiv toga bore.evo ovako, kad im nesto "izleti", neka burna reakcija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2003, 09:09 
Majstor
Majstor

kefalo je napisao:

kefalo...
evo ja znam, da nemogu gore ici kad je mene volja.vec kad mi je vrijeme da podjem.a kad je to tacno...e, neznam.

ja se nastojim "sredjivati", pa kad dodje vrijeme, da zavrsim na pravom mjestu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2004, 21:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jun 2003, 12:32
Прође невријеме - дође вријеме
Почети ћу са коментарима и одговорима:
Оно што је нормално, морално, и узвишеније, многима нижима се чини ненормално,...далеко да сам ја виши. Колико и био виши – толико и ниско падам.
Зар судите ми зато што кажем што јест?-да не можете или једва можете се суздржати од туђих жена, - знам има и оних сиромашних духом који су ето тако рођени – чистији срцем и њима завидим, јер имајучи мање знања у неким стварима много су виши и од најпаметнијих,...а знање паметнима је каткад јако тешко – и кад падну тада можете видјети њихову срамоту. Нпр. у угледних образованих грађана.
Слажем се са Вадером да голопоказогузи уопште ни мени не сметају ако се држим при богу, али тко не гријеши? Врло лако и сотона најчешће путем овим напада,.....ситна гршка и сруши се свака лиска и плод човјека,...тужно и питам због кога,..1. непостојаности човјека, 2. сотоне,..3. голопоказогуза,..4.бога који створи то , ...очито рај треба заслужити и бог тражи постојанпшћу да се боримо,...међутим кад бих имао власти као Ватикан што има гдје у њиховим квартовима нема гологуза,... а знамо и да на светој гори женама је приступ забрањен јер мушко лако и најлакше на њену чарку (чарку сотоне)пада,...није жена крива али оно што не видимо и лета ваздухом је неизмјерно и у добру и у злу,...тражи се постојаност,...штета толико бих рекао и отишавши широко опадоше ми неке мисли као јабуке са родне воћке и остах без њих,.....

Морам рећи да сам видио људе који сиромашни су духом и немају уопште оваквих мисли и чисти су од тог, али имају одређене друге грешке у животу и многе мањкавости,...што говори да универзално ја не бих могао примјенити ни дефинисати у овом случају,...али ако је неко владар и има знање мислим да је морал битна ствар и да о овом треба водити рачуна.

Што се тиче Мишка мислио сам предложити да се укине његов апсолутизам јер је модератор највећег броја рубрика, али касније увидјех та можда такав и треба ту бити, нико са превеликим халуциогеним ??? видицима и знањима.

Да ја сам био Селоначелник а ако воља божија је нека буде.

Мишко сви свјетови су један свијет, овај свјет се састоји од варијација а не униформности, и зашто би мој свијет био унутар а твој вани? Можда си и у праву,...али веће добро је узвишеније и већег знања а ваш свијет тога и не жели да зна или му није дато,...па омаловажавате и љуто говорите на пуније од непунијег

За Анаконду
Мислим да није тачно да других има више који мање гледају за туђим женама,...побогу гдје год дођох нађох деа нема човјека којему хормони у том погледу голих жена не раде и немој причати, па шта је основно но жену стављати лијепу свагдје, ...на сваку рекламу шта то говори но о похоти човјечјих груди,...причаш о друштву за које се борим немој ми говорити да је то друштво већ овдје, па крени сам узорке узимати и узми проценат и видјети чеш колико мушкараца је невјерно барем у мислима и помислима што је скоро као и дјело,...остах опет за јабуку сиромашнији,....

Мишко ти чиста дјевице, нема звјери веће од човјека, упореди човјечја дјела са звјерињим,...да има савјесних људи,.....

Моје лично мишљење је да је горе постојање форума еротика него ли ово што ја писах,

Хвала подржаватељима

Добар си Рио, добар!!!

Not now, John!
Морал је бог дефинисао и уградио у срца човјечја и довољно је да свак буде искрен ка самоме себи,...не тражим искреност ка другима (већ вјештину), већ ка себи,.....и да ти кажем,..- женско тијело је предвиђено да се у младости чува и покаже у браку само мужу, не никако свима, јер то је уистину ми вјеруј богоугодно, ... а све како бог хоче – то је, и свако ко од тог одступа на кривом је,...ријеч је божја и наше је ићи не нашом вољом већ његовом. То је истина.

ОЧИТО ЈЕ ДА ТРПИТИ МОРАМО ТЈЕЛЕСНОСТ, видимо муслимане како тјелесност својих жена скривају?- ја лично сматрам то добрим, али ако има шта лоше у том треба видјети

Тантру не бих да додирујем, мислим да је бог такао блиски исток, а не Индију светим списима,...цијеним оно у човјеку што пише,.....

Са Анакондом се слажем да сазревањем човјека оно што му јуче нормално би постаје му болест ако ка здрављу крене,...али читав свијет базди неморалним и вишепартерским односима или ако не оно мислима,....

Ахароне фино збориш,
Рио изненађујуће добро,...
Свашта на ум пада и свашта најогавније човјек би могао, ми гледати морамо богоугодно,...све остало је пад осјечао неко одмах то или неко тек на посљедњем суду нажалост, има их који то сматрају нормалним, те треба жалити, али вјерујем да је бог блажи онима који не знају него онима који знају,.....

Да Вадер је фино пресретнуо Кефала

Поштовани Мишко мислим да овдје има више људи против којих имаш упрети своје перо, а не само ја,...али гле твоје перо проту тебе самог иде,...и дочи ће вријеме да то увидиш,...да увидиш да мржња ка твоме господару не води те нигдје и да је тачно и јест што зборим а бог наш твори,....бољесенашли побре,.... Тко то не вређа ђеда свога,....е колико ли је село чишће од градског шљама,…о добротенашао побре,…

Poslednji put menjao Starjesina dana 29 Jan 2004, 11:19, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2004, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Jan 2003, 19:16
истина

Poslednji put menjao SELONAČELNIK dana 29 Jan 2004, 11:17, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2004, 01:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Eh .... evo ovog opet.. vjerovatno kolektivni odmor u ludari pa raspustili inventar...

daj, ko ce citati tvoje gluposti......

hvala za ono 'apsolutizam' .... ali opet kako sam ja apsolutista kad si ti moj gospodar.. ups Gospodar.

idi papaj tabletica...... civenihhhhh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 07:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Ljudi necete mi verovati, ali uzimao sam screenshotove ovih stranica sa Starjesininim postovima ! Pa ovo je apsolutno .... space invaders !

Moram priznati da sam se malo zacudio, pa ja ne mogu da verujem da je ovoliko MORALNOG i postenog sveta kod nas. Sve od reda bogoslusnici, moralisti, konzervativci i sledbenici 'njegove' pravde ... U zemlji gde je taj isti broj PLAYBOY-a prodat u rekordnom roku (samo zbog razgolisene trecerazredne ribe) svi su bezgresni.

Neverovatno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 10:19 
Majstor
Majstor

pa ako primjecujes da vlada nemoral, a primjecujem i ja, onda s pravom i primjecujes da je "moralnih" ljudi malo.

no, netrebamo se truditi brojati ljude i djeliti ih na moralne i nemoralne, vec CINITI da sami postanemo moralniji.

ko to nezeli, taj ili misli da je moralan ili ga bas briga za moral.
kako rece cura iz pleyboya..."ma ko je uopste izmislio taj moral!?"

odlucimo sami.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 02:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Citiraj:
..."ma ko je uopste izmislio taj moral!?"

ne ganjamo mi moral nego on ganja nas.
ta djevojka je dobro rekla.

koji ce joj ku... nekakva strina koja ce da joj kaze
da je nemoralna. kao da ona ima bogomdano
pravo da baci kamen na nju.

i sta ima da primjecujes oko moralnosti kada smo okruzeni
moralnoscu i moralnim ljudima, sve moralnost do normalnosti.

posto si vec branilac moralnosti
mani se bozijeg rata kojem je moralnost samo
rijec za nemogucnost .......................................
i tako dalje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 08:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Ocekivah naci jednu divnu temu o ekologiji koja me jako zanima, a nadjoh brdo tupih skrabotina. :roll:

Totalno pogresan naziv teme.

Veliki pozdrav zenama i muskarcima koje pokazuju svoja prelijepa tijela u zavodljivoj odjeci ostatku svijeta. A onima ugrozenima, ako ne mogu naci nesto za kreveta, pa ljudi cemu sluze kurve neka ih plate, pa se isprazne. :mad:

A nas normalne neka ostave na miru da pisemo o interesantnijim i produhovljenijim temama.

Pozdrav "apsolutistima" . :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 13:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

svetimir je napisao:
U moje bake na zidu stajala je stara krpenjača ‘’Ljubomori je teska stvar to osjeca I star I mlad''
Može li se bračna zajednica održati uz opšte razgledavanje I pokazivanje? npr. vas mužili momak ide ili gleda drugu?

Boze moj, dok samo gleda to je OK (naravno, bez mene) - ne moze se niko i nista u zivotu kontrolisati svojom ljubomorom.

Pa ljudi smo. I ja volim i zgodno musko i zgodno zensko pogledati, ne iz sekusalnih prohtjeva, vec sto je to ugodno za oci. :angel: :angel: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 19:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Feb 2004, 19:21
Draga bebish, odredjenim ljudima koji su na nesto visem duhovnom putu, smeta nemoralno prikazivanje jer remeti njihovu dusevnu ravnotezu, odvodi ih u blud I ti ljudi su uistinu ugrozeni jer doista im se nanosi steta na takav nacin, medjutim na primjer za vrijeme komunizma bilo je malo obrnuto, npr. Sjecam se npr. Prva erotika kad je izasla ili pleyboj u madjarskoj, a I u nas toga je bilo manje a osobito tokom NOB-a kazu da se I kaznjavalo, tada su ovi sto polugoli setaju bili ugrozeni od moralista, I konacno su I golaci dosli na svoje,

Ja uistinu zalim ljude kojima smeta jer ih razumijem za razliku od onih koji ih ne razumiju, ali nek se bore I nek im dovoljno zasad bude koliko ja znam to sto osjecaju tu bol, jer oni koji je ne osjecaju su u gorem stanju, dakako koliko bog da toliko I trazi, pa su duhovniji I duzniji bogu I ovaj trazi vise od njih ,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 08:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pobro Ili Starjesino ili koji bijase treci avatar,

Kada su ti sekusalne potreba zadovoljene, lijepo tijelo gledas kao umjetnost,a ne mislis na blud. Vjerovatno se ni ti ne bi nalazio ugrozenim da nadjes nacina da ih zadovoljis.

Mozda si ti na visem duhovnom nivou ( :lol: ) ali na kraju krajeva ja sam smirenija i sretnija i mogu da gledam zgodne ljude kako se setuckaju gradom dok pijem kaficu na ovom toplom proljecnom suncu i mislim o ljepoti zivota. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Bebish je napisao:
Boze moj, dok samo gleda to je OK (naravno, bez mene) - ne moze se niko i nista u zivotu kontrolisati svojom ljubomorom.

Pa ljudi smo. I ja volim i zgodno musko i zgodno zensko pogledati, ne iz sekusalnih prohtjeva, vec sto je to ugodno za oci. :angel: :angel: :angel:

apsolutli agri vit bebish :wink:

ja bi se prosto zabrinula kada moj decko ne bi prokomentarisao neko drugo zensko :angel: to isto i ja uradim cak i pred njim i pustim komentar ..."vidi tipa" :angel: :angel: :lol:

a svi ti koji misle da je grijeh reci za nekog drugog da je dobar, lijep, zgodan, osim njihovo partnera..su po meni bash spremni za prevaru i tako neke stvari iza ledja jer sve to akumiliraju u sebi....i potiskuju svoje misljenje, a biti sputavan nije ljubav vec posesivnost...

a ja gledam logikom da si sa onim koga volish :angel: a ljubav je poseban feeling koji nije ni blizu tih vizuelnih opazanja i to ne moze kod stabilnih veza da utice na taj osjecaj ljubavi koji prema nekome osjecash i da ga degradira taj osjecaj...no way... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2004, 12:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Feb 2004, 19:21
Не врстај ме девојче, или врстај у себи,
Дакако да се ми усљед различитог размишљања не можемо разумијети,
Како је задовољена обновљива сексуална потреба? Она се увијек јавља незадовољена.
Ја тијело могу гледати само као Божје дјело, све супротно од тог у виду било какве умјетности јест мотрење стидних мјеста на што сотона нагони, човјек не може спријечити мисао о блуду којег сотона иницира у њему, али може да иницијал не прихвати, оно што ми лично смета је зашто бих ја морао трпити вас недолично одјевене?Је ли ви трпите мене? Лично не бих никад да задовољим оно што ђаво ми нуди. Људи су гори у полном животу и од инсеката најогавнијих, гдје нпр. на једну женку удара 10 мужјака, или обрнуто.
Знам ја шта је вама умјетност тијела – БЛУДНЕ МИСЛИ.
Зато бог не да благодат добра никому у институцијама и нико није при себи, нити може добра чинити, ако богу не удовољи, разлог свим злима који сналазе људе и народе је у овом.

Ђипси?
Угодно за очи? – зар то није похота очију? Но ви нисте криви уколико у том уживате, а не осјечате се кривим. Ви сте невјерна жена, иви и ваша колегица, јао човјеку за кога одете, јер отичи чете у мислима од њега а то је као и дјело. О тужна судбино људска, О Боже милостиви који подари живот незаслуженому, колико ли је мени и смрт и правда милија од ове погани и колико ја лаж изустујем али искрено.

Ђипси оргије у два пара чините? – не би ли ти било криво што твој љубљени љуби другу? – Та то љубав и није, ти мушког носаш као вибратор, ти си саблазан.
Али ако ти бог није у овој прљавштини људској разум подарио, и нечеш ни бити крива за незнање.

Није гријех чисто у срцу рећи да је неко лијеп извана, али требаш тад срце своје одржати у мисли чисто пред богом.
Јако тешко је одржати се безгрешним дужи период, и чим једну човјек грешку начини сви га лонцима и све поклопцима удара, то није онај тип акумулације, јер иако згреши он зна да је згрешиои да није добро,
А свако има своје добро, а зато је растрвено ваздухом универзални пропис добра и унутар срца људских, само искрено поразговарати са собом.

Да љубав – само шта кад човјек љубав превари? Кад себе превари и оде за похотом?За стидним мјестом друге жене која нема норму општедоброживнечовјечности?

СА ШТА ПИВЉАНИН БАЈО ОДЕ У УСКОКЕ

...................................
..................................
...................................
Кад сам кућу у Пиву имао,
имао сам агу старешину,
по имену Копчић-Асан-агу.
Асан зове рају сиротињу,
да му косе зелену ливаду.
Сакупио педесет косаца,
мене Турчин звао за козбашу.
Сви му косци рано долазили.
ја му јесам доцкан долазио,
а ага се на ме наљутио,
ђе му нема пред косце козбаше,
па ми ружну ријеч проговара:
"Курве сине, Пивљанине Бајо,
што с', ђауре, тако одоцнио?"
Па потеже плетену канџију,
удари ме ага Асан-ага.
Колико ме Турчин ударио,
пуче кожа. и потече крвца.
Мене, браћо, зазор и срамота
од јунака педесет косаца,
ђе гледају чудо у ливади.
Скидох косу са рамена мога,
која ми се бјеше придесила,
па ударих агу Асан-агу
по довату и агину врату,
посјекох му са рамена главу,
уграбих му двије пушке мале,
и Турчину бистра џевердара,
па утекох у Морачу тврду,
ђено Срби јесу соколови,
за Турчина никад и не маре,
а још мање за цара турскога."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]