banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 21:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Okt 2014, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
<Enter_name> je napisao:
Samo za Schlagera :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NetseWTXUpk[/youtube]

A đe me nađe... Ja i stari jedini u ulici prije rata navijali za Hajduk, svi ostali za naš Borac i Zvezdu ili Partizan :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 21:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I da....Spominju ljudi pare..Pa rukometaši su igrali na betonu, a bokseri išli na pripreme cijepati drva u Skender pa su postali olimpijski šampioni. Kakve su to pare uložene u njih? Je l' se ne može trenirati bez full uslova? Problem je u glavama, ne u parama.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bile su jake lige, sportisti su putovali po Jugi i igrali...
Sportisti se izgrađuju kvalitetnim mečevima, dobrim trenerima, treninzima itd.
Motiv za bavljenje sportom bio je zdrav, igralo se lopte po dvorištu ili na fizičkom, pa onda se počelo trenirati.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa rekoh ja da je problem u glavi. Niko ili vrlo malo njih žele da se trude i odriču da bi uspjeli. Svi hoće sad, odmah, sve. Nezainteresovani roditelji, nesposobni nastavnici, treneri koji pate od kurcobolje...Ko da edukuje i usmjeri mlade?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ovo o čemu pričate je problem naše sredine, ne samo Banjaluke. Generalno je BL doživjela veliku ekspanziju i nije imala vremena da je kulturološki isprati... mislim da je to najveći problem. A sve ovo što navodite su samo katalizatori za tu situaciju.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Pa rekoh ja da je problem u glavi. Niko ili vrlo malo njih žele da se trude i odriču da bi uspjeli. Svi hoće sad, odmah, sve. Nezainteresovani roditelji, nesposobni nastavnici, treneri koji pate od kurcobolje...Ko da edukuje i usmjeri mlade?

Lakše je kupiti djetetu telefon il' računar, nego ga odvesti u šetnju na Šehove ili uz Vrbas
(jebote ni sami ne znamo šta imamo u gradu! Ljudi iz nekih gradova nam zavide)
ili zaigrati malo lopte. Ako imaju vremena za gledanje kojekakvih farmi, onda mogu prošetati sa djecom.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:16 
Administrator
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ovo o čemu pričate je problem naše sredine, ne samo Banjaluke. .

Jbg, ne možeš Banjaluku posmatrati kao zaseban mikrokosmos. Propali smo kao društvo, normalno da se to osjeti u svim segmentima života.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
u pravu je zoka...meni se skoro sve okrenulo u glavi kad sam cuo da se u skoro svim sportovima i ne odrzavaju ona takmicenja izmedju srednjih skola,jer nema ko da obezbjedi 10 000 maraka godisnje,profesorima ili ko bi vec to organizaovao,sudio :( :( :(

pa ja stvarno ne znam ko je to prije placao,sofk-a,ili su to nasi profesori radili volontrerski,ali znam da je nezamislivo bilo da se ne odrze takmicenja izmedju srednjih skola u svim sportovima....zivilo se za to!!

a usput,ti profesori,kao i treneri mladjih kategorija iz klubova su stalno gledali,uprate nekog talenta i pozovu ga da dodje u klub na trening.

ovdje se moram "pohvaliti" da sam ja bio jedini ireverzibilni slucaj,hahahaha......znaci sasvim obrnuto,meni je moj tadasnji trener iz borca,bobi spasojevic,gledajuci moj nastup za metalsku protiv gimnazije odmah nakon utakmice rekao "sine,nemoj vise dolaziti na treninge u klub" :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
:lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

I opet dolazimo do teme kako se promjenio način života zahvaljujući usvajanju modernih tehnologija i "zapadnjačkog" stila života... i kako smo mi kao društvo iz svega toga izvukli ono najgore i sad uživamo u tim blagodetima...
Ja mislim da to nije poenta ove teme, al ajd.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
"sine,nemoj vise dolaziti na treninge u klub"

:lol:

Schlager je napisao:
u pravu je zoka...meni se skoro sve okrenulo u glavi kad sam cuo da se u skoro svim sportovima i ne odrzavaju ona takmicenja izmedju srednjih skola,jer nema ko da obezbjedi 10 000 maraka godisnje,profesorima ili ko bi vec to organizaovao,sudio :( :( :(

pa ja stvarno ne znam ko je to prije placao,sofk-a,ili su to nasi profesori radili volontrerski,ali znam da je nezamislivo bilo da se ne odrze takmicenja izmedju srednjih skola u svim sportovima....zivilo se za to!!

Ovo je i meni žao.

Sjećam se mog prvog ulaska u hol OŠ Kasim Hadžić.
Vitrine pune pehara i medalja.
Sada ništa od takmičenja :(

Poslednji put menjao Choban dana 11 Okt 2014, 22:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2010, 23:36
Koji je Schlager car :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Ahaaa.. jest, jest. Ipak je Brace Pavlic dominirala. :P

Vec sam prije na nekoj temi pricala o tim medjuskolskim takmicenjima. To je bilo divno..

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ovo o čemu pričate je problem naše sredine, ne samo Banjaluke. Generalno je BL doživjela veliku ekspanziju i nije imala vremena da je kulturološki isprati... mislim da je to najveći problem. A sve ovo što navodite su samo katalizatori za tu situaciju.

Prvi koncert u BiH je bio u Banjaluci, još 1881. godine http://tinyurl.com/o77fubs
Značajan rast stanovnika, prije rata, je bio nakon zemljotresa kada se Banjaluka počela izgrađivati i kada je krenula industrija. Tada je i kulturni život bio zanimljiv. Koliko je samo vrhunskih reditelja iz bivše Juge postavljalo predstave u pozorištima, bile su brojne izložbe...
Nakon rata se otvorila akademija, rastao je broj kulturnih dešavanja... imamo više festivala nego prije 1991.
Problem je jer se sada poimanje o kulturi se promijenilo, jer se, prije svega, sistem vrijednosti poremetio.

<Enter_name> je napisao:
I opet dolazimo do teme kako se promjenio način života zahvaljujući usvajanju modernih tehnologija i "zapadnjačkog" stila života... i kako smo mi kao društvo iz svega toga izvukli ono najgore i sad uživamo u tim blagodetima...
Ja mislim da to nije poenta ove teme, al ajd.

Pa mi smo i prije rata bili "najzapadniji" od svih komunističkih zemalja.
Opet je problem sistem vrijednosti, jer je npr. lakše kupiti diplomu, nego je steći.
Mladi su, prije svega izgubili neke navike koje postoje na zapadu i koje su postojale i prije rata ovdje.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2014, 22:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
...iz svega toga izvukli ono najgore...

Dakle, poremećen sistem vrijednosti, moram se složiti s tim. Ali zašto je došlo do toga?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2014, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
_зока je napisao:
Zato što gledamo Grand i Pink. Zato što je klincima bitnije da izgeldaju kao kriminalci nego kao sportisti (mada se sve više i tu gubi granica u našem društvu).Zato što u školama uprkos obaveznom fizičkom odgoju nemamo pravilno usmjeravanje omladine. Zato što na muzičkom nastavnici djeci umjesto Mocarta puštaju Cecu. Zato što se djecom bave polupismene osobe sumnjivog morala i motiva. Zato što smo propali kao društvo u svakom segmentu pa i tom.

Ja mislim da je i u Splitu slično ako ne i isto stanje.Sem što nema Cece.Dobro Hrvatska je razvijenija od RS-a a samim time i Split je odskočio dalje od BL imaju more,turizam dakle više novca da proguraju talente dok se u BL brine hoće li biti grijanja ili kako će bolnice vratiti ogromne dugove,tužno ali istinito.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2014, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Schlager je napisao:

Otkad se ovo ne održava? Kad sam ja išao u srednju ovog je i dalje bilo. Zar je moguće da se za 4 godine promijenilo sve? :?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2014, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Glupi smo ko q zato sto smo Srbi, zato sto nam tudje fekalije mirisu, dok nase smrde. Zato sto necemo da razmisljamo, sto hocemo hljeba bez motike. Briga nas za one pored nas, zavidimo nekome na uspjehu, a ako nismo kao on ili ona, odmah krecemo u pljuvacinu.
Nikakvi Pinkovi, Cece, i sta znam ko jos nisu krivi sto smo mi takvi.
Na sve stvari povrsno gledamo, mijenjamo misljenje svakih pet minuta. Postali smo velike ulizice, dupeuvlakaci, lazovi. Nestalo je ono narodno u narodu, a zivot nije zivot vec neka gluma, zivotarenje, ni sam ne znam kako da to nazovem. Bio je Pink i prije 10 godina pa se opet bolje zivjelo. Igralista su bila puna, ljetnji raspusti su se provodili na selima, a danas se djeca od 5 godina tretiraju kao kucni ljubimci. Roditelji ih dresiraju. Te na plivanje, klavir, balet, engleski, ovo-ono, i na kraju se pitamo sto smo postali glupi. Upravo zbog toga sto zelimo da zivimo kao stranci, a to ne mozemo. Da l' ce nas to dovesti u propast?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2014, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
I kako riješiti problem ?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2014, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Rekao je Manitu ...ono sa osovinom ,otresanjem i Jadranskim morem

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]