Hristov je napisao:
Meni je u stvari nebitno kakav je njihov odnos prema religiji, to je njihova lična stvar i ne vjerujem da ikoga na svijetu to svrbi šta one misle ili osjećaju.
Interesantno. A ja mislio da hriscani treba da se brinu za zalutale duse i da se mole za njih i da im ih bude zao.
Da nije Hrista (ti si Hristov

)
"svrbilo" za gresnike na zemlji, nikad nebi dosao da spasi svijet.
Danasnji hriscani samo misle o svojim crkvama, interesima i bogatstvima, a za gresnike ih "ne svrbi" sta misle ili osjecaju prema Bogu.
One kazu da nisu protiv religije i Boga, a prave vjernike bi to trebalo da interesuje. Medjutim, ovdje je izgleda vjernicima bitniji njihov odnos prema popovima nego prema religiji i bogu i to je ono sto "vjernike" brine.
Citiraj:
a da li je u pitanju mržnja ili samo potpuna ravnodušnost je nebitno.
Kako moze biti isto mrznja i ravnodusnost? Mrznja je kad neko nesto radi drugome na stetu, a ravnodusnost je kad ne radi nista.
Citiraj:
Gdje ti smiješ doći u tuđu kuću kao da je WC javni i radiš šta hoćeš.
Slazem se. Ne smijes, ali to je huliganstvo, a ne vrijedjanje vjernika.
Citiraj:
Sad još samo treba da ispadne da one jadne nisu znale šta rade. Itekako su znale ša rade i svijesno su preuzele rizik. Kakva li je svrha orgija ili samozadovoljavanje peradima, najbolje da i tu kažu da ne znaju šta rade, jadne, upuštaju se u stvari koje znaju da će ljudi osuditi, ali njih boli briga očigledno.
Ni za jednog gresnika ne mozemo reci sa sigurnoscu da zna sta radi. Kaze jedan stih "oprosti im Boze jer ne znaju sta rade". Gdje je nestalo hriscanstvo?
Konkretno, ti da si bio kad su razapinjali Hrista (cijim se imenom zoves) bi osudio one sto su okolo urlali i nabijali mu ocat u lice jer
osudjujes ovdje puno manji grijeh i kazes da znaju sta rade. A on je rekao za te koji su ga probadali i cinili mnogo veci grijeh od ovih djevojcica "oprosti im jer ne znaju sta rade".
Ja vjerujem da ove cure ne znaju sta rade i zato im treba oprostiti, a ne
osudjivati. Jer ko bi to normalan radio ko zna sta radi. Isto kao sto ni oni vojnici nebi probadali Hrista da su znali sta cine.
Filozofiram puno mozda ali takav sam