banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 01:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2013, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Popokatepetl je napisao:
Sa druge strane, dobra stvar današnjice i tog silnog izbora je, što je skoro sve u našim rukama.

Danijell je fino rekao...Nekada davno bila jedna partija, oni kontrolisali TV i radio, i nisi imao izbor, i bivao si smješten u njihov kalup...
Danas stvar nije puno drugačija...samo se broj kalupa povećao...
Sloboda izbora je samo jedan privid individualnosti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qdfZ-EkReRk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Džontra je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Sa druge strane, dobra stvar današnjice i tog silnog izbora je, što je skoro sve u našim rukama.

Danijell je fino rekao...Nekada davno bila jedna partija, oni kontrolisali TV i radio, i nisi imao izbor, i bivao si smješten u njihov kalup...
Danas stvar nije puno drugačija...samo se broj kalupa povećao...
Sloboda izbora je samo jedan privid individualnosti...

Može se i tako posmatrati, ali to ne potire činjenicu da ti danas možemo da izaberemo "kalup" koji nam izaziva najprijatnija osjećanja, koji bolje pasuje tom "prividu individualnosti koju smo izgradili". Npr. ti možeš da gledaš npr. Breaking Bad ili Đejm av Trounz, jer to više odgovara tvom senzibilitetu miin madafaka nigga plejaha, a ne da taj isti senzibilitet prilagođavaš Našem malom mistu ili Boljem životu. Slobodan izbor vjerovatno jeste prividan, pogotovo na širem planu, ali se bar po pitanju izbora između ovog ili onog popkulturnog sadržaja (koji je danas dobrim dijelom, i više nego ikada, gradivni materijal identiteta pojedinca u obimu u kojem je to nekad bila npr. škola) može reći da je "stvar često u našim rukama", hehe.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Popokatepetl je napisao:
jer to više odgovara tvom senzibilitetu miin madafaka nigga plejaha.

Spoiler:
Slika

Znaš me u dušu

Citiraj:
ali se bar po pitanju izbora između ovog ili onog popkulturnog sadržaja (koji je danas dobrim dijelom, i više nego ikada, gradivni materijal identiteta pojedinca u obimu u kojem je to nekad bila npr. škola) može reći da je "stvar često u našim rukama", hehe.

Može biti, ali jako je malo onih koji su rekli "ja ću od sad ovako, h-pu!"...Većina je opet u te neke sadržaje uvedena preko nekog drugog, da li prijatelja, roditelja, interneta...Odnosno na neki način im je nametnuto nešto, bez obzira što se taj neko u tome pronalazi...Malo je istinske individualnosti danas...

Xhamster i slični su poslednje uporište "stvari u našim rukama"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Spoiler:
Slika

Kako ova može biti opasna mačka? Pa podsjeća me na babunovu guzicu jbt.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Popokatepetl je napisao:
Meni se čini, pogotovo kad čitam kako nešto stariji forumaši razmišljaju, da se još prepoznaje taj "SFRJ obrazac", gdje ti država propisuje šta da oblačiš, šta da gledaš na teveu, šta da čitaš, i sl.

I tako i treba. Sada svi "biraju", sad su svi individue, pojedinci, kurac-palac kreativci, a osjećaj zajedništva, pripadnosti grupi više ne postoji. Zato i jesmo u kurcu kao društvo i kao civilizacija. Svi smo individue, svako se zabrinuo o sebi, a određene interesne grupacije naš život i naš svijet prilagođavaju sebi. Nama kao nude izbor, možeš gledati "Farmu", a ako ti se ne sviđa može i "Big Brother"....Ono, možda je nejasno ovo što pišem al' pametni ste vi, skontaćete.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Totalno pogrešno razmišljanje. To što ovdje vlada seljačka politika u fazonu "On nije Jugosloven/Srbin/marsovac/naš, on je metalika" to je druga priča. Kad se na jebenom Balkanu ne može ostvariti zajednički interes jer su ukusi individua različiti, to je sasvim druga priča, a i nije tema emisije.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Oni ove rialitije organizuju zato što im se može, narod to gleda na veliko, šalju po 14141 poruka za glasanje, veliki novac od sponzora, reklama, itd...

Njima savršeno šište jaja (da prostite) šta narod misli o zmaju, ekremu, staniji....

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:24 
Administrator
Korisnikov avatar

neizreverbiliziran je napisao:
Totalno pogrešno razmišljanje. To što ovdje vlada seljačka politika u fazonu "On nije Jugosloven/Srbin/marsovac/naš, on je metalika" to je druga priča. Kad se na jebenom Balkanu ne može ostvariti zajednički interes jer su ukusi individua različiti, to je sasvim druga priča, a i nije tema emisije.
Ne govorim o Balkanu nego čovječanstvu uopšteno. Dok su postojale neke norme u obrazovanju, zabavi i sl. čovječanstvo je napredovalo. Sad kada na tv-u, internetu i sl ima svega jer niko ne reguliše, a program se pravi samo zbog para nove genracije su po pravilu sve gluplje i sve manje obrazovane. Čast pojedincima al' u prosjeku, unatoč pristupu bukvalno svom ljudskom znanju pomoću interneta, mladi su iznenađujuće neobrazovani i glupi.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ja to ne gledam, ali gledam druga s...nja,ponekad. Najradje gledam arte, ali nekad sam jednostavno preumoram da pratim ista ozbiljno, pa prebacim na te rijalitije, pa kad se skontam sta gledam (ili dok mi draga na to ne ukaze9 onda prebacim na nesto pametnije. Nemam priliku da gledam to na nasem, ali i kad sam bio ovdje nisam gledao.
A sto se tice zmaja, onome ko to prati ce sigurno biti interesantno, on je savrsen za tako nesto, samo ako se ne pobije.
Sad se svi kao nesto snebivamo, a svi pogledali sahranu njegovog oca - extended version :).

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Nisam ja. Pokušao, bilo me sramota i odustao.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
A sto se tice svijeta - pa pogledajte MTV - tamo rade rijalitije gdje neki bogatas odabire mladu - i jedno vece spava jednom, drugo s drugom..... i to su danasnji idoli i ideali.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mene ne zanima ni jedan rijaliti niti ta zuta stampa/televizija i niko me ne moze natjerati da gledam to na tv-u a kad vidim na netu ili u novinama clanak jednostavno preskocim. Dakle, ovo gleda onaj ko hoce i koga to zanima, a prica o nametanju ne pije vode. Ako nema nista na tv-u osim ovog, ne moras gledati, ugasi.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
neizreverbiliziran je napisao:
Ne govorim o Balkanu nego čovječanstvu uopšteno. Dok su postojale neke norme u obrazovanju, zabavi i sl. čovječanstvo je napredovalo. Sad kada na tv-u, internetu i sl ima svega jer niko ne reguliše, a program se pravi samo zbog para nove genracije su po pravilu sve gluplje i sve manje obrazovane. Čast pojedincima al' u prosjeku, unatoč pristupu bukvalno svom ljudskom znanju pomoću interneta, mladi su iznenađujuće neobrazovani i glupi.

kratko ali jebitacno

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ispocetka je rijaliti mnogima bio interesantan da vide poznato lice kako se ponasa u kucnoj varijanti, da li spava otvorenih usta, cese dupe i sl, pa je i to dosadilo, trebalo je uvesti malo pikanterije, drpanje ispod pokrivaca, psovanje, svadje nedostojne i cergasa, pa je i to malo, dovode se napola retardirane osobe. Pitanje je sta je sljedece (gej populacija nije zaobidjena, bude bar jedan primjerak).
Da li su sljedeci daunovci ili nesto tome slicno?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka

o cemu ti sakale
cuj ugasi TV
TV se gasi kad se ide na spavanje nekad se sabah zorom kad domacica ustane i pristavi kafu palio radio ali s obzirom da je radio program umro prije 20 i kusur godina sad se krese TV na sabahu i candrlja vascijeli ubogi dan ponegdje i u drugoj sobi tek toliko da se cuje nesto da nije gluva kuca i da pravi drustvo jal staramajki sto kuva ili studentu sto ko biva uci ili penzionisanom brigadiru koji malo cita novine malo gleda u marka radoju
tv kao medij mozda ljudima koji su na forumu i koji imaju oko 20 - 30 godina djeluje kao zastarjeli medij jer oni jasu po tabletima i smartofonicima ali ne treba zaboraviti da masa ljudi gleda smartfon na svadbi sahrani i krstenju kad dodje rodjo sto se zakopitio djeca prosjecne radnicke porodice gdje je jedno sretno ako radi nemaju tu privilegiju a mi smo jebeno siromasni i nezaposleni bez obzira sto mi mislimo da smo las vegas
stoji ovo sto je zoka rekao da se gubi identitet ali to se danas femshn zove globalizacija i takvi su svi
mali koreanci furaju bejzbol kape i kosarkaske dresove to koljena a mali amerikanci kupuju hello kitty
dok je timoti dzon bajford edukovao nasu djecu imali smo neke sanse kad su pikachu i baja mali knindza preuzeli otislo je sve u honduras

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne bih se baš složio. "Individualizacija" i osjećaj solidarnosti i pripadnosti zajednici se uopšte ne potiru (naprotiv), osim u slučaju kad je ta "individualizacija" fingirana, isfolirana, ili uslovi pripadanja zajednici isuviše rigidni. Manjak solidarnosti i osjećaja zajedništva (društva, države, naroda, u našem slučaju) o kom ti govoriš nije posljedica "individualizacije" ili "samoaktuelizacije", već potpunog gubitka kompasa kad su u pitanju vrijednosti na nivou društva. Jeste, opasno je to područje, kad se spomenu vrijednosti, ali je i činjenica (a toga se dotakao i Džontra) da je teško formirati individualni sistem istih kada je on u širem okviru nepostojeći, ili veoma konfuzan i često protivrečan.

No, malo smo preopširili priču. Danas, kad imamo neke minimalne pakete od 50-60 kanala, solidno brz internet u odnosu na standard, nikad više knjiga u opticaju a da se ne mora ići do biblioteke, čak ni izaći iz kuće, čitave kolekcije "Zlatne serije" i "Lunovog magnus stripa" na svega par gigabajta, nikad jeftinije lopte, nikad jeftinije bičarke :D reći "oni nam nameću Farmu" baš djeluje ko neko jadno kukanje.

edit: ovo je trebalo da ide poslije onog prvog kruplj...zokinog posta :D

Citiraj:

Sa ovim se slažem, bio sam napisao nešto u ovom stilu, pa obrisao, da ne širim priču. Mene ponekad fascinira da ljudi od 17-18 godina ne znaju za neke "kanone" popkulture (dakle, ako govorimo o opštem obrazovanju, to je ono najniže na ljestvici), jer im se definicija provođenja slobodnog vremena svodina na par sati fejsbučenja. Ali opet, s obzirom na trenutak u kojem živimo, i na tehnologije koje postoje, prije sam za maksimalne slobode, nego cenzuru od starne "objektivnih institucija".

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Cile, ne znam sta bih ti rekao. Od tv-a sam se skoro potpuno odvikao u zadnje 2-3 godine bas iz tog razloga sto se emituje malo tog sto bi moglo biti zanimljivo, edukativno i da drzi paznju. Kad vidim da je tako, ugasim i npr. pustim muziku na kompjuteru pa nek' candrlja onda to dok ja glumim da ucim. Ne dozivljavam ga kao zastarjeli medij, gledam sport tamo, uvijek je i ljepse film pogledati na tv-u al' sad imam izbor pa nisam prinudjen da ga gledam i trpim servirane gluposti.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Danas, kad imamo neke minimalne pakete od 50-60 kanala, solidno brz internet u odnosu na standard, nikad više knjiga u opticaju a da se ne mora ići do biblioteke, čak ni izaći iz kuće, čitave kolekcije "Zlatne serije" i "Lunovog magnus stripa" na svega par gigabajta, nikad jeftinije lopte, nikad jeftinije bičarke :D reći "oni nam nameću Farmu" baš djeluje ko neko jadno kukanje.
Kao što je chils rekao, siromašno smo mi društvo, većina stanovništva nema pristup tome svemu (osim kablovske), a i ono malo što ih ima svoje vrijeme na internetu troši na fejs, epizode Sulejmana, ili novi spot Karleuše na YT.
Popokatepetl je napisao:
Ali opet, s obzirom na trenutak u kojem živimo, i na tehnologije koje postoje, prije sam za maksimalne slobode, nego cenzuru od starne "objektivnih institucija".

Ne cenzura. "Objektivni uslovi" koje mora neko ispuniti ako hoće da ima tv-kanal. Prije podne par sati obrazovnog programa, poslije podne emisije kolažnog tipa, dnevnik, dobar film (ne sranja tipa Ekspendblsa), i tamo oko ponoći može i rijaliti. Ne jebena repriza "Farme" u terminu kada klinci trebaju da gledaju crtaće ili školski program.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2013, 19:59 
Administrator
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Cile, ne znam sta bih ti rekao. Od tv-a sam se skoro potpuno odvikao u zadnje 2-3 godine bas iz tog razloga sto se emituje malo tog sto bi moglo biti zanimljivo, edukativno i da drzi paznju. Kad vidim da je tako, ugasim i npr. pustim muziku na kompjuteru pa nek' candrlja onda to dok ja glumim da ucim.

Ti da. Tvoji roditelji, baba, deda, teča, bratić?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]