banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 18:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Avg 2011, 19:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Okt 2009, 17:52
Danny ^_^ je napisao:
Знам овог момка. Старци су му разведени, нико се не брине о њему, ради шта хоће, а још је упао у лоше друштво, тако да није ни чудо да је такав.

Да су му од рођења увели васпитне мјере за безобразлук, био би он много бољи.

To što su mu roditelji razvedeni ne daje pravo da može ići gradom i "klati" ljude.
Ali, slažem se. Da su u samom početku iskorijenili ovu negativnu -naviku- ili kompleks, ishod bi bio mnogo drugačiji. To samo govori o ovom našem državno-društvenom sistemu koji je dopustio da se ovakve stvari dešavaju. Totalna nezainteresovanost za narod. Sramota!

Znate li kako kaže citat iz nedavno puštenog filma "Šišanje":
"Postoji granica do koje dolazi neshvaćeno i nevoljeno dete, a istu prelazi loš čovek. I tu svi izgovori padaju u vodu!"

Smatram da je sa svojih 17 godina dovoljno odrastao da može razaznati šta je dobro, a šta loše.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Miodrag96 je napisao:
Smatram da je sa svojih 17 godina dovoljno odrastao da može razaznati šta je dobro, a šta loše.

Veli čovjek od 14 godina, koji misli da može državu promjeniti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:03 
Pripravnik
Pripravnik

I da, neko je ovdje pominjao samoodbranu. Ovakav postupak se nikako ni moralno, ni pravno ne može protumačiti kao samoodbrana.
Da je maloljetni "uzvratio" udarac na licu mjesta pošto ga je dobio, to bi se moglo okvalifikovati kao SO, ali pošto je prošao vremenski interval dok je on došao do prebivališta da uzme hladno oružje umjesto da je kontaktirao CJB ili Centar za socijalni rad, on se vratio i napao lice, kao što je ono njemu uradilo.

A, istini za volju, sumnjam da ga je ošamario bez razloga :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:04 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Veli čovjek od 14 godina, koji misli da može državu promjeniti...

Za sada ne, ali ima još vremena :)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Miodrag96 je napisao:
I da, neko je ovdje pominjao samoodbranu. Ovakav postupak se nikako ni moralno, ni pravno ne može protumačiti kao samoodbrana.
Da je maloljetni "uzvratio" udarac na licu mjesta pošto ga je dobio, to bi se moglo okvalifikovati kao SO, ali pošto je prošao vremenski interval dok je on došao do prebivališta da uzme hladno oružje umjesto da je kontaktirao CJB ili Centar za socijalni rad, on se vratio i napao lice, kao što je ono njemu uradilo.

A, istini za volju, sumnjam da ga je ošamario bez razloga :wink:

Niko nije govorio o tome da je ovaj "bockavac" zbo čovjeka u samoodbrani,nego je riječ bila o ubijanju njega u samoodbrani.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:08 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Niko nije govorio o tome da je ovaj "bockavac" zbo čovjeka u samoodbrani,nego je riječ bila o ubijanju njega u samoodbrani.

Svejedno, samoodbrana mora da se izvrši u kratkom vremenskom roku nakon primanja napada, i samo ako se napad nastavlja ili ima nagovještaja da će se nastaviti. Ako se napadač nakon napada udaljava od žrtve, ista nema pravo da ga slijedi i napada (tj. "samoodbrana").

I, kad je žrtva napadnuta, trebala bi odmah da se udalji od mjesta napada, a ne da tu stoji i glumi nekog neustrašivog i završi kako je završila.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MiodraGe, dominiraj...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:10 
Pripravnik
Pripravnik

Džontra je napisao:
MiodraGe, dominiraj...

A, palatalizacija? :lol:
Šala, naravno :D

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Miodrag96 je napisao:
To što su mu roditelji razvedeni ne daje pravo da može ići gradom i "klati" ljude.
Ali, slažem se. Da su u samom početku iskorijenili ovu negativnu -naviku- ili kompleks, ishod bi bio mnogo drugačiji. To samo govori o ovom našem državno-društvenom sistemu koji je dopustio da se ovakve stvari dešavaju. Totalna nezainteresovanost za narod. Sramota!

Znate li kako kaže citat iz nedavno puštenog filma "Šišanje":
"Postoji granica do koje dolazi neshvaćeno i nevoljeno dete, a istu prelazi loš čovek. I tu svi izgovori padaju u vodu!"

Највеће свјетске социопате су управо дошле из породица гдје је 1 или ниједан родитељ :wink:

Какве човјек стекне навике до 18 године (неки и до 20, не развијамо се сви истом брзином), такав ће бити до краја живота. Овај момак ће у круговима у којима се креће постати "баја", добиће неку репутацију, а то ће му бити и разлог више да настави са таквим животом.

Вјерујем да се он неће никада промјенити, па сам зато мишљења да овог момка и сличне њима пошаљемо да чисте околиш, да саде дрвеће по Херцеговини, да копају земљу и сличне физичке послове, кад већ за друго нису.
У једно сам сигуран, ти деликвенти (и социопате) а ускоро и криминалци на велико, су можда један период живота имали много новца и велику репутацију, али ниједан није доживио природну, то јест нормалну смрт. Већином су нађени изненадно убијени, свирепо искасапљени у неком јарку. Жалосно али истинито.

Овај ако се не промјени, иста му судбина слиједи.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:43 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Највеће свјетске социопате су управо дошле из породица гдје је 1 или ниједан родитељ :wink:

Какве човјек стекне навике до 18 године (неки и до 20, не развијамо се сви истом брзином), такав ће бити до краја живота. Овај момак ће у круговима у којима се креће постати "баја", добиће неку репутацију, а то ће му бити и разлог више да настави са таквим животом.

Вјерујем да се он неће никада промјенити, па сам зато мишљења да овог момка и сличне њима пошаљемо да чисте околиш, да саде дрвеће по Херцеговини, да копају земљу и сличне физичке послове, кад већ за друго нису.
У једно сам сигуран, ти деликвенти (и социопате) а ускоро и криминалци на велико, су можда један период живота имали много новца и велику репутацију, али ниједан није доживио природну, то јест нормалну смрт. Већином су нађени изненадно убијени, свирепо искасапљени у неком јарку. Жалосно али истинито.

Овај ако се не промјени, иста му судбина слиједи.. :wink:

To je to. Ovaj Zakon, a i država, intelektualce drži "dole", a vazdiže kriminalce.
Ali, neće još dugo tako moći, za to ću se ja lično pobrinuti.
Što se tiče ovog slučaja, većinom sam rekao svoje i ostajem pri tome.

Jedan prijedorski poznati psihijatar je rekao da je svojom metodom izliječio 80% bolesnika.
Kada su ga novinari upitali kako to čini, on im je odgovorio: "Svakom pacijentu dajem vreću punu graha, oraha i sl. Pacijent, jedan, po jedan broji, i na kraju izbroji ukupan broj sadržaja vreće. I tako u rutinu, svaki dan."

Šta je poenta? Rad, rad i samo rad. On je jedini sposoban da izliječi ovakvu osobu i to bi se trebalo učiniti što prije.
Što ti kažeš, neka ga pošalju da pošumljuje, neka kupi otpatke, a za dobro obavljeni posao dajte mu nagradu. Tako će imati, usudio bih se reći- motiv, a i naučio bi se vremenom da cjeni prave vrijednosti i da zna šta je mukotrpno obavljen POŠTEN posao :)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Miodrag96 je napisao:
[

Majke ti kako moš ovoliko lupetati...koji si ti da ćeš se lično postarati da se nešto promjeni. Okani se palamuđenja i igraj se LEGO kockicama, imaj sretno djetinstvo...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:53 
Pripravnik
Pripravnik

Džontra je napisao:
Miodrag96 je napisao:
[

Majke ti kako moš ovoliko lupetati...koji si ti da ćeš se lično postarati da se nešto promjeni. Okani se palamuđenja i igraj se LEGO kockicama, imaj sretno djetinstvo...

Imate li Vi pametnija posla ili samo ubijate dosadu?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Fino te je covjek pitao, i dobro te je pitao. Evo pitam i ja, sta ti to imas iza sebe, da tvoje rijeci imaju BILO KAKVU TEZINU?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pa ljudi moji, vidite li vi da sam pisao u futuru?
Kad dođem na poziciju da mijenjam, mijenjaću.
A, za sada, te pozitivne stavove "uzgajam" da ne bi minuli.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

G. MuškoBre Vi ste jedan obični "troll".
Citiraj:

Gdje samo nalaziš toliku sigurnost?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 20:59 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Gdje samo nalaziš toliku sigurnost?

Eto, nalazim... :P

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 21:00 
Pripravnik
Pripravnik

Ja postadoh kao Ivo Andrić :lol:
Ne vidim svrhu da citirate moje stavove zarad podizanja vlastitog ega.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 21:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Miodrag96 je napisao:
Pa ljudi moji, vidite li vi da sam pisao u futuru?
A, za sada, te pozitivne stavove "uzgajam" da ne bi minuli.

A koje ti to trenutno sad imas uspjehe iza sebe, da bi ti jednog dana mogao biti na poziciji da nesto mjenjas? Peticu iz Prirode i Drustva?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MuškoBre nemaš pojma...Sad je posebno priroda, posebno društvo...znači dve petice

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2011, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
MuskoBre je napisao:
A koje ti to trenutno sad imas uspjehe iza sebe, da bi ti jednog dana mogao biti na poziciji da nesto mjenjas? Peticu iz Prirode i Drustva?

Polako pa covjek tek ima 17 godina a ti ga pitas za uspjehe. Procitaj biografiju Abrahama Linkolna pa kad vidis gdje je on bio sa 17 a gdje je dogurao onda se rugaj Miodragu.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]