LemiGO je napisao:
Mislim da je to stvar neradnickog mentaliteta, primitivizma i nasi ljudi su samo bistri kad treba nekog prevariti, i kad treba pametovati bez rezona u toj oblasti smo eksperti (velika vecina, mada postoje i oni normalni). Druga stvar, nasi visokobrazovani kadrovi su na vrlo niskom nivou, imamo dosta "intelektualaca" koji su posvrsavali filozofije, prava, ekonomije i razne menadzmente, pravi revolucioniri koji se najeze kad vide lopatu (oni su njezni mislioci

), znaci skolovanje kako bi se sto manje radilo, to je konceptualna zamisao. Znaci postoji manjina koja je iole normalna, ostatak nula i zato cemo lepo da nastavimo sa procesom truljenja ko sto sam rekao masu puta

, kaput i to je to.
Moj otac je prodao zemlju na selu da bi mene poslao na skolovanje, tada smo bili u ne bas dobroj finansijskoj situaciji, a on nije htio kvariti moje snove. Po prirodi sam pravi balkanac, uvijek gledao samo kako skratiti/prekratiti rad, uz sto manje muke sto vise rezultata. Ali pozitivno je to, kad sam u pravom okruzenju, budem bolji i efikasniji od vecine onih oko mene.
Ono sto hocu reci je da sam ostao u BL, vjerovatno bi odugovlacio sa fakultetom, kasnije se nebi pretjerano cimao za posao.. a sto? Zato sto sam sa porodicom, zato sto mama hrani, tata zaradjuje, moje drustvo oko mene, ladovina... A ovako otisao u drugu zemlju, udaljenu hiljadu i vise kilometara, gdje nema mame, tate, kuma, druga i bilo koga drugog.. ti si sam, izvoli trudi se i radi.. I ucio jezik, ucio skolu, radio gdje god se moglo, posao nisam birao.. I mogu reci da se na kraju isplatilo.
Tako da ne bih rekao da smo mi Balkanci od rodjenja takvi, vise nas na to prilike natjeraju. Inace mi znamo biti vrlo inovativni, radni i sposobni kad smo u pravom okruzenju.

Gledam veliki broj ljudi mog godista upisali i zavrsili raznorazne privatne (pogotovo) i drzavne menadzmente u Banja Luci. Ne zelim potcjenjivati nicije zanimanje, ali ima li uopste posla sa takvom skolom? Mozda generalizujem, ali ta zanimanja upisase redom oni koji se nisu bas "proslavili" u svom prethodnom skolovanju.