Citiraj:
Највеће свјетске социопате су управо дошле из породица гдје је 1 или ниједан родитељ
Какве човјек стекне навике до 18 године (неки и до 20, не развијамо се сви истом брзином), такав ће бити до краја живота. Овај момак ће у круговима у којима се креће постати "баја", добиће неку репутацију, а то ће му бити и разлог више да настави са таквим животом.
Вјерујем да се он неће никада промјенити, па сам зато мишљења да овог момка и сличне њима пошаљемо да чисте околиш, да саде дрвеће по Херцеговини, да копају земљу и сличне физичке послове, кад већ за друго нису.
У једно сам сигуран, ти деликвенти (и социопате) а ускоро и криминалци на велико, су можда један период живота имали много новца и велику репутацију, али ниједан није доживио природну, то јест нормалну смрт. Већином су нађени изненадно убијени, свирепо искасапљени у неком јарку. Жалосно али истинито.
Овај ако се не промјени, иста му судбина слиједи..

To je to. Ovaj Zakon, a i država, intelektualce drži "dole", a vazdiže kriminalce.
Ali, neće još dugo tako moći, za to ću se ja lično pobrinuti.
Što se tiče ovog slučaja, većinom sam rekao svoje i ostajem pri tome.
Jedan prijedorski poznati psihijatar je rekao da je svojom metodom izliječio 80% bolesnika.
Kada su ga novinari upitali kako to čini, on im je odgovorio: "Svakom pacijentu dajem vreću punu graha, oraha i sl. Pacijent, jedan, po jedan broji, i na kraju izbroji ukupan broj sadržaja vreće. I tako u rutinu, svaki dan."
Šta je poenta? Rad, rad i samo rad. On je jedini sposoban da izliječi ovakvu osobu i to bi se trebalo učiniti što prije.
Što ti kažeš, neka ga pošalju da pošumljuje, neka kupi otpatke, a za dobro obavljeni posao dajte mu nagradu. Tako će imati, usudio bih se reći- motiv, a i naučio bi se vremenom da cjeni prave vrijednosti i da zna šta je mukotrpno obavljen POŠTEN posao