Josip321 je napisao:
GialloRosso je napisao:
Ma nek' se trpaju, samo dalje od institucije braka i ne daj bože usvajanja djece.
Misliš da hoće stati na tome??
Pogledaj genezu njihovih zahtjeva.
Prvo traže da ih se ne dira i maltretira, fizički zlostavlja (s pravom su to tražili).
Onda pravo na ravnopravno zapošljavanje u svim porama ljudskog djelovanja, ....
Do zahtjeva u Kaliforniji da se zovu roditelji ne tatom i mamom već roditeljima 1 i 2.
E upravo to hoću da kažem. Sve zapadno evropske zemlje će na kraju prihvatiti ispospolne brakove. Neke su već prihvatile prije (Švedska, Island, Norveška, Belgija..) a neke će to uraditi kasnije. Upravo se i ide prema tome, a jedna od narednih stepenica je da im se dopusti usvajanje djece. Tu nastupa čuvena teza "pa bolje da su 2 homoseksualca roditelji, nego da su mu otac i majka, a pijanci" i slično, naravno, to uopšte nije stvar za poređenje.
Evo jedne interesantne ankete među zemljama, pitalo se lokalno stanovništvo da li treba omogućiti istospolne brakove:

Meni jednostavno nije normalno da dijete odrasta u tom okruženju. Kada smo već kod ove teme, jedna od najbjednijih stvari koju sam čuo ovdje u RS, a i na Balkanu je sve loše prema homoseksualcima, drvlje i kamenje, a kada se spomenu lezbejke, priča se okreće i to svi prećutkuju, smješkaju se i okreću na novu temu. Homoseksualci a i lezbejke meni ne predstavljaju ništa normalno, pustio bi ih da rade svoje stvari pod svojim krovom, nikakve nasilne metode jer se sila prije ili kasnije reflektuje u obrnutom smjeru. Marginalizovao bi ih na jedan fin i kulturan način, potičući sve ono što je dobro, jednu zdravu porodicu i zdravo društvo. Naravno njih nebi ni u jednom slučaju dirao, ni na koji način, jer mi nisu previše bitni u životu, a ni vama ostalima, siguran sam.