ajkula je napisao:
Jer je na selu neobrazovana celjad koja vjeruje u moci vradzbine a u crkvu idu reda radi i zbog tradicije. Svako malo vidim crven konac na rukama bebica a u pitanju su obrazovane zene - sta tek oni neobrazovani rade, ne zelim ni da mislim
Kada cujem da se bebi ne kupuju kolica i mnoge druge stvari dok se ne udje u 9. mjesec i masu takvih idiotizama spopadne me muka. A sve to je upakovano u neku, k'o fol, tradiciju. Svi nesto pljuju po turcima a pljucka se na sve strane, kuca se u drveta, pomjera se sa mjesta i slicne nebuloze

Znas kakvi su nasi ljudi- skloni su mastarenju i preuvelicavanju. Bilo o cemu da se radi, a pogotovo o ovakvim stvarima.
Postoje ljudi, koji imaju dar da vide tvoju proslost i sadasnjost. Postoje i oni drugi, koji imaju dar da varaju narod a i oni treci, koji su naucili da uz pomoc graha, karti, olova ili ne znam cega, vide to isto... Pravoslavna i Katolicka religija zabranjuju ovakve stvari i savjetuju da se za pomoc ljudi obrate svestenim licima. Monasi, monahinje i pravi svestenici su u stanju danima moliti za nekoga. Ja sam kao klinac, na vjeronauci, kao i sve moje kolege, upozoravan da ne prizivamo duhove...tad je to bilo "popularno." Svestenik nam je navodio primjere u kojima su djeca pretrpila strah ili nesvjesno radila razne gluposti... Mislim, da smo upozoravani sa razlogom.
Ovde je vecinom sve stvar ismijavanja,tako da srecom nisam napisao neke primjere a i povucu se sa teme, nema svrhe da citam ismijavanje.