banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jul 2011, 00:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Izgleda da niko ne cita sta ja napisem, a bilo na prethodnoj stranici. Moracu da sam sebe citiram:
laoce je napisao:
Zar je Lidera jos aktuelna? Ima 20 godina kako sam cuo za nju i kratko je koristio.
Za smrdljive noge je potreban jedan od tri faktora: smrdljive noge, smrdljive carape ili smrdljive cipele. Ako je jedno od ove tri stvari smrdljivo, i ostalo ce se usmrditi ( koja filozofija :D ).
Sjecam se kad sam imao 13 godina, nekih mjesec dana je trajala agonija sa smrdljivim nogama - operem noge, izvadim iz vode i one smrde, sreca pa je kratko trajalo i sto je samo od sebe proslo.
Inace ima jedan trik za smrdljive cipele/patike - svako malo se stavi cimet u iste i noge vise ne smrde. Izgleda sasavo, ali je uspjesno.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2011, 01:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Apr 2011, 20:04
Mom ćaći smrde noge do kako se rodio, sve se neke gljive povatale po tabanima, to grize za oči, nemeš disat jebla te nedilja

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 02:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
MonaLisa je napisao:
Ja isto prvi put čujem da nekome mogu noge da smrde dok je obuven, pa još i do nivoa nepodnošljivosti.

moze, moze :(
moje "radne" patike su toliko smrduckale, da sam smrad osecala cak i kad sam obuvena, ali nije bilo napodnosljivo. drugi nisu osecali, ali ja jesam :lol:
zato svake sedmice pranje patika, svaki mesec novi ulosci za patike i obavezno neki gel koji hladi.
meni su se noge ranije uzasno znojile, sve zbog losih materijala. zato obozavam svoje cizme od prave kozhe i vune, noge mi se u njima uopste ne znoje, cak ni leti.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ljudi, a jeste li vi culi za Canesten mast, ili Daktanol, ili jos tako neke protiv gljivicnih oboljenja. Nekako je nas narod skloniji isprobati od svake babe po neku preporuku pa onda uzeti ono sto treba, ili ne daj boze otici kod dermatologa, uraditi bris i dobiti odgovarajucu terapiju antimikoticima.
Znam covjeka kojem uzasno smrde noge, i najgore je kad smo zimus isli negdje istim vozilom, a on sjeo naprijed i upalio grijanje preko nogu jer je bilo bas hladno. Auf kako je to klalo za oci. Ali mene niko ne moze ubijediti da su oni posebni i da to tako mora, samo se ne trude da to rijese na pravi nacin.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
blaf77 je napisao:
Ljudi, a jeste li vi culi za Canesten mast, ili Daktanol, ili jos tako neke protiv gljivicnih oboljenja. Nekako je nas narod skloniji isprobati od svake babe po neku preporuku pa onda uzeti ono sto treba, ili ne daj boze otici kod dermatologa, uraditi bris i dobiti odgovarajucu terapiju antimikoticima.
Znam covjeka kojem uzasno smrde noge, i najgore je kad smo zimus isli negdje istim vozilom, a on sjeo naprijed i upalio grijanje preko nogu jer je bilo bas hladno. Auf kako je to klalo za oci. Ali mene niko ne moze ubijediti da su oni posebni i da to tako mora, samo se ne trude da to rijese na pravi nacin.

ti nisi do sad primjetio da se kod nas narod bas ni ne voli kupati a kamoli jos trositi vrijeme,novac,energiju da sprijeci ili eliminise nesto sto je banalnost ali drugima zagorcava zivot,ja skoro svakodnevno vodim rat s nekim ljudima oko sebe,ne mozes me ubijediti da mozes smrditi 2 h nakon tusiranja ako si stavio adekvatan dezodorans,nisi imao neke vece fizicke aktivnosti...isto tako i sa nogama,pa barem sad ima i tih kremica,mazalica...

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
blaf77 je napisao:
Ljudi, a jeste li vi culi za Canesten mast, ili Daktanol, ili jos tako neke protiv gljivicnih oboljenja.

ali ja nemam gljivice. ulozak u patikama je bio sinteticki, jos ako provedes 10sati u njima, ne mogu a da ne smrduckaju.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 17:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jan 2006, 15:25
stigmata je napisao:
blaf77 je napisao:
Ljudi, a jeste li vi culi za Canesten mast, ili Daktanol, ili jos tako neke protiv gljivicnih oboljenja.

ali ja nemam gljivice. ulozak u patikama je bio sinteticki, jos ako provedes 10sati u njima, ne mogu a da ne smrduckaju.

Stigmata je u pravu. Kod većine ljudi nisu uopšte gljivice ili neka oboljenja u pitanju, već materijal od kojeg je obuća pravljena. Ja znam po sebi kada bih nosio patike koje nisu ogrinal da bi poslje par sati noge primile neugodan miris. Ali nisam zadnjih 10-ak godina imao sa tim problema baš zato što nosim orginal i većinom one koje nisu od platna...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 06:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kao što rekoh ranije, uzrok smrada su gasovi koje ispuštaju bakterije, kako na nogama tako i pod pazuhom.
Čist znoj kad izađe iz pora nema miris, ali bakterije koje žive na površini kože prilikom razgradnje stvaraju smrad. Ko se oznoji ne može da smrdi, ali ko slaže znoj na znoj naravno da će da smrdi.
Svaki dezodorans može da održava svježinu bar minimalno 8 sati (npr. radno vrijeme).

Što se tiče smrada nogu bakterije se ugnijezde i u patike/cipele tako da mnogo ne pomaže pranje nogu ako obuvamo opet istu obuću.
Krema Lidera neutrališe te mirise, pomaže i dječiji puder nanijet u cipele/patike nakon nošenja, naravno pranje patika, luftiranje cipela itd.
Neko ima jače znojenje a neko slabije pa mu ne smrde noge.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Stari mi prica ranije kada je putovao iz Skoplja za Mostar pa preko Pristine neki kondukter koji je radio u busu imao je obicaj da prvom liku koji skine cipele iste baci kroz prozor.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]